Bv Ramo, Ana, LoryD! Hai Ralu, Kytana! (34)
Raspunsuri - Pagina 21
MoRo_K spune:
Buna mandrelor!
Elfica iti urez sa nasti asa cum vrei vineri dp-amiaza :) ....mai stii...poate iese schema :) si e bine ca ai luat o gura de aer inainte de a veni bbitsa 2 si noi facem la fel mai o plimbare mai o iesire cu prietenii...bine la noi e mult mai simplu pt ca nu avem alti bbi..E bine ca povestesti cum te simteai si cum era cand s-a nascut Iulia sunt sigura ca sunt fete care trec prin aceleasi stari...eu din cate v-am citit pe toate care ati nascut deja sau aveti si alti bbii macar stiu ...ma astept sa stau de dimi pana seara cu bbic la san ca nu-i ceva anormal...ca alaptatul nu-i piece of cake...ca multi bbi fac colicuti...si muuuulte altele....mai bine sa fiu eu cat se poate informata...pregatita cat se poate psihic ca poate fi greu...
Mami.Ilinca chiar ca dintr-una-ntr-alta...
Olivette eu ma gandesc ca aceeasi activitate va fi pe aici..de altfel burtici am ramas o mana ..mai mult intrati voi mamicile si uite ca mereu e cate ceva de spus de intrebat si asa va fi si de acum incolo...prima perioada e cam nebuloasa si pana gasim ritmul ne ia un pic...eu incerc sa mai intru dp mbil dar e cam tut si-i ia juma de ora sa incarce
Mami.Ilinca sa dea Domnul sa se faca bine catelusa voastra .Vreau si eu sa intreb ceva...lapticul pe care il scoti cu pompa in ce il stochezi?am vazut ieri o reclama cu niste paharele asa de la Avent...si il bea zilnic sau il bagi si la congelator?cum se da la bb dp...la ce temperatura si cum il incalzesti...ma gandeam ca tre sa cumpar si eu ceva in care sa stochez ca nu se stie poate voi avea nevoie...eu n-am cumparat nimic nici biberoane nici suzete tot sper sa reusesc alaptare exclusiva...sper si eu desi vad cat e de greu...si inca ceva cum stiu dc s-au golit sanii...ca sa nu fac vreo mastita ceva?desi am citit si citesc la greu parca se invart toate in cap Inca ceva...voi ati incercat sa dati completarea cu seringa sau bberon direct?
Bob cred ca toate am avut sau o sa avem tensiuni de genul asta...cel putin la un moment dat...cate-un circ...ne descarcam...si speram sa treaca ...na nervi...hormoni ...oboseala...si alta viata...diferita...eu sunt sigura ca o sa avem ceva circuri :)
Kytanutz hai...cu Dzeu inainte asa e si eu simt ca suntem codasele :)))eu joi merg la doc iar si cica de data asta se uita si la col(pana acum in toata sarcina nu s-a uitat) dc ajungem pana atunci...
Azi eu am avut o energie...m-am tot invartit...de mult n-am mai fost asa...
Si eu sper sa fi decurs totul perfect la Sandy!
Pup mandrele si o noapte linistita.....si fara colici:)
38
Kytana spune:
Ce mai faci Moro? Ai energie, zici? Super! Va durea un pic daca se uita la col, dar nu este asa de rau, mai rau e cand controleaza bazinul, daca ma intrebi pe mine. Dar iarasi, nu mi se pare asa de rau [:-P]
Elfica, cum mai e burticu?
Hm Raluca si Sandy or fi bine? Ma tot gandesc la ele.
Corinuka, cum te mai simti?
Stelutz, cum mai esti?
Adinutza, Lulutza, mami.ilinca, cum mai merge? Simonix ce-o mai face?
Fug sa imi pun un ovul Oribil, nu imi place deloc, nici sa ma pici cu ceara!
O seara linistita fete dragi, burtici si bobocei
39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
mami.ilinca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MoRo_K Mami.Ilinca sa dea Domnul sa se faca bine catelusa voastra .Vreau si eu sa intreb ceva...lapticul pe care il scoti cu pompa in ce il stochezi?am vazut ieri o reclama cu niste paharele asa de la Avent...si il bea zilnic sau il bagi si la congelator?cum se da la bb dp...la ce temperatura si cum il incalzesti...ma gandeam ca tre sa cumpar si eu ceva in care sa stochez ca nu se stie poate voi avea nevoie...eu n-am cumparat nimic nici biberoane nici suzete tot sper sa reusesc alaptare exclusiva...sper si eu desi vad cat e de greu...si inca ceva cum stiu dc s-au golit sanii...ca sa nu fac vreo mastita ceva?desi am citit si citesc la greu parca se invart toate in cap Inca ceva...voi ati incercat sa dati completarea cu seringa sau bberon direct? |
Mi-am luat cateva biberoane ac firma cu pompa de san, practic lapticul se scurge direct in biberon(sticla) atasez tetina si ii dausa pape. Daca nu e ora mesei ,il pun la frigider si il incalzesc in incalzitorul de bibi .Inainte sa ii dau , verific pe incheietura mainii, sa nu fie rece , sa nu friga.Pompa si biberoanele tb sterilizate dupa fiecare folosire.
-cand sanii se golesc , devin moi, iti dai seama imediat ce se intampla, nu mai iese nici laptic
-i-am dat direct cu bibi ,stiu ca sunt tot felul de teorii ca bb se invata cu bibi si nu mai suge la san..fiecare face cum crede pana la urma.
La prima fetita , nu am avut pompa, am alaptat-o exclusiv , pana la 3 luni si apoi pana la 6 mixt,lm si Topfer.
De data asta, Ana fiind prematur,neavand putere sa pape titi, am avut de 2 variante: pompa electrica+l muls in bibi pana reuseste sa pape titi singura sau direct lapte praf, ca laptele meu se pierdea sigur fara nicio stimulare.
Sa nu ai nicio indoiala, o sa te descurci,doar ca nu e usor
Ana & Ilinca
mami.ilinca spune:
Neata,
Sa scoatem niste majorete pt burtici:
HAI SANDY!
HAI KYTANA!
Mai era cineva programat zilele astea?
KYTANA:Noi suntem bine, catelusa pare ok, azi dimi mi-a cerut mancare, nu mai papase de sambata nimic.Fetele cucuietele , fiecare cu programul ei, cea mare mucoasa cea mica, acum staatarnata de mine si face balet la titi, da din maini , se enerveazA ,ceva nu ii convine, dar nici fara titi nu e bine...off..dilemele varste de 1 luna.
pup dragelor
Ana & Ilinca
Mirabelac spune:
Salutare tutror!
Ma scuzati ca am dat bir cu fugitii dar am avut o groaza de treburi cu botezul si altele, plus ceva probleme in familie si nu am avut timp de nik, copil mare la scoala care trebuie dus si adus, etc.
Noi suntem bine, Calin e un grasan, la o luna avea +1400 gr, papa doar san, iesim zilnic afara, ne bucuram cat mai e vreme buna ca apoi nu se stie. A avut icter prelungit, am fost la spital si ne-a dat fenobarbital cateva zile si sa refacem analizele peste o luna. A avut si nasucul fornait, nu stiu daca de la o viroza sau aerul uscat, acum i-a trecut.
Vad ca multe dintre noi renunta la alaptat, si al meu e agatat de san dar asta este. E normal daca-i dai LP sa stea mai mult satul, LM se digera mai usor si-i este foame mai repede. Al meu uneori suge de cate 3 ori pe rand ambii sani, cand curge, cand nu curge... uneori ma ia drept suzeta, important e ca a luat bine in greutate, dar la o luna. Nu cantariti copilul toata ziua pt ca ei pot avea fluctuatii, daca au facut pipi sau kk. Si e normal si 600 gr pe luna la san, nu trebuie sa intram in panica. Nu va suparati pe mine, e doar o parere. Eu la David m-am chinuit mai mult, manca la juma de ora si tot nu am renuntat, ii dadeam de cate ori voia. Si daca plange la san e de la burtik, ei simt nevoia sa suga sa se calmeze sau le e foame si nu pot manca de durere, asa mi-a zis si de la spital. Si eu daca i-as da acum LP ar dormi toata noaptea si m-as odihni si eu bine dar nu pot face asta. Ma repet, nu va suparati pe mine, e doar parerea unei mame care are probleme cu alaptatul si la al doilea copil, ma doare tare sanul drept, am facut puncte albe cu niste dureri de am zis ca renunt la alaptat pt asta... la primul nu am avut asa multe probleme. Plus perioada stresanta prin care trec, parca nu curge nik din sani uneori, beau ceai de lactatie la greu, lapte, apa, compoturi si stau cu sanul dupa el, cu siguranta se va regla in perioada urmatoare. Nu vreau sa judec pe nimeni, doar vreau sa va incurajez sa nu renuntati ca e pacat.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
Mirabelac spune:
Am citit cate putin, sporadic, asa ca nu stiu ce sa va raspund...
