Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (33)
Raspunsuri - Pagina 16
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A.C Pai daca inchei cele 37 de sapt,e considerata sarcina la termen.Si pe mine tot in sapt 38 ma va opera.Adica nu voi avea incheiate 38 de sapt ci in mijlocul saptamanii 38. Alina 34+ mami de Delia ( 6 ani) |
Hrllo fetele!1
TOt vroiam sa te intreb, nu ar fi mai bine ca bebe sa stea cat mai mult in burtica?si eu tot cu cezariana sunt,mai proaspata si totusi o sa-l lase pe bebe pana la aproape 40sapt.eu zic ca cu cat e bebe mai la termen cu atat e mai bine pentru el, eviti sa apara diverse probleme,nu vreau sa te sperii,dar eu sunt de parere canu trebuie fortata mana naturii.
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 32+ cu
laurika1982 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui DenyAnd
Aham Lorelay, multumesc. Dar cum ti-ai dat seama de sarcina? Da, fetelor, am "comis-o" si eu (vorba lui IPopica). Azi seara am venit de la primul consult si eco, s-a confirmat sarcina, embrion 11mm, 7saptamani si 2 zile. DPN 25mai2013. (un pic sunt cam in ceata, ca UM o am pe 23/08, si azi sunt in 6sapt si 4zile dupa UM si dupa un calculator de net DPN ar fi 30mai2013. Asa de mare e bebitzul meu?) Ma iertati ca v-am tinut in suspans. Vroiam sa va dau mai multe vesti bune, nu numai ca am 2 teste de sarcina pozitive Nici nu m-am asteptat sa apara acum bebe Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele". |
Bravo,felicitari!!Sa fie o sarcinausoara si fara probleme, sa vina bebe la termen si sa va bucurati de el/ea!!
laurika1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onutz83 Mami, foarte tare clipul Daca dr nu zice nimic de monitorizare cred ca poti sa il intrebi tu. (de ce nu? ) Este ca un ekg care monitorizeaza bataile inimii si pulsul lui corelate si cu miscarille lui. Il interpreteaza ginecologul. Il ajuta sa-si dea seama daca e in stres fetal- nu respira cum trebuie din diverse cauze. Pe mine m-a mai trimis la o eco + monitorizare la 36s. Onutz 34+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian Vali |
Si pe mine tot la 36sapt m-a trmis la C si acum la fel
bioana spune:
neata,azi am consultatie!! sa vedem despre ce e vorba...va povestim noi deseara,ca si azi am o zi lunga....ies cu o prietena ca o cafea dupa-masa,sa mai schimb peisajul...
DENY linisteste-te.totul e ok.la prima eco asa e.nu are ce sa masoare...dar fi tu linistita ca inima e ok, ca asta e unul din primele semne.daca vedea doar sacul embrionar si inima nu iti spunea..eu am avut asa prima sarcina si am pierdut-o...nu ii batea inima. nici aici nu iti spune cate batai are pe minut,nici cat masoara....intra in detalii daca sunt probleme, daca nu ei considera ca cu cat stim mai putin cu atat suntem mai linistite.
IRINA .inca nu e hotarata cezariana, nu¿stai sa vezi cum mai evolueaza lucrurile..
ANDIE multa bafta maine.
MAMI ...super, ce mai.....no comment.
embarazada de 31+
o fetita...
IPopica spune:
Buna fetele
Merge forumul in reluare dupa cum vad. Eu scriu mesajul dimineata, vedem cand ajung sa-l si trimit.
Azi mi-am propus sa fac placinta de mere si o ciorba. (am o lada de mere de la tara si trebuie sa le valorific repede). Ce inseamna sa stai acasa? Te-apuca bucatareala. Si tot azi tre sa primesc si comanda de tricouri funny de burticoasa. Am zis eu ca-s prea scumpe, dar parca trebuie sa am si eu o amintire clara de pe vremea burtii (90% din hainele de gravida le-am primit de la colege, eu a trebuit sa investesc doar in nadragi). Le-am luat de pe happy mommy pentru cele interesate.
Uof, Dannah, imi pare rau de situatia aparuta. Nu ca vreau sa va descurajez dar piata muncii e zdrente in ultima perioada. Jumatatoiul studiaza de 8 luni site-urile de profil si nimic (are job, dar cand am ramas gravida l-a apucat schimbatul jobului cu marit de leafa; actualul presupune si multe deplasari in tara).
