Aspirante optimiste (809) Felicitari Isa, Ankylya!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Doamne... bine ca traiesc in Romania ca daca locuiam in Belgia nu eram gravida acum.
Adica incerci de la 29 si acum ai 31 si n-ai ramas niciodata si nu se panicheaza nimeni?
Wow! E de-a dreptul trist.
Tu nu vii in Romania din cand in cand sa-ti faci aici analizele si sa mergi la ei cu rezultatele (ca sunt sigura ca o sa ai cu ce sa le dai in cap)?
La mine s-a intamplat asa: nu aveam ovulatie (menstre neregulate, cateodata si o data la 6 luni) si dupa indelungi investigatii mi s-a pus diagnosticul de Sindrom de Ovare Polichistice.
Mi s-a zis sa iau anticonceptionale 3 luni si apoi sa incerc natural inca 3 luni. Nu am ramas in cele 3 luni (decembrie-februarie) si am inceput stimularea ovariana. Ci stimulare in martie am ovulat, in aprilie nu, in mai da. Totusi nu am ramas insarcinata si medicul a insistat sa fac histerosalpingografie ca poate am trompele infundate. N-am vrut initial sa fac asta pentru ca n-am avut niciodata infectii netratate deci ma gandeam ca sigur trompele sunt ok. M-a convins medicul ca nu putem trece la alte investigatii fara sa o facem si pe asta asa ca la inceputul lunii iunie am facut histerosalpingografie si am descoperit ca trompele sunt infundate in capat, fix langa ovar, asa ca degeaba am bagat hormoni in mine sa obtin ovulatie ca ovocitele alea n-aveau cum sa ajunga in uter.
2 saptamani mai tarziu (adica tot in iunie) am facut operatie laparoscopica de desfundare a trompelor uterine, drilling ovarian (sa faciliteze ovulatia) si indepartare a aderentelor din abdomen (aderente ramase in urma operatiei de apendictomie pe care o facusem la varsta de 4 ani).
2 saptamani mai tarziu (adica pe 3 iulie) mi-a venit menstruatia
si 2 saptamani mai tarziu am ovulat si am ramas gravida.
Daca eram in Belgia faceam si eu o echipa de fotbal la anu si la multi ani! Chiar si in Ro inainte sa ma apuc efectiv de proiectul bebe am nimerit multi ginecologi care ma urcau pe masa, inserau 2 degete in... palpau putin abdomenul si-mi ziceau ca-s sanatoasa tun si pot sa merg acasa linistita ca sigur nu o sa am probleme cand o sa vreau bebe. Unii imi mai dadeau niste analize hormonale de facut ca pareau ingrijorati de faptul ca eu, sanatoasa fiind dupa spusele lor, n-aveam menstruatie decat de cateva ori pe an, dar cum rezultatele nu erau niciodata prea in afara limitelor ridicau din umeri si ziceau ca o sa vedem si o sa investigam si o sa rezolvam o eventuala problema cand o sa treaca 1 an de incercari fara obtinerea unei sarcini. Mentalitate de rahat, scuzati expresia.
Noroc ca am nimerit un medic cu mai multa minte, dupa indelungi cautari si insistente.

13+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Neata.
Ma;ina eu zic sa te duci sa iei un test de sarcina si sa il faci maine dimineata, s-ar putea sa fii insarcinata si tu cu nurofen sa ii faci rau, odata ce faci testul stii cum stai si cum sa tratezi simptomele.
Eu am fost insarcinata si iti spun sigur ca spatele si burta dor in sarcina de asta se recomanda nospa, cu cat stii mai repede daca esti cu atat mai bine, poate chiar ai nevoie de sustinere a sarcinii si lasnd de azi pe maine sa nu se inatmple ceva rau si apoi sa iti para rau.Daca acolo nu ai de unde sa iei medicamente vorbeste cu cineva din tara sa iti trimita.
Varsta ta nu este tocmai mititica ca sa mai astepti sa faci analize, inteleg ca acolo nu le poti face dar mai incearca si explicale doctorilor ca tu iti doresti foarte tare un copil poate ii indupleci.
Imi pare rau ca suntem atatea persoane care ne luptam cu boala asta numita infertilitate, totusi imi pare bine ca v-am descoperit pe voi ca altfel poate si eu acum inca asteptam sa imi dea DD de sus un copil, acum stiu cam ce am si ce trebuie sa tratez.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.

