Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Ioana, cam naspa faza cu medicul de familie, eu am impresia ca multi fug de astfel de retete din cauza ca nu sunt siguri pe ei si habar nu au cu ce se mananca trombofilia/celxane erc si atunci decat sa riste controale/amenzi samd mai bine fac pe nebunii si nu scriu. Eu am avut noroc ca mi-a dat retetele ca in rest nu prea a avut ea treaba cu graviditatea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_55

MeAlex, Suzieq, multumesc de raspuns .
Nu stiam ca se poate lua reteta in avans pe 2 luni. Oricum, la doc. meu de familie n-as indrazni, de abia mi-a dat luna asta reteta cu doze alternative de clexane (de 0,4 si 0,6), desi i-am dus scrisoare medicala si pana la urma era dreptul meu. Macar in sarcina sa beneficiem de ce ni se cuvine.

22+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

mie med de fam. mi-a dat clexane pe 3 luni, e super de treaba a mea! o ador, mai ales ca are un bebe de 2 ani si si ea a facut clexane in sarcina, cred ca d-asta nici nu ma streseaza :))

36+ cu bebe Ivan
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Faza cu med de familie ar fi fost comica dak n-ar fi fost ridicola. E f nesigura pe ea, motiv pt care mi-a dat un bilet neparafat atasat de reteta, in care ruga farmacistul sa verifice dak reteta mea se incadreaza in plafon. Evident n-am prezentat-o pt ca mi s-a parut un gest copilaresc, pt ca n-ar fi fost in avantajul meu si pt ca oricum toti farmacistii la care am fost au verificat inainte dak se incadreaza.
Iar legat de clexane, imi da impresia ca i se pare o joaca .
M-am gandit de multe ori s-o schimb, dar deocamdata, din motive obiective pe care nu le pot detalia, mai sunt nevoita sa raman la ea.
Hai ca am fost carcotasa, dar ma revolta cand nu pot beneficia de ce mi se cuvine, macar in sarcina. Oare ei or avea idee cat cheltuim pe vitamine & analize?

22+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Ioana, sa nu faci gresalsa sa duci si bebele la ea daca e asa de nesigura. AM tot citit pe forum ca au fetele probleme cu retetele si m-am gandit ca din cauza legislatiei tampite nu prea scriu medicii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Suzieq tu toata sarcina ai stat cu aspenter? Vad ca ai si PAi. Ce ti-a zis de PAI dr U daca nu te superi?

Sara tu ai mai facut si alte analize genetice in afara de trombofilie, adica cariotipul si tu si sotul? Eu stiu ca la sarcina cu ou clar nu e de vina trombofilia. Cumnata mea a avut asa ceva si erau de vina alte probleme genetice, ea de exemplu nu poate face fetita din cauza la ceva marker pe cromozomi. Si are acum un baietel si e din nou gravi cu baietel si are si trombofilie pt care nu a luat si nu ia nici un tratament. Parerea mea ca nu e de vina trombofilia, eu zic sa te mai investighezi si sa nu iti pierzi speranta.

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Flory, am luat aspenter pana prin saptamana 30, pana atunci zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Suzieq si dupa 30 de saptamani te-a trecut pe clexane?

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Flory, eu am mers pe mana ginecologului si am facut clexane de la inceput, practic am luat pana la 30 de saptamani femibion, acid folic, aspenter si clexane de 0.6. In timp am mai adaugat magneziu ca aveam carcei, calciu, fier si dintr-astea uzuale in sarcina. Daca va urma o a doua sarcina nu o sa mai vreau sa fac clexane din prima, incerc sa merg cu aspenter si vitamine pana spre trimestru 3, am deja un copil care e sanatos si care are nevoie de mine pana mai tarziu si nu as vrea sa mai bag asa medicamente aiurea in mine, pentru primul da a meritat sacrificiu si nu am vrut sa-mi asum niciun risc mai ales ca nu raman insarcinata nici foarte usor si atunci am facut tot posibilul sa fie bine si multumesc lui Dumnezeu am avut o sarcina usoara fara nicio problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deadea spune:

Buna fetelor,
Sunt si eu o mamica (sarcina in 2010 dusa la termen dar cu preeclamsie) cu trombofilie (descoperita dupa o sarcina pierduta in iulei 2012) iar acum sunt din nou insarcinata (7 sapt si 2 zile). Am primit tratament cu Clexane de la dr Nicorici (Cluj) si prin email indicatie de la dr U sa fac clexane.

As avea si eu cateva intrebari daca ati putea sa ma ajutati, va rog.

1) Dr Nicorici propune ca din sem 2 de sarcina sa fac doza dubla, adica 2 injectii de 0.4 clexane sau una singura de innohep.

Voi ce stiti? Oare ar fi ok sa schimb de pe clexane pe innohep? Se gaseste in farmacii?

Ce analize se fac pentru a schimba doza de clexane? Se da in functie de greutatea mamei? Sau pe ce baza se modifica doza?

2) Azi am facut ddimeri si valorile sunt 0.29 cu referinta de <0.5. Este ok valoarea?

Multumesc,
Dea

Mutatia PAI-1 – pozitiv (genotip heterozigot)
Mutatia MTHFR C677T – pozitiv (genotip homozigot)

Medicamente: Clexane 0.4ml/zi, Acid folic 1/zi, Femibion I 1/zi, Magne B6 2/zi, Cetebe 1/zi, Utrogestan 200x1/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Salutare girls
am o problema....

azi am fost la control... as vrea sa mi se induca nasterea duminica sau zilele viit. oricum, pt ca bebe e mai mare cu o sapt si ceva si risc sa creasc aprea tare si sa nu mai pot naste natural.
mi s-a zis azi sa fac ultima injectie cu clexane si maine sambata sa nu o mai fac, sa ma prezint duminica la control si vedem cum imi mai e colul (care desi e scurt, moale si deschis, e cam gros si mi-a dat si ovule cu ovestin zilele astea ca sa il mai sbtiez nitel). Ginecologul mi-a zis ca dacacolul inca nu e pregatit pt nastere, sa fac injectia de clexane de sambata-duminica dimineata.. oare are ceva daca fac asa?

37+ cu bebe Ivan
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput