Motivele Corinei ...
Poate ati aflat, poate nu ... ideea este ca vorbim de Corina Dragotescu. Corina a hotarat sa emigreze in SUA.
Desi nu i-am impartasit opiniile politice, o admir si o apreciez pentru modul in care s-a facut simtita in peisajul jurnalistic romanesc.
Corina Dragotescu a fost o prezenta puternica, obiectiva si subiectiva in acelasi timp - a carei opinii contau...si deranjau, suficient de mult pentru a deranja clasa politica.
Corina a ales sa plece insa ...si motivele ei m-au mirat. Poate pentru mine, plecata de 19 ani din Romania, motivele ei mi se par de ne-inteles si putin exagerate. Au trecut atat de multi ani de la Revolutie... nu pot sa cred ca nu mai sunt sanse in Romania si ca merita sa pleci asa, trantind usa... Eu cred in sansa Romaniei, cred ca exista viitor acolo!
cititi http://www.adevarul.ro/financiar/media/Jurnalista-Corina-Dragotescu-pleca-America_0_786521451.html#
]
aici motivele[/url] pentru care pleaca in SUA Nu nu o condamn si nu o judec, va provoc doar la o dezbatere sincera. Vreau sa imi spuneti sincer ce va tine in Romania sau, pentru ceilalti, ce v-ara duce inapoi ... pentru ca si eu vreau sa ma intorc acolo, candva ...
De asemeni, cu sinceritate, ce va face viata de ne-suportat ? E poate un motiv bun de a discuta fara patos, si foarte obiectiv despre viata voastra-a noastra...si despre locul unde va vedeti peste 25-30 de ani, de exemplu...
Care sunt motivele voastre pentru a sta, pentru a pleca, pentru a re-veni ??
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
leistra spune:
Nu stiu motivele pe care ea le are insa eu abia astept sa trantesc usa in urma mea si ma intorc in Romania, cat ar fi de greu eu vreau sa fiu alaturi de cei dragi...m-am saturat de singuratate, de Sarbatori fara cei dragi, de indiferenta celor din jurul meu...
Marox spune:
Eu inteleg ca jurnalista asta, nu stiu cine e si pentru ce e cunoscuta, a plecat pt ca a cistigat la Loteria Vizelor. Pina la urma e un hazard. Daca n-ar fi cistigat, ar mai fi plecat?
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leistra Nu stiu motivele pe care ea le are insa eu abia astept sa trantesc usa in urma mea si ma intorc in Romania, cat ar fi de greu eu vreau sa fiu alaturi de cei dragi...m-am saturat de singuratate, de Sarbatori fara cei dragi, de indiferenta celor din jurul meu... http://s243.photobucket.com/albums/ff152/adinaleistra/ mamica de Elena si Cristian |
si noi am gindit asa in urma cu citiva ani si chiar am si facut-o dar iata-ne din nou in USA.
michelle
michelle-usa spune:
Nu stiu cine este aceasta jurnalista Corina.
dar va spun motivele care le-am avut noi sa ne reintoarcem in Romania dupa 15 + ani in USA:
1.Scolile sunt mai safe
2.Mancarea mai naturala
3.Aproape de prieteni , parinti…rude
4.Vorbim limba noastra
5.Putem lua casa cu teren
6.Suntem in tara noastra….
7.Putem face o afacere
8.Viata mai ieftina
9.Asigurare sanatate mi ieftina
10.La un necaz am rude cine sa ma ajute
11.Strazi mai safe.
michelle
cruis spune:
Ii doresc sa continue obiceiul cu calatoria de 2 ori pe an (inspre romania de data asta) ca sa fie la fel de informata cand/daca se intoarce inapoi. :D
desprecopii spune:
Am primit si pe pm un mesaj frumos si sincer - de la o persoana draga de pe DC - si vreau sa va spun ca acest topic trebuie privit din toate punctele de vedere.
Fiecare din noi, cei care alcatuim aceasta comunitate DC stim si cunoastem niste parti ale raspunsului. E un puzzle pe care trebuie sa il contruim cu ajutorul infimelor bucati - ce reprezinta sentimente, experiente unice, sentimente ...
Voi cei care vreti sa plecati - nu va imaginati ca 'dincolo' veti gasi o lume care va astepta, voi singuri trebuie sa ii convingeti pe aia de acolo ca le sunteti utili ..., altfel ...they don't care about you, iar cei care vor sa se intoarca, probabil le trebuie sa constientizeze ca viata lor va fi diferita ... dar mai plina de intamplari nu neaparat vesele ... dar in mod cert mai multa viata si puls ...
sunt atat de multe de spus ...
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
michelle-usa spune:
Dupa ce ne-am reintors in Romania si am stat mai mult de 2 ani din experientza noastra am vazut ca:
1.Scolile sunt mai safe (liceuri)…
-Sunt déjà cu droguri, violenta, sex si care mai de care impopotzonati cu haine de firma. ca sa nu mai vb si de calitatea invatamantului in Rom.
2.Mancarea mai naturala
-Fructe si legume natural nu mai gasesti decat poate la tara…restul sunt importate si injectate. Iar calitatea carnii lasa f. mult de dorit. In atitia ani de America,nu am avut niciodata intoxicatie alimentara…si asta ni s-a intimplat de cateva ori in scurt timp in R.