Insa sa va spun faza cu David, era racit si nu avea voie sa intre in camera lui Calin si statea saracu in usa si plangea spunand ca ar trebui sa-l las sa-si iubeasca fratiorul, ca el vrea sa-i simta pielea fina de bebelush si capushorul cald si moale, astea sunt cuvintele lui... m-a terminat total si de atunci i-am dat voie sa intre in camera cu tot riscul, asta e, oricum de acuma incepe distractia cu racelile aduse acasa. I-a pus porecla lui Calin "bebelush de prada" ca are unghiile ascutite si zgariie tot timpul. Mai nou il pune pe umarul lui sa ragaie, il vrea tot timpul in brate, l-am prins ca-l lua in brate singur din patut, moare de dragul lui, cand doarme prea mult se duce si mi-l pupa si-l trezeste, zice ca-i e dor de el. Nu-mi vine sa cred ca traiesc toate astea, e asa frumos... daca stiam ca e asa frumos il faceam mai repede, nu mai asteptam atat.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
Elfica spune:
Buna! Kytana: bine ca esti ok, chiar daca se mai amana momentul putin. Roaga-te sa fie bine, sa vina bebe atunci cand e mai bine din toate punctele de vedere si stie Doamne Doamne ce face! Nici eu nu am niciun semn inca, imi vine sa tot aman momentul, dar prea mult nu are cum sa mai fie... La orice chestie ma gandesc cum ar fi sa ma apuce nascutul, cand ma culc, cand plecam pe afara, etc. Azi a dus-o sotul pe mama la aeroport si ma temeam ca ma apuca si tot asa. La un moment dat tot se va intampla, sper doar sa fie cat mai fara emotii, sa ajungem la spital si noi si doctorul in timp util, cat sa imi dea in brate o fetita sanatoasa, pe care sa o strang in brate cu toata dragostea!
Bob: Asa e, sunt momente tare grele, dar vor trece, insa nu atat de curand. Inhama-te cu rabdare si odihneste-te cat mai mult, cat poti, ca asta e singura odihna si gura de aer care te relaxeaza. Si eu la inceput eram zombie, nu aveam timp uneori nici sa ma spal pe dinti, ca stateam cu zuza in brate, baie in cada nu am pupat muuult timp, doar dus pe repede inainte, din care si eu am iesit de nenumarate ori, ca se trezea mandrutza. Intervalul dintre bai sau sedinte de epilat (acasa cu epilatorul, nu la salon) crestea considerabil, nici de pieptanat nu mai aveam timp si m-am tuns, sa nu mi se mai incalceasca parul. Pur si simplu, la un moment dat am taiat o portiune de par care nu mai putea fi descalcita! Sunt lucruri pe care daca le povestesti cuiva, nu prea sunt de crezut, dar le incercam si atunci realizam cum poate fi posibil. Asa apreciem si noi altfel eforturile parintilor, am recunoscut si eu ca nu imi imaginam cat de greu e si e greu de inteles de ce ajunge sa fie atat de greu, dar e pur si simplu. Stiu ca nu te ajuta cu nimic sa stii ca si altele am trecut si trecem sau vom trece prin asta, te pupam si te incurajam ca o sa treaca la un moment dat!
