Gravidute cu tromobofilie -cap 22-
Raspunsuri - Pagina 9
Mami_de2 spune:
hai ca eu bineinteles ca am fost sceptica cand azi mi-a zis ginecologul ca injectia de sambata seara sa o fac duminica dimineata dupa control in caz de ceva asa ca am sunat acum si am intrebat la Fundeni si am vb cu dna asistenta Viorica si mi s-a zis sa nu fac asa ceva Doamne fereste...'deci daca o opresc sambata, adica azi vineri e ultima mea injectie..atunci le reiau doar dupa ce mai nasc, nu asa alandala'.. deci am la dispozitie 3 zile dupa ce le opresc ca sa nasc asa mi s-a zis la Fundeni....deci asa voi face ca ei stiu mai bine decat ginecolaga mea care doar isi dadea cu parerea ..asa ca ma iau dupa Fundeni ca par mai avizati
*planul meu stabilit acum 5 minute in capul meu: : eu as face ultima injectie maine la 15:00 le decalez asta e..oricum le fac la ora 18 acum)...deci nu azi cum mi-a zis ginecologul.. apoi duminica dimineata ma duc la control la ora 9:00 cum m-a chemat si daca e sa fie bine cu colul si sa imi induca nasterea, o sa am de la ultima injectie cam 19 ore trecute, eu zic ca e ok, nu? in caz de ceva si nu le convine, nu mai fac nenorocita aia e epidurala si gata ca m-am saturat de atata stress, numa' sa nasc cu bine - stiu ca unii anestezisti nu comenteaza daca au trecut minim 12 ore de la ultima injectie.poate nici la mine nu va zice nik ...
* am inceput sa beau acum si ceai de galbenele, 2,3 cani pe zi ca cica si ala contine estrogeni pt inmuiat colul
37+ cu bebe Ivan
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
eni0301 spune:
Buna seara fetelor,ma numesc Eni,si sunt graviduta in 8 saptamani,iau tratament cu clexane de 0,6 mutatiile mele sunt MTHFR amandoua heterozigote si PAI homozigot
am o intrebare pentru Suzieq ,pentru ca si eu sunt din Timisoara,as vrea sa te intreb la ce medic ginecolog ai fost,sau daca stii pe cineva care stie de trombofilie
deocamdata nu stiu la cine sa merg sunt total nehotarata,iti multumesc anticipat
va doresc tuturor un weekend frumos
suzieq spune:
Eni, iti scriu pe fuga, sunt multi ginecologi in Tm care stiu de trombofilie, eu am mers la dr Murariu, depinde f mult si de unde vrei sa nasti si cum.
valicutza spune:
scuze ca dau buzna..dar am nevoie daca se poate de parerea voastra referitor la urmatoarea postare,voi sigur aveti experienta si stiti sa interpretati IR-urile astea..va multumesc mult
fetelor tocmai ce a venit sotul cu dosarul lui bebe de la o cunostiinta care este doctor ginecolog , eu il trimesem sa cu dosarul sa se uite si el pe eco si sa vada daca a fost ceva ce nu putea fi evitat sau e o eroare medicala...si ne-a zis cum nu imi spusese doctorita la ultimul control ca aveam IR-urile marite ?
am gasit valorile astea pe net
Valori normale IR artere uterine:
Sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
Sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
Sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)
Valori normale artera ombilicala:
Sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
Sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
Sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)
iar pe ultima mea ecografie, cu 4 zile inainte de nastere am urmatoarele valori
RI 1.00 si PI 1.27
RI 1.00 si PI 12.62 ...la 34 saptamani +
alex tu ce zici? fetele care va pricepeti..putea fi evitata tragedia ? trebuia sa imi fi dat vreun tratament ? eu am luat aspenter 1/zi pana la 28 saptamani ..preventiv mi l-a dat si l-a 28 sapt l-am intrerupt brusc...asta e semn de trombofilie ???
cu 2 saptamani inainte aveam pe eco
RI 0.63 si PI 0.94 ...asta la 32 saptamani+
mami de Dienutza 5 ani
si mami de ingeras Razvan-Mihai (29.09.2012)-cezariana la 35+ saptamani
deadea spune:
Buna fetelor,
Am fost vineri la eco: am auzit bataile inimioarei si bebe este ok! Este acolo si creste!
Urmatoarea eco peste 3 saptamani! O sa fie o asteptare lungaaaaaaaaaa! Si o sa fie perioada cand cealalta sarcina s-a oprit din evolutie! :(
Voi ce ati facut sa nu va mai ganditi la asta? Ati facut ceva analize sa va mai linistiti pana ajungeti la eco?
Eu m-as duce in fiecare saptamana dar cred ca as exagera!
Dea
MeAlex spune:
Valicutza, noi am vorbit, stii parerea mea. Asteptam sa vedem ce parere au si fetele.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
suzieq spune:
Gata, am timp acum sa scriu mai mult, scuze Eni ca am scris pe scurt dar am avut un week-end horror, plin de muci si cu plimbari pe la urgente etc, sper sa se faca bine bulgarasul sa intram in normal. Felicitari pentru sarcina! La ce medic emrgi acum? Ce te-as sfatui eu sa nu mergi al hematologie la Ionita, am doua prietena care au mers si pe care le-a innebunit cu analize si alte cele, decat sa dai acolo bani lunar+analize mai bine faci un drum la dr U la Bucuresti, dupa ce vorbesti cu ea in prealabil pe mail.
Valicutza, incearca sa-i scri un pm dannezei, ea poate sa te ajute cu mai multe detalii, nu stiu daca mai apuca sa citeasca formul, dar poate iti raspunde la PM. Eu nu stiu prea multe despre IR-uri.
Deadea, felicitari pentru sarcina, acum cred ca e cea mai grea perioada, eu zilnic ma gandeam ca ore e bine oare nu am patit ceva, mergeam la control foarte des, medicul ma programa peste o luna, dar eu il sunam si ii spuneam ca nu ma simt bine si vreau sa ma vada, asa am facut pana la 12 saptamani vreo 4 ecografii. Oricum trece primul trimestru, dar sa nu te astepti ca grijile sa scada, o sa te rogi sa fie bine dublut test, apoi sa fie bien triplu test, de ce nu misca, sa fie bine morfofetala, apoi treci in trimestru trei sa grijile cresc si mai mult. Dar trebuie sa fii optimista si cel mai mult conteaza sa ai incredere in medicul acre iti monitorizeaza sarcina si o relatie apropiata cu el/ea, sa poti sa-l suni sa-l intrebi orice oricand.
eni0301 spune:
Bun ziua fetele
multumesc foarte mult pentru raspuns,momentan ma duc la dr Mihaiescu,dar am vb la telefon si cu dr Avram,care e aproape la fel de recunoscuta ca si dr Uscatescu,mi-au facut acelasi recomandare,de tratament,la ginecolog merg la dr Mirce Diaconu,dr el e tinerel si mi-e frica,...cand am pierdut prima sarcina,l-am intrebat daca nu ar trebui sa fac analizele de trombofilie,si nu stia cu ce se maninca,in resct e ok explica,vorbeste frumos...dar eu vreau ceva mai mult...,dupa aceea am fost la Dr Ciupa,dar ea nu mai lucreaza decat in clinicile private,si eu nu as vrea sa nasc la privat,prefer odobescu sau bega....
sanatate mult la copilasul tau
suzieq spune:
Eni, daca vrei un medic tanar si care stie cat de cat si ceva despre trombofilie poti incerca sa mergi al dr Tau, el consulta la Bega si din cate stiu eu Musette mergea la el sau mai e dr Todorut Florina care e la Odobescu.
Musette_1982 spune:
Buna Eni si felicitari pt. sarcina. O graviduta cu trombofilie a nascut cu dr. Tau in urma cu 3 saptamani. Bebelina a avut 3400g. S-a nascut prin cezariana. El are contract si la President si la Atena si la Laser in Arad. Tu alegi. Eu am nascut natural la President. Yna85, fata de care povesteam, a facut ceza la Arad.
Ca medic e super, dar usor zapacit. Sa iti notezi de fiecare data IR-urile dupa saptamana 16-20 si sa le ai la tine.
Te pup.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament postnatal: Fragmin 2500+5000/zi, Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
mami de Marin Constantin nascut pe 24.05.2012, la ora 06:10