3.Aproape de prieteni , parinti…rude
-Nu au timp de tine, plus ca exista multa invidie...
4.Vorbim limba noastra
-Dar imi era sila sa aud injuraturi la tot pasul
5.Putem lua casa mare cu teren
-F scumpe,calitate proasta, strazi proaste
6.Suntem in tara noastra….
-E o tara frumoasa, pitoreasca dar orasele in general sunt pline de gunoaie, caini iar sa ajungi la o destinatie mai frumoasa e greu cu atitea hirtoape.
7.Putem face o afacere, ceva…
-Foarte greu ,e mafia prea mare , birocratie, sistem fiscal eronat…
8.Viata mai ieftina
-In America dau mai putin pe mancare decat in Romania
9.Asigurare sanatate mai ieftina
-Adevarat, pentru boli usoare e ok, dar pentru ceva mai major e foarte riscat doar sa intri intr-un spital…dar sa te mai si tratezi
10.La un necaz am rude cine sa ma ajute
-Nimanui nu-I pasa de tine, sau hai sa spunem poate numeri pe degetele de la o mana persoanele in care sa te increzi
11.Strazi mai safe.
-In niciun caz…soferii trec pe rosu si pe trotoare, conduc beti, merg cu viteza. Hotii te fura si ziua in amiaza mare.
michelle
michelle-usa spune:
si ca sa nu-mi las mesajul neterminat, spun si unde am ajuns acum dupa 15+ani de America si experientza din Rom si cu ajutorul lui Dumenzeu:
-stam intr-o zona f. buna
-casa mare si cu teren si vedere superba de pe deal la oras
-scoli f. bune, magazine curate, oras curat, parcuri, piscine, activitati
-lume civilizata, vorbesc frumos, te ajuta
-nu am nici o ruda aici doar cativa prieteni americani si romani cativa dintre ei pot sa spun ca m-ar ajuta la nevoie
-mancarea e ok pot sa cumpar si de la ferme si organica
-sotul are servici, eu stau acasa. avem asigurare medicala.
-strazile sunt f. safe, lumea politicoasa, strazile ca-n palma.
-nu avem nici o datarie la nimeni
-nu ne bazam pe banii de pensie de la stat (care se spune deja ca nu-i vom primii0
dar toate astea se realizeaza dupa multi , multi ani. e greu sa o mai ei de la inceput decat daca vii cu bani.
conteaza zona in care alegi sa stai, calificarea care o ai, sa fi inarmat cu multa rabdare.
primii ani sunt cei mai grei.
acum ca am deschis link-ul si am vazut-o pe Corina mi-am dat seama ca o cunosc de la tv.
e mai greu sa o iei de la inceput dupa 40 de ani.
dar poate ea vine cu bani. faptul ca vine cu Green Card de deja un +. sotul ei poate are o calificare buna
michelle
Deceneus spune:
Multi nu au plecat din tara din motive financiare, au plecat din cauza sistemului de valori rasturnat, pentru ca nu au mai suportat inechitatile, indolenta si tupeul celor "catzarati" in functii de conducere.
Dupa douzeci de ani de la revolutie, tot incompetentii si lichelele prospera si cei care muncesc "trag targa pe uscat" sau sunt someri.
In Romania traiesc bine, cei care sunt in "mafia" politico-economica, dar ca sa faca parte din "sistem" trebuie sa comita ilegalitati si sa traiasca intr-o permaneta tensiune. Unii nu isi fac probleme de constiinta, fiind sunt inconstienti.
Viata in Romania iti ofera doua alternative ambele tensionate: sa fie sarac si sa-ti faci in permanenta probleme ce va fi maine, sau sa fi instarit dar dator celor care te-au "ajutat" sa prosperi si care te pot oricand ruina.
Profesional nu conteaza cat esti de bun, Daca esti foarte bun o sa ai un job de subzistenta, daca nu trebuie sa ai pe cineva care sa te "protejeze".
In agricultura nu se castiga nici daca ai dotare cu utilaje. Industrie nu mai exista, iar in servicii este o mafie totala. Sunt cateva domenii unde inca se mai respira, cum ar fi IT, sistemul bancar (dar aici se restrang joburile), in constructii de drumuri si poduri. Daca nici turismul nu merge va dati seama ce dezastru este.
Problema nu este de bani. Problema tine de coruptie.
Corina Dragotescu a decis sa plece, pentru ca mizeaza pe profesia sotului care lucreaza in IT.
Daca sotul avea alta profesie probabil nu pleca pentru ca ea este integrata in "sistem", dar dupa cum se vede si din "sistem mai evadeaza" cei care nu mai rezistra la presiuni.
XIO spune:
Motive de plecat:
-vreau sa le dau eu bani bunicilor, nu ei mie
-cu greu poti sa razbesti in unele domenii din cauza pilelor si a coruptiei
-sunt scarbita de unele aspecte din campul muncii
-cu banii castigati in alta tara pot face ceva cu adevarat important in Romania
Motive de ramas:
-iubesc Timisoara, cu fiecare colt al ei
-familia
-prietenii
-vremea
-limba, sentimentul de 'acasa'