Legat de colici, Iulia a avut relativ putin, maximumul fiind 3 nopti si jumatate de urlete, cand fie sugea, fie urla. De jena vecinilor si de stresul de a nu o lasa sa urle si sa o auzim si noi urland, i-am dat san, dar oricum ii aveam varza, ajungeam eu sa urlu de durere. V-am mai povestit ca in final am izbucnit eu intr-un plans cu hohote, ca nu mai puteam. Cand o culcam noaptea si ii spuneam rugaciunea, ma rugam sa doarma si ea, sa nu mai planga, sa ii treaca colicii. Si dupa cele trei nopti jumate, am descoperit minunea pentru ea, care a fost Infacol. Dar nu e reteta universala, abia astept sa vad cum va fi la bebe 2... Sper doar sa vad si eu luminita de la capatul tunelului mai repede decat la Iulia, cum spunea Mami_ilinca. :) Sper sa nu am probleme cu alaptatul, sa am laptic suficient si fara probleme cu golit sanii cu pompa, cu febra, mastite etc. Dar, asa cum fiecare sarcina e unica, fiecare nastere, la fel si fiecare copil. Sper doar sa fie o combinatie careia sa ii fac fata.
Eu am avut norocul sa am un sot care ma ajuta cu mancare si curatenie, grija asta nu am avut-o deloc! A fost un mare ajutor, nu stiu ce ma faceam fara... In rest, el ma ruga sa ii dau si LP, ca sa ii dea si el biberon, dar eu am refuzat, de teama de a nu imi refuza apoi sanul, insa oricum, nu stiu cat era gura de el si cat m-ar fi ajutat cu asta, ca se ducea si el la serviciu si era dificil si pentru el sa se trezeasca sa ii dea bibe, asa ca cred ca in final tot pe mine cadea.
Intreba cineva daca a durut operatia, a usturat, ceva de genul. Da, pe mine m-a durut, nu prea o puteam alapta, o puneam pe o pernuta pusa in brate, sa amortizeze presiunea pe operatie si tot ma jena. Apoi am incercat sa o pun pe o comoda, ii sprijineam capul cu mana si sanul il plasam deasupra gurii ei. Asa era mai bine, dar obositor, stateam mult in picioare. La un moment dat, dar nu asa repede, am descoperit alaptatul intinsa in pat si atunci s-au rezolvat multe probleme, atat a oboselii, ca dormeam si eu cat sugea, cat si a pozitiei comode, fara presiune pe operatie. Am incercat o data burtiera, dar asa imi strangea burta, ca parca mi s-a umflat operatia, asa ca am renuntat.
Noaptea insa Iulia a avut somn lin, profund si era usor, o alaptam in pat si cand ma trezeam, o luam si o mutam in patutul ei, iar ea nu zicea nici pas. O data stiu ca nu s-a trezit noaptea deloc sa suga, iar eu ma bucuram, dar cand am vorbit cu un consultant in lactatie mi-a spus ca imi va scadea productia, ca trebuie sa suga constant pentru a se pastra laptele si regla productia. Nu am trezit-o insa niciodata, dar nici nu a exagerat, se trezea sa suga si noaptea, iar ziua va ziceam sa sugea intr-una, alternand nani cu supt si cam atat. Si la baie ma duceam fie in 2 secunde, cat o lasam sa planga, fie daca dormea si mi-era nu stiu cum sa o trezesc, mergeam cu ea in brate. Cam atat pentru moment, va urez multa rabdare si speranta ca totul trece. Si eu numaram zilele ei de viata, sperand sa creasca si sa fie mai bine. Si asa a fost, dar probleme apar constant, fiecare etapa are niste mici disconforturi!
Numai bine! Mirabelac, chiar aseara ma gandeam ca nu ai mai scris de mult timp si ma temeam ca ati patit ceva. RamonaCapot, nici tu nu ne mai povestesti nimic?
Va sugeram si eu o locatie ok unde am facut botezul Iuliei, in cerc restrans. Va ziceam ca zona e PRO TV, str. Agricultori, dar nu mai stiam numele localului, iar in ultimele postari am vazut ca-l mentiona cineva: Casa Jienilor se numeste. Vi-l recomand si eu cu drag! Personal super, mancare super, spatii ok pentru orice fel de botez, adica si in cerc restrans, dar si largit. Vedeti voi daca merita luat in calcul!
Gata pentru moment, ma duc la alte trebsoare, ca inca mai am de-alea nefacute!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
38 +
ramona7575 spune:
Neata fetelor
Stau si eu agatata de san , scriu mai greu .
Suntem bine, fetitza e cuminte are ceva colici dar destul de "tacuti" , mai mult ma deranjeaza sughitul la aproape fiecare alaptare . Nu as vrea sa ii dau lamaie, voi ce faceti ?
Bob- imi pare tare rau ca treci prin asa experienta, ca te bucuri mai putin de aceasta perioada dar Dumnezeu te intareste. Ma gandesc si eu cu groaza ca peste 3 sapt.voi ramane singura cu 2 copii pana in luna aprilie . Asta e, stiu ce ma asteapta si imi asum responsabilitatile, voi incerca sa fiu relaxata pt.ca sunt constienta ca nu rezolv nimic busind si trantind...
Noi am angajat o femeie sa vina de 2 /sapt. sa ne faca DOAR mancare iar noi ne simtim mai relaxati. Dupa ce pleaca sotul din tzara , d.na o sa vina de 3 ori/sapt. si il duce dimi.pe Stefan la gradinitza. Plata e de 2 respectiv 3 mil./luna... Am inteles ca la tine o ai pe mama care face mancare... noi nu avem patinti langa noi .
Ziua, bebelina suge ambii sani la o masa (apx. 130 ml.pt.ca am facut proba pompei),pe timpul noptii, goleste un san iar pe celalalt il pompez si stochez la congelator pentru zile mai proaste
Pt.stimulare lactatie beau 3-4 cani de ceai de la fares...
Am bagat si suzeta, o tin cu mana cand e treaza , daca adoarme si se trezeste in acest interval, ii bag suzi si adoarme imediat.
Nu stau cu tzitzi la fiecare miorlait, golesc bine un san si mai dau un pic din al doilea, stam la taclale o ora sau mai putin o infasor sarmalutza,ii dau iar san cat vrea si nani 2-3-4 ore... Cat sta treaza ii pun muzica, o adorm in zgomot pt. ca dupa-amiza vine Stefan de la gradinitza si ii pune tot felul de jocuri zgomotoase dar ea doarmeeee..
Mirabelac - Doamne de frumos se comporta fratiorul cel mare cu cel mic, e superb. Stefan este foarte iubaretz dar mai pune mana pe fatza sau ochi si nu-mi place asta, sper sa ne obosnuim.
Am vazut ca am nascut in aceeasi zi cu LoryD, ce conincidenta, amandoua avem soti plecati pe vas de cruaziera . Draga Lory, la anul stau la mare 2 luni, trebuie sa inchiriez un apartament si poate ne vedem
Pup si restul fetelor!!!
HAI SANDY!
HAI KYTANA!
Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
de Natalia + 38
slimfitmada spune:
Buna ziua burtici, mamici si bobocei!
Felicitari si multa sanatate noilor mamici si boboceilor si multa putere si incredere in Dumnezeu viitoarelor mamici .
Am mai scris un mesaj duminica seara, dar a sunat cineva la usa si cand m-am intors mi se stersese tot ce scrisesem .
Asa ca incerc sa reiau.
Noi suntem bine, suntem acasa de o saptamana, doar ca am fost foarte obosita si ocupata cu gandacica mica si cu treburile prin casa. Parca simteam ca nu mai fac fata. Antonia este foarte cuminte, mananca si doarme. De vreo 2 zile a inceput sa stea mai mult treaza cand se trezeste si mananca, aproximativ o ora. Si tot de vreo 2 zile cred ca au inceput si durerile de burtica, care cred ca sunt la inceput pentru ca doar scanceste si da parturi si se linisteste destul de repede daca sta in brate. Mananca doar LM si se trezeste pentru papa la aproximativ 3 ore. Eu am trecut si prin furia laptelui de a trebuit sa scot cu pompa, dar acum pare ca s-a reglat . Asta pentru ca a inceput si ea sa manance mai mult timp la o masa. Apropo de stocat laptele. Eu l-am pus in paharele sterile cumparate de la farmacie. Din acelea in care se duc probele la analize. Mi s-a parut solutia cea mai la indemana si mai ieftina. Un paharel are 50-60 mul. Asa am pastrat la congelator si la prima fetita. Si oricum n-am folosit laptele acela, ca daca trebuia sa plec pe undeva ii scoteam atunci proaspata pentru o masa si-i lasam. Si in final am ajuns sa-l arunc pe cel din concelator. Il pastrez si acum o perioada, ca nu se stie daca voi avea canva nevoie de el.
Antonia este o frumoasa si o scumpa (ca doar este a mea ) si Biancai ii este mai mare dragul de ea. Cum intra pe usa intreaba ce face Antonia, vine s-o vada, vorbeste cu ea, ma ajuta cand trebuie s-o schimb. Este foarte dragastoasa si grijulie .
In schimb Bianca parca s-a obraznicit un pic cu noi. Sa-i dam ce vrea ea, cand vrea ea, sa manance in ce vrea ea, sa se incalte cu ce vrea ea. Si asta mai mult cand este obosita. Noi parca nu mai avem rabdare pentru toate aceste mofturi. Am mai tipat la ea, ea mai insistent facea, apoi mi-a paraut rau ca am tipat la copil si ca n-am reusit sa ma controlez, taicasu cica numai eu am alintat-o si acum ni se urca in cap si tot asa. Intr-o zi am plas intr-una pe aceasta tema si pe fondul oboselii acumulate. Eu trebuie sa fac si mancare, sa mai stang si prin casa, Mihai este mai mult cu iesitul, cu drumurile prin oras si cu aprovizionarea. Dar incercam sa ne acomodam. Ne-am dat seama ca nervii nu ajuta pe nimeni, nici pe mine nici pe copii.
Trimit mesajul ca sa nu-l mai pierd si revin sa ma povestesc si cum a fost nasterea.
slimfitmada spune:
Nasterea a fost naturara, dar indusa. Va spuneam ca ma chemase pentru internare daca nu nasc. M-am dus vineri, cand s-au facut 41 de saptamani dupa menstruatie. Toata sarcina bobocica a fost mai mica cu o saptamana ( cred ca s-a prins la sfarsitul perioadei fertile). Eu eram tare emotionata, nu stiam cum va fi, daca nu vine singura sa nu ma bage in operatie. Am tot stat si m-am gandit daca sa ma duc. Dar tousi aveam 41 s, daca se intampla ceva cu copilul din vina mea. Asa ca plina de emotii si cu o groaza de ganduri m-am dus la maternitate. Bagajul l-am lasat in masina in speranta ca poate-mi va spune ca mai putem astepta.
M-am dus in ambulatoriu, acolo unde se fac consultatiile curente si cand a auzit ca am facut 41s mi-a spus sa ma duc jos la internari ca acolo ma va vedea. L-am asteptat noi sa termine cu ecografiile si a venit jos la internari. Eu schimbata, echipata pentru spitalizare. La controlul pe masa acelasi lucru mi-a spus ca la inceputul saptamanii:c colul era deschis. Asa ca am mers la sala de nasteri pentru ecografie. La eco copilul era bine, apoximativ 3300 gr, ecografic 39-40s. Asta era deja in jurul pranzului. M-a trimis sus pe sectie, cu tratament pt 2 zile pentru declansare ( calciu gluconic in vena si scobutil supozitor pentru dilatatie).
Pe la ora 2 mi-a facut injectia si asistenta a spus ca acum sa asteptam. Eu eram fara dureri. Mai spre seara au inceput contractii, scurte si suportabile, la interval de 30-40 minute. M-am tot plimbat eu pe adolo pe holuri, ca poate-poate vine. Dar in continuare durerile erau suportabile cand la 20 minute, cand la 30. Dopul nu se eliminase.
Apoape de miezul noptii am mai avut un control pe masa ila care mi s-a spus ca situatia nu s-a schimbat, ca nu voi naste in noaptea aceea si ca e mai bine sa ma culc sa ma odihnesc ca sa ma pregatesc pentru adevaratul travaliu. Nu va spun ce dezamagita am fost. Ma gandeam ca cine stie cat voi sta in spital, de ce am venit eu, de ce n-am mai sta acasa, ca trebuia sa ma duc sa fac o eco in oras si daca bb era bine sa mai astept, si tot asa.
In final am adormit si pe la 4 dimineata m-am trezit de la o contractie foarte puternica si intensa. M-am dus la baie si am vazut ca am o sangerare. Zic ca este de la controlul de seara. M-am intors in pat si am mai atipit intre contractii care continuau sa fie mai dureroase, dar tot la 20 minute. Pe la 5 jumate, 6 fara ceva tot simteam sangerare. Ma duc la baie sa-mi schimb tamponul, cand surpriza: chilotul era ud si mi se scurgea pe picior un lichid galbui. M-am dus si i-am spus asistentei, s-a uitat si ea si a spus sa mai asteptam putin sa vedem cum sunt durerile. Parca se micsora intervalul intre contractii, ele erau mai intense, dar in continuare suportabile.
La sala de nasteri m-a coborat pe la 7, schimbasem vreo 2 tampoane de vata de data aceasta. Acolo era foarte aglomerat. Pana mi-au pus branula, pana au monitorizat pe bb, s-a facut 8. Ma controlase si doctorul de garda si spunea ca incap 2 degete. Mai mi-au facut o injectie de declansare, de data aceasta in fund (banuiesc ca acum a fost oxitocina) pentru ca mi-a spus ca la inceput voi avea contractii foarte dese si apoi se vor mai regla la 6-7 minute. Si chiar au inceput sa fie foarte dese si dureroase. Tot asteptam sa se regleze, dar au continuat la 2-3 minute. Uitasem durerile de data trecuta. Dar acum mi le-am amintit cu varf si indesat. Daca nu era uitarea, nu cred ca as fi mai nascut natural. Ma gandeam de ce la noi nu se face epidurala, de ce m-am incapatanat si n-am facut cezariana, oare cat mai dureaza. Tot felul de ganduri aveam. La un alt control avea dilatatie 7-8. Mai m-am linistit pt ca pana la 10 nu mai era mult. Si n-a mai durat mult si m-a dus in sala de nasteri. Era in jur de 10.
Pe masa parca nu mai veneau contractiile asa des. Dar incet-incet a venit si gandacica mica. Cand am vazut-o si am auzit-o cum plange parca au trecut toate. Parca
nici n-au existat durerile din ultimile 2 ore. Au ramas in urma si iar a venit uitarea peste ele. Acum era ea prezenta si era tot ce conta .
La nastere a avut 3000 gr. dupa ce a curatat-o si a infasat-o a dus-o in camera copiilor si eu la recuperare cateva ore. A venit si Mihai si ne-a adus-o 5 minute si am stat si ne-am privit, ne-am studiat. Nu-mi venea sa cred ca avem iar o minune mica in brate .
Apoi am adormit un pic ca stiam de data trecuta ca e bine sa te odihnesti ca nu stii cum va fi noaptea urmatoare. Copii stau langa mame pe toata perioada spitalizarii. Asistenta care ne-a adus-o ne-a spus ca e un pic can cruda, ca ar fi mai stat cateva zile. De atunci Mihai tot il bodoganeste intr-una pe doctor ca a scos-o prea devreme.
La inceput manca putin, cate 10-15 minute la o masa si dormea mult, ca trebuia s-o trezesc eu sa manance. Spuneau si asistentele sa nu-i lasam sa doarma mai mult de trei ore ca ei nu cresc doar cu somn. Dar acum si-a facut singura program si se trezeste singura. Dupa doua zile ne-a dat drumul acasa.
A fost saptamana trecuta medicul de familie acasa s-o consulte. A recuperat cele 200 gr de la scaderea fiziologica. Acum o asteptam sa mai vina si saptamana aceasta sa vedem cat a mai crescut.
Trimit si mai revin dupa amiaza ca a venit iubitica mare de la gradi.
Ce bine suna cand spunem iubitica mare si iubitica mica .
Va pup