Aspirante optimiste (809) Felicitari Isa, Ankylya!
Raspunsuri - Pagina 3
malina30 spune:
Neata Emilia , eu nu am facut controale indetaliate doar controale normale din 6 in 6 luni , pt ca DR de aici mia zic ca nu are rost sa ma panichez ca sunt tanara , si nu are rost am31 de ani,testul am zis sa mai astept vreo 2 zile vad ca acum am niste fisoane imi e cam frig am luat un NUROFEN 400mg , tiam zis alte simptome nu am decat ca ma doare spatele ingrozitor si burtica mai putin si vad ca a inceput sa ma doara si sani putin, eu am putine sperante pt ca nu mia intarziat niciodara atat timp
gabyv spune:
Malina, daca stai in Belgia nici nu ma mir ca iti este frig
Nu mai lua Nurofen, nu cred ca este permis in sarcina!
No-spa nu exista in Belgia, dar poti cere de la farmacie Spasfon sau Buscopan.(ambele sunt ca si no-spa, dar fara substanta interzisa in EU)
Poti sa faci maine un test, o sa iasa daca esti insarcinata.
moni05 spune:
'Neata fetelor! O ?
Malina eu am 27 de ani si am facut histerosalpingografia pentru verificarea trompelor, anul trecut.
Nu conteaza varsta, si noi am zis ca suntem tineri si o sa de intample si de la 24 de ani incercam sa facem un bb.
Incepand analize amanuntie am aflat ca endometrul este foarte subtire si foliculul fecundat nu are unde sa se implanteze si ca am o mutatie pe gena de trombofilie MTHFR, urmand sa mai fac analize pentru doi factori genetici, daca am mutatii pe unul dintre ei sau amandoi, aceasta ar putea fii una din cauzele infertilitatii.
Iti spun toate astea nu ca sa te sperii, ci ca sa iei listuta de analize de pe prima pagina si sa ti le faci, poate esti perfect sanatoasa si stai linistita decat sa pierzi timpul in asteptare.
Plus ca testele genetice de trombofilie sunt un must, aprox 80% dintre femei au una din mutatii, existand riscul pierderii sarcinii sau infertilitate primara.
Iti tin pumnii sa fii insarcinata, insa daca nu esti te sfatuiesc sa iti faci toate analizele, nu mai pierde timpul, o faci pentru binele tau, al sotului si mai ales pentru viitorii vostri copii!
Sa aveti o zi frumoasa!!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot
malina30 spune:
Da Gaby , sa sti ca e frig aici, am sa incerc la farmacie sa vad , poate gasesc, ms mult pt raspuns parca burtica mai ma lasat, sper sa fie ce mult masi bucura, tiam zis mie frica sa mai fac test asa repede, intrun timp se speriasera farmacista de mine , in fiecare luna luam 2 teste si eram tot timpul dezamagita, vreau sa mai astept ca ma pun pe ganduri durerile astea de mijloc , doare ingrozitor, si vad ca am inceput sa fac si fisoane poate am racit
malina30 spune:
Moni, aici DR sunt altfel decat in RO , aici majoritatea fac copii dupa 30 de ani , deasta spun ei sa mai astept, eu am insistat la DR mea sa imi fac niste analize si mi-au zis ca nu are rost eu sunt sanatoasa tun, Citez; POTI FACE O ECHIPA DE FOTBAL; sa nu intru in panica am zis daca nu apar urati sa fac Sambata un test, voi ce ziceti?
gabyv spune:
Moni, intentiile tale sunt de laudat, dar... ea este in Belgia, iar acolo nu faci tu analize ca vrei. Eu stau in tara vecina si e la fel, dr meu nici nu vrea sa auda ca vin eu cu idei de analize.
Ziceam eu mai demult pe forum, avantajul Romaniei, este ca faci ce analize vrei, cand vrei, bani sa ai. Aici este invers, ai banii, dar nu ai acordul medicilor.
Malina, iti recomand sa vizitezi un dr in infertilitate, 2 ani este deja mult la varsta ta, de cand incerci. Este un spital bun la Bruxelles, dar cum nu stiu unde stai...(nu mai astepta, ca 31, nu este devreme, stiu ca ei au barem de 35, dar nu se stie daca o sa mai ai timp, cum zic ei)
Stiu ca e greu cu sistemul, dar lupta-te!
malina30 spune:
Ms mult Gabyv , da eu locuiesc aici si stii si tu cum e , nu poti face asa analize de capul tau , cind si cum ai chef, cate-o data spun ca e bine in RO poti face ce analize vrei, sper sa nu mai fie nevoie fetelor sper sa fiu si eu fericita odata va multumesc fetelor de incurajari
MeAlex spune:
Da, Malina, acum spun ca poti face o echipa de fotbal, si cand ajungi la 35-40 de ani, dr. iti spun ca era mai bine daca veneai mai repede (am patit asta)...
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot, nr. marit de celule NK
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane si Aspenter zilnic)
malina30 spune:
Fetelor hai sa va spun povestea mea , sper sa nu va plictisesc in 2006 am ramas insarcinata , fiind prima sarcina nu am stiut ca sunt insarcinata , am avut ciclu peste sarcina 3 luni , aveam ciclu dar nu aveam dureri de niciun fel, intradevar era putin cantitativ, aveam 3 zile dar nu ca de obicei, sani ma duream ingrozitor, miam pus un semn de intrebare, mi-am luat un test si eram insarcinata, totul era ok , intr-o seara am avut o hemoragie imensa , sar fara dureri , mam dus la spital , miau spus ca am pierdut sarcina , miau dat un sirop , nu imi mai amintesc ce erea , sa avortez tot ce ramasesera din copil si miau zis sa revin dupa 2 saptamani apoi aveam niste dureri ingrozitoare nu mai puteam merge , mergeam pe langa pereti , altfel cadeam jos pierdusem mult sange si mau lasat asa , ma tot duceam la spital si ma trimeteau din nou acasa , mam dus dupa 2 saptamani cum miau spus ei , miau facut un control sa vada daca a ramas ceva , mia mai dat niste pastile dupa si cam atat , de atunci nu am mai ramas insarcinata,
Didi81 spune:
Malina, valeu prin ce ai trecut! si asta s-a intamplat in Belgia sau in Ro?
Te rog nu mai lua Nurofen daca e posibil sa fi insarcinata! Poti sa iei Paracetamol daca e musai, dar nurofenul nu e ok.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)