Copii smulsi cu forta din bratele mamei

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Bird,mama a fost somata ,cu sigurantza sa se intoarca in Italia,si nu numai odata!

ea a ignorat aceasta somatzie asa ca ea si-a pus fetele in situatzia asta!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Interesant. Practic e aceeasi situatie ca a Oanei, doar invers. Adica mama a rapit copiii si i-a dus in Australia si i-a ascuns doi ani de zile. Adica tatal ala ce-o fi simtit cind nici macar nu a putut vorbi cu copiii lui si probabil i-a cautat disperat pina sa le dea de urma?

Bineinteles ca autoritatile trebuia sa actioneze mai blind, dar mi se pare corect ca fetele sa fie returnate tatalui. Actiuni ca ale mamei ar trebui pedepsite in general mai dur, este inuman ce a facut acea mama. si-a luat copiii si i-a indepartat de tatal lor, nu doar fizic ci si emotional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Exact, Cristoiu, asta voiam si eu sa spun, pare situatia Oanei, numai ca invers si ceva mai departe in timp. Ce-ar fi spus opinia publica americana daca erau copiii smulsi tatalui si aruncati peste girla, in Europa?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Sunt sigura ca mama a fost somata sa se intoarca.

Dar daca te uiti din afara, sunt 2 parinti de nationalitati diferite si copiii cu dubla cetatenie. De ce sa traiasca fetele in Italia si nu in Australia? Doar pentru ca acolo a fost ultimul domiciliu?

Si totusi de ce nu s-a tinut cont de dorinta copiilor? Cum poate fi pentru binele copiilor o astfel de actiune? Sau binele copiilor nu conteaza?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

In fine, inteleg ca mama a gresit dar intrebarea mea ramane: cum e posibil sa supui copiii la o astfel de trauma pentru o greseala care nu e a lor? Si cum de nu s-a tinut cont de dorinta copiilor?

La prima intrebare nu stiu, crede-ma, ce sa-ti raspund. Exista (si avem dovada aproape zilnic, citind, vazand, auzind) parinti iresponsabili, de fapt oameni iresponsabili care au ajuns parinti, pentru care disputele cu sotul/sotia sunt mai importante decat existenta copiilor lor. E greu sa treci peste orgolii, interese personale, pentru asta iti trebuie educatie, bun simt, empatie, logica. Nu toti le au, iar rezultatele sunt dure.
La a doua intrebare raspunsul este simplu. Parerea copiilor conteaza, daca este ceruta de judecator, doar in faza procesului, nu a punerii in aplicare a sentintei. Noi nu avem nici un element despre acel proces, nu stim de ce un judecator a hotarat asa. Ceva a fost destul de grav, sa iei mamei 4 copii si sa-i dai tatalui. Nu pot spune, nici nu stiu, nici nu ma pricep. Iar in faza procesului, judecatorul n-a avut nici o sansa sa stie ce pareri au copiii, din moment ce nu i-a vazut la fata.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Nici macar nu conteaza care dintre parinti este vinovat. Conteaza ca acele fete isi vor uri tatal pt abuzul la care le-a supus; nu i-a pasat de ele ca fiinte umane deloc, fiice proprii. Este posil ca ele sa fuga de la el si sa se intoarca la mama sau cine stie pe ce alte cai ar putea-o apuca, doar ca sa-si sfideze tatal abuzator.
Halal oameni ai legii !!! Au tras de bietele fete de parca erau niste infractori prinsi in flagrant.
Rusine acestor barbati !

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Eu nu vad aceasi situatzie ca a Oanei!

In cazul prezentat de Bird,parintzii sunt divortzatzi,au hotarire judecatoreasca,parintzii au custodie comuna,mama a parasit definitiv teritoriul unei tzari ,fara acordul tatalui.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Citat:
cum e posibil sa supui copiii la o astfel de trauma pentru o greseala care nu e a lor?

Si cum ar fi trebuit sa se rezolve aceasta situatie? legea trebuia aplicata... Eu una nu vad alta solutie decat aceea ca mama sa-si fi dus singura fetele la tata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cum trebuie legea aplicata ? Fortand niste copii sa se intoarca la parintele, pe care nu il vor ?! Asa se protejeaza dreptul si interesul copilului ?!

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

De ce sa traiasca fetele in Italia si nu in Australia? Doar pentru ca acolo a fost ultimul domiciliu?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Nu...pentru ca acolo este tatal lor,care doreste si are posibilitatea prin custodia comuna sa s eimplice in cresterea si educatzia copiilor.

Dana

Mergi la inceput