Ela, cu arsurile ma lupt si eu de cand am intrat in luna a 8-a si nu ajuta mai nimic; doar sa eviti alimentele care observi ca-ti inrautatesc simptomele. Pe medicatie eu nu vreau sa trec; mai am maxim 6 saptamani si scap de ele. Cel mai naspa e ca pe mine ma apuca seara cand imi pica ochii in gura si le mai asezonez si cu niste “eructatii” suave.
Uuuuu, Onutz, baga povestea; sunt in dispozitie romanticoasa (uite, dau eu startul: am fost colegi de clasa in liceu, ne-am ignorat mare parte din timp, ne-am reintalnit dupa facultate in bucuresti, am inceput sa iesim prin cluburi, pe la concerte, fiecare cu perechile sau “gastile” de la vremurile respective pana cand in 2010 ne-a mancat undeva sa mergem impreuna in vama – nu mai voia nimeni sa mearga in week-end-ul ala; si in Vama, na, mai cu alcool, mai cu alt tip de alcool, iata romantismul )
Pai in cazul asta Denny draga, multe multe felicitari! Sa stea acolo pana la termen si sa te bucuri de tot ce ne-am bucurat si noi pana acum! Si nu stiu de ce v-ati socat de medic, ca saracu’ nu prea avea ce altceva sa va spuna (deh, nu toata lumea ia vestea unei sarcinii ca responsabilii cu “dunga-dunga”). Eu zic sa faceti ce v-a spus asistenta de acolo, ca nu degeaba e asistenta. Nu strica sa mai incercati si un alt doctor, dar s-ar putea sa dati peste aceleasi observatii. Nici doctorul meu nu e vreun dulce, ce e de spus imi spune clar si raspicat indiferent daca e de bine sau rau, la ce intrebari ii pun imi raspunde si de multe ori mai face si misto de mine; a fost si jumatatoiul sa-l chestioneze in niste probleme pe care nu si le lamurise el si l-a acceptat fara probleme, i-a raspuns, l-a luat si pe el nitel la glume. Eu zic ca atat timp cat sarcina merge bine, doctorul iti raspunde la ce-l intrebi si e in stare si sa motiveze de ce te pune sa faci un anume lucru, totul e in regula. Nu e nici un doctor obligat sa fie dulce si mamos cu noi; gandeste-te cate cucoane cracanate vad ei pe zi; daca ar sta sa o dragaleasca pe fiecare in parte isi uita naibii meseria. Asa ca, hai sus, fa ce-au zis ei sa faci si nu te mai stresa pe toate balariile. Ce nu ai inteles acum, noteaza si intreaba data viitoare.
Almy, saru’mana de info si link-uri. Habar nu aveam ca exista si asa ceva. Nu-i bai, comandam la mama. Inteleg ca exteriorul e din ceva impermeabil.
Andie, o sa iau si eu testele alea metabolice (de-asta am si luat cel mai ieftin pachet de nastere, sa-l pot completa cu sumele pentru teste). Daaa, bucatareala la mine e premiera mare. Tot am senzatia ca cineva ar trebui sa-mi dea un premiu. Cat priveste transportul cu masina o sa fie o mare tevatura. Jumatatoiul meu (care-i mai speriat ca mine de ce-o sa vina) are niste opinii foarte clare si precise: “scoica asta arata ca un fund; sa nu te prind ca pui fata in ea pana nu-si tine capul singura!” Sub nici o forma nu voi avea voie sa conduc eu si sa-i las fata singura in spate indiferent in ce device o sa o pun (de fapt de-acum mi-a luat cheile de la masina, sa nu care cumva sa ma apuce condusul prin bucuresti, sa intre vreun “prost” in mine si sa-i loveasca fetele lui – desi am permis din ’99, am condus zilnic si nu numai in Bucuresti, si am un singur accident la activ, cand intradevar, a intrat o duba in mine – eu sedeam la semafor, ploua, doamna din duba se uita in telefon). Asa ca probabil o sa o tinem in cosulet sau landou, io o sa stau cu ea in spate, inclestate amandoua in centuri (adica mai mult eu) – nu m-am obosit sa-I cer solutii alternative, mai ales ca un amic de-al lui cu strumfa de 5 luni are aceleasi opinii; a lui nevasta tine copila in brate de fiecare data cand au nevoie sa mearga cu masina undeva; cum amicul e de pe vremea cand se trageau de putze in nisip, are momentan mai multa trecere; iar eu prefer sa tac si sa-l las in pace deocamdata. O sa descopere el la momentul potrivit ce si cum e mai bine. Ma gandesc ca daca ma apuc acum sa ma contrez cu el ii provoc si mai multe stari agitacioase si atacuri de panica. Plus ca mor de ras cand il vad cum mai lectureaza el cate ceva din biblia lui "tatal gravid" si ridica o fata cu niste ochi d-aia imensi si imi pune cine stie ce intrebare mai mult sau mai putin stupida.
