Piersicute de iulie-august 2012 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
ned spune:
Da, nici eu nu il las sa planga, ma duc repede la el si incerc sa vad care e problema si sa-l impac. Nu am inima sa-l las sa planga.
Incerc totusi sa nu-l tin in brate mult sa nu se invete asa, ca deja e greu si ma dor maine si spatele de mor.
balanta_tm spune:
fetelor, m-ati zapacit cu vaccinurile .
care este vaccinul obligatoriu la 4 luni? infanrix (partea a doua)? atat?
laura, ma gandesc la vacanta ta si te invidiez .
carmen, nasol cu bona. si eu as fi trimis-o acasa fara sa ezit dupa asa gafe.
aruba, multumim de articol. si eu sunt total impotriva lasarii bebelusilor sa planga. si eu cred ca nu putem vorbi de rasfat la varste atat de mici.
da, si eu ma bucur cand dorm sau cand sunt linistiti, dar cum se agita un pic, cum ii iau in brate - uneori e suficient si sa ii vad ca sunt nelinistiti, chiar daca inca nu plang.
despre achizitii, ai mei rad, ganguresc, isi studiaza manutele, studiaza toata casa si tot ce e in jurul lor, trag de paturicile de pe ei, isi smulg suzetele din gura si le arunca (asta cu suzetele o fac de multa vreme), daca le dau eu obiecte in mana le tin, ma trag de par fara mila .
eric este f dependent de mine. trebuie sa fiu aproape permanent in campul lui vizual, alfel maraie sau plange. marc este mai independent, cred ca vor fi f diferiti ca personalitati.
valy27 spune:
vreau sa va salut .nu v-am uitat...dar n-am mai avut acces la calc.
suntem bine si-mi doresc cu disperare sa reusesc sa mai citesc din urma.
pupici.
ginamaria spune:
Nici eu nu o las sa planga, in primul rand ca nu mi se pare ca as rezolva ceva, nu cred in educarea copiilor de mici, in al doilea rand mi se pare ca dimpotriva inrautatesc situatia. Se agita tot mai tare si apoi chiar daca o iau in brate nu se mai linisteste asa usor...deci ce am rezolvat...ea nervoasa eu ma simt vinovata...data viitoare nu va mai fi sigura ca va veni mami si va plange si daca nu e nevoie..eu asa cred si merg pe principiul neplansului si a tinutului in brate.
Vreau sa va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi:asa cum am mai zis ma gandesc pe duminica la botez sa ma mulg si sa iau o sticluta cu mine, insa nici nu stiu cum anume sa fac adica cate ore e bun lapticul cum sa il pastrez ma gandesc sa adun dinainte cu o zi sa fie destul, cum il duc cu mine...ea pana acum nu a mancat deloc din sticla, suzeta nu ii place ca urmare ma gandesc de maine sa incep sa ii dau cate o masa macar din sticla sa vad daca va vrea...nu vreau nici prea mult sa nu o obisnuiesc cu sticla si apoi sa nu mai vrea tzitzi..voi ce ma sfatuiti? multumesc,
ned spune:
Ginamaria nu ai posibilitatea sa o alaptezi acolo, intr-o camera ceva sau intr-un colt undeva retras? Laptele muls se tine in frigider, dar nu stiu daca mai mult de 12h, ca eu nu am tinut niciodata mai mult.
clayhanger spune:
dannett , depinde cat se uda - uneori il schimb. La plimbari insa am inceput sa ii pun bavetica.
Porumbita , am inteles, multumesc pt raspunsul detaliat. Nu stiam de Prevenar ca se poate face asa, o sa intrebam si noi pediatra (eu am un fix cu otitele). Noi avem sling reglabil, si as vrea sa incercam si manduca, dar mai vedem.
Carmen , inca o data succes.
ARUBA , nu te mai simti vinovata pt momentele pe care ti le da bebe pentru tine, bucura-te de ele. Vlad, in perioada asta, nu mai sta nici 5 minute fara sa maraie dupa mine, asa ca fiecare lucru il fac in mai multe reprize (scris mesajul asta, pus ceva la cuptor, etc) si mi-e dor intr-un fel de zilele in care se conversa minute intregi cu lustra. Chiar daca nu ii dai tu atentie, ea tot observa lucruri si acumuleaza.
ginamaria , si eu ma gandesc sa ii dai mai din timp cate un biberon, iar daca nu reusesti tu, sa incerce si altcineva. Indiferent cum va merge experienta cu biberonul, sa incerci sa o hranesti fix inainte de botez, ar trebui sa ajute.
Ana
roxypuy spune:
hello fete! n-am mai apucat sa scriu zilele astea k suntem pe ultima suta de metri cu preg pt botez - liste de invitati, asezat la mese (cosmar!!!), baloane, flori, muzik etc
in rest suntem ok, de cateva zile doarme pitik de pe la 12 pana la 10-11 dimi numai eu nu reusesc sa ma culc mai devreme
radem non-stp, gangurim, studiem toate cele prin casa si pe afara, ne jucam, sugem pumnisorii la greu indiferent dk ne e foame sau nu si avem deja vreo 5700 g.
am luat si noi colacel si in seara asta vrem sa-l incercam k aseara n-am avut apa si n-am putut sa facem baie. l-am luat tot de la tipa de la care a luat miruna pt gemenasi. super dragutza tipa, a venit si mi l-a adus acasa miruna, ms mult pt pont
legat de momentele de "liniste" in care profit sa mai fac cate ceva - si eu abia le astept si le vanez cu ardoare mai spal niste vase, mai fac ceva de papa, imi fac baie, calc, mai un epilat, net etc n-as putea spune k ma simt vinovata pt mom astea pt k in general pitik sta in leagan si mut leaganul pe unde am eu treaba prin casa k sa ma vada si sa ma auda. in rest treburile mi le fac cand doarme ea.
