Cati copii in grupa de FTK

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Concept/neconcept - la baiatul meu s-a vazut diferenta (il compar cu fratele mai mare care a facut aceeasi gradinita dar fara FTK). Recomand cursurile inainte de intrarea in scoala. Singurul lucru deranjant a fost costul cam mare pt doar doua ore/saptamana, dar pentru ca copilul abia astepta ziua de joi (cand mergea) - am platit pana la incheierea cursului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaandpaul spune:

Da, probabil , pentru prescolari cursurile sunt bunute. Dar cum acum scoala incepe in jur de 6 ani, nu vad cum poti parcurge toate modulele inainte de inceperea scolii.
Am renuntat la FKT din aceleasi motive prezentate pe aici : stat pe scaun 2 ore cu ochii la ecran, un pic colorat, un pic lipici, fara miscare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De la 4 la 6 ani. Asa a facut pustiul meu.
Statul pe scaun nu ne-a deranjat prea tare pentru ca el face si sport de performanta, asa ca am compensat cu miscare zilnic. Avantajul de a invata si asta, e ca nu am avut probleme de adaptare la scoala (stat in banca, nu vorbeste neintrebat, ridica mana dac avrea sa spuna ceva....abc-ul comportamentului de scoala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Mie chiar mi-a placut ideea la inceput. Insa, asa cum am zis in mesajul meu initial, mi s-a parut o migrare a modului de lucru adoptat si promovat initial (cu interactiune intre copii, incurajarea colaborarii si empatiei intre ei) catre un mod care nu difera prea mult de gradinita (comunicare aproape exlcusiva educator-copil). Baiatul meu mereu imi povesteste despre lucrul la ecran (cand ajunge sa lucreze la el, pentru ca numarul tot mai mare de copii la grupa face imposibila implicarea activa a fiecaruia la fiecare sedinta- motiv pentur care nici nu mai primesc film cu el dupa fieacre ora). Lui ii place in continuare, insa el e si genul foarte atras de orice element de noutate (motiv pentru care pot lucra foarte usor cu el si acasa).
Toate aceste aspecte plus o diferenta de apreciere a lui fata de un alt program pur si simplu de teatru/joaca pe care l-a inceput de curand m-a facut sa imi pun problema daca sa continui sau nu.

Multumesc tuturor care mi-ai raspuns. Sigur parerea lor va folosi si altor mamici.

Toate cele bune


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Anya, tu ai termen de comparatie sau l-ai dus pe baiatul tau numai la FTK? Eu cred ca ac dezvoltare ar fi avut-o si daca mergea la ateliere, teatru.
Sa pui un copil de 3-4 ani sa stea nemiscat pe scaun 2 ore cu ochii intr-un videoproiector mi se pare o imensa prostie, ei natural au tendinta sa se miste la varsta asta iar concentrarea e minima. Mai mult de 2-3 minute legat nu poti sa le captezi atentia. Piesele de teatru pentru ei dureaza 30', atelierele 30-40'.
In plus, mi se pare un sofism sa afirmi ca s-a adaptat la scoala pt ca a stat in banca de la 4 ani. La copii pentru orice exista un start de varsta, iar la 3-4 ani e momentul invatarii prin joaca, a initierii in sport, teatru, incurajarea creativitatii.
Mai am si eu o curiozitate: ce sport de performanta facea baiatul tau la 4 ani?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaandpaul spune:

Anya, "abc-ul comportamentului de scoala" se invata lejer la gradinita zilnic.
Piticul meu chiar a frecventat FKT si stiu ce vorbesc.

Sunt de acord total cu miri2007, da e stat pe scaun mult si prea putin interactiune cu copii si colaborare. Sunt foarte frumoase modulele Arta si Comunicare, Teatru (acolo intradevar interactiune,comunicare, interviuri luate unul altuia, distractie)... mai putin cele de biologie, geografie.

Si e adevarat ca sunt grupe de 15.
Eu as recomanda FKT pentru 1-2 module in perioada iernii, asa de distractie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Si noi am renuntat la FTK, in principiu tot din cauza aglomeratiei. Una din fetite nu mai vroia deloc sa mearga, chiar plangea ... si asa ca am renuntat. Spatiul era foarte mic, si ei erau peste 15 copilasi in grupa, ceea ce mi s-a parut foarte mult. Pur si simplu nu mai aveai aer acolo si fiecare intelegea ce vroia.
la inceput cand erau mai putini era mult mai bine, chiar veneau si-mi povesteau ceea ce fac acolo, erau incantate.
Depinde foarte mult de grupa in care cazi, de comunicarea intre profesor si copil, dar cum la noi intr-o perioada destul de scurta li s-au schimbat 2-3 invatatoare a fost de ajuns sa le dea peste cap.

Mergi la inceput