Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

ulei de peste si tot felul de vitamine au bagat parintii mei in mine toata copilaria si grasa tot nu sunt.
in urma cu vreo 3-4 ani incapeam in hainele de la liceu...

mai recent am pus cateva kg pe mine dar sunt sigura a daca as manca mai putin si face jogging mai mult in loc sa stau pe forum as scapa de ele.

deci, eu pe aia cu vit. luate in copilarie nu o cred...conteaza faptul ca maninca mult (si probabil mancare nesanatoasa) si nu face efort.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Pt evidenta cheltuielilor folosesc programul cash control.ro. La sfarsitul lunii iti scoate raport cu cat ai cheltuit pe categorii, e foarte bun. Nu stiu daca ma va face sa reduc cheltuielile dar macar ma face sa ma ingrozesc de cat de mult cheltuim

Histamina, mersi de pontul cu spatele de curcan

In copilarie, pana la 3 ani parca, poate creste numarul adipocitelor care se va mentine constant apoi toata viata. De aceea e foarte important sa nu indopam copii cu mancare chiar daca sunt slabuti.

Ani de Stefana (23.01.2008)

ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

si eu am un program asemanator...la fel sunt ingrozita de fiecare data cand il verific.
se duc f. multi bani pe mancare si pe maruntisuri. desi incerc cat pot sa economisesc, ai mei sunt pretentiosi la mancare, vor chestii deosebite...care costa.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padi spune:

Sper sa nu se considere reclama, pentru ca nu este.
De foarte putin timp am descoperit o aplicatie online gratuita de gestiune a bugetului personal. Este vorba de CashControl, eu am incercat-o si sunt mutumita de facilitatile pe care le ofera. Voi utilizati aceasta aplicatie? Sunteti multumiti de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

padi, eu nu, pentru ca am un carnetel unde notez cheltuielile. De cand a inceput fetita mea gradinita, am cheltuit ceva bani pe prostioare - ciocolatele, pufuleti, floricele... Incerc sa nu mai cedez miorlaielilor zilnice.

Am cheltuit bani pe porcarioare si pentru mine, pentru ca, de la o vreme, nu mai sunt in stare sa mananc mancare gatita - gen supa, felul doi - ce-o fi. Prefer sa mananc un pachet de biscuiti TUC natur (3,6 lei) si un mar.

Pentru gatit, ma inspir si din reviste, am folosit o reteta de budinca de conopida si a iesit de s-au lins ai mei pe buze si au mancat-o ca lupu' din poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Pai mie o sa mi se faca rau ca precis o sa-mi zica programul ala ca-s cu buzunarele sparte.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns little_mj spune:

Citat:
citat din mesajul lui padi

Sper sa nu se considere reclama, pentru ca nu este.
De foarte putin timp am descoperit o aplicatie online gratuita de gestiune a bugetului personal. Este vorba de CashControl, eu am incercat-o si sunt mutumita de facilitatile pe care le ofera. Voi utilizati aceasta aplicatie? Sunteti multumiti de ea?

Adriana

Incerc sa-mi simplific viata!

Exact ceva de genul asta ma gandeam zilele trecute ca as avea nevoie. Nici nu stiam ca exista. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Fete dragi, eu am intrat numai sa va multumesc! M-ati ambitionat sa economisesc bani! Mi-am propus sa economisesc $20 pe saptamana, dar am pus cam $40 deoparte (edit: pe saptamana!). La anu' cand plecam in vacanta (anul asta e platita deja si oricum nu am mult) o sa-i fac surpriza sotului meu cu bani de vacanta , ma rog, parte din costul vacantei. Dar daca o tin tot asa, economisesc $2000 pe an! (Asta ar fi exact din jumate de vacanta!) Of, sunt asa mandra de mine! Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

o discutie purtata pe aceeasi tema pe un forum canadian:

http://canadianmoneyforum.com/showthread.php/12848-What-is-your-Savings-Rate

vreo 30% au raspuns ca economisesc intre 25-50%, alti 30% economisesc peste 50% din ceea ce castiga... sondajul nu e reprezentativ totusi deoarece cei care scriu pe acest forum au o anumita educatie financiara.

Interesant e ca discutia a plecat de la cat economiseste clasa medie in China.. e un link in primul mesaj. Pana si aia economisesc peste 50% din venituri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

eu nu reusesc sa economisesc nici 10% din venituri, ce sa mai zic
De fapt, in ultima luna nu am economisit nimic (motivul principal fiind inceperea scolii), ma bucur doar ca nu am facut datorii.

Mi se pare fabulos sa economisesti 50% din venit...uau.... n-as reusi in vecii vecilor..

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Edip, ma enervezi. Io am mai spus-o: intai tre' sa ai DIN CE sa economisesti.

In cazul meu/nostru, n-a trecut asa mult de cand am iesit din buda financiara in care eram, de am fost io la psihiatru, sa vad daca am dat ori nu in depresie. Nu mai aveam niciun fel de speranta ca ne vom reveni, nu mai aveam putere interioara sa ma gandesc macar ca se va schimba ceva. De nebuna, am facut poze cu frigiderul gol, ceva gen "asa nu mai vreau sa ajungem in veci".

Si nu aveam celebrele rate. Nici acum nu avem asa ceva. Doar chiria.

Prostia e ca, atunci cand iti revii, risti sa aluneci in partea cealalta, aia in care cumperi in prostie. Io pentru cumparatul de haine pentru copil recunosc ca am o slabiciune.

Mergi la inceput