Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Madalina, am facut modificarile pe prima pagina, ai absolvit nu mai esti graviduta ca esti mamicuta.

Valy, daca poti sa ne dai si tu datele, poate ai facut-o deja dar nu am observat si ne cerem scuze de pe acum.

Sara, e foarte greu sa treci prin asemenea momente, noi cele patite te intelegem si intelegm si de ce gandeti asa, cel mai bine mergi si discuta cu un hematolog, eventual si un alt ginecolog si lucrurile se vor rezolva in timp. Treaba cu etniile nu stiu cum sta asa ca nu ma bag, clexane-ul se recomanda si dupa operatie sa mai faci cateva saptamani, poate de aceea ti-au spus sa nu interupi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

buna tuturor!
sunt o mamica cu trombofilie si nu am mai intrat pe aici de la cateva saptamani de la nastere... ca sa fiu sincera am intrat sa vad ce mai face tonirro si am descoperit mamici/aspirante dragi de pe vremea cand aveam burtica: suzie, carpediem, mealex, dara76 si, bineinteles, tonirro va poop pe toate si va apreciez perseverenta si faptul ca nu ati renuntat la grup...
trombofilice-lor pe care nu le stiu le doresc rabdare multa si bebei sanatosi sper sa intru mai des si sa ma reintegrez in grupul vostru...
numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxulic spune:

Fetelor, HELP

poate cineva sa ma dezmeticeasca si pe mine? Sunt insarcinata in 16 saptamani dar am experimentat deja 2 (posibil chiar 3) sarcini pierdute. Abia acum am facut rost de niste banutzi sa fac testele de trombofilie si deocamdata am facut PAI si F13. Azi am primit rezultatul de la PAI si scrie asa: pacienta este purtaTOAre heterozigota a deletiei in promotorul genei PAI-1.
Pana luni cand ajung la Fundeni-Uscatescu poate cineva sa-mi spuna cam ce implica asta? Nu fac tratament cu Clexane...iau Utrogestan, No-spa, Acid Folic, Femibion, Vit C, Aspenter, Magne B6.

va multumesc muuult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Ruxulic, tratamentul asta te protejeaza, dar nimeni nu poate sti acum daca ai avea sau nu nevoie de Clexane. Oricum, sunt multe fete care au inceput cu Aspenter, si au trecut pe Clexane mai tarziu.
Te asteptam cu rezultatele.
PAI in forma hetero e o mutatie blanda, dar depinde cu ce mai e combinata. Daca tot vrei sa faci o treaba, fa si MTHFR cat de repede, ca e destul de uratel cand se combina cu altele, mai ales daca e homozigot. Tu esti protejata pentru ca iei Femibion, dar la un MTHFR homozigot, e posibil sa ti se recomande Clexane.
Eu parca am oprit clexane, nu am facut cu o zi inainte de chiuretaj, si am reinceput in seara chiuretajului. E normal sa nu opresti, va trebui sa faci Clexane la orice operatie si la orice imobilizare la pat. Si dupa sarcina se continua timp de 6 saptamani.

Suzie, Madalina, Kraluca, va pup cu drag!

Sara, faptul ca sunteti din etnii diferite, ajuta in general...nu e bine sa semene sotii (genetic vorbind)...de asta apar probleme in cazul copiilor proveniti din parinti veri sau mai stiu eu (la casele regale aparea problema asta si atunci bagau niste sange proaspat facand copii cu cate o servitoare).
E o idee sa vorbesti cu dr. Uscatescu, s-ar putea sa iti dea Clexane 0.2 de la ovulatie si sa iti creasca doza de la test pozitiv. Eu fac Clexane 0.2 de la ovulatie, la recomandarea dansei.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxulic spune:

MeAlex, merci mult pt raspuns. Sunt oarecum ingrijorata si sapt care vine ma infiintez la analize si pt celelalte mutatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

buna dragele mele. nu mai intru din lipsa de timp...bb ocupa tot timpul si spatiul. pupici la toate.

mai am 2 cutii de fraxiparine de 0.4 ramase. daca are cineva nevoie le donez cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Buna fetele. Voi stiti daca dupa nastere (perioada aia de 6 sapt dupa, in care se mai ia) clexane se da tot compensat si dak da se compenseaza in acelasi procent ca in sarcina? Mercic

22+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Ioana, eu stiu ca e la fel, parca pe reteta scrie gravide/lauze, deci tot compensat 100%.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Alex . Ce faci, cum stati cu proiectul bebe?
Ioana, pe reteta este rubrica gravida/lauza, asa ca intra in aceeasi categorie, eu parca mi-am luat pe 60 de zile inainte sa nasc si atunci nu mi-am mai batut capul cu retete/medic de familie.

Valy ce face bebe? Poate ne dai si datele pentru prima pagina sa te scoate de la gravide.

Ruxulic, sarcina actuala e in grafic? Daca nu e mai mica e ok deocamadata, iar dupa 20 de saptamani iti masoara ir-urile si atunci vezi cel mai bine daca e nevoie de clexane. Eu am un pai heterozigot si mthfr homozigot si dupa dr U nu trebuia clexane, dar mi-a dat ginecologul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

MeAlex, Suzieq, multumesc de raspuns .
Nu stiam ca se poate lua reteta in avans pe 2 luni. Oricum, la doc. meu de familie n-as indrazni, de abia mi-a dat luna asta reteta cu doze alternative de clexane (de 0,4 si 0,6), desi i-am dus scrisoare medicala si pana la urma era dreptul meu. Macar in sarcina sa beneficiem de ce ni se cuvine.

22+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput