Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (33)
Raspunsuri - Pagina 11
angiuta spune:
ina aici standard e concediu prenatal 6 saptamani (Mutterschutz). Daca sunt probleme cu sarcina sau lucrezi intr-un mediu cu factor ridicat de risc primesti de la doctor "interdictie de a munci " ( Beschäftigungsverbot) si in cazul asta esti platita de casa de asigurari dar nu stiu exact cate procente din salariu. Dupa nastere se intra in Elternzeit (postnatal) si e 67% din salariu netto dar nu mai putin de 300 de euro. Eu voi primi suma minima pentru ca nu am muncit. Asta e 12 luni +2 luni pentru celalalt parinte daca doreste. Plus alocatia care aici e 184 €.
Am vazut ca sunt si placi universale pentru carucioare. Mi se par totusi cam scumpute, 60-70 de euro pentru o bucata de plastic su 2 roti. Eu ma gandeam eventual sa caut una la mana a2a dar as fi vrut pareri de la cineva care are asa ceva. Si ma gandesc ca V. e maricel. In mod normal nu avem probleme ca oboseste dar poate ca, cu venirea bebelinei lucrurile se vor schimba.
epopeasca despre asa ceva vorbim : http://www.baby-markt.de/Unterwegs/Kinderwagenzubehoer/BUGGY-BOARD-MAXI-schwarz-2730-1.html?campaign=ps_idealo/Unterwegs/Kinderwagenzubehoer&RefID=PSM_ps_idealo se ataseaza la carucior si copilasul mai mare sta in picioare pe ea.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 30+
douradoudou spune:
eu in primele 6 luni cred ac la cumparatauri o pun pe misso in carut si pe bb in carrier ...pe misso la cumparatauri o tineam mereu in wrap ..acum planuiesc sa-mi iau si un mei-tai
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu
douradoudou spune:
un boba o sa-mi iau..
<hr noshade size="1" />
si 24+ cu
Ina_3040 spune:
Angiuta am inteles cum e cu concediul. aici am doar 20 de sapt dar e platit 100%.
Pt platforma, intr-adevar baiatul tau e mare, nu stiu sincer daca ai nevoie...
Doura buna idee! eu am un sling ramas de la Robin, cum e ala de care zici tu ca nu am auzit pana acuma denumirea aia.
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 34+ s.
IPopica spune:
Cami, daaaaaaaaa ILINCA . Era optiunea noastra pentru al doilea nume, primul fiind Mara. Intre timp ne-am hotarat sa pastram Ilinca pentru urmatoarea eventuala demoazela si sa gasim si un nume de floare pentru chestia asta mica de ma bumbaceste zi lumina. Numai ca nu nimeresc nimic dragut, si cred ca o sa ramanem doar cu Mara (pe mine nu ma deranjeaza sa aiba un singur nume, ca si eu am la fel, dar partea de familie a jumatatoiului e obisnuita si cu 3 nume si am zis sa incerc sa-i impac si pe ei, da' iote ca nu-mi iese ). Deci da, pentru numele "Ilinca" ai votul meu!
Lorelai am fix 34 si 2 zile (dar daca dai click pe semnatura mea iti apare "cronometrul")
Deny, sa-nteleg ca te-ai imbulinat??
Legat de vizite, pana acum nu m-am gandit la aspectul asta. Adica eu sunt genul care nu s-a dus la nici un bebe in vizita inainte sa implineasca 3 luni, ma spalam pe maini de cum intram in casa, ceream voie sa pun mana pe el si de pupat nici prin cap nu mi-a trecut sa pup vreunul pe fata. Maxim pe cap (la spate, pe par) si pe labute. Si daca ma incerca vreo tuse, vreun muc ceva, anuntam parintii inainte si decideau ei daca mai e cazul sa ma arat la fata sau nu. Ma gandeam ca asa face toata lumea ... sunt cam tampitica, nu?
Pe ziua de azi bifez compot de mere, pui la gratar si ardei copti. Eh? ziceti voi ca nu-s o bucatareasa desavarsita
gogoasa hormonizata
douradoudou spune:
mi-am adus aminte..NU acceptati perfuzie cu glucoza pe timpul travaliului...poate sa prelungeasca icterul la bb (in caz ca face icter)..eu din pacate nu am stiut atunci si mi-am adus aminte ca am avut o perfuzie cu glucoza pe tot parcursul travaliului..
boba uite aici: http://www.kiddyshop.ro/
<hr noshade size="1" />
si 24+ cu
A.C spune:
Lorelay,merci de info.Adevarul e ca montajul nu e inclus in pret cum se procedeaza pe la alte firme,ne va costa 10 % din pretul mobilei,asta inseamna cam 780 ron.Si sotul meu a decis s-o monteze el singur pt ca e om priceput la toate.El lucreaza in constructii,amenajari interioare ,anul asta chiar a facut un acoperis,l-a si invelit ( ceea ce pt el a insemnat ceva cu totul nou) si chiar am incredere in el.Deci la partea de montat,se va ocupa el.A mai montat cuiva odata si am baza in el.Mi se pare f mult 10% din pret sa dai pe montaj.Intr-adevar,mobila va fi super ,din MDF lucios,negru cu alb,cred ca o sa stau toata ziua cu carpa pe ea.Dar se merita !La apartament vom sta,nu la casa.
