Bv Ramo, Ana, LoryD! Hai Ralu, Kytana! (34)
Raspunsuri - Pagina 18
nu_mai_stiu spune:
Mesajul incepe cu neata ca l-am inceput dimineata,apoi m-am ocupat de cel mic,apoi am mers la un gratar si abia acum am reusit sa.l termin
ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)
mami.ilinca spune:
Heiiiii ce-i linistea asta aici??!?!
KYTANA :azi nu ai dat niciun semn, esti tot 2 in 1?Cu raceala cum mai e?
La noi a fost o zi cam plina...cu belele, catelusa a mancat ceva otravit, a inceput sa vomite cu sange , sotul inca nu a venit cu ea de la clinica veterinara, sper sa fie ok. Dimineata am constatat ca vecinul de sus ne-a inundat in baie, administratorul vroia sa sparga la noi peretele, maine chemam un instalator...Fiica-mea mare stranuta si pare ca a racit plus ca l-a luat pe ''nu ''si pe ''nu vreau''in brate
Dar , avem wrap rosu, azi l-am inaugurat in parc , se uita lumea la noi ca la urs
va pup
Ana & Ilinca
Elfica spune:
Va pup de noapte buna, ca azi vreau sa ma culc mai devreme! Iulia a adormit la 9 si sigur se va trezi devreme, iar eu am acumulat ceva oboseala, ceea ce nu e bine. Ziua de azi a fost frumoasa, biserica dimineata, parc apoi cu nani Iulia si apoi poze, pe la 5 cred ca am ajuns acasa si de atunci mai nimic, a zburat timpul pur si simplu. La prima sarcina, ca nr. de saptamani si zile de sarcina, in noaptea asta aveam primul semn al sarcinii, pierderea unei parti din dopul gelatinos si apoi contractii dureroase si plecam spre Constanta, iar miercurea asta s-ar implini termenul nasterii de atunci (la fix 39 de saptamani a fost). Am emotii, sper de data asta sa mai stea inca putin, va ziceam ca ideal e sa nasc vineri dupa amiaza, dupa ce vine sotul de la serviciu, ca e si medicul in localitate, nu il deranjez noaptea, e si mama in tara, sunt acasa cu sotul, totul se leaga. Daca ma apuca altcandva, apar niste neprevazute care imi dau emotii, dar sigur stie Dumnezeu cum sa le aranjeze pe toate bine.
Sandy si Kytana: Succes maine, asteptam vesti de la voi, ne gandim la voi cu drag si va tinem pumnii sa fie totul bine!
Lulutza: Tare rau imi pare ca incerci momente grele, fii sigura ca nu esti singura, toate trec prin asa ceva, mai mult sau mai putin, mai devreme sau mai tarziu. O sa fie bine, timpul trece si se rezolva multe de la sine, fii increzatoare in fortele tale si in capacitatea de a depasi oboseala si noul stil de viata. Astept sa imi spui daca vrei sa iti trimit prin mama ceva, marti in jur de 5 dimineata are avion.
Ca tot veni vorba de depresie, mai stie cineva ceva de Mariana, M_m si nu mai sitiu cum? Ca si ea se plangea ca ii vine sa o ia pe campii? Daca ne mai citesti, te asteptam sa revii cu orice fel de ganduri! Suntem aici, avem umarul pregatit pentru orice suparare! :)
Olivette: O sa fie o pauza, dar va trece sigur, ramanem aici un grupusor de sprijin, oricat de micutz! Puii cresc incet incet si apar tot felul de alte noi subiecte de discutie, asa ca ne vom mai intalni.
