Cati copii in grupa de FTK
Buna,
A piciul la FTK si sunt intr-o perioada de "evaluare" a acestei activitati, pentru ca nu vreau sa ii incarc programul cu inca o activitate gen gradinita:stat pe scaunel si executat un colorit, un modelaj, etc, fie el si insotit de mai multe explicatii decat la gradi. Aceasta pentru ca acest gen de lucruri inca mai avem timp sa le facem acasa.
Am cateva impresii care m-au adus aici, respctiv faptul ca, spre deosebire de "inceputurile noastre" la ei mi se pare ca, copii interactioneaza din ce in ce mai putin intre ei. Lipsesc jocurile de grup si totul se bazeaza pe un transfer de "date" de la profesor la elev (adica exact ce mi s-a prezentat ca nu se face).
In incercarea mea de a intelege ce se intampla, am observat ca in ultima jumatate de an numarul copiilor intr-o grupa a crescut foarte mult, ajungand in final la 15. Ma gandesc ca nu numarul mare de copii si spatiile destul de micute (cel putin cele de la sediul din Tineretului pe care le cunosc eu) este un motiv pentru schimbarea de "profil" a activitatilor perceputa de mine.
Eu imi aduc aminte ca in contract (pe care evident ca nu il gasesc - ca altfel nu va deranjam pe voi cu intrebarile mele) scria ceva de genul ca la 5 copii se intra un nou profesor la grupa, sau se face grupa noua. voi stiti ceva in acest sens?
La voi cum este? Tot asa numar mare de copii in grupa?
Merci
Miri2007
Mai scriu pe w w w..... r o
Raspunsuri
marius spune:
Avertizare:
Scoate linkul de la semnatura.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
anya spune:
M-am uitat pe un model de contract din 2009-2011 si scria: Marimea grupului : minimum 12 – maximum 16 copii. Nu stiu ce o fi scris pe contractul tau, dar conform contractului pe care l-am avut eu la vremea respectiva erau ok 15.
miri2007 spune:
Merci anya
noi am prin si modulul de Tots (cei mai mici) la FTK si e foarte posibil sa fi ramas de acolo cu aceasta informatie. nici nu mai tin minte daca la momentul la care ne-am transferat la Core am semnat contract nou sau nu. cert e ca nu il gasesc (si slabe sanse am pentru ca am trecut printr-o mutare recenta, asa ca...numai la ele nu m-am gandit sa am grija unde le pun).
miri2007 spune:
pt. marius.
am intrat la profilul personal insa nu mai gasesc de unde se schimba semnatura...
e oricum un link la blogul personal de recomandari personale (din experienta proprie de uitlizare) de jucarii.
va rog scote-ti-l voi caci eu nu gasesc de unde (am incercat la edit profile si nu am reusit).
ch_dana spune:
Miri, cred ca depinde foarte mult si de sediu. La ciclul de Signing sunt cam 6-8 copii in grupa (cel putin unde am fost eu sa vad).
fiona67 spune:
Miri, si eu am fost tentata de FTK cand era baietelul meu mai mic, dar am renuntat dupa prima sedinta. Cursul nu era interactiv, trainerul folosea un limbaj prea pretentios pentru varsta micutilor, nu erau lasati sa vb neintrebati sau sa se ridice de pe scaunele, nu mi-a placut prezenta DVD-ului folosit ca baza de informatie tot timpul.
Am ramas cu impresia ca m-as fi descurcat si eu mai bine decat el, ceea ce nu e chiar ok fiindca profesia mea e alta desi tot in comunicare dar pe alt segment de adresare.
Noi am fost la centrul din Floreasca si nu il recomand nimanui.
Directoarea de acolo, Corina Brasoveanu, este unul dintre executivii de la Baumax si o mare parte din personal e adus de acolo, "oameni iubitori de copii", ca s-o citez.
Toate centrele FTK din Ro sunt francize si au autonomie. Fata de cine sau ce nu prea stiu, fiindca pe web nu am gasit nimic despre acest concept educational, asta daca este intr-adevar asa ceva.
Mai bine mergi cu copilul la teatru, alege-i un sport.
FTK e doar o chestie trendy si f costisitoare.
ancaandpaul spune:
A fost si baiatul meu la FKT, dar a inceput scoala si saptamana asta miercuri mi-a spus ca nu mai vrea la FKT. "Sunt prea multe lectii." Asadar copiii mai mari au inteles ca e doar un fel de scoala. Am renuntat; mai avea cateva module si termina.
meb spune:
Fiul meu nu mai vrea, deci la sfarsitul lunii il retrag. Desi o place pe una dintre invatatoare, a zis ca nu mai vrea, ca nu tine minte lectiile de acolo. Si eu cred ca o singura sedinta pe saptamana este egal cu aproape nimic pentru el. In fine, mie nu mi-a placut chiar de la inceput faptul ca stau 2 ore! inghesuiti intr-o clasa minuscula, cu geamurile inchise, ca nu interactioneaza intre ei, ca nu rad, nu se joaca, ca nu fac un minim de activitate fizica in acele 2 ore cat stau pe scaun si se uita la un monitor, tv dvd sau ce este el. L-am dus pentru ca nu merega la gradi si imi faceam griji ca nu stie destul, ca nu coloreaza destul si ca aici va face si va drege. Am exagerat cu asteptarile...
fiona67 spune:
M-am uitat mai atent pe net si am gasit site-ul lor. Asa cum am presupus, FasTrackids nu e un concept educational al vreunui pedagog, pe site nici macar nu se dau numele celor care au pornit afacerea.
O idee americana, "education bussines", "a top of franchising organisation", cu francize in : Mexic, Malaiezia, Singapore, Venezuela,Turcia, Romania. Sediul central e in Denver, USA.
http://www.fastrackids.com/history