A, el s-a hotarat cum ar trebui sa nasc: cezariana clar. De ce sa ma chinui 14 ore cu travaliul cand pot sa rezolv curat, elegant si la obiect (asa scrie in cartea lui, ca astea la prima nastere se zbat intre 8 si 14 ore). Nu m-ar mai durea nimic, nu m-as rupe, ar fi o taetura clara; oricum vine mama dupa ce nasc asa ca ma pot recupera linistita si "uite ce repede si-a revenit maica-ta dupa histerectomie; ar fi cam acelasi lucru si la tine". Am sti exact cand se va intampla, nu mai stam cu palpitatii in fiecare zi asteptand sa se declanseze travaliul. Nu ar mai face el trasee de zi si de noapte pana la spital, de-astea .
Eu inca nu stiu ce si cum vreau
Pupici fetelor! V-am lasat romane
gogoasa hormonizata
IuliaCospy spune:
Neata fetelor,
Da stiu ca aveti un spor la scris. Abia am reusit sa ajung si eu la zi. Noi avem din pacate toate we planificate pana la inceputul lui noiembrie. Vrem sa mergem la munte, apoi la tara sa facem lucrarea la mormantul socrului, apoi la nasi, apoi curatenie generala, apoi...
Eu am fugit de la birou ieri de la pranz si azi lucrez de acasa. Sunt foarte multi colegi raciti si cu febra si m-a speriat teribil chestia asta. Se pare ca e viroza ceva sau pur si simpl schimbarea vremii.
Ati scris foarte multe lucruri, asa ca va rog sa nu va suparati daca raspund doar la ce imi amintesc.
Mada, felicitari pt bblina. Sa dea DD sa treceti usor de ceza si sa va intoarceti cu bine acasa. Si eu stiu ca si celelalte fete ca ar rebui orpit clexane-ul cu 48 de ore inainte de operatie. De curand sunt si eu in barca asta si am de gan d sa intreb daca nu pot opri si mai devrem de atat. Cred ca depinde de motivul pt care facem clexane. Eu am insa vertebrele f. apropiate si la Sara a fot nevoie sa ma intepe de 3 ori - 1 pt rahi, 1 pt peridurala si 1 ca nu am stat eu locului. Iar in situatia asta riscul de sangerare la nivelul coloanei e si mai mare.
Andie tu ziceai de nastere naturala cu tot cu epidurala si clexane. Intreba daca nu merge oprit mai devreme.
Onutz, legat de husa pt scoica, noua medicul ne-a spus la Sara sa nu ii punem nici macar fular la gura, chiar daca e iarna. Cand e ger nu iesi din casa cu bb, cel mult pe balcon. Argumentul lui era ca daca pui fular sau altceva respiratia face condens si bb ajunge sa respire umezeala. Daca lasi liber mucoasa nazala filtreaza singura ce are nevoie, iar frigul ii intareste sistemul imunitar.
Ca husa de pus sub spatele lui bb in scoica sau scaunul de masina, stiu ca sunt unele speiale si se pot cumpara. Noi insa am folosit un scutem de bbc, pus in 2 si a fost suficient. Daca bbc e prea subtire n-are niciun efect.
Bubu, sa va fie de bine petrecerea! Asa prieteni, o minunatie!
Mena, felicitari pt saptamani! Sa stea delfinasul la caldurica pana la termen!
Logam, ma bucur ca te-ai mai linistit si macar acum pe ultima suta de metri esti cat de cat mai putin stresata. Ai grija de puiutii tai si de tine! Tot respectul meu pt tine . in alta ordine de idei, voiam sa iti spun ca fostul tau sot nu are optiunea de a vrea sau nu bb din burtica. Codul civil spune clar ca copilul conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei (art. 414) Daca el nu e de acord cu aceasta chestiune trebuie sa tagaduiasca si sa ceara el teste de eu stiu care si sa le si plateasca. Asa ca insist si eu ca si fetele, sa nu accepti ca in certificatul lui bb sa apara o liniuta doar pt ca lui nu ii convine. si multa putere!
bioana, asteptam vesti bune!
IPopica, si pt tatal tau!
Dannah, stiu ca e infiorator de greu sa primesti o astfel de veste si mai ales acum. Incearca insa sa nu iti faci singura rau si ganduri negre. Stii vorba aceea - un sut in fund un pas inaite, dau cand Dumnezeu inchide o usa, deschide sigur o fereastra! si ca sa treceti mai usor!
Doura si eu am citit/ auzit despre multe din recomandarile legate de nasterea lui bb. Din pacate multe socoteli de acasa nu se potrivesc cu ce se intampla in maternitati, mai ales cele de stat. Incercam sa vedem partea plina a paharului ca sa nu o luam pe campii, ca altfel...
Deny, felicitari din toata inima! Ai grija de samburel si incearca sa nu te mai stresezi. Ai vazut din povestirile fetelor care sunt prin alte tari ca acolo medicii si procedurile de monitorizare a sarcinii sunt mult diferite de ce e la noi, asa ca nu cred ca ai dece sa iti faci probleme.
Fetelor, va pup pe toate si aveti grija de voi! M-am intins cat....
A! uitasem sa va spun, bb al meu e pelvin, cu capul in coaste, funduletul in dreapta si picioarele in stanga, iar cand suna ceasul de dimineata, face cateva tumbe apoi somn de voie cateva ore.
Iulia, mami de Sara Andreea si 30+
epopeasca spune:
Buna dimineataaaaa...cam tarzie, dar...
Popica, e tare sotul tau. Insa nu sunt de acord cu cezariana decat din motive medicale. Am trecut prin una, acum se apropie si a doua cu pasi repezi si ma cam apuca groaza, dar n-am de ales. Toate care va ganditi sa nasteti prin cezariana fara a fi neaparat nevoie ganditi-va ca este, totusi, o operatie si nu una superficiala. Spor la gatit!
Deny felicitari pt minunea din burtica!!! Si nu te mai stresa atata ca nu ti-a dat mai multe detalii. Eu cand am fost la primul control, de atatea emotii, am si uitat de o groaza de intrebari. Cand am vazut samburelul pe ecran am ramas socati amandoi (si eu si sotiorul) ca Sofia noastra trebuia sa vina peste vfreo 2 ani, nu acum Dar daca ea s-a grabit, noi acum abia asteptam sa o vedem Important este sa ai incredere in medicul care te urmareste. Nu ai vazut pe monitor cum ii bate inimioara? Si eu zic ca restul fetelor: no news is good news. Daca erau motive de ingrijorare sunt sigura ca ti-ar fi spus. Cat despre aspenter, nu stiu daca e ok sa-l iei mai ales acum fara sfatul medicului. Sarcina usoara si pana la termen fara emotii negative
Mena ai vazut ca ai ajuns deja atat de departe?! O sa vezi ca o sa ajungeti si voi la termen cu bine
Mami super filmare! Si a mea se zbenguie rau de tot si daca vreau sa-i arat cuiva se potoleste instantaneu, parca numai sa-mi faca in ciuda.
Almy super husele pt scoici, mai ales a doua! Aici nu am vazut asa ceva, nici nu stiam ca exista. O sa vad daca mi-o poate face mama daca gasesc si material potrivit/calduros.
Despre asteptatul cu cezariana cat mai aproape de termen, mie una mi-e teama sa stau mult peste 38 de saptamani implinite. Eu as vrea sa nasc pe la 38 de sapt si 2 zile, ca sincer, tare cred ca bebelina asta nu va fi asa lenesa ca sora-sa si se va hotara sa scoata capul mai repede! Si, cum am mai spus, NU vreau operatie de urgenta.
