Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Ma depaseste total...nu stiu...trombi + infarct al placentei imi suna a trombofilie, dar nu stiu daca dupa deces nu e normal sa fie asa...

Daca viata iti ofera lamai, cere si o tequila!

AU fost excluse prezenta trombilor si a infarcturilor in placenta, deci nu au existat - cel putin asa imi zice anatomopatologul si exclus anomalii la bebelina.

Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
mamica de ingeras Eva 38+ s
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Of, iarta-ma, iar am incurcat borcanele, sunt obosita si am inteles invers. Sa vedem, poate ne dau fetele un indiciu cum ne prindem care e ombilicala si care e uterina...De fapt, exista artera uterina stanga si dreapta si artera ombilicala, stiu ca asta se masoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Salutare

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, la o nelamurire.

Ce analize se fac pt a vedea daca e buna doza de clexane care o iei?

Am inteles ca APTT, APCR, INR si Anti Fxa.

Astea sunt? Sau mai lispeste ceva?

Inca nu iau clexane, dar se apropie momentul suntem in sapt 22, acum continui cu aspenterul deocamdata(care stiu ca e voie sa-l iau numai pana 28 sapt). Dar as vrea sa fiu pregatita cand o sa incep clexanele, sa stiu exact ce analize va trebui sa fac pt a vedea daca e bine cu doza de clexane?
Inca nu stiu ce doza voi lua, am cumparat deja 3 cutii de 0,4 pt o luna, in caz ca imi va zice dr.U sa iau doza 0,4/zi.

Analizele respective se fac NUMAI cand iei clexane, sau se poate face si inainte de a incepe tratamentul cu clexane?

Am mai citit si din urma cautand raspuns, dar inca nu sunt lamurita

Multumesc anticipat pt raspuns

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

22+ cu Cristina Naomi
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Nu-i nimic se intampla.
Acum daca niciuna din fetele de aici nu stie o sa aflu la un ginecolog.

Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui DenyAnd

Salutare

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, la o nelamurire.

Ce analize se fac pt a vedea daca e buna doza de clexane care o iei?

Am inteles ca APTT, APCR, INR si Anti Fxa.

Astea sunt? Sau mai lispeste ceva?

Inca nu iau clexane, dar se apropie momentul suntem in sapt 22, acum continui cu aspenterul deocamdata(care stiu ca e voie sa-l iau numai pana 28 sapt). Dar as vrea sa fiu pregatita cand o sa incep clexanele, sa stiu exact ce analize va trebui sa fac pt a vedea daca e bine cu doza de clexane?
Inca nu stiu ce doza voi lua, am cumparat deja 3 cutii de 0,4 pt o luna, in caz ca imi va zice dr.U sa iau doza 0,4/zi.

Analizele respective se fac NUMAI cand iei clexane, sau se poate face si inainte de a incepe tratamentul cu clexane?

Am mai citit si din urma cautand raspuns, dar inca nu sunt lamurita

Multumesc anticipat pt raspuns

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

22+ cu Cristina Naomi
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

d-dimerii cumva? de pe synevo: "d-dimerii sunt considerati un marker al starii de hipercoagulabilitate si al fibrinolizei endogene, niveluri crescute fiind inregistrate la pacientii afectati de tromboze".

Mergi la inceput

Nu, d-dimeri nu sunt relevanti in sarcina, cresc oricum.
AntiFXA trebuie, se fac si APTT, INR, fibrinogen, Deny, dar antiFXA arata eficienta dozei de Clexane.
AntiFXA se face doar dupa ce incepi Clexane, la aproximativ o saptamana, celelalte se fac oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Iarina imi pare rau pentru pierderea Evei

Eu din cate stiu mutatia factorului XIII este responsabila de probleme ale placentei, probabil de acolo s-a declansat pierderea fetitei.

Va salut pe toate

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui p@ulici

Iarina imi pare rau pentru pierderea Evei

Eu din cate stiu mutatia factorului XIII este responsabila de probleme ale placentei, probabil de acolo s-a declansat pierderea fetitei.

Va salut pe toate

<hr noshade size="1" /> MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
Natalia Mihaela - darul ingerasului nostru 30.03.2012

Intr-adevar da probleme la formarea placentei in trimestrul I de sarcina, insa la cei care au forma homozigota si/sau mutatii ale genei PAI in combinatie, nu si forma heterozigota a mutatiei factorului XIII

Din raspunsul anatomopatologului placenta nu a avut nimic patologic, singurul ramas in picioare este nodul adevarat de cordon ombilical.

Asta e un link pentru cine vrea sa citeasca: http://ro.scribd.com/doc/38900740/Patologia-cordonului-ombilical
sau pe scurt in ce priveste cazul nostru:
Nodurile de CO, pot fi false sau adevarate si apar datorita miscarilor active fetale. Nodul fals se formeaza prin ghemuirea vaselor fetale pentru a se acomoda lungimii CO. Nodurile adevarate apar în cazul unor CO lungi si sunt favorizate de sarcinile gemelare monoamniotice, hidramnios, miscarile fetale active exagerate. Un nod adevarat se poate complica în timpul degajarii daca este brusc strâns, alterându-se brutal fluxul sanguin si putându-se produce suferinta fetala si deces fetal.

Mergi la inceput

Eu cred ca informatiile despre mutatii si cand afecteaza ele, trebuie luate cu rezerva...dupa ce am pierdut a 2-a sarcina, mi s-a zis ca nu are treaba cu mutatia genei PAI, ca da probleme doar in trim III...ei, la a 3-a sarcina gasisem ca da probleme de formare a placentei, deci la inceput...Asa ca, trebuie precautie. Sigur, explicatia cu cordonul nu trebuie neglijata, dar nici riscul de trombofilie. Ramane sa vezi ce spune si hematologul.
In plus, mutatiile heterozigote combinate dau un risc ca de homozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinuta_M spune:

Iarina, uite am gasit un link postat de fetele mai vechi pe forum care explica cum e cu IR-urile. Sper sa fie de folos

http://www.fetal.com/NT%20Screening/10%20Uterine%20Artery%20Meas.html

Si noi avem factor XIII heterozigot si am avut CO lung la prima sarcina oprita in evolutie..

Mergi la inceput