Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)
Raspunsuri - Pagina 10
Roxana_G spune:
Nici urma de vaccin la noi, si nici nu stiam ca trebuie vreunul la 9 ani. O sa ma interesez si eu la anul, cand va fi cazul.
Aaa, am gasit o carte care ii place, slava cerului. Micul Print. In versiunea aceea pop-up evident. Dar abia am culcat o aseara ca voia sa mai vedem ce se intampla.
eveline spune:
Naty - n-ati schimbat ghiozdanul de anul trecut? Noi asa am patit, l-am cautat de-am inebunit si l-am gasit in vechiul ghiozdan.
Roxana_G spune:
Vad ca azi sunteti tare tacute. Eu am perseverat cu exercitiile la romana, dar tot e de lucru. Pana una alta, aseara am avut supriza sa constat ca Alexa citeste mult mai bine- cursiv si constient - in engleza decat in romana. La engleza stiu ca au de anul trecut ore de lectura, probabil ca a exersat mai mult. Altfel nu imi explic, sincer.
Naty spune:
Nu am gasit carnetul ; am cautat si in ghiozdan , e acelasi de anul trecut.
Am cumparat altul de la librarie, iar doamna l-a dus la vizat, i-a transcris notele si a pus poza de la panoul clasei .
Azi m-am dus la scoala fiindca uitase sa ia copia de pe certificatul de nastere, care ii trebuie la concurs maine (ieri am pus-o eu in ghiozdan, dar a uitat sa o dea doamnei, aseara i-am zis de 100 de ori sa verifice daca o are, dar toto pe birou a ramas). Am ajuns in timpul orei lor de religie si am gasit-o pe doamna invatatoare la cancelarie. Asa ca am sarit cu problema temelor.
Mi-a zis ca asa e in toata scoala, ca oricum nu i se pare mult, ca trebuie sa se invete cu un ritm sustinut inca de pe acum fiindca altfel in clasa a V-a or sa clacheze . Ca, pe de lata parte, daca intr-o zi nu termina, avand in vedere situatia noastra speciala cu baletul, nu-i o nenorocire, dar sa recupereze.
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Naty Nu am gasit carnetul ; am cautat si in ghiozdan , e acelasi de anul trecut. Am cumparat altul de la librarie, iar doamna l-a dus la vizat, i-a transcris notele si a pus poza de la panoul clasei . Azi m-am dus la scoala fiindca uitase sa ia copia de pe certificatul de nastere, care ii trebuie la concurs maine (ieri am pus-o eu in ghiozdan, dar a uitat sa o dea doamnei, aseara i-am zis de 100 de ori sa verifice daca o are, dar toto pe birou a ramas). Am ajuns in timpul orei lor de religie si am gasit-o pe doamna invatatoare la cancelarie. Asa ca am sarit cu problema temelor. Mi-a zis ca asa e in toata scoala, ca oricum nu i se pare mult, ca trebuie sa se invete cu un ritm sustinut inca de pe acum fiindca altfel in clasa a V-a or sa clacheze . Ca, pe de lata parte, daca intr-o zi nu termina, avand in vedere situatia noastra speciala cu baletul, nu-i o nenorocire, dar sa recupereze. Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008) Asa a venit pe lume Ioana Si asa Nadia |
Si te-a convins?
Sabina spune:
eu nu o las pe Sofia sa faca toate temele daca are 10 exercitii si probleme la mate care sunt in acelasi gen. Un pic peste jumate e de-ajuns.
nu avem probleme cu doamna din cauza asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
La noi ar fi problema sa nu ne facem toata tema, dar avem cam 5 exercitii la mate, de exemplu, nu cred ca am avut vreodata mai mult de 7.
Doamna noastra zicea la cls a II-a ca trebuie sa faca maxim o ora de teme pe zi. O ora cu tot cu invatat la stiinte sau civica sau cantecelul la muzica. Si la cel mai lent copil. Astfel incat noua ne luam temele la cls a II-a cca 30-45 min. Tin minte ca ne-a intrebat la o sedinta cam cat ne ia facutul temelor, ne-a anuntat ca vrea sa le dea un pic mai mult la romana si ne-a rugat, daca se intampla cuiva sa depaseasca o ora sa o sunam sa micsoreze ...
Acum, la cls a IV-a depasim o ora, asta si pentru ca se intampla sa avem romana, mate, istorie, italiana in aceeasi zi - asa ca avem ceva mai mult de invatat.
Capacitatea de concentrare si de munca a unui copil de a V-a nu se compara cu cea a unui copil de a II-a, la fel cum capacitatea unui copil de a II-a nu se compara cu a unuia de grupa mare.
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eu nu o las pe Sofia sa faca toate temele daca are 10 exercitii si probleme la mate care sunt in acelasi gen. Un pic peste jumate e de-ajuns. nu avem probleme cu doamna din cauza asta. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Wow, inseamna ca aveti o doamna foarte toleranta. Nici la noi nu exista sa nu faca tema. Cred ca o data, din greseala n-a facut tot si i-a scris pe caiet. Adica tema e tema nu e negociabila. Probabil intr-un caz de extrema urgenta, daca s-ar intampla ceva si nu ar putea face, as anunta doamna si nu ar fi capat de lume, insa asa sa hotarasc eu cat sa faca din tema la noi nu merge.
tiusca spune:
Buna dimineata!
La noi temele nu depasesc mai mult de o ora pe zi!Si dna tine foarte mult ca tema sa fie facuta in intregime.Chiar mi-am pus intrebari cand am citit ca la alte scoli sunt atatea teme de facut,apoi am vazut ca la altele e la fel de lejer ca la scoala noastra.Nu prea inteleg care este criteriul dupa care merg invatatorii...de ce la unele scoli se merge pe teme mai multe si la altele nu.