Imi pare rau ca multe aveti probleme cu sanii si cu alaptatul. Eu nu mi-am golit niciodata sanii, dar am avut laptic cat trebuie. Ce e drept, nu ma temeam ca sta prea mult la san, desi ziua era mai mult conectata. Mi se parea firesc, nu aveam termen de comparatie si auzisem ca sug mult, stiam ca vreau sa ii dau la cerere si asta faceam. Ce e drept, sugea si apoi adormea in bratele mele (ca patul avea arici, va povesteam eu candva), dar nu cronometram niciodata cat doarme, cat suge etc. Si eram asa obosita, ca ma chinuiam sa retin si eu cam de cate ori face kk pe zi, cati pampersi folosesc pt nr. 1 si pt. nr. 2 si nu reuseam. Ziceam sa imi notez, ca ma mai intreba pediatra, iar eu nu aveam idee, dar nu imi iesea, mi se parea ca nu am timp de nimic. Parca faceam in continuu ceva, ori o schimbam, ori o alaptam, ori ii dadeam picaturi, nu aveam timp de nimic altceva decat de copil si respiram doar seara, cand somnul era profund si dormea in patut singurica si mai faceam si eu cate ceva pentru mine si sufletul meu. Si eu am suferit mult atunci, sotul a stat cu mine o luna de zile, mama venea vinerea la mine si ramanea pana sambata, iar eu la fiecare despartire de unul din ei, plangeam, ca ce ma fac eu, raman iar singura cu Iulia. Era clar un dezechilibru hormonal, dar s-a estompat cu timpul. Nu consider ca a fost depresie, dupa ce plecau imi reveneam, nu plangeam, nu disperam, dar cand imi luam la revedere nu ma simteam in stare sa fiu normala.
Noapte buna tuturor!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
38 +
danielabejan spune:
salutare fetele!
oaw cat lapte ai paula, cum spunea si olivia poate ar fi bn sa il stochezi pt orice eventualitate, oricum sa dea domnul sa ai mereu lapte pana cand vrei tu sa opresti alaptarea.
olivia ma bucur k te-ai mai linistit cu lapticul si ii dai si lp sa stii k si eu ii dau, intr-adevar m-as bucura mult sa nu mai fiu nevoita sa ii dau , dar asta e, mai bn sa fie copilul satul decat sa planga de foame k ma incapatzanez eu sa ii dau doar lm, las k o sa fie bn pana la urma
kytana in leg cu picioarele umflate, eu le-am avut umflate destul de rau abia mai mergeam , dar imediat dupa nastere mi s-au desumflat in schimb cu regret spun k eu purtamnr 36-37 la incaltaminte si cu picioarele mele umflate am ajuns la 40, iar acum se pare k am marimea 38 si nu mai scad la 37 . ma rog pt tine sa nasti cat mai repede sa va bucurati in 3 de noua formula a familiei si daca te pot ajuta cu ceva knd veniti aici nu ezita sa spui, nastere super usoara iti doresc din suflet
elfica ma bucur ca ai revenit in fortza , mai ales k sfaturile tale sunt mereu bine venite, sper ca mititica voastra sa vina pe lume atunci cand te simti tu complet pregatita si sa ai o naster super usoara si o fetitza sanatoasa si mancacioasa
lalu si mititica mea are si lp in meniu k uneori nu se satura si pot spune ca mananca in functie de cum vrea ea uneori minimul e de 70 iar maximul de 130 si nu trec mai mult de 3 ore intre mese asa k nu cred ca tre sa iti faci griji atata timp cat mananca pt k el vrea nu pt k e fortzat, iar cu caca e f probabil sa fie de la lp stiu k patricia a avut probleme la fel cu caca la ilaria si a schimbat milupa cu ceva de acolo, nu mai stiu denumirea, eu una folosesc hip nr 2 pt bebei flamanzi si e organic , legat de tzatza eu ii dau emmei cand vrea ea, cat vrea ea si cat am, i-am dat chiar si la jum de ora distantza , e o prostie sa ii dai doar la 3 ore k nu e lp si moaele de aici toate au zis ca sa ii dai de mancare cand cere dar sa nu treaca mai mult de 3-4 ore sper sa nu te superi k m-am legat de alaptatul la 3 ore
