Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Completez:
Decizia de mutare e dupa manifestarile Doamnei violente.
Nu ii bate dar arunca cu cartile in ei.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Ele, .

In alta ordine de idei, ati vaccinul cu pricina? Eu tocmai am semnat azi acordul pentru acest vaccin antipolio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Ela, muta copilul si vei vedea ca se poate face scoala si altfel, repet nu stresa copilul.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Fereasca Dumnezeu, cum arunca cu cartile in ei???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Ei, se pare ca se poate inca.
Copiii toti tac de frica .
Cred ca li se pare normal copiilor ,sa faca scoala in felul asta.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Mi s-a facut rau la propriu cand am citit subiectul cu netoata aia de femeie care se numeste invatatoare, care isi teroriza elevii. Bietii copii..atatea generatii terorizate!

Ele, e cea mai buna alegere sa-ti muti fetita. Pacat ca ceilalti parinti nu iau atitudine sa schimbe ceva.

Imi vine sa-i duc un buchet de flori d-nei noastre, ca merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelicuta spune:

Va intreb: ce pedepse aplica d-nele invatatoare de la clasele copiilor vostri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Cum sa arunce frate cu cartile in ei? Asta e chiar culmea, ce urmeaza? Batut la palma cu rigla pe dunga, ingenunchiati pe coji de nuca, sau ce?

Ele, f bine faci ca muti copilul. Imi inchipui ca ai dat-o la after ca sa-si faca temele supravegheata, nu ca sa fie supra incarcata. Mi se pare extraordinar de exagerat sa ii munceasca atat inca de la clasa a IIa.

La fi-miu la clasa nu-s pedepse. Sau cel putin fi-miu zice ca nu-s, si el e foarte sensibil la aspectul asta. Cica nu i-a pus niciodata la colt, iar cand gresesc ceva le face morala. In vreo 2 randuri a mentionat de nu stiu ce coleg care a fost f obraznic si nu i-a dat dna voie sa iasa in pauza, adica i-a dat pauza, dar si-a petrecut-o in clasa.
Dna chiar ne-a atras atentia sa nu le rupem foile cand gresesc, sa nu ii punem sa scrie de o suta de ori un cuvant gresit si, in general, sa nu-i facem sa invete de frica, si nici sa nu le dam de lucru suplimentar decat atunci cand detectam ca au goluri, notiuni pe care nu le-au inteles, etc.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Dupa subiectul cu invatatoarea isterica, apoi dupa cele povestite de Elena (teme nesfirsite si teroare), ma intreb ce este in mintea unui parinte care asista impasibil la chinul copilului sau. Ma bucur ca unii parinti iau atitudine si realizeaza ca treaba unui invatator nu este "sa scoata oameni" din copiii nostri, asta o facem noi ca parinti. Treaba invatatorului este sa puna bazele, sa faca un copil sa invete cu placere, sa-l faca sa interactioneze frumos intr-un colectiv. O invatatoare care strica prin istericale si teme aberante placerea copilului de a merge la scoala nu ar trebui sa aiba ce cauta in invatamant, dar, din pacate, genul asta este sustinut de parinti! De la baiatul meu din clasa au plecat (dupa clasa 1) trei copii din cauza de teme prea putine si lipsa culegerilor rezolvate, comparativ cu alte clase! Asta la clasa I! Iti vine sa-i iei pe parintii aia de gat si sa le spui sa-si lase copiii sa copilareasca in pace!
Ce performanta are un copil la 8 ani? SCrie, citeste, povesteste si calculeaza. Daca a inteles un mecanism, la fel de bun va fi si cu o problema ca tema si cu 100, diferenta e un copil stresat si obosit. Pun oricand ramasag ca baiatul meu, cu teme de maximum o ora pe zi este la fel de bun ca unul care lucreaza 6 ore la teme. Pur si simplu cei care pun atata presiune pe un copil nu inteleg cum functioneaza mintea umana si cu atat mai putin nu inteleg mintea unui omulet care e izbit din toate partile cu informatii. Fise despre diagragma, altitudine si latitudine, sintaxa frazei si mai ce??? te intrebi de unde vine oare procentul ala urias de adolescenti debusolati care pica la BAC daca invatatoarele sunt geniale, iar profesorii din clasele 5-8, aia de dau sute de culegeri de rezolvat (pentru meditatori, evident) sunt atat de buni in ce fac. Putini copii mai prind gustul lecturii, putini mai fac sport, putini se mai joaca liber, dar parintii sunt extrem de mandri de dementele care "scot oameni din ei, dau militaria jos din pod, scot untul" etc. Iar bietii copii sunt lipsiti de aparare in fata sistemului asta total gresit.

De curand am citit ceva care ar trebui sa ne puna macar un pic pe ganduri: "Cel mai mare serviciu pe care am putea sa-l facem astazi educatiei ar fi sa predam mai putine materii. Nimeni nu are timp sa invete temeinic decat doua-trei lucruri pana la douazeci de ani, iar cand silim un copil sa fie mediocru la o duzina de materii, ii distrugem standardele, probabil pe toata viata." C.S Lewis- Surprins de bucurie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Natasa, ar trebui sa postezi cele de mai sus pe la toate subiectele cu parinti de copii la scoala!

Mergi la inceput