Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *447*

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Mi-am adus aminte de o carte dragutica
http://www.litera.ro/nonfictiune-copii-si-tineri-44/jocuri-cu-degetelele-2-4-ani-964

Tiza- Pe Andrei poti sa-l lasi sa se joace pe http://www.poissonrouge.com/
http://www.curteascolii.ro/Jocuri-Online-degete.html (parca-i pentru mai mari).
Problema la varsta asta e "rabdarea". Chiar daca mental pot sa depaseasca media, le e greu sa reziste la partida de sah (de ex)...Poti sa-i propui labirinturi sau sa faca diferite desene pe foi de matematica( vapoare, trenuri, etc), origami, etc. Cred ca am mai avut o carte din Ro cu chestii de genul asta, pe care am facut-o cu Alex. Cand o gasesc proin casa, va pun link. Activitatile cu pana la 10 sau 20 obiecte, au si ele rolul lor, chiar daca copilul numara pana al 100.

Eu la cl asta am ajuns cu Alex si rezultatul e ca acum nu stiu pana la cat mai numara Anasastasia, pentru ca de aspectul asta se ocupa..... Alex. Asteptand sa i se ascunda prietenii in boscheti, isi incepea de vara trecuta numaratoarea numai de la 10 (damblaua ei) si e indragostita de 18. Vrei sa fii prima sau adoua? Nu, eu vreau sa fiu 18, etc..(s-o gandi deja la majorat).

M-am uitat prin biblioteca si carti romanesti am pt copii mai mari, dar acu apare si varsta scolii si...daca tot le-am scos:
http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=16&action=view_product&productID=1199&category=06
http://www.didactic.ro/materiale-didactice/134968_culegere-de-jocuri-didactice-matematice

preferata mea http://www.litera.ro/enciclopedii-106/marea-carte-a-jocurilor-mintii-vol-i-750 , dar pt asta trebui sa asteptam liceul.

Pisigria- Semnam toate o petitie si le-o trimitem la sefii tai: sa faca bine sa te lase acasa pana la teza.

Ilinca- La multi ani!

Bianca- Nu va plictisiti iarna asta.

Aoleu- Veni vremea de gimnastica. Ma duc sa imbrac mandra.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Ilinca, pune Baneocin/ Betadina si lasa degetul fara plasture. Bine, cat speli vase pune ceva - e buna ideea Biancai cu degetul de manusa. De la pielita aia ti se trage, zic eu, dar o sa fie bine, nu te mai gandi la minuni!!

Alunita nu mi-am scos-o din motive estetice - era pe spate si nu ma preocupa catusi de putin estetica spatelui, insa era in zona bretelei de la sutien si s-a iritat.Desi ulterior si-a revenit, am convenit cu doctorita sa o excizeze, ca-i mai sigur, ca in zona aia iar ar fi ajuns sa se inflameze, ceea ce nu e bine.





IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ana, merci de sugestii - bune, ca de obicei! Nici eu n-as vrea sa il implic in nu stiu ce jocuri complicate, tocmai pentru ca stiu ca nici saritul asta peste etape nu e bun. Am hotarat sa nu marsez foarte tare, el oricum isi gaseste modurile lui de a evolua. Tocmai de aceea nu am de gand sa-l invat sa citeasca, desi el silabiseste de ceva timp. Daca invata el e bine, daca nu, asteptam momentul cand se face in mod normal activitatea asta. Eu incerc doar sa-l scot din plictiseala, sa aiba la indemana provocari noi ( jocuri, carti) si il las pe el sa aleaga daca e timpul pentru ele sau nu. Dintre jocuri il pasioneaza puzzle-urile, face deja de-alea de 60-100 de piese. Pe noi ne-a uimit faptul ca el le face, de obicei, neuitandu-se la desenul care trebuie reconstituit (eu nu-s capabila de asa performante). Are unul cu cei 101 dalmatieni - cainii aia sunt toti la fel!- si eu trebuie sa ma uit de n ori la imagine, ca sa potrivesc piesele; el nu se uita deloc si-mi indica mie unde sa le pun. Sa nu va inchipuiti insa ca exceleaza la tot ce face. Nici gand! De exemplu, sta mai rau decat ceilalti copii de aceeasi varsta la desenat/colorat/pictat; drept e ca nici nu-l prea pasioneaza activitatile astea. De asemenea, la capitolul integrare sociala avem probleme. Nu e timid deloc, dar nu-l intereseaza sa se integreze intr-un grup; el isi vede de ale lui si sa vedeti rabufniri de personalitate cand nu e lasat sa le puna in practica!

IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Neata,

Pisigri, dar nu poti sa iti un concediu medical pana pe 5 noiembrie? Ar trebui sa te menajezi putin.

Kea, nu stiu sa iti zic ce jocuri sa cumperi sau ce deprinderi ar trebui sa aiba copiii la varsta asta. Noi acum construim, lipim, desenam, pictam. Ideea e ca poti sa faci chestiile astea cu tematica. Adica: desenam fructe de toamna, coloram toate patratele de pe o pagina...chestii de genul asta.

Denisamada, scuze ca am dat ieri buzna peste tine (la telefon). Eram oarecum stresata. INca nu stiu ce a facut azi-noapte la spital persoana respectiva.

Vroiam sa spun ca are DEnisamada o voce sexoasa


N-o sa-mi iau concediu medical, o sa stau pe acasa cat o sa pot. Adica in zilele in care n-o sa am de listat, printat, legat, comp0letat 1000 de formulare si alergat dupa semnaturi, o sa duc copila la gradi si o sa vin sa scriu/corectez/completez de acasa. Acum incerc sa-mi dau seama cum as putea sa stau si intinsa in pat in timp ce fac toate astea. Si=asa aveam asta in plan, ca am facut un calcul cati bani dau pe benzina ca sa ma duc la facultate de unde nu mai iau nici un ban....si imi dadea o gaura destul de mare la bugetul familiei.



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ilinca, lasa dejtu in pace. Si eu mai patesc de-astea, ca si eu imi smulg pielitele, se inroseste, doare oleaca, zvacneste daca e nervos, se desumfla, dezroseste si trece. Nu mori din asta, te prinzi tu cand e cazul de amputat degetul, la timp sa nu dai in septicemie
Ca sa ma laud, eu am fost (candva) la echitatie. Si nu stiu cum m-am tinut eu de cal ca mi-am zdrelit superficial 3 degete la o mana si 2 la cealalta, de patura mizerabila care era pusa sub sa. Nu zic ce puroaie au curs din rana aia mica si superficiala....da' inca am toate degetele la locul lor. Soiu' rau nu piere

Aaaaa, cu varza, de la bunica mea stiu asa: de desfac cateva foi (nu chiar alea semi-uscate si subtiri de la suprafata, unele mai carnoase), se pun intre doua straturide tifon, se storcosesc prin lovituri cu o coada de cutit sau cu un batator de-ala de snitele, se infasoara dejtu' in chestia aia. Ea zice ca "trage infectia" ceea ce pentru mine ar insemna ca o "aduna" si o face "abces" sau ma rog, din ceva difuz o face ceva focalizat, ceea ce evident scade durerea aia pulsatila. Pe barba mea nu am incercat niciodata, restul femeilor din familie sunt foarte incantate de efecte. Dupa baneocin poti sa pui si-o frunza de varza, n-are ce sa strice :)))



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Da, CHATO, unele jucarii, in special cele mai fitoase, care si arata mai bine sunt foarte scumpe.

De exemplu, in Spania cu 10 eur puteam sa cumpar niste minunatii de jucarii. La fel si in alte locuri.

DIn pacate cam asta e situatia. Noroc ca mai exista un ebay, site-uri de pe afara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Dragele mele ,

Ma bucur ca va pot scrie, ca am trecut cu bine peste cea de-a doua cezariana chiar daca joi noaptea am fost la un pas de moarte (o sa va povestesc despre aventurile neplacute cand imi mai fac putin timp)

Ieri am ajuns si noi acasa intro formula noua. Sunt tare fericita si implinita ca Dumnezeu m-a binecuvantat cu 2 copii sanatosi. Imi cer scuze ca nu am citit din urma tot (sunt pe la pg.7)dar o sa imi fac timp sa citesc despre voi dar mai ales despre Iulia noastre (mi-a spus Anca si Alexandra cate ceva despre ea)

Micutza Natalia s-a nascut pe 1 octombrie la ora 10:15, 3500 gr., 52 cm. O frumusete de fata brunetzica ce seamana cu Stefan cand era mic (a pus sotul niste poze pe FB la 2-3 ore dupa nastere, o sa [un altele cand o sa ma mai inzdravenesc). Este mancacioasa, papa tzitzi de la mine inca din a 3-a zi, doarme bine chiar daca mai are crize de colicei este destul de linistita, cere doar sa suga, nu urla necontrolat (am sanii varza, sangerazi pt. ca are obiceiul sa stranga mamelonul intre gingii :( ) ... sper ca in timp sa prinda experineta mai multa. Noaptea goleste doar un san asa ca trebuie sa bag pompa in functiune altfel nu pot dormi dar ii dau si laptele din biberon sa doarma mai mult... sunt indragostita de mutritza ei delicata, miroase divin.

Stefan este un delicios cuminte si ascultator , a venit si la spital sa o vada pe fetitza si a fost foarte incantat de "bebelina noastra", ieri cand am ajuns acasa el era la grdinitza si i-am filmat reactia cand ne-a vazut vazut acasa... este putin gelos dar in limite normale, o iubeste si o mangaie pe fetitza tot timpul. Bineinteles ca a primit de la Natalia un latop cu Spider fiind foarteeee incantat (e cam avansat pentru varsta lui dar sunt si aplicatii usoare)

Eu mai am dureri destul de mari din cauza traumelor dar sotul ma ajuta destul de mult desi e super-obosit. Radeam in mine aseara cand Natalia se trezea iar el trebuia sa ma ajute sa ma ridic din pat, sa mi-o dea la san, sa ma mulga, sa spele pompa, sa-mi aduca diverse... apoi cadea rupt appo se trezea speriat intreband "ai vrut ceva?" si nu mai adromea. Oricum, e neobisnuit pentru el pt. ca la Stefan a ajuns acasa cand copilul avea 2 luni si se trezea mai rar ... eh, crestem noi mari si le uitam pe toate.
Gata, ma duc sa vad de Natalia, s-a trezit si e pe mainile baietilor . Va pup pe toate cu mare drag...


Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
de Natalia + 38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Ramona, bine ai venit acasa!

Nu imi place partea aia cu patania nasoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Ramona (4 pupicei pentru "formula completa"); sa fiti sanatosi si fericiti si sa va iubiti mult!!!

Eu trebuia sa fiu la Campina.... dar tati e din nou in spital in Bucuresti... spre sa fie ultima sperietura ca ne-am capiat deja. Oricum, e bine, e stabil... si o sa o luam pas cu pas.

Fetele ati vazut initiativa de donare de sange http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=174886&whichpage=4 ??? Eu si Cristi o sa mergem Marti. Noi suntem oricum donatori, de obicei in concedii mergem si la Centrul de transfuzii sa facem un bine. Ce ziceti, ne intalnim la "o donare?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

Hello!

RAMONA, bine ati venit acasa! Imi pare rau ca ai avut peripetii, dar totul e bine cand se termina cu bine, vorba aceea.

ILINCA, subscriu la ce au zis fetele. Eu cand am din astea (ca si eu ma mai razbun pe pielite) le las in pace, nu pun nimic, trec de la sine

PISIGRI, sa fie cuminte Catinca, macar pana la Mos Nicolae. Va fi bine!

MADA, ce nasol de biata Adela ca se plimba mult cu microbuzul dimineata. Noi avem noroc ca pe Ana o ia ultima, asa e traseul. Dar tocmai de asta fac un efort sa o iau seara, ca seara ar aduce-o ultima si seara e si mai si traficul. Macar pe Adela o lasa printre primii seara si dimineata o lasati rar. Oricum, ei nu par deloc stresati de statul in masina, mi-a povestit Ana cum e: pai, mai opreste domnu Alex ca se bat copiii, ii desparte, iar porneste, iar opreste, ii cearta, etc. Deci nu e monotonie

Apropos de activitati educative cu piticii, nu stiu daca ati vazut pe FB la Ayla cate activitati poate inventa pt copii, cate chestii manufactureaza si cata rabdare are. Ala da invatat prin joc si cu metoda, am vazut ca sta pe litera A de o gramada de timp, cu multe multe jocuri si modalitati interesante. Jos palaria! Eu una recunosc ca nu am rabdare si ma enervez daca vad ca Ana e pe langa (si deobicei cam e), asa ca nu prea ma omor cu chestiile educative. Sper sa imi treaca mai spre scoala, ca atunci chiar va avea nevoie de rabdarea mea. Pana atunci, avem si noi cateva jocuri, i-am luat o chestie pe care sa "coasa" cu un pix si un siret dupa contur si mai nou avem telefonul lui mami, pe ala face puzzle, ca in realitatea niciodata

Eu ma apuc de aranjamente, maine ma duc la un targ raw vegan cu cateva aranujamente, va fi si Olivia (Uali, daca o mai tineti minte) acolo, asa s-a "nimerit", sa ne accepte organizatoarea pe amandoua, doar ca ea a scris prima si va fi mai vizibila, cred. Dar nu e bai, eu zic ca va fi de bun augur.

Va pupicesc!

Mergi la inceput