Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Citat:
citat din mesajul lui iarina_r

Salutare fetelor, sper ca ati petrecut linistite/relaxate sarbatorile. Noi anul asta nu le-am mai facut. Azi trebuia sa o botezam pe Eva.
Nu vreau sa va intristez asa ca va spun ca mi-au venit analizele si rezultatele arata cam asa:

Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot

Mutatia factorului V Leiden, Mutatia protrombinica (factor II), Gena MTHFR Mutatia A1298C - negativ
Anticoagulant lupic - negativ (Pentru diagnosticul de sindrom antifosfolipidic sunt semnificative 2 rezultate pozitive obtinute la interval de minimum 12 saptamani.)

Antitrombina (antitrombina III) rezultat 104% > 80

Proteina C rezultat 126 % [70 - 130]
Proteina S rezultat 81 % 55-140
Rezistenta la proteina C activata (APCR) rezultat 3.51 Index mai mare sau egal cu 2.5 (nu-mi ia semnul)
Homocisteina rezultat 8.66 micromol/L mai mic sau egal cu 12

Pana ajung la un hematolog sa le interpreteze, din ce aveti sau ati citit ce-mi puteti spune si mie cu privire la rezultate.

Mai am de facut factor XIII si PAI

"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Fetele revin si eu cu intrebari. Mi-au venit si rezultatele la restul analizelor.
Sindrom antifosfolipidic negativ, mutatia genei PAI negativ.

Factorul XIII mutatia V34L a iesit heterozigota.

Imi puteti spune ceva de mutatia asta.

Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
mamica de ingeras Eva 38+ s
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Buna, Iarina: nu pot sa-ti spun mare lucru, dar citeste aici:

http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/

Stiu ca am mai discutat, dar nu mai retin: a existat retard de crestere? Rezistentele pe arterele uterine cum erau?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui MeAlex

Buna, Iarina: nu poti sa-ti spun mai lucru, dar citeste aici:

http://www.synevo.ro/mutatia-factorului-xiii-g102t-risc-trombofile/

Stiu ca am mai discutat, dar nu mai retin: a existat retard de crestere? Rezistentele pe arterele uterine cum erau?

Daca viata iti ofera lamai, cere si o tequila!

Nu a existat retard de crestere, la nastere saptamana 38+ avea 3200 g, reszistentele pe artere si vena mi-a spus dr ca erau in limitele normale. Inca nu am curaj sa ma uit eu pe ecografii, pur si simplu nu am puterea asta, am tot sperat ca se aduna mai repede analizele ca sa merg atat la hematolog cat si la un alt ginecolog sa se uite pe ele.

Placenta nu a relevat trombi sau infarcturi, doar un grad de maturare al placentei cauzat de decesul intrauterin, asta explicatia anatomopalogului.

Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto

Mergi la inceput

Si nicio explicatie de la anatomopatolog...

Roaga-l pe sot sa citeasca IR-urile de pe eco, sunt trecute in text, nu trebuie sa se uite pe poze...Te inteleg foarte bine ca nu poti...

Mergi la inceput

Citat:

Roaga-l pe sot sa citeasca IR-urile de pe eco, sunt trecute in text, nu trebuie sa se uite pe poze...Te inteleg foarte bine ca nu poti...

Pe una din ecografii este un RI de 0,79 si un S/D 4.73 si pe a doua fotografie RI 0,72 si S/D 3.63 pe aceeasi pagina imprimata in aceeasi zi, asta fiind vineri seara, iar luni era deja tarziu...

Mergi la inceput

Citat:

Explicatia lui a fost ca nodul de cordon s-a strans brusc si nu a mai existat circulatie pe el, asta de la vreo smuncitura brusca, o miscare brusca a bebelinei, deci cauza mecanica, nu patologica.

Statistic vorbind nodul de cordon ombilical produce decese in extrem de putine cauze sub 1% asta datorita gelatinei wharton care inveleste cordonul tocmai pentru a impiedica astfel de situatii.
Insa nimeni nu ne-a raspuns ce s-a intamplat cu gelatina aia de nu si-a mai indeplinit rolul, ori pe portiunea aia de cordon si-a pierdut efectul sau a lipsit gelatina ori nu stiu.
E un mare mister si se feresc foarte tare sa dea explicatii. Acum nu stiu daca dupa 24 de ore de la deces mai avea cum sa stabileasca daca mai era in jurul nodului sau nu.

Singurule lucruri excluse au fost prezenta trombilor sau infarcturilor la placenta si fara anomalii la bebelina.

Mergi la inceput

Ma depaseste total...nu stiu...trombi + infarct al placentei imi suna a trombofilie, dar nu stiu daca dupa deces nu e normal sa fie asa...
Poate il rogi pe sot sa iti dea el valorile Ir-urilor la ultima ecografie, poate vedem ceva acolo.

Mergi la inceput

Citat:

Ma depaseste total...nu stiu...trombi + infarct al placentei imi suna a trombofilie, dar nu stiu daca dupa deces nu e normal sa fie asa...
Poate il rogi pe sot sa iti dea el valorile Ir-urilor la ultima ecografie, poate vedem ceva acolo.

Asa cum am scris mai sus pe una din ecografii este un RI de 0,79 si un S/D 4.73 si pe a doua fotografie a ecografiei RI 0,72 si S/D 3.63. RI-ule banuiesc ca sunt Ir. oricum astea sunt valorile gasite pe ecografie.

Mergi la inceput

Iarta-ma, nu am vazut ca scrisesi deja.
Iata, valorile

Valori normale IR artere uterine:
Sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)

Valori normale artera ombilicala:
Sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)"

Da, astea sunt IR-urile...din pacate, aici, pe prima pagina nu sunt postate si la 37-38, dar cred ca este relevant.
poate ne scrie o mamica, ce IR-uri a avut la 37-38s.
Depinde mult daca era artera uterina sau ombilicala, 0,79, 0.72 este mare pentru artera uterina, si la limita pentru omblicala...si S/D 4.73 vad ca e mare (asta nu stiu ce e, poate ne ajuta fetele).

Puteti sa va dati seama care e ombilicala si care artera uterina?

Mergi la inceput

MeAlex din pacate nu ma pot prinde din ecografie pe ce sunt. Tot un doctor va trebui sa le descifreze.

Mergi la inceput