Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (32)
Raspunsuri - Pagina 15
angiuta spune:
Buna dimineata !
menics eu stiam de la fetele de la odiseea lui V. de acum 5 ani ca in Ro nu te lasa cu tampoane cumparate daca nasti natural mai ales. Trebuiesc astea facute acasa de care vorbesc fetele.
Si tampoanele care sunt in spital aici sunt diferite de cele din comert.Sunt foarte groase, lungi si suprafata din bumbac, fara nici o suprafata adeziva si cred ca si astea sunt umplute tot cu vata.
Suna primitiv cu tampoate facute acasa dar asta e....sau scria cineva de tampoane pentru lehuzie care banuiesc ca sunt ca cele din spitalele de aici. E important sa fie lasata pielea sa respire. Aici primim niste chiloti de unica folositinta din plasa, sunt gen panty.
irina sunt sigura ca daca te oferi sa platesti, dr. o sa fie dispus sa-ti mai faca o eco. Eu am platit 40 de euro pentru o eco extra pentru ca aici casa de asigurari acopera doar 3 pe tota sarcina daca este o sarcina fara riscuri. Presupun ca si la voi suma e asemanatoare asa ca pentru linistea ta mai bine suna la cabinet si intreaba daca te-ar putea programa pentru o noua eco.
La voi dupa 32 de sapt. nu se face testul de stres? Se pune o banda pe burta care e conectata la un aparat ce masoara bataile inimii si contractiile, dureaza cam 20-30 min. Noi vom face la fiecare 2 saptamani testul. Este si emotionant pentru ca ii auzi inimioara.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 29+
douradoudou spune:
da tampoanele alea sunt f mari si groase asa cum spui si tu ..se gasesc si in romania sigur ..chiar o fata de la noi a zis ca a comandat, sorry nu mai stiu cine..de la natracare parca
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu
IPopica spune:
Buna dimineata, burtile!
Andie, sezi relax, poate se fac singure lucrurile la un moment dat . Iar cu bagajul .... eu m-am decis sa merg pe lista data de ei - adica nimic . Daca o fi nevoie de ceva, sa-si bata al meu capul cu procurarea.
Eu azi o sa stau pe bara, pt ca bineinteles ca jumatatoiul nu mi-a mutat dulapurile la locurile lor, deci in camera mica nu mai am ce face. O sa ma apuc sa-mi fac ordine in hartoage, ca ceva tot tre' sa mosmondesc. Si ma bate gandul sa-mi fac vreo 3-4 ardei copti la pranz, dar aici mai meditez la posibilele implicatii, desi mi-e cam pofta (eu in bucatarie intru doar sa beau apa si sa imi iau ceva gata facut din frigider - sunt antitalent si dezastru ambulant; mama e ferm convinsa ca o sa-mi moara copila de foame)
Menics, nici eu nu am vergeturi si nici nu m-am omorat cu cremalitul. Am 17 kg in plus pana acum si "still counting"
Onutz, aseara am experimentat si eu niste arsuri de toata frumusetea. Am mancat ca haplea struguri si dupa ..... potopul. Daca participam si la vreun concurs de ragaituri sigur luam macar mentiune. Cum a iesit testul?
Mami, daaaaa ciocolataaaaaaaaaaa . Si eu am stoc de ciocolatele desi jumatatoiul ma besteleste de fiecare data cand ma vede cu vreo patratica in mana. Dar e asa de buuuunaaaaa
Bubule, cum ziceam nu de durere ma tem. Ci de faptul ca nu stiu cum o sa fie si daca o sa mai fie ceva dupa (na ca am zis-o). De-aia nu ma pot decide care e cea mai buna varianta de nastere si de-aia il las pe doctorul meu sa conduca "ostilitatile". La fiecare control ma intreaba "deci? cum nastem?" si io-i zic "cum vreti dumneavoastra, preferabil prin teleportare". Nu stiu daca o mai fi dat vreodata peste vreuna ca mine, ca vad ca-s cam singura care efectiv n-are nici o opinie referitor la avantaje si dezavantaje pe tipuri de nastere. (v-am zis ca pana si barbatii din jurul meu au opinii clare)
Hai zi usoara si va controlez eu si mai tarziu putin
gogoasa hormonizata
menics spune:
buna dimineata burtici!!!
onutz...stai linistita ca si pe mine m-au trimis la test... si nu a fost nimic...
ahaaa deci nu esti lasat cu alte tampoane... am inteles.. voi intreba cand merg azi la control... incep si eu ca mami de2.. parca miscarile sunt nu stiu cum.. parca nu mai e ca inainte.. off abia astept sa merg la control sa ma asigur ca este ok bb...
ma gandesc sa fac o listuta cu intrebari pr dna dr... incepand cu tampoane si terminand cu ce
35+
dannnah spune:
Buna dimineatza!
ieri mi-am luat o zi libera ca am avut de facut analizele si am mers ala control. Cand am intrat seara de acasa am vazut ce mult ati scris! Se simte o oarecare agitatie sau mi se pare mie? In orice caz sper sa ne scriem si dupa ce nastem, cred ca va fi creat un nou subiect unde sa ne regasim. Dupa ce am nascut-o pe Mara am crezut ca nu le mai gasesc pe fete, dar de fapt se schimbvase denumirea.
Toate bune si frumoase la control, rezultatele de la analize le primesc azi la pranz. Sper sa nu fie cu emotii toxoplasmoza sau CMV
Mark s-a intors (am simtit eu ca "da la coaste" in ultimul timp), e un grasunel (1700gr). Eu m-am speriat si l-am mai rugat sa-l masoare o data - pe net scrie ca in saptamana 29 ar trebui sa aibe cam 1100 gr! E maricel dragu'lu'mama . Colul de lung si inchis de 4.5 cm, placenta are gradul I de maturitate - pana acum stiu ca era 0. La voi cum e?
Legat de kg acumulate....din pacate nu stiu de la cat am plecat. Prima cantarire a fost la dublu test. De la dublu test si pana acum am pus 9 kg...cam mult, nu?
Doctorul m-a anuntat ca va pleca in noiembrie in concediu si ca se va intoarce cand voi avea aprox 37 de saptamani....sper sa fiu OK in perioada aia..
Menics - cred ca sunt mai bune tampoanele facute de noi acasa ptr ca in prima zi le tii intre picioare - mie cel putin mi-au spus sa nu port chiloti. Daca sunt din acelea din comert nu cred ca le poti tine asa.
Legat de suzeta - eu am oroare fata de ea, lui Mara i-a deformat bolta palatina...daca voi apela la ea voi apela strict pentru 3-4 luni si voi scapa de ea inainte sa stie sa o ceara.
Bubu - nici eu nu ma prea dau cu crema de vergeturi, dar pana acum e OK, nu am niciuna.
Macarie - tinem pumnii vineri la dentist, cred ca bebele e destul de mare acum, nu mai e asa de sensibil la medicamente. Totusi nu lua nimic fara permisiunea medicului.
O zi frumoasa!
mamica de Mara - 3 ani si 29+
epopeasca spune:
Neata dragelor!
Imi adun curaj/energie de vreo ora sa scriu si eu ceva si e tare "grele". Am o stare de "lasa-ma sa te las" care ma enerveaza. Nu-mi place sa fiu asa molesita.
Ieri am avut o zi de tot r...tu'. E clar ca de cate ori se strica vremea burta mea protesteaza. Ieri a trebuit sa stau iar mai mult in pat, cu no-spa; azi a iesit soarele si se pare ca si burta mea coopereaza mai bine, cu toate ca inca nu este in apele ei, o mai simt inca sensibila si predispusa la contractii. Insa imi mentin starea ZEN ca altfel mai rau o patesc cu contractiile (astea sunt toate cestii verificate si constatate pe pielea mea).
Cu tampoanele facute din vata si tifon: la mine in spital inca' sunt reguli invechite. Mamicile care nasc natural trebuie sa le foloseasca, cred, tot timpul (nu bag insa mana-n foc). Eu nu am nevoie de ele decat cat stau la pat, la terapie intensiva, ca acolo mi le schimba asistentele (anesteziata si cu frumusete de taietura pe burta credeti-ma ca nu mi le pot schimba). Apoi am voie cu chiloti de bumbac cu talie inalta sa nu deranjeze operatia si cu tampoane cat mai naturale.
Ieri a calcat mama primele hainute pt Sofi; se uscasera si eu nu puteam din cauza burtii sa stau sa le calc. Cele de azi sper sa le pregatesc eu singura-singurica. Daca medicul meu e de acord, o sa nasc de azi in 3 saptamani. Nu mai am rabdare, dar nici nu ma agit.
Aaaaa, si raportez 13.5 kg in plus. Nici cu astea nu ma stresez, ca stiu ca le dau jos dupa nastere si fara sa ma chinui.
burticile!
Gina 35 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
lorelay_28 spune:
Of fetelor, nu stiu ce-i u calulatorul meu... dupa e am sris ditamai mesajul pur si simplu mi-a iesit din pagina si am pierdut tot e am scris
33+ Lorelay - mami de Maya Raisa (20.08.2009)
ela_04 spune:
Eu m-as da totusi cu o crema ceva...
eu folosesc ulei de masline extravirgin. Pt ca desi sunt creme speciale pt gravide sunt o groaza de bani si te dai de 2 ori, iar restu au tot felul de substante care se absorb in piele si iar nu e bine.
Asa am facut si la prima sarcina. M-a invatat o prietena din ungaria.
Eu la prima sarcina am luat 40 de kg
bine, de la 38kg nu m-am mai cantarit dar mai aveam 2 sapt pana nasteam. Pielea nu s-a rupt pe nici unde... de obicei plesneste si de aici vergiturile.
singura problema au fost sanii pe care nu i-am mai uns dupa ce am nascut... exact in perioada cand devin imensi... si acum imi pare rau.
Pielea nu s-a "rupt" dar in schimb cand au revenit la normal sub sani am ramas cu niste zbarlituri... naspa.
pe moment nu aveau nimic ca ii tot verificam dar cand organismul isi revine la forma initiala se vad urmele.
Nu trebuie sa fie asa pt toata lumea ca fiecare suntem diferiti dar asta a fost experienta mea.
Acum am doar 14kg in plus. dar burtoiul e aproape la fel.
& +34
lorelay_28 spune:
Sa incerc din nou...
azi Maya a mers la bunici ca sa mai schimbe si ea peisajul. Ca de sambata tot in casa... Mai are cateva bubite cu lichid, in rest s-au facut cruste. Abia astept sa scapam de tot de ele ca sa poata merge la gradi. II este dor de copii, de educatoare...Azi am planificat sa fac curatenie si sa pregatesc o parte din hainutele bebelinei. Deja am bagat o masina de hainute la spalat. Ce mici sunt...parca am si uitat de la Maya. Am observat ca unele nu mi s-au pastrat bine, s-au ingalbenit dar o sa vedem cum or sa arate dupa spalare. Am cam tot ce trebuie, patut, carucior, hainute, mai putin spatiu unde sa le pun. Cu asta imi bat capul... Nu m-as apuca acum sa cumpar mobila pentru ca oricum o sa schimbam mobila din camera Maiei cand o vom trece si pe Giulia in camera cu ea. Deocamdata cel putin pana se stabilizeaza cu somnicul va sta cu noi in camera( un an, doi...)
lorelay_28 spune:
Mai trebuie sa cumpar hainute pentru maternitate.
Ela_04 si eu la prima sarcina am fost mai atenta decat acum si nu am facut vergeturi la prima nastere decat pe coapse unde am neglijat... Acum insa mi-a aparut deja o vergetura in zona buricului. Eu sunt de vina pentru ca nu prea mi-am facut timp... si acum imi pare rau, dar o sa fiu atenta de acum inainte. Si eu stiu ca uleiul de masline este foarte bun. Am cunostinte care cu o saptamana inainte de a naste au facut niste vergeturi... deci nu trebuie sa neglijam lucrul asta. Daca nu am facut pana acum asta nu garanteaza ca nu vor aparea, si credeti-ma sunt asa de inestetice...
Angiuta m-am interesat de analiza respectiva dar am renuntat la idee, Dureaza intre 7 si 14 zile sa-mi dea rezultatul. Pai in timpul asta ma dumiresc singura daca am facut sau nu boala. PLus ca si costa ceva...
Macarie mergi la dentist. Cu durerile aceste poti sa-i faci mai mult rau bebelusului decat ca mergi si o scoti. Asa mi-a spus medicul mie. Si eu am avut probleme de genul si am stat sa sufar iar cand nu am mai rezistat l-am sunat pe medic si acesta mi-a tras o mustruluiala... ceva de genul ca de ce stau sa sufar si ca exista o solutie la toate.
Menics la prima nastere noua ne-au interzis categoric suzetele in maternitate. Maya pana la un an cand am intarcat-o nu a avut nevoie. Dupa ce am intarcat-o a luat-o pentru vreo 4 luni de zile. Sper sa nu am nevoie nici acum de suzi. Cu Maya am avut norocul ca nu am avut colici si a fost foarte cuminte.
Kg in plus am pus si eu vreo 14,5 pana acum. Mai multe decat la prima sarcina cand am avut 16 la nastere. O sa vedem pana la final.
Trebuie sa avem grija cu dulciurile ca acestea pun kg in plus acolo unde nu trebuie. E la prima nastere am pus 4 kg in plus cand am venit din maternitate din cauza lor.