Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)
Raspunsuri - Pagina 14
XIO spune:
Bird, este vorba pur si simplu de bani.
Tu, cu un salariu bun si fara griji poti pune bani lunar la 'pusculita', dar cand esti in Romania cu un salariu de 200-300 de euro, cheltuieli la bloc de 50 de euro plus curent si altele, chirie, ca apartament nu iti poti cumpara singur, si mancare la preturi mai mari sau egale cu tari precum Germania, Canada, sa te vad atunci cum pui tu lunar bani ca sa platesti iarna caldura.
haha, ce gluma buna!
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Probabil imi cumpar una de 500 de euro pana strang bani de altceva. |
Sfatul meu este sa nu te grabesti.......
La revizia anuala daca cauciucuile sint tocite trebuie sa le inlocuiesti (parca in germania trebuie sa ai si de iarna) , deci cam inca 150 euto, ca banuiesc ca o masina de 500euro nu are cauciucuri noi.
Daca e ceva defect trebuie sa schimbi, si piesele si manopera sint scumpe.
Si mai depinde si citi km faci naveta.....ca eu la peste 25 KM nu cred ca m-as baza pe o masina de 500 euro.
bird70 spune:
Si daca nu pui deoparte cate putin, atunci cum te descurci in iarna? Renunti la mancare de tot? TOCMAI cand esti foarte strans cu banii trebuie sa te gandesti la asta. Cand ai exces de bani, nu conteaza asa tare.
E o chestie cat se poate de veche si de simpla. Vara e mai usor sa traiesti, ai cheltuieli mai putine. Atunci iti faci provizii pentru iarna, strangi un banut, poate cumperi din timp niste haine mai groase de care stii ca vei avea nevoie.
Iarna folosesti mai mult gaz, mai multa electricitate, mananci mai mult si ai nevoie de haine groase. Plus ca daca ai copii, se mai imbolnavesc. Legumele si fructele sunt mai scumpe. Daca peste vara nu reusesti sa pui banutii aia in plus deoparte, inseamna ca iarna nu vei putea supravietui.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Selene_Bunny spune:
bird, este vorba de probleme oarecum de sanatate. Am ales sa intervin acum, pentru ca ma mosteneste, in cazul meu nu a intervenit nimeni si se vede. Sunt probleme nu foarte costisitoare, dar de durata. Crede-ma ca ma bucur ca putem sa ne ocupam de asta fara sa ne destabilizam bugetul.
Amu' ce sa fac, sa nu ma ocup de problema respectiva fiindca tre'sa platesc factura de gaz la iarna? Cu cat trece timpul, cu atat e prea tarziu.
Selene_Bunny spune:
Cu proviziile pentru iarna sunt de acord, cu imbracamintea, iar sunt de acord. Provizii nu am apucat sa fac, nici nu am unde sa le depozitez, am mai spus. Mi-e ciuda ca e asa, dar deocamdata nu ne mai lansam in investitii (gen frigider cu lada frigorifica). Imbracamintea, suntem asigurati 90%, am profitat de niste oferte.
bird70 spune:
Selene,
nu discutam cazul tau particular de iarna asta. E vorba de principiu.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
ela_04 spune:
Prima mea masina a costat 500 de dolari Dacia 1300 din 1980.
Aveam 20 de ani si eram tare mandra de mine
Am luato din targ si a mers cam vreo 2 statii de autobuz
Am mai bagat in ea inca vreo 2000 de dolari. Am vanduto tot cu 500.
A meritat?... nu mai stiu dar am invatat sa conduc destul de bine pe ea. Sa-i curat bujiile iarna eh ce vremuri...
A doua, a costat 1500 euro si o perioada nu am bagat nici un ban in ea. Am luato de la un batran care chiar avea grija de ea. Cand am lovito (statea pe aceasi strada, la cateva blocuri) aproape ca ii dadeau lacrimile.
A treia am luato noua. Nici asta nu mi s-a parut vreo afacere... adica urmatoare nu o sa mai fie din fabrica.
& +35
andacos spune:
Xio,ab...are drepatte.
daca tot nu renuntzi la idee,vezi sa aiba TÜV-ul pe 2 ani si sa-tzi de cauciuri de vara si iarna .Aiic nu te joci cu tÜV-ul,pina nu o ai tehn ic la punct pusa ,nu potzi conduce fara consecintze(pentru tine personal)
De asemeni vezi ca aici reparatziile te usuca d ebani,se lucreaza (cred ca in 99%din cazuri)doar cu piese originale...e foarte scump si se face totul pe factura.(asa ai si garantzia lucrarii facute)
ela...ce masina ai luat tu cu 1500 de euro?(nu te intreb citzi km avea la bord ca stiu cum merge treaba in Romania)
editez sa-i spun lui Xio sa se intereseze de asemeni ,daca poate circula in oras cu masina aia,sunt orase in Germania in care daca nu ai placheta verde la masina,nu potzi circula!
Dana
ela_04 spune:
Tot Dacia! Normal
Si apoi Loganul.
Urmatoarea o sa fie un Golf micut dar nu ma grabesc ca mai am de stat cu bb si pana la supermarket sau gradinita merge cu orice.
& +35
andacos spune:
AAa...ok mersi!
Ma poate ajuta cineva cu vreun site romanesc cu masini second hand?
Ma intereseaza ce pretzuri sunt pe piatza romaneasca .
Scuze de off topic.
Dana