Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Deny, nu putem sa facem modificari fara acordul ei, in plus la acest topic este o regula, cine vrea modificari pe prima pagina trebuie sa scrie cu rosu in cadrul subiectului.

Sara, nu stiu daca are clexane-ul vreun rol la aparitia embrionului, afara de mamicile care fac FIV sau care isi monitorizeaza foarte atent ovulatia nu cred ca restul mutantelor am inceput tratamentul cu heparina inainte de a se forma embrionul. Cel mai bine e sa discut cu medicul finecolog toate astea. Eu am MTHFR homozigot si PAI heterozigor iar dr U nu mi-a recomandat heparina, asa ca eu cred ca nu doza de clexane a fost cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

BetaHCG ieri, 29/10 era 1285, fata de 609 pe 24/10.
Oprita in evolutie mai mult ca sigur, mai ales ca mi-au disparut si simptomele, brusc, incepand de duminica.

Suzieg, tocmai ca doza de clexane e esentiala in cazul meu, pt. ca mutatia factorului V Leiden e cea mai serioasa in cazuri de sarcina. In plus, chiar si la Fundeni m-au avertizat, dupa primele analize ( nefiind gravida atunci), ca trebuie sa incep clexane-ul imediat, de a doua zi cand se pozitiveaza testul. Vina mea cea mai mare e ca am asteptat 7 zile sa fac testul, pt. ca chiar nu am crezut ca sunt gravida! Eu eram convinsa ca nu mai raman gravida... Acele 7 zile au fost hotaratoare, ca sa nu mai spun ca de cateva saptamani intrerupsesem si tratamentul cu vitamine si aspenter, prescris in preconceptie.
Deci e doar vina mea, inconstienta mea.
Si totusi ma intreb daca sarcinile cu ou clar nu au si alte cauza decat trombofilia? La mine sunt deja 3 consecutive cu ou clar.
Voi ce credeti?
Abia maine voi sta de vorba cu medicul ginecolog, sa-mi spuna verdictul si cel mai probabil, sa ma programeze pt. chiuretaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Of Sara, nu stiu ce sa zic...stiu un caz cu beta 14000 si la 48 ore, 17000, care a fost OK de cand a inceput sa ia Medyn (care e mult mai concentrat in B-uri decat Femibionul) si a crescut doza de Clexane, de la 0.4 la 0.6.
Ma intreb daca nu cumva e posibil ca din cauza trombofiliei, se opreste inainte sa apara embrionul, e posibil... Adica, tu aveai teoretic 8 saptamani, dar poate sarcina se oprise la 6-7, cand e posibil sa nu se vada inca embrionul.
Daca vrei sa incerci cu Medyn acum, ne putem vedea sa iti dau (nu il gasesti in Romania, dar se poate comanda).

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:
citat din mesajul lui suzieq

Deny, nu putem sa facem modificari fara acordul ei, in plus la acest topic este o regula, cine vrea modificari pe prima pagina trebuie sa scrie cu rosu in cadrul subiectului.

Nu e nici o problema Suzie, stiu care e regula aici ca trebuie scris cu rosu pt modificari, si nu aveam eu dreptul sa fac eu asta, sa scriu cu rosu. Eu doar v-am adus la cunostinta ca a nascut, atat, pt ca vasuzem ca o aveti si aici pe listuta pe Mada. Ma gandeam ca poate nu sunteti la curent. Cand intra Mada pt mai multe detalii, atunci puteti sa faceti modificari, daca doreste si ea.

Cer scuze daca s-a creat deranj

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Buna fetelor! In data re 17 oct s-a nascut prin cezarians ls 37 sapt si 4 zile fetita noastra Maria Alesia, 3150 gr, 53 cm, scor apgar 9. Succes tuturor gravidelor si aspirantelor!

Mergi la inceput

Felicitari Irina! Bine ai venit pe lume micuta Maria Alesia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada81lina spune:

Dragele mele,

Abia acum am prins un moment liber la comp

Eram programata pt cezariana pe data de 24 oct, miercurea trecuta. Marti dimineata insa m-au apucat contractiile, bineinteles ca n-am stiut ca sunt contractii, ziceam ca sunt crampe :p Am facut o baie calda nimic. Sun pe gine, era de garda la spital, ma cheama acolo. Si da, erau contractii, zice, bebe vine azi nu mai asteaspta pana maine. Noroc ca platisem avans la maternitate, si analize facute etc, am mers acolo doar cu buletinul. Taticu a fugit acasa dupa celulele stem si dupa bagaj (desi la privat nu-ti trebuie nimic, eu mi-am luat ceva lucruri)
Am ajuns la maternitate cu contractii, dar nu cele mai dureroase, tot acolo a inceput sa-mi curga apa (nu f mult), se rupsesera membranele. Din pacate, datorita scoliozei mele urate de la spate, nu mi-au putut face anestezie acolo, asa ca am nascut cu anestezie generala.

