Probleme de copii mai mari :)
Ma gandeam initial sa postez la PSI, dar am cugetat mai bine, si cred ca aici ii e locul.
Dati-mi si mie un sfat, o idee, cum s-o invat pe fata mea cea mare (clasa a 3-a) sa procedeze cu un admirator nedorit . Are un coleg de clasa care sta in banca din fata ei, incrdibil de enervant si insistent. Care o sicaneaza inca din clasa I. Totul sub pretextul ca o iubeste . Vorbim insa de rautati de tot felul, nicidecum de dovezi de iubire.
Am vorbit inclusiv cu dna invatatoare la un momentdat, l-a mustrat in fata clasei, dar fara niciun folos. E genul de copil scapat din mana de parinti, care nu invata, care-i dreanjeaza pe toti ceilalti, care rupe, strica, mazgaleste, etc. Acum nu pot sa bag mana in foc daca o fi facut o pasiune mai speciala doar pentru fie-mea, sau ii enerveaza pe toti la fel, dar din povestile ei, se pare ca ea e in marea majoritate a cazurilor tinta rautatilor lui.
Ma gandeam acum, in timp ce scriam, ca poate ar fi o varianta sa o rog pe doamna sa mute pe unul din ei in alta banca, dar nu cred ca ar rezolva decat foarte putin problema. Oricum el sta in prima banca, probabil ca sa fie atent supravegheat, dupa cum spuneam, nu-i nici pe departe genul de copil cuminte!
Insa problema ramane, iar fata nu mai vrea sa apeleze la invatatoare pentru toate rautatile care i le face baiatul. Sfatul cu ignorarea nu merge, au trecut 2 ani de cand il ignora, si comportamentul lui e neschimbat. Nu se pune problema ca l-ar incuraja in vreun fel, imi cunosc fata suficient de bine (ca o paranteza, in prima faza nu-l stiam pe baiat si cand o tot auzeam povestindu-mi de el grozavi care mai de care, ma asteptam la un "machoman", si cand colo e un pustiulica pispiriu, cu un cap mai scund ca fie-mea, cu ochelari, si c-o fata de la prima vedere nu a-i crede ca el e teroarea clasei)
Asa ca revenind, cum sa procedez, ce sa o sfatuiesc sa faca?
Raspunsuri
ladyJ spune:
Dar despre ce rautati e vorba? O sicaneaza glumind pe seama ei, e ironic sau chiar e periculos(injura, loveste, scuipa, etc) ?
Mickyyy spune:
Rautati de tot felul, cand erau mai mici erau si fizice, o imbrancea, ii smulgea/trantea lucrurile, i-a rupt inclusiv o caciula la un momentdat (pe vremea aia am apelat la invatatoare).
Acum ca au mai crescut sunt mai mult hartuiri verbale, sau scarbosenii: de exemplu ieri imi povestea ca i-a pupat (adica umplut de bale/lins) tata banca si ce mai avea pe-acolo (carti, penar, etc), ca sa ii arate ce mult o iubeste. De-a consumat fata un pachet de servetele umede sa curete in urma lui.
Aqai spune:
Mickyyy, chiar daca nu o sa sune prea bine, aveti nevoie sa "parati"
Fetita ta nu se descurca singura cu buclucasul acela de baiat, dar invatatoarea unde e? Pe loc, cand e nevoie de interventie, fata trebuie sa vb cu dascalul. Tie ti-as sugera sa vorbesti mult mult mult si des pana cand va ajunge ea sa ia masuri.
nu stiu, ma intreb cateodata ce s-a ales din meseria asta de dascal... clasa parca e a parintilor, ei nu mai au nici o implicare decat sa recite lectia? Din experienta stiu ca existaau totusi pe undeva si dascali buni care stiau sa se impuna, sa vada tot ce se intampla in clasa si sa ia masurile necesare... pe langa turnat carte in capul copiiilor.
Mickyyy spune:
Ca tot ai zis de dascali si de vocatie, n-am avut experiente foarte reusite cu paratul, o singura data doamna ei a actionat asa cum ar fi trebuit (si asta pentru ca am facut noi scandal), in rest, am auzit de la ea atatea chestii (unele spuse noua, altele direct de fata cu copilul), ca mai bine ma lipsesc.
Nu mai tin minte exact faza cu caciula rupta, da' stiu ca era iarna, frig afara, si in ziua aia fata mea a mers prin ger si ninsoare fara ciciula pana acasa. Si singurul lucru pe care doamna a gasit de cuviinta sa-l spuna cand fata mea i-a spus ce s-a intamplat a fost ca lasa ca are mami ac si ata si o repara acasa!!!
Asa ca nu am prea mari sperante in invatatoare
Si sa nu ma puneti sa vorbesc "mai sus" in scoala, ca nu am cu cine, pentru ca dupa 3 ani de facut politica in scoala/in clasa/la sedintele cu parintii, de injurat guvernul de atunci, in frunte cu funeriu, pupat in fund psd-ul cu orice ocazie, inclusiv vizite si cadouri la serbarile copiilor de la dom' primar robert negoita, si-a vazut visul cu ochii: incepand de anul asta doamna noastra invatatoare a ajuns director adjunct intr-una din cele mai maricele scoli din sector. Asa ca de unde inainte lipsea 2-3 ore pe saptamana, de faceau copii lectiile cu cine apucau: asistente, femei de serviciu, alte invatatoare, probabil ca acum a ajuns in stadiul in care doar face 2-3 ore pe saptamana Mi-aduc aminte cand am fost sa o inscriu pe mijlocie la scoala, cat am stat eu sa astept la secretariat cu actele, dna invatatoare s-a plimbat in continuu pe la secretariat, evident in timpul orei, iar copii probabil erau in clasa nesupravegheati de nimeni
Aqai spune:
pai daca crezi ca nu ai sanse cu invatatoarea (desi e singura solutie "legala", sa o pistonezi pe ea pana nu mai poate ea de tine si ia masuri), eventual sa gasesti o cale sa iei legatura cu parintii copilului?
Mik spune:
In franceza asta se cheama "amour vache". Si fiica-mea a avut asa un admirator si, din fericire, mama-sa l-a schimbat de scoala. Pe de o parte erau niste priviri libidinoase, pe de alta parte lovea ca un disperat.
E nasol ca nu-l poate evita caci sunt in aceeasi clasa. Sa incerce sa-l ingnore si sa nu-i zica nimic.
Idee de 3 lai : Dar tu nu poti sa o pui in alta clasa si sa ceri ca "sa scape de insistentele baietelului X" (asa scapi si de madam' directoarea adjuncta la clasa).
ab5174 spune:
La coruptia din scoli ,eu as schimaba scoala urgent.
Copilul sufera la inceput dar nu e hartuit.
Mickyyy spune:
Nu stiu nimic despre tatal copilului, sunt sanse mari sa "nu existe in peisaj", o cunosc din vedere doar pe mama. Ironia sortii, baietelul in cauza mai are 2 surori mai mici (la fel ca fi fata mea), iar sora lui mijlocie e colega in clasa I cu cealalta fetita a mea. E diferenta uriasa intre frati, pentru fetele din clasa I se inteleg destul de ok. Au o situatie materiala dificila, cel putin la prima vedere, si am impresia ca mijlocia are si probleme de sanatate (un usor retard, dar e posibil sa ma insel).
Poate ca asta e si motivul pentru care baiatul imi inspira compasiune si nu furie.
Mickyyy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 La coruptia din scoli ,eu as schimaba scoala urgent. Copilul sufera la inceput dar nu e hartuit. |
Nu neaparat scoala e de vina, am 2 copii in aceeasi scoala, si la cea mica am o invatatoare de nota 10! Pe bune, nici nu zici ca cele 2 predau dupa aceleasi reguli. Cea mica are uniforma, reguli stricte, teme verificate, o invatatoare care isi da interesul, cea mare.......
ab5174 spune:
Nu vreau sa te sperii, dar fetita ta poate ajunge sa urasca scoala din cauza copiilor de genul asta.
Faptul ca nu ii spune invatatoarei, este o dovada ca nu are incredere in ea si ii este frica.
Mare grija, ca la virsta asta sint foarte fragili.