anaomaria decizia e in totalitate a ta, dar suntem multe mamici care se pare k nu avem suficient laptic pt bebelusi si le dam si lp, parerea mea e ca cel mai important e sa fie bebe sanatos si sa nu fie lamand , sa ia in greutate cum trebe, deci cred ca in primul rand tre sa te linistesti tu si apoi solutia buna va veni de la sine, ai incredere in instinctul tau de mama, eu l-am trimis pe sotz dupa lp seara pe la 11 k deja nu mai rezistam sa vad ca nu se satura dar acum e bn
nu_mai stiu crede-ma k eu una cred ca mai depinde si de copil, eu una m-am muls sa vad cat pot scoate din sani si am scos 130 ml fara sa ii golesc definitiv, asta knd ea avea in jur de 1 sapt si se presupune ca nu mananca f mult, dar ea manca la o masa in jur de 60-70 ml si in maxim 3 ore era super lamanda, si in loc sa imi creasca productia in ritmul asta cu ea mereu la san, mie mi-a scazut si de mancat am mancat si eu ca omul k doar nu puteam sta nemancata si adev e ca mai mereu rontai cate ceva, deci cred ca depinde de sani si de bebe cum se inteleg
moro_k ma bucur ca esti activa si nu te panichezi k nu mai trece timpul, ai sa vezi k va veni si bebe al vostru knd nu va asteptati voi, ca doar ei vin knd vor nu knd vrem, nastere usoara la momentul potrivit
marikaki ma bucur ca voi sunteti as linistiti fara probleme cu colici, cu constipatie sau cu completare de lp , esti o mamica norocoasa cu un bebe cuminte si norocos, tine-ti-o tot asa
sandy sa te ajute dumnezeu luni sa fie totul bine , sa ai o operatie usoara si sa te refaci super repede, iar bebe sa fie sanatos si mancacios
nu_mai_stiu si emmei ia curs de 2 ori un pic de sange dupa ce i-a cazut buricul, am spalat-o si sters-o bn si e totul ok, din cate stiu si eu numai daca e vreun miros ciudat, inflamatie sau urme de durere e o problema
corina ssper sa te refaci repede, sa iti revina lapticul si sa fie totul bn cu bebe david
adina ma bucur ca sunteti bn si aveti un program activ, cum iti place tie si bebe e ok cu acest program, sa va ajute dumneezeu sa fie totul bn in continuare
mihaela si noi mai cedam si o luam pe emma in patul nostru desi patutul ei e lipit de patul nostru in partea mea, uneori ea adoarme imediat daca ma simte langa ea si pe langa asta si eu is mai linistita sa o simt langa mine chiar daca moasele nu recomanda deloc dormitul cu bebe in pat k cik se poate sufoca si pot aparea accidente in situatii de genul
ramona7575 felicitari pt bebelina frumoasa si mancacioasa si refacere super rapida, cand ai timp sa ne pov ce ai patit de era sa mori multa sanatate
irimel elicitari pt bebe grasunel , mult curaj cu probl cu alaptatul o sa se rezolve in timp de la sine, iar tu si sotul inarmati-va cu rabdare ca toate trec
mami_ilinca odihneste-te, ai grija de tine k sa ai laptic si sa ne mai scrii asa cum stii tu mai bine
olivia multe lunitzze si ani inainte plini de sanatate, fericire, iubire si realizari
adina stai linistita caci in primul rand tre sa te gandesti k lui bebe ii e mai bine si cu lp si poate dumnezeu te ajuta sa iti refaci productia de lm si sa scapi de lp, niciodata nu se stie
lulutza capul sus, stiu ca e super greu, nici eu nu il am decat pe sot si pe emma, e super nasol sa ai vreme urata, sa stai in casa si sa nu ai cu cine schimba 2-3 cuv cand simti nevoia, dar o sa treaca si momentele astea, daca vrei si te pot ajuta cand ne mai lasa fetele noastre mai putem vb si pe mess daca vrei iti dau si nr de tel poate vb pe whattup , daca te pot ajuta cumoralul si poate o sa am si eu nevoie la un moment dat knd pl sotul la munca, asa ca daca vrei am sa iti trim pe mp id-ul meu si nr de tel si capul sus k tu nu esti un om care cade usor
mami_ilinca multa sanatate fetitzei si sa va bucurati de wrapul rosu la maxim
noapte buna si pupici tuturor
Olivette spune:
Andreiuta, merci de urari.
Dani
Mami Ilinca: offf, chiar ca s-au adunat toate!!!
Noapte buna fetelor! Ne bagam la somn!
Pupicei
lulutza_1980 spune:
elfica saru' mana pentru gandul bun !
mi-ar place si mi-as dori sa poata "asunde" in geanta persoane sau imagini de acasa !
avem nasii de cununie in cluj si nu de mult ne-au trimis un pachetel cu deale trebuintei ; oricum multumesc mult ca te-ai gandit la mine !
noapte buna tuturor !!!
casandralin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PaulaFrida olivia draga,nu ma supar deloc, Asa stiam si eu,am citit aproape tot despre alaptare de pe blogul lui zoozie Dar n-am mai stiut ce sa fac,eram disperata si am cedat Acum il alaptez pe junior si goleste mai bine si mai repede decat pompa Dar nu stiu cum sa fac cu sanii cu sanii ca tare repede se umplu si ma dor Sa scot putin cu pompa?cat sa se detensioneze? Am scos dintr-un san vreo 200 ml si nici nu l-am golit,apoi bebe nu papa inca atata la o masa.cand se regleaza productia?cerere -oferta.ca la mine e cam mare oferta. Buna dimineata tuturor fericita de baietel dulce Roland 24.09.2012 |
Draga mamica cu probleme de alaptare - am gasit site-ul asta care te poate ajuta http://lll.maternet.ro/Acasa/Expertiz#259;înal#259;ptare/Adaptarealamaternitate/tabid/1262/Default.aspx
19 +
http://lmtf.lilypie.com/q83Kp3.png
mlhaela spune:
Buna dimineata, fetele!
Si la voi e vreme urata afara? Cu vant si ploaie? Ce faceti, ii scoateti pe bebei pe asa vreme afara?
Sandy, nastere usoara iti doresc si bebe sanatos!
mlhaela spune:
Mami.ilinca, e mai bine catelusa voastra? Imi pare rau de ce-a patit... :(.
Paula, nicicum nu e bine, tu ai prea mult lapte, altele n-au suficient. Si eu ti-as sugera sa-l pui la pastrare, nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de el.
Si eu ieri i-am dat si lapte praf la bebe meu, ca parea ca nu se mai satura. Statea la tzitzi mai mult ca de obicei si la 5 minute incepea sa planga si sa-si bage manuta in gurita (cum face cand ii e foame). Sunt putin necajita din cauza asta, dar ce sa fac? sa-l las sa planga de foame?
Pupici si o zi buna!
mami.ilinca spune:
Neata fete dragi,
Catelusa nu e bine, tot asa voma si kk cu sange , scuze de detalii, diseara o duce iar la dr, of..cica ieri s-a dat in bucuresti cu otrava de sobolani , noi o ducem intr-un spatiu verde langa un loc de joaca, nu vreau sa-mi inchipui mai mult....MIHAELA
Cu alaptarea...grea poveste... v-am povestit ca am pompa, ii pun in biberon lapticul, toata lumea fericita...dar am zis sa o pun si la san, rezultatul e asemanator cu scrieti voi, de unde deduc ca e normal, ca doar n-om fi toate defecte...adica sta la san , papa , goleste sanii aproape, dar nu ii e suficient, peste maxim o ora incepe sa se miorlaie sau nu adoarme , parca mai vrea ceva, o pun iar la san, dar a trecut prea putin timp ca sa se umple , nu e multumita, incepe sa traga de titi , se enerveaza, plange...si tot asa...imediat ma duc la frigider , incalzesc lapticul meu scos inainte cu pompa, ii dau...toata lumea e fericita.In concluzie o sa alternez alaptatul in direct cu pompa ca nu as reusi sa raman cu toate tiglele pe casa(OANA) cu ea atarnata de titi.
SANDY:nastere usoara si bebe sanatoasa si pufoasa!
KYTANA:???????
OLIVETTE:tu aveai nr Kytanei? te superi dc te rog sa-i dai un sms? poate a venit juniorul...prea lipseste si nu o caracterizeaza
ELFICA:Doamne ajuta sa vina bebelusa 2 cand vreti voi!
va pup
ps:Asa multe mamici nu au mai scris, poate totusi se revine , tare imi sunteti dragi si zic eu ca ne ajutam una pe alta cu un sfat , o vorba buna , un sau o .
Ana & Ilinca