fetele care ati avut deja botezul: uleiul il pun eu in sticluta de la trusou inca de acasa? si a doua zi la mir - ce se pune in caditza? imi amintesc vag de la finutz k am pus verigheta, petale de trandafir si...nu mai stiu
maine e gata rochitza!!! abia astept sa ne trimita nasha poze sa vedem cum a iesit
aaa, sa vedeti ce surpriza ne-au facut cei de la restaurant - ne-au sunat ieri sa ne spuna k duminik sntem asteptati la ciorba de potroace din partea casei noi si inca 30 de pers f frumos din partea lor
ma batea gandul aseara sa inaugurez sacul de dormit proaspat achizitionat insa nu era chiar asa racoare in casa...in dormitor erau 25 de grade asa k il pastrez pt mai incolo. am invelit-o cu o paturik si a dormit nemiscata pana dimi
vad k au mai revenit din fete, insa de biri si diana chiar nu mai stim nimik de f multa vreme...ce-o fi cu ele?
michelle1981 spune:
Buna ziua mamici, piersicute!
Nu am citit capitolul asta inca, sper sa am timp maine.
Noi am fost plecati in weekend la munte la Gura Humorului, ne-am intalnit cu alte mamici cu copii de la odiseea Biancai. Totul a fost f frumos, aer curat, copiii cuminti au dormit de au spart, eu m-am relaxat.
Bebelina e o dulce si jumatate, e cuminte, sta mult singura. O pun in balansoar si eu am timp sa strang prin casa, sa intind rufe, sa fac mancare etc.
La plimbare mergem fie cu carutul, fie in wrap, in functie de ce treburi am, daca am.
E o zambareata si nici cand ii e foame nu plange. O ador!!
Bun venit noilor mamici, ca am vazut nume noi
Fleurdelise spune:
Buna fetelor,
Azi trebuie sa jucam la loto, clar. A facut Eric un kk oriunde numai in pampers nu. A tasnit cumva in sus si lateral, a iesit in body si pantalonasi si s-a umplut pana in sosete si intre degetele de la picioare!!! Dupa asa o treaba serioasa, s-a linistit instantaneu in balansoar si a adormit.
Nici eu nu pot sa il las sa planga, de fapt el nici nu plange doar scanceste. Si eu ma simt vinovata cand il las mai mult timp singurel, asta insemnand mai mult de 15 min cand e treaz... La fel ca la voi, Dannett, sta cumintel uneori, dupa ce se trezeste, singur in patut, iar cand vine unul din noi sa-l verifice ne trage un zambet cu gura pana urechi de ne topim de fericire dar si de vinovatie...
Al meu vomita des dupa cum stiti, nu-l las deloc ud pe piept, pe hainute. E simplu, ma gandesc intotdeauna cum m-as simti eu in locul lui. Cui ii place sa stea cu bluza uda pe el? La inceput il schimbam intruna, acum m-am smecherit si ii pun babetica. Problema e ca s-a smecherit si el si tot trage de ea, o suceste etc si tot se mai uda cateodata. Atunci il schimb imediat.
Roxy, la baitza de dupa botez se pun in cadita: petale de flori, o crenguta de busuioc, putin ulei, o pana (! asta mi-a cerut nasa), o picatura de parfum. In principiu nasii trebuie sa pregateasca si sa se ocupe de asta dar daca nu prea stiu ce si cum e bine sa le pregatesti tu dinainte. Ciorba de potroace? miam, venim si noi.
Ginamaria, la botez ideal este sa o alaptezi la restaurant sau in masina in parcare, daca e posibil. Daca nu, oricum e bine sa ai la tine biberon cu lm. Trebuie neaparat obisnuita un pic inainte daca nu a mai baut pana acum din biberon. La biserica nu iti fa probleme, se zice ca sfintenia locului si ceremonia in sine, plus lingurita de vin de impartasanie, ii linisteste in cea mai mare parte a timpului si nu le trebuie nimic. Al meu a fost super cuminte pe tot parcursul, pana la pozele de la final cand a scancit de foame. L-am dus acasa si l-am alaptat apoi am mers direct la restaurant. Avantajul a fost ca toate locatiile erau aproape una de alta.
Ce va invidiez cand va aud cu vacantele si weekendurile la munte si bebeii care au dormit neintorsi. Noi nu am avut curajul pana acum sa mergem, nu stiu nici eu de ce...fricosi. Si a trecut si ultimul long weekend pana la Craciun.
Carmen, sper sa ai mai mult noroc cu noua candidata. E bine sa-i spui de la inceput f clar cerintele si asteptarile tale (de ex ca la orice abatere de la igiena va fi concediata) asa poate va fi mai atenta de la inceput. Zic si eu.
Va pupicesc.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!
Laura32 spune:
Buna fetele
Noi am ajuns la Moldova aseara la 9 , a plans un pic pe drum cand s-a intunecat , noi acasa am fi avut program de joaca si gangureala , dar pana la urma am rezolvat problema , am tras pe dreapta si de la frig a adormit instantaneu
Joi dimineata plecam la Campulung Moldovenesc si la Gura Humorului vom stationa si noi .
In rest ii place , facem focul ,este cald , a dormit si a mancat
Azi noapte m-am trezit sa vad daca mai respira ca a dormit de la 12 pana la 5 de dimineata si nu imi venea sa cred ca doarme atat.
Fetelor prindeti curaj si plecati un pic la drum , mai ales la noi la odisee sunt numai bebelusi cuminti si sigur le va placea schimbarea de aer . Balanta pe tine te cred cu , nu vreau sa ma gandesc cat bagaj vei avea la drum
O sa va mai tin la curent cu vesti
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)