De la ce varsta fara un adult in preajma?(6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Daca copilul nu este de top si face o facultate langa casa, foarte bine, eu nu o sa dau copiii afara din casa. Evident ca voi fi mandra de ei daca vor pleca si se vor descurca pe picioarele lor si eu voi fi acolo sa ajut cand si cum pot.

Te-ai gandit ca transmiti un mesaj dual si oarecum manipulatoriu?

Offf...nu facem toti asta? Daca nu incurajez independenta si copilul o doreste nu e manipulat de lacrimile si suferinta parintilor 'parasiti'?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mik
Cel mai aiurea mi se pare aici ce se intimpla dupa : cind parintii au putine venituri la batrinete si copiii nu au nici o bligatie sau la decesul unui parinte cind copilul plecat de acasa avind dreptul de mostenire cere sa se vinda casa parinteasca pentru ca e dreptul lui, lasind parintele care ramine vaduv sa asume vinzarea si propria mutare.

Asta se intampla si in Romania, chiar aici pe forum era cineva care se bagase peste maica-sa in casa cu sot si copii, pentru ca a mostenit jumatate de casa de la tata. E foarte simplu de evitat. Noi am facut testamente si eu am lasat totul sotului si el mie. Asa e corect pentru ca am muncit impreuna sa acumulam ceea ce avem si trebuie sa avem grija de sotul supravietuiitor sa aibe o viata linistita. Asta nu inseamna ca nu am conturi in care salvez bani pentru copii sa le dau un start. Dar de mostenit dupa noi, dupa ce murim amandoi.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Stii vorba aia: bate fierul cit e cald? Ei, asta facem noi. Zi de zi stam si il minam de la spate la lectii, teste etc si vad o gramada de avantaje in chestia asta. Cum il scapam din mina cum are rezultate proaste. Sa ajungem pina la facultate ca pina una alta are admitere in ianuarie la liceu si asta e targetul nostru principal.

Nu m-am lovit de problema asta, e adevarat. Dar as fi utut sa imping de la spate ppentru mai mult.. si mai mult, cum fac multi parinti. Dar ati asuma responsabilitatea lectiilor este ceva ce e important pentru mine. Ce rezolvi ca invata numai impins de la spate? Ai sa-l impingi si la liceu, si la facultate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Imi aduc aminte de un pasaj din "Sint o baba comunista", cind mama isi aduce aminte de visurile pe care le facuse pentru fata ei - sa invete, sa fie inginera in fabrica unde lucra ea, iar colegii de lucru sa zica "O stiti pe inginera X, e fata muncitoarei Y". Toti visam la ceva pentru copiii nostri, ramine de vazut daca ei, copiii, vor intra in visele noastre sau le vor evita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Simonna,
practic, daca nu se tine de scoala si doar din chef in chef, nu ii dau bani de buzunar in prima faza. Sa nu intelegi gresit ca am ceva cu chefurile . Dar e una sa ai o viata sociala sanatoasa (care include si chefuri) si alta sa cauti informatii pe internet despre cum sa te imbeti mai ieftin si mai repede (am auzit si de asta ).

Eu as refuza sa sponzorizez genul asta de viata. Nu poate copilul sa invete sau nu vrea, ok. As incerca sa indrum spre o scoala profesionala, o ucenicie, ceva. Macar un job din ala la invartit burgheri daca nici o profesionala nu vrea. Dar eu nu dau bani pentru tigari si alcool sau droguri.

Daca ajunge peste 18 ani si nu o scoatem nicicum la capat, probabil ca as proceda ca si colega de care am scris la celalalt capitol, care i-a dat un ultimatum fiului, i-a dat 6 luni sa se apuce de lucru sau ii pune bagajele la usa. Povestea ei este cu happy end pentru ca baiatul ei s-a dus in armata 3 ani unde a invatat o meserie si acum e om asezat la casa lui. Imi place zicala: sometimes you have to be cruel to be kind .

Hm, nu ma refeream la ne-tinut de scoala. Eu intelesesem din mesajul tau ca isi vede "slabut" de scoala, deci o face. Ca e la limita de jos a notelor, a absentelor, a ce-o mai fi, dar trece examenele si, pina la urma, tiris-grapis, o termina. Si-n timpul asta o tine tot intr-o distractie si-un chef, nu munceste, doar face minim pentru scoala si atit.

Intr-o vreme eram radicala, asa ca tine, nu-si vede de treaba, unul-doua avertismente si pe urma valea, tata!, sa dea cu capul de pragul de sus si o sa vada el! O sa ceara frumos sa vina inapoi si pe urma se face el neurochirurg dupa ce-o vedea ca spalatul buzilor la Walmart nu-i nici banos nici fun!

De cind a mai crescut fiu-meu si incep sa-i cunosc firea, mi-a mai trecut! Ma uit la el si-mi dau seama ca e genul care nu mai vine acasa daca ii pun bagajele la usa! E popular, frumusel, descurcaret... o sa se descurce. Minim, poate la limita spre mediu, o sa se duca inainte prin viata cu greu, o sa rateze niste sanse. Asta in timp ce daca eu, ca parinte, as fi stiut cum sa abordez situatia, ar fi putut sa profite de sanse.

Am mai citit o data ce-ai scris. Uite, cind spui : "nu vrea (sa invete), OK" mie mi se face parul maciuca. De ce sa nu vrea? Cum sa nu vrea? Ce alta treaba mai buna are? Ca de putut poate. Si eu altceva n-am ce sa-i las decit educatia. Mie cred ca la asta imi trebuie idei. Cum il faci sa inteleaga ca isi joaca viitorul cind se joaca cu scoala.

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu vb de cum te adaptezi tu bird in fata unei schimbari, ca acele calamitati nu ti s-au intamplat tie. Stiu e usotr de spus, intervine sistemul, e ok, dar probabil ca acolo oamenii si-au pierdut viata sau bunurile. E un raspuns ca la scoala, eu asa-l vad. Vezi si Japonia, o tara bine pusa la punct, pregatita pt cutremur, la un moment dat a fost depasita. Eu una nu m-as muta nici in japonia, nici in Australia, le vad niste tari expuse tocmai la aceste fenomene naturale.
Si ce vream sa psun, daca medicii respectivi fac periodic sejururi prin zone de razboi, cum de nu s-ar putea adapta unui sejur in Romania? E mai rau ca in razboi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b
Si ce vream sa psun, daca medicii respectivi fac periodic sejururi prin zone de razboi, cum de nu s-ar putea adapta unui sejur in Romania? E mai rau ca in razboi?

In primul rand sejururi prin zone de razboi fac medicii militari, nu toti medicii. Sa nu ne intelegem gresit. Exista diferente foarte mari de abordare a unei situatii din punct de vedere a unui medic civil si unuia militar. Din acest motiv, in caz de dezastru, conducerea unui spital mobil sau punct medical este preluata de personalul militar, iar civilii (medici, asistente, etc) fac ce li se spune sa faca. Esti pus in zona A si ti se spune ca trebuie sa stabilizezi victimele cat sa suporte transportul pana in punctul B. Nu faci nimic altceva. Ca civil este tentant de exemplu sa pierzi vremea sa salvezi piciorul unei victime pentru ca te concentrezi doar pe cel din fata ta. Ca militar vezi ca in timpul pe care il pierzi incercand sa salvezi piciorul, ai fi putut sa salvezi viata altor 5 oameni. Din acest motiv ierarhia este foarte clara si foarte stricta, nu lasa loc de interpretari personale.

O sa-mi iau o gramada de rosii dar cred ca e mai rau in sistemul medical romanesc decat in razboi. Si am sa-ti explic de ce. Pentru ca nu exista nici un control, fiecare face ce vrea muschii lui. Nu exista ierarhie, nu exista respect, abuzul pacientilor este ceva obisnuit si tolerat si nu exista un mecanism eficient de reprimare a celor care incalca regulile.

Un sistem similar cu cel militar am observat aici in caminele de batrani . Acolo ai o asistenta (matroana), poate 2-3 asistente de rang mai mic (cu colegiu de 18 luni), iar restul sunt infirmiere. Ierarhia este foarte stricta si respectata cu sfintenie. Matroana este apelata cu 'Sister' si supravegheaza bunul mers al caminului. Initial situatia mi s-a parut bizara. Dar institutiile astea functioneaza atat de bine tocmai din cauza ca matroana are control si decide asupra felului in care se desfasoara activitatile si restul staffului respecta deciziile ei. Matroana se mandreste cu felul in care conduce caminul, nu tolereaza personalul care nu se ridica la standardul ei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Simonna
Hm, nu ma refeream la ne-tinut de scoala. Eu intelesesem din mesajul tau ca isi vede "slabut" de scoala, deci o face. Ca e la limita de jos a notelor, a absentelor, a ce-o mai fi, dar trece examenele si, pina la urma, tiris-grapis, o termina. Si-n timpul asta o tine tot intr-o distractie si-un chef, nu munceste, doar face minim pentru scoala si atit.

As vrea sa am un raspuns dar nu am . Fiica-mea la 14 ani a avut o perioada cand a vrut sa se faca model , a inceput sa faca figuri cu invatatul. Eu i-am zis ca eu platesc foarte multi bani pe scoala si fac asta ca sa ii asigr un viitor cat mai bun. I-am spus sa se gandesca bine pentru ca daca nu vrea sa invete poate sa piarda vremea in scoala de stat care e gratis. Nu ne-am certat, am avut o discutie calma, eu mi-am adus argumentele si am lasat-o sa aleaga. Mai tarziu mi-a spus ca m-a crezut ca eram pe cale sa o scot de la scoala sa o dau la stat. Nu abandonam eu asa usor ideea , dar ea m-a crezut in stare. A decis ca va invata si va face modelling in timp ce studiaza la facultate. Intre timp a crescut si i-a trecut acum rade cand isi aduce aminte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Aici medicii care vor sa mearga sa voluntarieze in tari in care este mare nevoie de ei, chiar o fac. Unii in tinerete, altii la pensie. Merg in tari mult subdezvoltate si-si ofera serviciile acolo prin diferite ONG/NGO-uri. Cei mai multi neplatiti (daca au bani pusi deoparte de aici).

Si nu vreau sa jignesc pe mine, desi eu m-am simtit cam atinsa cind mi s-a spus asta: un medic american, intrebindu-ma de unde sint de origine, cind a auzit tara, a zis ca doar in Africa (a dat si numele tarii unde, nu-l dau si eu aici) a mai intilnit spitale atit de groaznice ca in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Ma intreb ce-o fi mai groaznic:sa mori intr-un spital de lux pentru ca nu ai asigurare sau asigurarea nu-ti acopera nu stiu ce interventie?sau sa beneficiezi de servicii medicale indiferent daca esti asigurat sau nu intr-un spital "jegos".michel moore "sicko"-un documentar de referinta ptr.ce se intampla cu sist.mediacal in SUA si la fel si"democracy a love story"-tot al lui.Vizonare placuta!

Mergi la inceput