Deci, Marti, 23 oct 2012, ora 12.05 se naste bebe mult dorit, KLARA LARISSA, nota 10, 3830 grame si 54 cm

Este un bebe frumos si cuminte, cel mai maricel era din toata maternitatea (16 bebei erau acolo)

Mie din cauza anesteziei generale si a tonelor de calmante pe branula (ketanol lichid, algocalmin etc) abia acum mi-a venit colostrul, speram sa avem laptic, caci aseara mi s-au intarit putin si sanii

Avem cel mai tare tatic, eu cum ma refac greu, el este si tata si mama, de sambata decand am adus puiul acasica. Eu nu am facut nimic, el o schimba, alapteaza cu LP, sterilizeaza, baita tot tot. Si se pricepe mai bine decat orice mamica la prima sarcina. Sunt superbi impreuna, mai ales cand adorm imbratisati amandoi (caci da, tati nu ne-a lasat in patut, doarme bebe langa el )

Suntem f fericiti fetelor, va doresc toturor o nastere usoara, recuperare grabnica si bebei mancaciosi, frumosi si sanatosi

Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot

Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Sara, dar daca ai lua clexane din preconceptie? acum la Fundeni la unele paciente asa se prescrie clexane (am o prietena care pierde sarcinile la menstruatie- avort menstrual, exemplu: daca trebuie sa ii vina azi, face test, vede ca e gravida si peste 3,4 zile pierde sarcina)si de aceea dr U i-a zis sa faca clexane de dupa ovulatie pana la menstruatie, daca Cm apare atunci opreste clexanele si il reia luna viit. daca nu merge in continuare cu heparina si vine la montorizat. Acum asa a facut si pt prima data dupa 2 sarcini oprite in evolutie la 5 si la 6 saptamani, acum e in 10 saptamani and counting... Doamne ajuta pt toate!

35+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Felicitari Madalina! Sa va traiasca minunea si sa va bucurati toata viata de ea ca si acum.

Maine intr-o pauza de somn va si adaug pe prima pagina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mami_de2

Sara, dar daca ai lua clexane din preconceptie? acum la Fundeni la unele paciente asa se prescrie clexane (am o prietena care pierde sarcinile la menstruatie- avort menstrual, exemplu: daca trebuie sa ii vina azi, face test, vede ca e gravida si peste 3,4 zile pierde sarcina)si de aceea dr U i-a zis sa faca clexane de dupa ovulatie pana la menstruatie, daca Cm apare atunci opreste clexanele si il reia luna viit. daca nu merge in continuare cu heparina si vine la montorizat. Acum asa a facut si pt prima data dupa 2 sarcini oprite in evolutie la 5 si la 6 saptamani, acum e in 10 saptamani and counting... Doamne ajuta pt toate!

35+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Probabil asa am sa fac si eu, dar cand si daca voi mai indrazni vreodata sa incerc sa fac copii, deoarece acum sunt foarte descurajata si convinsa 1000% ca eu nu voi avea nicicand copilul meu.
Azi am fost la Municipal, in speranta ca ma vor interna pt. chiuretaj, insa doctorita mi-a spus sa iau 5 zile azitromicina si sa ma prezint luni dimineata, sa vada daca s-a resorbit sarcina. Daca nu, facem chiuretaj. Totusi, mi-a spus sa continui clexane si nu pricep de ce...
Sarcina mea, teoretic, era de 6 saptamani incheiate, Luni, iar acel beta HCG de 1285 dupa 5 zile de la prima dozare, a fost dovada opririi in evolutie. Le eco se vedeau doar saculetul si vezicula vitelina.
Am sa scriu si dnei dr. U, sa vad ce crede dansa. Dar incep sa cred ca nu e doar trombofilia de vina, daca sunt doar cauze genetice? Poate ca eu si sotul meu nu putem procrea, am auzit ca mai sunt cazuri, mai ales daca sotii sunt de etnii "foarte"diferite.

Mergi la inceput