Mergi la inceput

Fetelor eu sunt fericita, am aproape o luna de cand merg la sala si se vad efectele, am slabit si asta imi da forta, ma simt mai frumoasa, dar bineinteles ca continui, mai am de dat jos sa ajung la cat mi-am propus.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina30 spune:

Fetelor , trebuie sa merg la serviciu , sa aveti o zi buna, o sa va tin la curent , vad ca acum mia esit si niste cosulete mici cum imi esa mie de obicei cand imi venea mensta, si vad ca durerile de burta au inceput sa fie din ce in ce mai pronuntate am o presimptire ca astazi o sa i-mi vina urati simpt asta mai mult ca niciodata daca nu vin urati maine dimineata fac un test , dar dupa simptomele care le am acum sunt mai mult ca sigur ca nu sunt insarcinata pe diseara fetelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankylya spune:

buna fetelor sa aveti o zi buna
eu sunt z38 si menstruatia nu a aparut mai este putin pana duminica sa imi fac si eu test de sarcina.asteptarea asta m-a zapacit de tot. va pupacesc

In dragoste, ca si in vis nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Draga Malina, repet a n-spea oara: simptomele de ciclu apar si in sarcina...nimeni nu stie cum sa le diferentieze...Mie mi-au aparut cosuri dureroase mereu in sarcina.
Mi se pare inutil sa scrii acelasi lucru de nu stiu cate ori, ca nu te putem ajuta cu nimic daca nu faci un test...Acum ce facem? Ne dam cu parerea zi de zi daca esti gravida? Nu te supara pe mine, vrem sa te ajutam, de asta iti spunem despre analize, despre toate cele.
A propos de experienta ta si de faptul ca nu ai mai ramas de atunci...tu ai facut intre timp ceva analize ca sa vezi daca nu ai vreo infectie? La cum spui ca s-a intamplat atunci, e posibil sa fi facut o infectie.

Cand mai mergi la ginecolog, ar trebui sa ii povestesti ce ai patit atunci, ca sa iti recomande una-alta, sa nu se repete povestea. Stiu ca si in strainatate, daca te duci la spital si spui ca ti-e rau, esti gravida, te doare nu stiu ce, ti se fac niste investigatii (stiu asta sigur). Trebuie sa tragi tu de medici, ca ei sunt foarte relaxati.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ankylya

buna fetelor sa aveti o zi buna
eu sunt z38 si menstruatia nu a aparut mai este putin pana duminica sa imi fac si eu test de sarcina.asteptarea asta m-a zapacit de tot. va pupacesc

Care a fost cea mai mare intarziere care ai avut-o? Ciclul cel mai lung?
Daca iti venea ciclul pana acum la 28-30 de zile ai toate sansele sa fii graviduta si poti sa faci un test in orice zi, nu sa astepti pana duminica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankylya spune:

pana in mai am luat AC le luam de 5 ani mi-a vemit ciclul imediat dupaia am avut la 34 de zile apoi urmatoarele 2 luni mi-a veit la 29 de zile si in august pe 28 am avut ultimul ciclu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draguta spune:

Buna fetele

Nu am mai scris ca nu am avut ce, sunt pe langa butoi.Mi s-a recomandat Puregon 50 Ui si dupa ce ca sunt foarte scumpe nici nu le gasesc.

Stiti pe cineva care are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Draguta, au puregon la Farmacia Tei si la Help Net dar sa stii ca e concentratie de 300 nu de 50 deci 6 ori cat iti trebuie tie. Intereseaza-te daca poti imparti cumva doza...
www.helpnet.ro/?pid=&mid=11&cod=HNIMMEPURE02&name=PUREGON 300UI%2F0.36ML SOL INJ X 1CART %2B 6ACE" target="_blank">http://www.helpnet.ro/?pid=&mid=11&cod=HNIMMEPURE02&name=PUREGON 300UI%2F0.36ML SOL INJ X 1CART %2B 6ACE
https://comenzi.farmaciatei.ro/product_info.php?products_id=10017362

13+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput