Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Ilinca: Nu stiu de ce vi se pare atat de deplasata ideea fratelui Elei ca vitaminele alea nenorocite au stat la baza luarii razna a kilogramelor, ca macar o doza de adevar e pe acolo.
Se stie deja ca presiunea parintilor asupra copiilor pentru a manca, inca de cand sunt bebelusi, poate sa duca la...cum sa spun, relatii defectuoase cu mancarea; bunele intentii ale parintelui care crede el ca musai e sa manance copilul si mai ales "de toate" si mai ales de cand si cand zice el, parintele - pot duce la tulburari de alimentatie ca anorexia, bulimia si probabil si altele. Pompatul de vitamine si suplimente iarasi, pot sa faca o pofta de mancare artificiala, pe care organismul nu ar resimti-o fara aceste stimulente si de aici iar obieiuri alimentare nesanatoase, pana la obezitate.
Prea cred parintii ca hranitul cu "uite avionu'!/ o lingurita pentru mami, una pentru tati, una pentru cutzu/ daca nu mananci nu ai voie aia/ daca nu mananci ficat nu primesti desert/ daca mananci ou primesti o ciocolata" sau indopatul aproape cu fortza, pur si simplu, sunt inofensive si "spre binele copilului"! "Drumul spre iad e pavat cu intentii bune".

Eu sint sigura ca un simbure de adevar exista, pe mine m-au amuzat comentariile lui Rufus si ale Roxanei si inocenta elei cind a vrut sa-i trimita poze lui Rufus .

Dar let's face it: sa nu imi spui ca fratele elei merge de 5 ori pe saptamina la gym, maninca moderat, numai fructe legume si carne slaba si totusi are 120kg, ca nu cred. Sigur ca e mai simplu sa blamam parintii, decit sa incercam sa ne schimbam stilul de viata. Nu zic ca-i usor, e super greu, dar daca s-ar apuca sa scrie zilnic pe o bucata de hirtie ce maninca si cit exercitiu fizic face ar sti exact de unde vin toate problemele.

Ma uit la mine cit sint de sedentara (eu blamam vitaminele pe care le-am luat pentru alaptat pentru ingrasare ), pai cum dracu sa nu ma maresc vazind cu ochii??? Incerc si eu acum sa-mi schimb stilul de viata, ca nu se mai poate, mi-am luat Zumba DVD pentru Wii, ma duc la inot, am taiat dulciurile total (numai o inghetata simbata), taiat piinea. Acu sa vedem cit m-o tine avintul asta, dar clar ca sedentarismul e la baza multor probleme de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Da, Letitia, de acord, nu putem blama DOAR parintii, dar in unele cazuri au si ei o vina (chiar daca am zis, nu din rea intentie) si ei sunt cei care dau startul copiilor; ma uit la copii care la 5-6 ani au deja 40-50 de kile, nu li se vad ochisorii bine de grasime si ma gandesc cum la varsta adulta li se va reprosa si lor:"sunteti grasani ca mancati ca spartii, nu faceti sport, ia puneti osu' la treaba" dar ce sanse au ei pe langa altii carora li s-a dat un start sanatos?...Daca asa esti obisnuit de bebelus, sa cari la gingie in nestire, junkfood, sa fii amenintat daca nu mananci, sa ti se dea organismul peste cap cu vitaminele si suplimentele lu' peshte, daca asa vezi in familie...mai greu sa te mobilizezi ca adult si sa te desprinzi de proastele obiceiuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

I-am si trimis pozele asa sunt eu... ma arunc cu capul inainte si apoi rumeg
a tinut un regim... a slabit... dar cum a lasat garda jos le-a pus la loc. ii este greu ca e f pofticios si delasator...

eu pe de alta parte ma uit la baietelul meu ca de cand nu ii mai dau lapte praf a slabit...nu rau, dar numai e ...pufos...
sotul zice ca iar s-a inaltat... eu nu-l vad dar se poate ca ieri i-am cumparat 2 bluze de stat prin casa si acasa erau mici amandoua...
ma tot rog ca de data asta sa pot alapta mai mult...
scuze iar pt off topic

& +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

... sa cari la gingie in nestire

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

aoleuuu...n-am mai auzit expresia asta pina acum!

Da' e urita rau de tot!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Ela: I-am si trimis pozele asa sunt eu... ma arunc cu capul inainte si apoi rumeg
a tinut un regim... a slabit... dar cum a lasat garda jos le-a pus la loc. ii este greu ca e f pofticios si delasator...

Off topic

Ela, scuza-ma dar am ris cu lacrimi!
Ei vezi, ai pus punctul pe I. Nu zic ca 10% n-or fi vitaminele alea din copilarie, dar 90% este vina noastra.

Ilinca, una e sa ai 16 - 18 ani si sa zici parintelelui ca esti gras din vina lui (ca nah, esti inca sub acoperisul lor) si alta sa ai 35-40 si sa pretinzi acelasi lucru. hai ca ai fost mortala cu "gingia".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ba uite ca mie mi se pare la fel de normal ca la 40 de ani sa te gandesti ca e SI vina parintilor ca esti grasalau; daca intr-adevar in familia ta se manca sanatos si parintii ti-au format obiceiuri alimentare bune, normal ca nu esti gras din vina familiei, dar daca ei ti-au format primele sunkuleine, ti-au nenorocit celulele alea adipoase (na, ma pricep ca naiba la explicatii de-astea si am memorie proasta, dar citisem ca din copilarie celulele alea adipoase se...expandeaza sau ceva de genu' asta la un regim alimentar prost, excesiv, si daca apuci sa te dolofanesti greu sa le mai aduci pe calea cea buna- nu imposibil dar greeeeu) atunci normal sa ai un dinte si impotriva obiceiurilor familionului!
(asta cu "cara la gingie" e intr-adevar o expresie horror si o folosesc din an in Paste, in cercuri familiare doar; pe vremuri am ascultat ceva album R.A.C.L.A si era o piesa despre un popa si la refren era de genul:"...el e unu la o mie/ cara la gingie/ face subbarbie" si m-a marcat rau expresia, ma bantuie si acum uneori:)))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

hai sa spunem ca am avut noroc ca Rufus nu a comentat nici cum ci doar mi-a trimis un PM in care imi explica ce a vrut sa spuna

eu pana acum nu i-am dat nici un supliment. decat fierul ca avem probleme cu el de la nastere.
Acum vreun an poate si mai bine cand citeam pe aici am intrebat si eu d-ra daca e cazul sa-i dau ceva... m-a intrebat "si cand va intra in colectivitate ce mai faci? daca vrei musai poti sa-i dai septo...nu stiu cum. dar eu nu iti recomand." si nu i-am dat inca nimic...

& +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sa stiti ca treaba cu "parintii sunt de vina" nu trebuie luata doar la nivel de alimentatie. Eu am doi copii. Cel mare s-a aruncat genetic vorbind spre familia sotului (mai exact soacra-mea ) si e mare pt varsta lui si daca ar fi lasat "la liber" ar fi si gras. Cel mic care seamana cu neamu' meu e tantar (inalt, slab si iute). Pe masa au aceeasi mancare, de multe ori, cantitativ mananca la fel si totusi cu unul jonglez la limita spre ingrasare (cu toate ca are uneori si doua antrenamente/zi) iar pe celalalt am tendinta sa-l indop sa nu-l sufle vantul la iarna. Asa ca si genetic e "o vina". Doar ca nu inseamna sa zicem "asta e" si sa nu facem nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Da` chiar cum veriifici daca ai economisit ceva pe zi?

pai daca pui in fiecare zi 5 lei in pusculita/borcan inseamna ca ai economisit,nu?

ela, mi-a placut aia cu vitaminele. O sa folosesc si eu scuza asta!

Eu am un caiet in care scriu cat cheltui in fiecare zi.
Am pe zi de cheltuiala 10 euro si scriu acolo.Ce bucurie e cand nu cheltui nimic

POvestea cu vitaminele este adevarata, in sensul ca vitaminele cresc pofta de mancare.Dar un adult nu ajunge la 120 de kg pt ca a luat vitamine in copilarie.

Ilinca, bunicii mei mancau deloc sanatos (acum s-au mai dat pe brazda), cu grasimi, slanina, sunca, chestii de.astea cah, si cu toate astea eu nu suport aceste mancaruri.
Am vazut la TV la Miami Ink o tipa care spunea ca e vegetariana de la 6 ani, pt ca asa a vrut ea. Parintii ei mananca si mancau noral, ea a devenit vegetariana.
Dar sunt familii in care copilul de pana in 10 ani este obez si in continuare indopat cu mancare, cred ca la asta te referi si tu.
Aia chiar nu pot intelege.
Sau era emisiunea 'the biggest loser' pe TLC parca, pe perechi. Tata si fiu, mama si fiica, verisori, frati, la unii membrii familiei erau slabi, la altii grasi.
Eu spre exemplu nu cred de nici un fel in chestia asta cu 'a, maica-ta e grasa, si tu o sa ajungi la fel'.
Obezitatea nu este genetica, poate influenta eventual prin ce spui tu, si anume obiceiuri alimentare nesanatoase.
Ca e imposibil daca nu esti bolnav sa mananci sanatos, sa faci sport si sa te ingrasi pt ca asa grasa e si mama sau asa gras e si tata.
parerea mea proprie si personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Eu am un caiet in care scriu cat cheltui in fiecare zi.

Scotianul: spera sa-i lase fiului caietul curent, mostenit de la tatal lui.

Pitipoanca: renunta la caietele de cheltuieli, caci se termina repede.

Fitoasa: isi cumpara un iPhone5 pe post de caiet de cheltuieli.

Tiganul: la ce i-ar folosi? Oricum nu stie sa scrie.

Mergi la inceput