Tuse, muci, tot tacamul...

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

cum am scapat eu de o tuse reziduala... la sfatul medicului
- ceai de scai vanat, o cana seara
- extract gemoterapic de coacaz negru, 25 picaturi dimineata si 25 seara
Durata tratament 10 zile, chiar daca dispare tusea mai repede.
Ceaiul si extractul se gasesc in magazinele naturiste.

Merge si la copii, am aplicat de cateva ori la fi-miu

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am inceput sa ma agit putin pentru ca al meu copil (acum are 7 ani) are o tuse reziduala de prin aprilie...Mai accentuata sau cu pauze dar n-a scapat de ea. Asa ca am fost la pediatru, la orl-ist, la alergolog. A facut 12 teste cutanate, IG-uri de nu stiu cate feluri, teste alergologice din sange, spirometrie...Nu numai ca au iesit toate ok, dar se pare ca are si o imunitate deosebit de buna pt un copil de 7 ani. Ce era sa fac? Sa-l tin in casa? Si-a vazut de activitatile obisnuite. Merge la scoala si la sport (face inot), la petreceri sau in parcuri. In vara a fost si la mare si la munte. Sper ca in timp sa treaca, ca nu stiu unde sa ma mai duc cu el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Anya, de ce nu-i faci o radiografie la plamani?

Mergi la inceput

Pt ca nici-un medic nu vrea sa recomande. Nu m-am agitat suficient de tare cat sa umblu la pile. Momentan mi-au dat bioparox. Sa terminam si cu concursurile la inot si poate in vacanta lor din noiembrie sa ma duc pana la Grigore Alexandrescu - ca in spitale trebuie sa-ti iei timp sa umbli. Plus ca nu e o tuse adevarata ci mai degraba cum iti dregi vocea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Sirop de ridiche neagra si/sau salina.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Pt ca nici-un medic nu vrea sa recomande. Nu m-am agitat suficient de tare cat sa umblu la pile. Momentan mi-au dat bioparox. Sa terminam si cu concursurile la inot si poate in vacanta lor din noiembrie sa ma duc pana la Grigore Alexandrescu - ca in spitale trebuie sa-ti iei timp sa umbli. Plus ca nu e o tuse adevarata ci mai degraba cum iti dregi vocea.

Anya

poate scriu o aberatie, insa n-ar putea fi o reactie alergica la clorul din apa bazinelor de inot ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

anya la Alexandrescu iti fac radiografie pe banda. Nu prea intra in cabinet copil care sa tuseasca si sa nu fie trimis la radiografie. Asa ca nu ai nevoie de nicio pila relatie, du-te la camera de garda insista pe faptul ca tuseste si iti vor face. Eu i-am facut celui mic acum o luna jumate, cand tusea de ii venea sa vomite, 5 dr mi-auspus ca e reziduala pt ca nu se aude nimic la plamani, analizele indicau ceva viral, iar dupa radiografie diagnosticul a fost surpriza: pneumonie interstitiala atipica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Exact Irina, si noi am patit la fel. Dupa 2 luni de tuse, si ascultat chiar si de 3 ori pe saptamana la plamani, in care se spunea ca nu se aude nimic, a luat chiar si Singulair, l-am dus la radiografie si a iesit o pneumonie nasoala. Cel mai bine este sa faci radiografie, acolo se vede ce are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Zina mai rau e ca la mine inca tuseste de o luna jumate, dupa tratamentul pt pneumonie cu antibiotic si flixotide (cat cuprinde adica mai bine de o luna), si aud aceeasi poveste iar...nu se aude nimic la plamani...acum nu stiu cat de des pot repeta radiografia...

Mergi la inceput

Radeam la faza cu pila...mama mea (acum la pensie) e medic pediatru cu specializare pe radiologie si radioterapie. A lucrat altceva (cobaloterapie) dar pentru nepoti...trebuie sa se descurce.
Nu e alergic la clor. Analizele au aratat ca nu si IG-urile la fel. Nici macar "teren alergic" nu are. Peste vara (doua luni) am intrerupt inotul, tocmai ca sa vad daca are vreo influenta si se pare ca nu are.

Mergi la inceput