Pe mine m-a apucat deja somnul si nu mai tin minte toate ce s-au discutat Ma bucur ca azi am intrat in saptamana 36. Mai 2, maxim 3 saptamani si imi vad iubita din burtica
Gina 36 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
angiuta spune:
Almy ce chestie haioasa legata de caruciorul tau am descoperit: modelul german de carucior e diferit de cel american. Asta e cel german : http://www.britax-roemer.de/kinderwagen/kinderwagen/b-agile il studiasem si eu inainte sa ma hotarasc pentru Inglesina. La V. am avut unul Römer de care am fost multumita si ma gandeam sa iau tot de la ei.
Al vostru mi se pare totusi mai dragut decat cel german. Banuiesc ca e diferit din cauza ca e facut impreuna cu Römer, astia sunt specializati in scaune de masina.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 30+
A.C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui laurika1982
Hrllo fetele!1 TOt vroiam sa te intreb, nu ar fi mai bine ca bebe sa stea cat mai mult in burtica?si eu tot cu cezariana sunt,mai proaspata si totusi o sa-l lase pe bebe pana la aproape 40sapt.eu zic ca cu cat e bebe mai la termen cu atat e mai bine pentru el, eviti sa apara diverse probleme,nu vreau sa te sperii,dar eu sunt de parere canu trebuie fortata mana naturii. Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 32+ cu |
Stiu,LAURA.De aceeasi parere sunt si eu,ca e bine sa stea cat mai mult in burtica.Dar consider ca daca se incheie cele 37 de sapt,e ok.E considerata sarcina la termen.Am tot citit pe net,am facut si sondaje ,am tot urmarit fetele din cealalta odisee sa vad cam la cat au nascut si cat avea bebe atunci...Eu n-am incotro.In orasul unde stau eu,la sectia maternitate sunt doar 2 doctori care opereaza si amandoi de fiecare data si doctora mea pleaca pe 30 oct in israel si se intoarce dupa 6 nov.si de asta m-a programat pe 29.Si mie mi-ar fi convenit sa mai stea bebe in burtica macar pana intru in sapt 39 dar...ma rog la Dumnezeu sa fie bine !
Alina 34+ mami de Delia ( 6 ani)
andie_n spune:
Hello tuturor! Am ajuns si eu de la control, am deschis calculatorul pentru serviciu si am zis sa va spun ce am facut. La control a fost ok, am dat analize de sange, maine tb sa duc si probe de urina, mi-a luat si culturi de col si analiza de secretie. Colul e inchis inca, deci pe partea asta totul e ok, dar ce e mai nasol e ca s-ar putea sa ajung totusi sa fac cezariana, pentru ca mi-a zis ca am bazinul ingust si s-ar putea sa nu aiba bb loc daca creste sa aiba peste 3 kg. Eu as vrea sa nasc natural, dar decat sa risc sa se intample ceva cu bb, mai bine fac cezariana. Oricum a ramas ca mai vb dupa ce vedem si eco de la 36 de saptamani sa vedem cat s-a facut bb. Acuma mai merg sapt viitoare sa vada rezultatele la analize si sa merg la spital sa fac controalele neonatal si preanestezic si peste 2 saptamani la eco.
Ela, bine ca ai rezolvat cu migdalele. Incearca sa te linistesti cu nasterea, sunt convinsa ca de data asta va fi bine, daca faci si epidurala nu vor fi nici asa dureri, si cred ca are dreptate ca te vei recupera mai bine asa.
Dannnah, si mie mi se pare asa racoare la 21 de grade , dar asa am auzit peste tot si vezi ce spune si Ela din experienta. Sanatate sa treaca junghiurile!
Mena, succes la curs si vezi ca mai ai un pic si ajungi si tu in trim III, si pe urma ne ajungi din urma.
bioana, succes si tie la consultatie.
Popi, super ca te-ai apucat de gatit, ne faci pofta cu placinta cu mere. Super povestea voastra. Intrebam de scoica pentru ca eu am inteles ca e totusi cel mai safe mod de a transporta bb cu masina la inceput (pana se face destul de mare sa stea in scaunul ala de masina). Acuma am vazut ca si landoul meu zice ca poate fi folosit in masina, dar cred ca noi tot in scoica o sa o punem totusi.
Iulia, n-am mai intrebat de cum o sa opresc clexane-ul ca inca nu am stabilit cum o nasc.
Gina, felicitari pentru saptamana 36.
O zi buna in continuare tuturor!
Andreea 34+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6