MindLab
am primit recent si de la scoala celui mare, si de la gradinita celei mici, oferta pentru cursurile MindLab.
ati incercat? ce parere aveti despre ele?
Raspunsuri
adelamaria spune:
Ideea e buna, depinde f mult de profesor. Fetita mea face de 1 an in cadrul gradinitei si sincer nu am nici cea mai mica idee ce face. Adica ea nu mi-a povestit niciodata, nu pare captivata de activitatea respectiva, nu pare impresionata. A fost o lectie deschisa la un moment dat, dar fiind in mijlocul zilei, n-am putut ajunge. Mamica unui alt copil insa mi-a zis ca ea n-a inteles mai nimic din ora respectiva. Deci, depinde f mult de profesor.
anya spune:
Ideea poate fi buna, dar tipul care a incercat sa ne-o explice anul trecut la sedinta cu parintii nu mi s-a parut convingator. Cum nici programul copilului nu permitea ore suplimentare, nu l-am inscris.
monicabo spune:
Dar ce presupune aceasta activitate? Despre ce e vorba, ce se face acolo? Scuzati-mi ignoranta, am auzit tangential de termenul asta, dart mai multe nu cunosc.
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
puisorul spune:
Fiica mea a avut azi prima ora de MindLab. Am inscris-o la curs pta ca ea oricum e orientata spre matematica si logica. La ora demonstrativa, profesoara ne-a adus niste jocuri pe care le jucam in perechi. Am stat si ne-am gandit un pic ca sa le putem rezolva, asa de mari cum suntem . Pe mine m-a convins iar fata zice ca ii place.
Din cate am inteles eu ca sunt tot felul de jocuri logice. De ex. asta care ni l-a adus noua era asa: pe o tabla de joc sa zicem, erau aranjate mai multe masini si camioane de culori diferite dupa un anumit model inscris pe un cartonas. Masinile se miscau doar in fata sau in spate si noi trebuia sa scoatem o anumita masina de pe tabla printr-un anumit loc( ca si o masina din parcare). Prima data am incercat aiurea fara nici un plan sau logica dar nu a prea mers. Apoi ne-am gandit ceva de genul: in fata masinii rosii sta masina galbena, masina galbena nu o putem muta din cauza celei albastre care e blocata de cea mov. Deci mutam masina mov prima si tot asa. Asta era un joc pt 7 ani. Si schemele de pe cartonase erau tot mai complicate pana ne-am blocat
Asta asa ca sa va faceti o idee. Mie mi-a placut, sper sa ii placa si fetei.
Creola spune:
Buna ,
Puisorul ,spune-mi ,te rog si mie unde anume se fac astfel de cursuri la Cj...m-ar interesa si pe mine.Multumesc.
gabitza2005 spune:
Baiatul meu a facut anul trecut la gradinita si este exact cum a spus puisor cu jocuri logice. La noi a fost o doamna OK, din pacate erau cam putini copii si atunci cand am participat la lectia deschisa am observat ca unii dintre acestia nu faceau decat sa deranjeze ora sau erau interesati doar de piesele de joc nu si de logica/regulile jocului astfel doamna pierdea mult timp cu ei.
puisorul spune:
Creola, fata mea face la ea la gradinita Tandarica de pe Campului. Eu am inteles ca se tin cursuri doar in cadrul scolilor/gradinitelor. Pe doamna care se ocupa de curs in Cluj o gasesti pe facebook Mind Lab Cluj Napoca. Poate are si alte variante.
maria_alexia spune:
hmmm, nu sunt prea convinsa.
jocuri logice si de gandire avem si noi o gramada. ce m-ar fi interesat era socializarea si jocul in grup - 10 copii n-avem pe-acasa . iar jocul cu masinile imi pare solitar.
tot e bine daca se incepe cu lectie demonstrativa.