Probleme de copii mai mari :)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

o intrevedere cu doamna, parintii copilului si copiii ?
in care sa i se explice baiatului clar ca gesturile lui nu sunt dorite si sa fie anuntati parintii ca inca nu vrei sa faci plangere la directiune etc ...
musai sa faci ceva !

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Acum ca au mai crescut sunt mai mult hartuiri verbale, sau scarbosenii: de exemplu ieri imi povestea ca i-a pupat (adica umplut de bale/lins) tata banca si ce mai avea pe-acolo (carti, penar, etc), ca sa ii arate ce mult o iubeste. De-a consumat fata un pachet de servetele umede sa curete in urma lui.

Si fetita ta a trebuit sa curete???
Eu jur ca spalam cu ei pe jos, de la invatator la director. Mai ales cu invatatoarea, si daca nu facea nimic ma duceam la inspectorat sau cum naiba se numeste.
Aici la domnisorica "smechera" ia cazut fond de ten pe banca si am chemat femeia de servici sa dezinfecteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

mie cel mai simplu mi se pare sa puna distanta cat mai mare intre ei, sa le schimbe bancile.
nu inteleg de ce refuzi ideea asta.
in fond ora are 50 de minute, pauza 10. iar departarea fizica si "obstacolele" dintre ei, ii pot deturna atentia admiratorului si ii lasa fetei timp sa faca altceva.

mai, dar "pustiulica pirpiriu, teroarea clasei" ... :(

Mergi la inceput

Si ce se intimpla in pauze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Nu vreau sa te sperii, dar fetita ta poate ajunge sa urasca scoala din cauza copiilor de genul asta.
Faptul ca nu ii spune invatatoarei, este o dovada ca nu are incredere in ea si ii este frica.

Mare grija, ca la virsta asta sint foarte fragili.

la inceput ii spunea doamnei, pentru ca si noi la randul nostru o puneam sa ii spuna de fiecare data cand o supara. Doar ca i-a tot spus, i-a tot spus, si doamna n-a prea luat niciodata masuri care sa dea rezultate. Frica de doamna nu are cum sa ii fie, dar probabil o oarecare jena in a se plange cred ca are.

Mergi la inceput

Eu am avut aceea domnisorica in clasa de care toti copii erau terorizati, indiferent ce facea nu o spuneau.
Aici cind un copil face ceva rau in clasa, trimiti alt elev la secretariat (pentru ca tu nu ai voie sa parasesti clasa)si vine profesorul de serviciu si il ia din clasa.
Ei, la fatuca asta nimeni nu vroia sa mearga ca le era frica de ea.
Trebuia sa bat in perete(colegul meu de linga deja stia, aveam semnal) si trimitea el un elev de la el din clasa.
Pina la urma a fost exmatriculata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

o intrevedere cu doamna, parintii copilului si copiii ?
in care sa i se explice baiatului clar ca gesturile lui nu sunt dorite si sa fie anuntati parintii ca inca nu vrei sa faci plangere la directiune etc ...
musai sa faci ceva !

Total de acord! Explica-le parintilor ca nu este in regula comportamentul copilului lor si daca nu si-l potolesc, fa plangere la director, eventual, ameninta si cu o plangere la politie.

Bleah, mi se face sila numai cand ma gandesc la balele intinse pe lucrurile fetei!...

Sper sa nu avem asemenea probleme cand va creste fetita mea, ca atunci voi fi de acord cu ce spune sotul, s-o invete sa-i capaceasca zdravan pe eventualii pui de "smecherasi".

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Majoritatea intamplarilor au loc in pauza, nu in timpul orei, asa ca nu stiu cat efect ar avea o alta banca. Plus ca nici noua acasa nu ne povesteste decat trasa de limba, sau daca e ceva mai grav. Asta cu pupatul bancii am aflat-o intamplator, ii dadusem dimineata un pachetel de servetele umede si seara mi-a cerut un altul. Si atunci mi-a explicat ca l-a folosit sa stearga banca, si am aflat povestea. Daca ea a exagerat sau nu, nu am de unde sa stiu. Dar tinand cont de antecedente, nu cred ca a exagerat.

Insa in afara de masuri "legale", ce altceva as putea fac, cum sa o invat sa riposteze/reactioneze/actioneze....sa ignore?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Pai la asa nivel de "implicare"a pretendentului, really sunt 2 optiuni si amandoua foarte nelegale

- te duci la scoala si ii spui cateva cuvinte baiatului acela sa-si bage mintile in cap
- fata ta - impreuna cu tine - gaseste o metoda sa il sperie rau de tot si sa-l descurajeze. Gen ii pune pioneze pe scaun

da' in oricare varianta tot voi veti avea de tras dupa aceea

maaama, nu imi vine sa cred ce sfaturi dau, da' sa stiti ca eu am pocnit odata un bully de asta tot mascat ca pretendent rau de tot si in public. Prin cl a 5a cred. right uppercut straight in the face, prin intoarcere, ca in filme. In mod ciudat, a devenit foarte respectuos si ... de la distanta de atunci. Acu' nu incurajez pe nimeni sa faca ca mine, insa pot sa inteleg o reactie de genul asta, cu siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Am scris un mesaj kilometric dar ...nu mai e L-am pierdut.
Nu mai reiau...ma manifestam zgomotos la adresa invatamantului romanesc, a cadrelor didactice, samd.

Ideea de baza este ca, cu cat va fi ignorat mai tare, cu atat pustiul isi va da mai mult silinta sa inventeze grozavii si scarbosenii.
Cum tu ai cerut pareri despre cum sa o inveti pe fiica ta sa faca, eu as sugera sa incerce o schimbare de atitudine.
De exemplu, dimineata sa il salute ea prima. ´´Buna dimineata! Ce faci?´´
Ba chiar ii poate cere parerea, acolo unde pustiul pare ca se pricepe:(e dor un exemplu) ´´ as vrea sa aflu parerea ta, crezi ca pentru saritura la grapa cu nisip e suficient sa iau avantul in forma aceasta?´´
Daca baiatul va avea in continuare un comportament nepotrivit, fiica ta i-ar putea spune :( cu titlu de exemplu)
´´mi s-a parut foarte urat gestul tau, nu inteleg de ce ai ales sa faci asta´´

De multe ori, discutiile sincere si deschiderea spre ceilalti dezamorseaza multe conflicte. Cred ca am avut cu totii astfel de exemple in scoala sau in viata, ca adulti.

Nu exista garantia ca baiatul se va linisti si nu o va mai sicana pe fiica ta, daca aceasta adopta o atitudine prieteneasca-colegiala vis-a-vis el. Insa e o incercare care merita.

Daca situatia nu se imbunatateaste e nevoie sa iei masuri mai drastice. (parinti, invatatoare, samd)

Mergi la inceput