Poezie...
Baiatul meu are 2,6 ani. Are un vocabular zic eu satisfacator pt varsta lui... adica nu face fraze sau nu stie luceafarul dar stie sa spuna ce vrea, leaga cuvintele.
Acum problema este ca toata lumea ma intreaba... stie si el o poezie?!
pai nu.
a devenit destul de iritabila intrebarea asta asa ca m-am gandit eu ca e timpul sa invatam o poezie.
Pun copilul pe scaun langa mine si ii spun. Azi vom invata o poezie.
Aha. a dat si din cap in semn de aprobare...
bun... zi si tu dupa mami... catelus cu parul cret
-Mica!
-Nu Mica mama... alt catel...
- Mica!
ok mamica... Mica fura rata din cotet...
-Nu fura Mica!
_ hai sa zicem ca fura totusi...
-Nu!
ok....Hai sa incercam altceva ca poezia asta si asa nu e buna...
Un pitic asa de mic....
- Un pitic mare!
-Nu mami, uite asa de mic era ...
- Nu vreau! Un pitic mare!
- Bine mama... un pitic mare face baie intr-un ibric ...
-Nu poate!
Acum... va intreb pe voi... cum ati reusit sa va invatati copiii o poezie? ca am impresia ca nu ma descurc deloc...
& +34
Raspunsuri
marius spune:
1. De ce tii neaparat acum sa invete o poezie dupa un anumit model?
Care este avantajul?
2. Ce are a face "iritarea" ta, sau "iritabilitatea(cui?)" cu intrebarea de mai sus?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Lorikay spune:
Lasand la o parte faptul ca nu ar trebui sa il inveti poezii doar pentru ca altii stiu si el nu, pustiul a fost super tare cu raspunsurile date!
Eu nu am pus-o pe fiica-mea sa invete poezii, i le-am citit sau spus din memorie seara, inainte de culcare(cand ma saturam de povesti). Pe cele care ii placeau, ma punea sa i le repet iar dupa cateva zile mi le spunea ea mie.
ela_04 spune:
Pai nu stiu Marius... toata lumea se uita la mine cand aude ca nu stie o poezie de parca e vina mea...ca nu m-as ocupa de copil...
Si caut un model ca poate nu stiu eu sa ma fac inteleasa...
& +34
ela_04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lorikay Lasand la o parte faptul ca nu ar trebui sa il inveti poezii doar pentru ca altii stiu si el nu, pustiul a fost super tare cu raspunsurile date! Eu nu am pus-o pe fiica-mea sa invete poezii, i le-am citit sau spus din memorie seara, inainte de culcare(cand ma saturam de povesti). Pe cele care ii placeau, ma punea sa i le repet iar dupa cateva zile mi le spunea ea mie. |
Nu are rabdare de povesti seara, nici sa-i spun poezi nu ii place. In schimb putem vorbi depre orice...
& +34
Lorikay spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
Nu are rabdare de povesti seara, nici sa-i spun poezi nu ii place. In schimb putem vorbi depre orice... & +34 |
Atunci relaxeaza-te si lasa copilul in pace. A sti poezii nu este un etalon pentru a stabili nivelul de dezvoltare al unui copil sau cat de bine se ocupa mama de el.
manuelacrina spune:
Foarte tare pustiul tau ! ... e mai istet decat toti pustii de varsta lui care stiu sa turuie 10 poezii ... daca stiu ...
Parerea mea: nu face program de: "acum invatam poezii", recita-i tu poezii scurte de cate ori va jucati impreuna sau cu orice ocazie ... nu te alarma ca nu te asculta si nu le repeta ! ... ti le va zice el cand te astepti mai putin
... m-ai facut sa-mi amintesc de fiica'mea la 2 ani, "invatam" poezia "Pisicuta noastra hoata" in timp ce topaia in pat ...
"... pe fuish s-a fuishat,
si indata a fuuat o bucata de fiptuua,
SI-A PAPAT-OOOOOO !!!"
... cand ajungea la faza cu friptura nu mai vroia cu nici un chip sa continue cu "Mama nu stia ca fura" ... a furat-o, a papat-o si GATA !
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ela_04 Pai nu stiu Marius... toata lumea se uita la mine cand aude ca nu stie o poezie de parca e vina mea...ca nu m-as ocupa de copil... & +34 |
Ce-ti pasa?
Ai un copil sanatos?
Ai.
Ai un copil istet?
Ai.
Are vreo problema?
Nu.
Ai o familie echilibrata?
Ai.
....
Ce vrei mai mult?
Daca te intreb acum rapid care este formula glicerinei o stii?
Poate.
Si daca nu o stii, ce daca? Care e problema?
Si daca m-as uita (ma rog zic si eu) nu stiu cum la tine pentru ca nu stii formula chimica a glicerinei, ce-ti pasa? Fix, pix!
Hai mai... in fond ai un baiat istet. Nu vezi ca iti da rspunsuri pe invers si de-al naibii? Fugi de'aici cu gandurile alea...
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
natalia_nica spune:
In primul rand, mi-au dat lacrimile de... ras ! E super baiatul tau!
In al doilea rand, sa zicem ca reusesti sa-l inveti o poezie, dupa ce o va sti ce crezi ca va fi diferit, cu ce va folosi asta la ceva? Lasa-l mai in pace . Are cineva un citat la semnatura (sorry, nu-mi amintesc cine ), care zice cam asa: "Nu te ingrijora de ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des"
ela_04 spune:
Sincer oricum nu mai stiu nici o formula de la chimie...asa ca daca te uiti urat ca nustiu formula glicerinei... nici ca-mi pasa.
Da...poate e o prostie...
Oricum nu am nici un talent pedagogic
& +34
szivarvany spune:
Super tare pustiul tau
E foarte istet si asta ar trebui sa fie de ajuns si pentru publicul bagacios
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca