Poezie...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Lasa copilul in pace .
Cind te intreaba cineva spune si tu ca a trecut de faza cu poezia acum rezolva ecuatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hmmm, am tot stat si am rascolit prin memorie...dar nu, pe mine nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca stie copilu' meu vreo poezie...si are aproape 3 ani jumate...in ce contexte vin intrebarile astea si din partea cui?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Ilinca maica-mea vine cu ideii de genul asta tot comparandul pe baiat cu un altul de aceasi varsta de la ea din bloc...
Bineinteles ca nu o bag in seama!
Problema e ca acum cateva zile vorbeam cu o prietena care are si ea o fetita si ii povesteam de ideiile maica-mi... la care ea imi spune
"ce vrei fata tu esti singura cu el aproape toata ziua, ei sunt multi in casa ...e normal sa stie poezii"...
poftim? adica cu alte cuvinte eu daca sunt singura cu el si gravida imi neglijez copilul?
Adica in mod normal un copil de 2,6 ani stie macar o poezie dar al meu nu ...dar nici o grija ca toata lumea te intelege!
E adevarat insa ca nici nu mi-am batut capul... am vazut ca nu il atrag si nu am insistat.
Am incercat si eu cu povesti seara si poezii... dar nu ii place monologul meu. Prefera sa vorbim ... amandoi.
De obicei am vazut ca mai bine numara (uneori isi numara singur degetele) dar pt povesti si poezii nu are nici o atragere.
M-am gandit ca o fi si vina mea ca nu am insistat...

& +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Baiatul meu are 2,6 ani. Are un vocabular zic eu satisfacator pt varsta lui... adica nu face fraze sau nu stie luceafarul dar stie sa spuna ce vrea, leaga cuvintele.
Acum problema este ca toata lumea ma intreaba... stie si el o poezie?!
pai nu.
a devenit destul de iritabila intrebarea asta asa ca m-am gandit eu ca e timpul sa invatam o poezie.
Pun copilul pe scaun langa mine si ii spun. Azi vom invata o poezie.
Aha. a dat si din cap in semn de aprobare...
bun... zi si tu dupa mami... catelus cu parul cret
-Mica!
-Nu Mica mama... alt catel...
- Mica!
ok mamica... Mica fura rata din cotet...
-Nu fura Mica!
_ hai sa zicem ca fura totusi...
-Nu!

ok....Hai sa incercam altceva ca poezia asta si asa nu e buna...
Un pitic asa de mic....
- Un pitic mare!
-Nu mami, uite asa de mic era ...
- Nu vreau! Un pitic mare!
- Bine mama... un pitic mare face baie intr-un ibric ...
-Nu poate!

Acum... va intreb pe voi... cum ati reusit sa va invatati copiii o poezie? ca am impresia ca nu ma descurc deloc...

& +34

Al meu are 3,5 luni si e fix ca al tau. Nu vrea sa invete poiezii, dar mi-a dovedit ca stie cateva. Eu i-am spus in joaca diverse poiezioare in timp ce ne jucam si el le-a memorat. Dar daca il pun sa-mi zica una, nu vrea sub nici o forma
Si daca insist sa spuna dupa mn un vers(el nu repeta niciodata), ma trezesc cu el ca-l spune pe urmatorul, dar de repetat nu repeta
Nu-mi mai fac griji, am vazut ca nu-i punctul lui forte poiezia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Ilinca maica-mea vine cu ideii de genul asta tot comparandul pe baiat cu un altul de aceasi varsta de la ea din bloc...
Bineinteles ca nu o bag in seama!
Problema e ca acum cateva zile vorbeam cu o prietena care are si ea o fetita si ii povesteam de ideiile maica-mi... la care ea imi spune
"ce vrei fata tu esti singura cu el aproape toata ziua, ei sunt multi in casa ...e normal sa stie poezii"...
poftim? adica cu alte cuvinte eu daca sunt singura cu el si gravida imi neglijez copilul?
Adica in mod normal un copil de 2,6 ani stie macar o poezie dar al meu nu ...dar nici o grija ca toata lumea te intelege!
E adevarat insa ca nici nu mi-am batut capul... am vazut ca nu il atrag si nu am insistat.
Am incercat si eu cu povesti seara si poezii... dar nu ii place monologul meu. Prefera sa vorbim ... amandoi.
De obicei am vazut ca mai bine numara (uneori isi numara singur degetele) dar pt povesti si poezii nu are nici o atragere.
M-am gandit ca o fi si vina mea ca nu am insistat...

& +34

apoi si contributia ei ca bunica unde e?....sa il invete ea o poezie pe care baiatul sa o reproduca al cerere de cate ori vrea ea

ai putea sa incepi sa spui poezia si sa il lasi sa faca el restul de improvizatie de fata cu "spectatorii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui SoriLea

Al meu are 3,5 luni si e fix ca al tau.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://lb4f.lilypie.com/grxEp3.png

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois

eu cred ca e normal ca la virsta luisa nu stie nicio poezie!!!!

Ela relax draga,lasa copilul in pace!De ce trebuie sa stie poezii?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui SoriLea

Al meu are 3,5 luni si e fix ca al tau.

eu cred ca e normal ca la virsta luisa nu stie nicio poezie!!!!

Ela relax draga,lasa copilul in pace!De ce trebuie sa stie poezii?

Dana

OK, am scris gresit.
Are 3 ani si 5 luni. Se putea intelege si din semnatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Relax mey!

Era o gluma!Si atit!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

nici al meu nu stie poezii dar nici nu ne streseaza nimeni cu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Mey ...cel mai rau a fost ca spre sfarsit deja imi venea sa-l dau in ma-sa de pitic...
Adica am vazut ca baiatului nu-i place sa repete ca papagalul asa ca am incercat si prin asociere... uite mama ibricul si face piticul baitza...
nu a mers neam.
Ma gandesc ca e totusi destul de greu sa inveti un copil ceva mai ales daca nu coopereaza.

Nu e musai sa stie... dar am incercat si eu si nu a iesit chiar precum visam

& +34

Mergi la inceput