De la ce varsta fara un adult in preajma?(5)
Raspunsuri - Pagina 8
Aqai spune:
Io am mare incredere in capacitatea de a citi si aplica instructiuni simple:)
pt aspirator si masina de spalat, instructiuni, pt mancare - carti de bucate - google si tot asa. matura si mopul din fericire sunt ca ipadul, intuitive asa si in plus invatatul prin imitatie e mostenit de la maimute. de-ajuns s-o vezi pe baba leana dand cu matura, chiar daca nu ai facut academia la mama acasa.
in concluzie, nu-i musai sa stai 10 ani acasa la cursul de gospodineala ca sa te descurci la casa ta. Of course, rateurile pot fi geniale (de ex eu si bucataria avem o relatie gen cato-inspector cluseau, mi-o iau in freza cand mi-e lumea mai buna), da' macar cand te uiti in urma ai de ce sa razi bine.
Mik spune:
Aqai, acum 20 de ani nu erau video-uri in linie cu mestecatul de mamaliga si le-am facut pe toate mai mult sau mai putin bine. Prima carte de bucate am cumparat-o atunci si se chema "retete pentru bucatarese nule si arhi-nule", a fost utila mai ales pentru ca explica de toate, inclusiv cum trebuie sa te organizezi in bucatarie si cum sa-ti faci lista de cumparaturi.
Cel mai tragic a fost ca am invatat sa gatesc (si-mi iesea bine, zic eu modesta), insa prietenul meu imi zicea sistematic "mama face mai bun", era teribil de demoralizant. Si s-a tranformat in ex.
anya spune:
Hahaha! La mine s-a aplicat metoda "nu e bine? te rog sa faci tu data viitoare!" si suntem casatoriti de peste 20 de ani .
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Aqai, acum 20 de ani nu erau video-uri in linie cu mestecatul de mamaliga si le-am facut pe toate mai mult sau mai putin bine. Prima carte de bucate am cumparat-o atunci si se chema "retete pentru bucatarese nule si arhi-nule", a fost utila mai ales pentru ca explica de toate, inclusiv cum trebuie sa te organizezi in bucatarie si cum sa-ti faci lista de cumparaturi. Cel mai tragic a fost ca am invatat sa gatesc (si-mi iesea bine, zic eu modesta), insa prietenul meu imi zicea sistematic "mama face mai bun", era teribil de demoralizant. Si s-a tranformat in ex. Mik. |
in linie... adica... en ligne online?
Tilia spune:
Si la mine a durat f. putin sa invat gospodareala, e adevarat ca eram mai mare. Oricum, nu cred ca asta m-a facut independenta.
In alta ordine de idei, ce mare branza faci daca-ti trimiti copilu' de acasa la 17 ani, dar il tii inca dependent emotional de tine?
viviana spune:
Zau ca nu important ca fetele sa plece de acasa cu matura-n spinare, tigaia la subsoara si retetaru-n buzunar!
Altele ar trebui sa fie abilitatile lor pentru a se descurca onorabil in viata.
O fata care pleca la 18 de acasa nu e cu nimic mai castigata decat una care pleaca la 25 atata timp cat ambele stiu sa faca fatza diverselor situatii si pot aborda orice problema ivita pe parcurs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ocebine spune:
Dar de ce se subintelege ca doar fetele "trebuie sa plece cu matura-n spinare"?
Cu riscul de a imi atrage antipatiile si mai mult decit pina acum, eu zic ca si baietii ar trebui sa stie sa se descurce nitel. Nu iti trebuie 10 ani de gospodareala...in special daca vii dintr-o casa unde s-au facut "una-alta" si nici nu trebuie dedicat timp special pentru lectii de mop...dar chestii elementare eu zic ca nu strica daca le are "in ghiozdan" cind pleaca la facultate. Eu zic ca face parte din bunul simt.
Letitia1 spune:
Citat: |
Oana 1177: sunt atatia care au luat viata in piept de la 18ani, in adevaratul sensul al cuvantului, fara spate asigurat de parinti; si nu stiu cum se face ca "adevaratii independenti" nu-si dau atatea flori ca unii care chiar n-au nici un merit dar tot continua sa se bata cu pumnii in piept, pana la ridicol. |
Bird nu face parte din acea categorie pentru simplu motiv ca apartamentul i-a fost cadorisit de parinti. Asta nu e independenta, dar totusi continua sa se bata cu pumnii in piept si sa dea sfaturi in stinga si dreapta.
Aqai spune:
Mik, stai linistita, si io-s de pe vreamea fara google cand am plecat de acasa si mai mult, nici nu mi-a trecut prin cap sa-mi cheltui banii (castigati cu greu, pfui) pe carti de bucate.
Mai rau, in ignoranta mea nici nu eram foarte constienta ca ele exista in magazine pe undeva. Asa ca am gatit dupa principiul: parca avea gustul asta, deci ar trebui sa aterizeze in mancare ingredientul x sau y :) N-a mers prea rau, da' despre amestecat faina in apa sau alte cele pt consistenta am aflat la vreo 5 ani dupa ce am treminat facultatea :D si facea parte din "inside info" dupa mine.
Acu' google sa traiasca, da' daca o reteta depaseste juma' de pagina cu tot cu poze, pai tre' sa fiu la mare pace cu my inner gospodina ca sa catadicsesc sa o cetesc. Cel mai complicat lucru facut vreodata a fost butter chicken indiat fiindca am cetit rapid si in diagonala ca de fapt tot pomelnicul ala erau mirodenii; nu m-am mai chinuit sa le cetesc le-am luat din rand pe cele indiene dupa cum le-a astezat dl sot si am turnat cate o lingura buna din fiecare. A iesit grozav de indian gustul, ca parca era concurs de mirodenii prin mancarea mea
Ocebine, is de acord cu tine, un baiat tb sa stie la fel de mult ca si o fata. da' as aplica aceleasi metode, adica vazand si facand si invatand din experienta, nimic special.