Gravidute cu tromobofilie -cap 22-

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Dankutza, nu e mult, stiu fete care au facut, stai linistita. Faci cat trebuie, nu conteaza doza. Ce valoare antifxa ai avut?
Nu stiu de ce zice de hipertensiune, probabil ca i-a atras atentia vreuna dintre analizele de la Fundeni, vezi care e mare. Nu stiu daca e compensat 0.8. Ai putea pastra reteta de 0.6 si sa cumperi doar completarea de 0.2 pe zi, vezi cum iesi mai bine in cazul in care 0.8 nu e compensat total. Atentie la calcule, ca dupa nastere trebuie sa te mai injectezi 6 saptamani, e foarte important pentru sanatatea ta.

Cu tensiunea cum stai? Spune-i ginecologului ce ti-a zis dr. Uscatescu sau, eventual, intreaba direct pe dr. U de ce crede ca vei face, ca sa stii ce sa ii spui ginecologului.

Hai, mai ai putin, nu cred sa creasca musai acum!

Nastere usoara, recuperare rapida si bb papacios!

Later edit:

Uite ce am gasit, cum se suspecteaza hipertesiunea:
• Prezenta unei edeme patologice (la maini sau la picioare)
• Cresterea presiunii sangelui (mai mare de 140/90)
• Proteina in urina (proteinuria)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariuca08 spune:

Buna fetelor ....
Am incercat si eu sa ajung la Dr. Uscatescu dar m-a pus pe lista de asteptare ... Stie cineva mailul ei macar sa ii trimit un mail, va rog. Am pierdut deja 2 sarcini anul trecut si vreau ca anul acesta sa reusim sa ducem o sarcina la termen
Va multumesc pt orice informatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mariuca, poti merge dupa 10 februarie si vorbesti mai mult cu dansa, probabil ti s-a spus ca e in concediu, e mai complicat pe mail. Iti pot trimite pe mesaj privat adresa dansei, dar trebuie sa scrii 10 mesaje ca sa poti activa mesageria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Buna fetelor,

Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie.
Sunt gravida, sarcina gemelara, 29 saptamani.
Fac zilnic Clexane 0,6. Am inteles de la d-na Viorica ca trebuie oprit Clexane-ul cu 48 ore inainte de cezariana. Pana aici este clar.
Acum urmeaza dilema: sa zicem ca Doamne Fereste se declanseaza nasterea inainte de ziua programata si nu am apucat sa opresc injectiile la timp, ce se intampla atunci?, mi se mai face anestezie?, este periculos?, am auzit tot felul de povesti cu hemoragii, etc.
A trecut vreuna dintre voi prin asa ceva?

Ma ingrijoreaza problema aceasta de parca nu aveam si alte griji.
O sa discut si cu medicul meu dar m-ar ajuta f mult si experientele voastre.

Va rog sa ma iertati ca am dat buzna dar va urmaresc de ceva timp si stiu cat de dragute si saritoare sunteti

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Alexa,

eu am avut cezariana programata si am facut injectie inclusiv seara dinainte, asa a hotarat anestezistul si nu am avut pb. AM sangerat un pic mai mult, dar nu grav. Din cate stiu eu se poate face anestezie generala daca nu a trecut mult timp de la clexane.
Sarcina usoara in continuare si sa ajungeti cat mai aproape de 38 de saptamani!

Mergi la inceput

Suzieq multumesc pentru raspuns

Imi fac tot felul de ganduri dar ai reusit sa ma linistesti.

Multumesc pt urari, sper din tot sufletul sa ramana in burtica cat mai aproape de termen.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Stiu cum e ca toate am trecut prin asta. degeaba incearca cei din jur sa-ti spuna sa stai linistita ca o sa fie bine, e ok si daca faci injectie seara dinainte etc tu tot ai trairile si emotiile tale, dar de aceea suntem aici sa ne incurajam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_25 spune:

tudoralexa13, eu iti inteleg ingrijorarea ... eu am doar 11 saptamani ... si deja ma gandesc la lucrurile la care te gandesti tu ... chiar ma bucur ca ai intrebat, ca-mi statea pe limba Sarcina usoara in continuare si nastere fara probleme sa ai!

Eu inca nu stiu daca nasc natural sau cezariana ... si nici cu ce medic... Ultimul la care am fost s-a aratat usor panicat de clexane, asa ca m-a descurajat! Gasesc eu pecineva care sa-mi dea incredere , sper

11+

Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota, Gena PAI Mutatia -844G Homozigota

FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, FIV 4, august 2011, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

Tudoralexa, tot sarcina gemelara am avut si eu... si am nascut fara probleme prin cezariana la 12 ore de la ultimul clexane!

mealex

un an minunat cu vesti dintre cele mai bune!!!

Mergi la inceput

Cris, Vali va multumesc pt raspunsuri.
Cris sarcina usoara si nastere fara probleme.
Vali sa-ti traiasca minunile

Cred ca mi se trage aceasta neliniste din cauza lipsei de comunicare cu medicul pe tema asta.
Este un medic f bun dar are o fixatie: nasterea naturala.
In cazul meu nu mi se pare ca se pune problema de asa ceva.
La prima consultatie mi-a spus ca mai mult ca sigur facem cezariana dar nu excludem o nastere naturala daca nu sunt probleme.
Sincera sa fiu mi-e frica de ambele variantedar vreau sa aleg varianta care cauzeaza cel mai putin copiilor.....la ei ma gandesc.
Sper sa fie bine pana la capat.
M-ati linistit enorm cu raspunsurile voastre.

Va pup dulce

29+

Mergi la inceput