Alina 34+ mami de Delia ( 6 ani)
Bubulina42 spune:
Aaaaa,da, buna buna si f. buna info asta cu perfuzia cu glucoza, Doura!
Sigur perfuzie agata ei de mana ta,dar si aici da, ai dreptul sa spui ce NU accepti sa iti faca.
Popi,ba e f normal cum ai procedat tu, asta da, respect pentru mamica si pui!pai tie ti-ar placea sa iti vina cineva mucios la bebe, Doamne-fereste?Si eu fac la fel, mi se pare normal sa ma spal pe maini si sa dau cu dezinfectant (aici nu e spirt) pana sa intru la pui, insa si eu am incercat sa stau cat mai departe pana la macar 2 luni..aici nu e chiar asa,insa clar:cine vine anunta, sta putin,nu pupa bebele,bleah, nici mama nu ne pupa pe noi decat pe manuzte si talpite, pana nu am crescut un pic, bebeliciunile sunt sensibiloase!
asa ca bravo Popi!
Unde e Angelique???Ma ingrijoreaza lipsa ei de pe aici!Da un semn ca esti ok, iubita!
Mena, tu pe unde esti, cum iti e?
Menics?
Onuuuuuutz!!
33 + cu Nicholas
vreausaninga spune:
Salutare burtici si pitici!
Eu am scris un mesaj cat un roman fluviu,dar dragul de server s-a hotarat sa gaseasca o eroare.
Asta e!
Noi am fost in weekend la Praga, de vis! Sotul meu mi-a facut surpriza,pt ca era vacanta programata pt la iarna, dar am anulat-o ca vine buburuzul, si a zis ca merit!
Buburuzul e vioi, ma topesc de dragul lui.Saracutul a inceput si el sa sughite,si acuma sughite in fiecare zi.
Am o lista luuuuunga cu intrebari pt nnea doctoru, de fapt 2 una pt mine, una pt bb, sper sa nu ma taxeze dublu
Fetelor felicitari pt noile achizitii, hainute, mobila si toate celea.
Felicitari si pt schimbarea saptamanii, chiar mai e putin pana vin minunile.
Mena esti curajoasa ca si personajul de la avatar, deja bebe 2 Bravo!
Andie parca tu ziceai ca nu dormi bine noaptea, mie mi-a zis dr sa nu mai iau magneziu seara ca ma agita.
Epopeasca zic sa facem un club al soacrelor obsedate de infofoleli si asa le tinem ocupate.
Logam succes in noua etapa a vietii tale. Sa te bucuri de copilasi.
Bubu tare petrecerea ta! Esti inconjurata de oameni minunati, fara indoiala.Sa te bucuri de ei!
Mie imi trec arsurile cu biscuiti simpli, dar nu am in fiecare zi, totusi de incercat.
Votez pt Natalia, si Ilinca imi place la nebunie De inut minte pt bebe 2.
In farmacii este promotie la Huggies newborn 1+1 gratis.
Am luat caruciorul si l-am manevrat azi toata ziua, ma bucur ca se pliaza si deschide cu o singura mana,la fel se monteaza si cele 3 componente, deci am fost inspirata. Mi-a venit si lenjeria cu baby dinozaur este adorabila.
Acum trebuie sa ma ocup de cumparaturi pt mine si gata!
Mai avem putin si Partieeeeeeeeeeeee,vine buburuzul.
burticile si minunile! Sa aveti grija de voi!
34+
"buburuzul"
mada81lina spune:
Fetele, am nevoie de ajutor, ma duc joi la clinica privata sa rezerv camera pt nastere (24 oct s-a stabilit cezariana), sa platesc avansul si cu ocazia asta imi fac analizele de sange necesare pt cezariana : hemoleucograma #537;i coagulograma Pe langa astea gine mi-a cerut INR si APTT Ceea ce nu au stiut sa-mi zica este daca sa iau Clexane sau nu inainte. Eu tind sa cred ca nu, caci si inainte de cezariana trebuie oprite Clexanele. Chiar, aveti idee cam cu cat tp inainte sa intrerup ? Pt nastere intr-o miercuri, ajunge sa fac duminica ultima doza ?
Eu sunt f greoaie, nu pot pleca in oras, doar in pat. Am 61 kg (de la 47) am pus 14 kg pe mine, dar parca doar pe burta. Fetita e maricica, sapt trecuta la 36 sapt avea estimat 3600 grame, maricica maricica. Cezariana in 2 sapt, pe 24 oct
De vreo luna am marit doza de Clexane la 0,6, caci IR era mereu peste 0,8 acum este ok, la 0,4 se mentine
De infectia urinara cu Ecoli n-am scapat, din pacate, si-am facut 2 ture de antibiotice. Acum iau urinal akut, au mai scazut simptomele, dar tot ma deranjeaza. Nu stiu cum sa o tratez, dar las probl asta pt dupa nastere (trimit pe sot cu analizele in Budapesta sau la Viena)
Am citit despre Valicutza, imi pare atat atat de rau :( Ma rog pt sufletelul ingerasului
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg
36+