Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Ele ce povestesti tu acolo ??!!! ... sigur sunteti clasa a 2-a ? ... corpul omenesc si ligamente ? after dupa after ? ... inteleg ca la after face tot cu doamna ei de la clasa si nu termina la after cu doamna toate temele pe care tot aceeasi doamna le da la clasa ???!!
... e scoala normala ? ... ca de doamna nu mai intreb ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Apai da...face cu doamna ei si tocmai de asta am ales-o.
Sigur a doua.

Elena & Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Vai d emine, Ele, asa ceva nu am mai auzit. E mult mai mult decat e in programa...enorm de mult. D-na voastra are ceva probleme...eu nu as supune copilul la asa ceva. Nici n-ar avea timp, a mea, pentru ca mai are si inot si engleza dupa-amiaza si la noi temele dureaza o eternitate, pentru ca sta si se uita pe geam si canta jumatate din timp..dar mai mult de 5 exercitii la mate n-a avut niciodata, fie week-end sau nu. Si la cunoasterea mediului invata doar ce scrie in carte, eventual pe caiet au o schema copiata de pe tabla, f. simpla.

A mea are sambata primul concurs la inot, iar azi fac nu stiu ce petrecere de Halloween cu copiii de la clubul de engleza. Ea e f. incantata, va fi costumata in dovlecel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

ELE - e mult, da, e foarte mult. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce va face prin clasa a IV-a, probabil nu va mai dormi....of! Cu alti parinti ai colegilor ei ai mai vorbit, ei ce parere au? Si a mea se mai intampla sa mai faca teme pe la 7 seara, ieri de exemplu, insa asta in conditiile in care a dormit 2 ore la amiaza si apoi a fost la inot o ora, cu tot cu drum/schimbat a durat si asta 2 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Ele-este enorm de mult si este si peste nivelul clasei a2a!La noi lectiile nu tin mai mult de o ora,in conditiile in care se mai scarpina,se duce la wc,mai mananca ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Ele, asa pateam noi anul trecut si de fapt si anul asta, eu stau 8 ore la serv copilul meu pe zi muncea mai mult in jur de 10 ore, 6 ore tema plus 4 scoala.
Eu am fost la inv si am ajuns la un compromis, poate totusi reusesti sa ajungi si tu cu inv fetei.
Copilul tau ca si al meu si al Ralucai(Naty ), nu mai au copilarie, cel putin in tp saptamanii si pt ce??

In afara ca e stresata, frustrata si epuizata... explica-i inv ce inseama varsta de 8 ani , cat de dornici sunt de joaca, noi ajunsesem sa avem liber doar duminica dupa-amiaza... pai stai asa ca nu e asa, nu e nici o concurenta si competitie...deocamdata

Noi acum suntem bine, vad si volumul a mai scazut un pic si in aest fel reuseste sa termine o materie pana ajung eu acasa. Deocamdata.
Sa vedem ce o mai fi

Oricum va spun doar ca trebuie sa ne protejam copiii si chiar daca ii vrem cei mai buni nu trebuie sa ne batem joc de copilaria lor.

O zi buna va doresc

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Un copil foarte bun nu e neaparat cel care munceste in nestire, fara o selectie a ceea ce trebuie sa faca.
Un copil foare bun progreseaza si pentru ca cineva din jurul lui e atent la ce face. Spre exemplu, nu trebuie sa faci 100 de ex la fel, daca ai inteles mecanismul mergi mai departe dupa 2-3, la ceva un pic mai complicat.
Pe acest principiu, fiica-mea de clasa a patra e bine mersi, cu rezultate pe alocuri de exceptie fara sa se omoare pe frontul suplimentarului si a muncii in nestire. Dar nu e obosita si se poate concentra foarte bine din aceasta cauza.
Un copil care lucreaza toata ziua, la un moment dat al zilei, isi pierde concentrarea, greseste mai usor, nu mai are chef etc. Si nu este cu nimic vinovat.
6 ore tema pe zi la clasa a doua? Mi se pare fantastic, ceva ireal. Dupa parerea mea, si experienta copilului meu mi-a confirmat acest lucru, conteaza calitatea in dauna cantitatii. Si eu auzeam in clasa a doua cum unii faceau zeci de pagini de culegeri in nestire, iar copilul meu cateva probleme atent alese si mi se facuse frica pana au inceput concursurile si ea era cap de lista, iar cei epuizati mai pe la mijloc pentru ca greseau in mod neasteptat, problemele \dificile nu le abordau pentru ca facusera cu nemiluita numai din cele simple sau medii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ele

va scriu si eu ..si astept parerile voastre, poate sunt eu cu capul.

La Matematica cred ca e in ritm cu toti copii de aici dar e normal sa ai 40 de pb peste un we ????

Astept parerile voastre.

Elena & Denisa

40 de probleme, la clasa a doua

Al meu in a saptea mai are cand si cand ( inainte de teza sau olimpiada de mate) astfel de volum de munca

In mod cert NU TU esti cu capul...

Ridicati problema in sedinta cu parintii, or sa ajunga acesti copii in gimnaziu urand deja materia asta daca le face astfel de "program" din a doua....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Vai de mine de povestiri de groaza cu temele si materia la voi. La noi e totul ok, copilul cred ca ar trebui sa lucreze mai mult in opinia mea. Doamna e foarte rezonabila, probabil pentru ca fata dansei e clasa a3a.

Noi am ramas cu vacanta pe programul initial, asa ca piticii se distreaza la Bran cu bunicii (si teme suplimentare date de mine, ca tema de scoala si-a facut o Alexa din proprie initiativa sambata cand eram la coafor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri!!

Unora dintre parinti li se pare normal asa lucreze acasa, dupa after si nu am cum sa ridic problema. Cica se stie ca tre sa lucreze si acasa. (nu inteleg cum vine asta).

In afara de munca asta foarte multa, pe mine ma ingrijoreaza ca a bagat spaima in toti copiii iar Denisa nici nu mai are curaj sa deschida gura. Prefera sa taca decat sa zica ceva prost si dupa sa te tii ce e la gura Doamnei.
Nu tin la note si la premii, as prefera sa mearga doar cu B dar sa mearga cu drag la scoala. Sa ii motiveze, sa ii faca sa aiba curaj sa spuna ce gandesc, sa si glumeasca cu..dar deja fabulez despre cum as vrea eu sa fie doamna (care a prins comunismul)

In alta ordine de idei, o mut de la scoala respectiva. Sper sa rezolv saptamana asta ca dupa au vacanta.

Elena & Denisa

Mergi la inceput