Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Eu ma folosesc de banii rudelor

Ai noroc ......rudele mele nici sa stringa toata viata nu puteau sa imi plateasca casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Vreau sa stiu si eu la ce magazin serios din Romania te poti duce cu banii cash si negocia pretul afisat.

Sa zicem ca vreau sa iau de la Carrefour sau Metro sau Selgros un TV care costa 400 de lei si sa-l platesc in 12 rate. Daca ma duc cu 300 de lei in mana, il pot lua cu atata?

Nu am auzit pana acum de aceasta posibilitate, adica pe fatza sa fie alba si pe spate neagra. Parca as cumpara pe sub mana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io nu stiu daca pot sa optez pentru ceva, cat timp nu sunt titular de contract. Dar mereu ma uit cat arata contorul atunci cand vine factura lunara si mereu arata mai mult decat e pe factura lunara.

bird, cat castiga, pe ora, un junior engineer - designer in Australia?

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

pai autocitirea eu o dau prin telefon. e codul de client si zilele in care poti da autocitirea.
la tel e un robot asa ca nu te intreaba nimeni daca esti proprietar sau nu.
eu dau autocitirea doar iarna ca astia pun prea putin de la ei si apoi la regularizare ma rupe.

Edit. pe factura sunt trecute toate datele. nu stiu ce are laptopul asta...ca a disparut din fraza
& +35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:

Vreau sa stiu si eu la ce magazin serios din Romania te poti duce cu banii cash si negocia pretul afisat.

Nu stiu Selene....ca nici eu la mincare nu negociez ......decit la piata si la macelar, nu in supermarket.
In schimb cind cumperi masina , mobila poti obtine reduceri sau inca ceva pe linga.

Edit: Noi cind am luat televizorul nu ne-am aruncat din start, am asteptat la oferte(nu stiu daca sint si in Romania)....de obicei aici sint dupa sarbatori cind lumea a cam terminat banii si nu mai au vinzari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Eu ma folosesc de banii rudelor

Ai noroc ......rudele mele nici sa stringa toata viata nu puteau sa imi plateasca casa

Eeee nici ei nu iti dau pt toata casa... am zis doar 10000 euro.
omul te ajuta dar nu iti baga in traista. trebui sa dai si tu din coate. Cam asa a fost mereu...

& +35

Mergi la inceput

Aici sunt tot timpul oferte, prin rotatie. TV-ul nostru tot la oferta e luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:

bird, pe timp de vara, gazul ma costa 40 de lei/luna. Pe timp de iarna, ma costa 120 de lei pe luna. Cel putin.

Eu platesc lunar facturile, insa, la 3 luni, vine o factura de regularizare pentru cele 3 luni deja platite. Si mai platesc o tura.

Faci un calcul cat platesti gazul pe an, aduni toate sumele, iarna, vara si regularizari. Apoi imparti suma la 12 si pui banii astia in contul de facturi in fiecare luna. In felul asta in iarna nu te va sparge factura de gaz. Iarna ai oricum cheltuieli mai mari decat vara si va fi mai usor de trait.

Nu stiu cat castiga un inginer incepator, banuiesc ca in jur de 25 dolari/ora si creste in fiecare an.

Xio,
la noi daca platesti mobila sau electronice cu cash poti negocia pretul, chiar daca e la oferta si zic ei ca nu mai negociaza . Ieri am fost la magazin sa cumpar un accesoriu pentru o consola de jocuri. Pretul era 75 dolari, am negociat si mi-a dat-o cu 63 . La produse mari poti negocia mult din pret mai ales daca cumperi mai multe produse. Poti sa te duci la un magazin si sa spui ca masina aia de spalat ai vazut-o cu 500 dolari la alt magazin nu cu 550 cat o au ei. Si magazinul in care esti iti ofera de obicei un pret sub ce ai vazut in alta parte.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Dolari australieni?

25.00 AUD = 25.4029 USD

Pfuai de capul meu!

Mergi la inceput

Citat:
Faci un calcul cat platesti gazul pe an, aduni toate sumele, iarna, vara si regularizari. Apoi imparti suma la 12 si pui banii astia in contul de facturi in fiecare luna. In felul asta in iarna nu te va sparge factura de gaz. Iarna ai oricum cheltuieli mai mari decat vara si va fi mai usor de trait.

Cre' ca-i dau dreptate lui Edip la faza cu mentalitatea... Io oricum pun lunar bani deoparte pentru facturile din luna aia, dar n-am de un' sa scot bani in avans si pentru facturile urmatoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Pai ba da, acum am realizat ca imi trebuie masina in max 2 luni :))
Ce e de facut in situatia asta?

Depinde pentru ce iti trebuie masina. Daca ai nevoie de ea ca sa castigi mai multi bani, atunci poti sa o vezi ca pe o investitie si se merita sa o iei. Masina pe care ti-o cumperi trebuie sa fie in functie de ce ai nevoie. Iti trebuie sa mergi distante mari, sa o folosesti zilnic, mergi prin oras sau in afara orasului?
Citat:
Ab, adica nu ai platit toata excursia integral cand ai facut rezervarea

Daca faci rezervarile cu mult timp inainte nu e nevoie sa platesti pe loc. Pana pleci in vacanta poti sa ai totul platit si bani de cheltuiala pusi deoparte. Trebuie sa faci planul corect, sa pui banii deoparte si sa nu te intinzi mai mult decat iti permiti.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput