Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
Celena2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lillo Totusi vorbim de copilasi de 5-6 ani. Daca ar fi ramas la gradinita i-ar fi insotit ingrijitoarea si la toaleta dar pentru ca sunt la scoala trebuie sa se descurce... |
Nici la gradi nu-i supraveghea nimeni. Doamna se oprea in drum la clasa vecina si statea de vorba cu d-na educatoare de acolo, fara nici o apasare, iar copiii se jucau singurei in clasa. Era singurul lucru care ma deranja la ea, in rest lucra tot timpl cu ei. La scoala nu putem intra intotdeauna pina in clasa. Asta e.... eu am invatat-o din primele zile ca, in cazul in care se rataceste pe holuri sa intrebe un adult sau pe bodyguard unde este clasa ei. Din fericire n-a fost cazul, se orienteaza in spatiu. De imbracat, se imbraca singurica de micuta,indiferent ca avem nasturi, fermoar sau arici, la sireturi avem probleme insa le evitam deocamdata.
Lillo spune:
La noi la gradi erau supravegheati permanent. S-au intamplat niste accidente si nu mai erau lasati singuri.
Se pare ca sunt singura careia nu i se pare deloc normal ca niste copii sub 7 ani sa fie lasati complet nesupravegheati.
Am propus niste solutii catre inspectorat, sper sa se aleaga una si sa se aplice.
Celena2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lillo Se pare ca sunt singura careia nu i se pare deloc normal ca niste copii sub 7 ani sa fie lasati complet nesupravegheati. Am propus niste solutii catre inspectorat, sper sa se aleaga una si sa se aplice. |
Nu Lillo, nu esti singura. Fiecare parinte doreste asta insa, in realitate. nu se intampla si nici nu se va schimba nimic....
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Celena2
Nu Lillo, nu esti singura. Fiecare parinte doreste asta insa, in realitate. nu se intampla si nici nu se va schimba nimic.... |
Si pana acum toate generatiile de copii ce intrau in clasa I la 6 ani tot "nesupravegheati" erau. Chiar daca in ultimi ani erau mai putini copii dati la scoala la 6 ani, au existat totusi destui prin scoli.
Copiii se adapteaza mult mai usor decat credem noi, noua parintilor, ne este muuult mai greu, ii tot vedem mici si neajutorati.
In scoala baiatului meu, parintii nu au voie sa intre decat in curtea scolii, in cladire intra doar elevii. La inceput, in prima luna isi aduna fiecare invatatoare bobocii de la careu, apoi au invatat sa se duca singurei. Exista paza la poarta, nu iese nici un elev fara bilet de la director ( nici prichindel, nici cei de a opta), exista paza pe fiecare etaj, daca se "ratacesc" ( s-a intamplat in primele zile) ii duce de manuta la clasa lor, piticii stiu ca ii pot cere ajutorul in caz de nevoie domnului de la paza de pe etajul lor sau oricarui alt bodyguard din cei 6 prezenti permanent in scoala.
Yagmur spune:
Baietelul meu ajunge la 7.20 in scoala. La poarta ne despartim si merge singur in clasa. Unde se joaca pana vine invatatoarea. Sunt paznici si la poarta si pe coridor. Acum il si cunosc foarte bine fiind cel mai mititel care ajunge atat de devreme.
I-am spus sa stea in clasa si sa nu iasa pe coridor. Pana acum nu am avut probleme.
Invatatoarea nu ajunge inainte de 7.45.
Yagmur si Luca
Lillo spune:
Nu e nici o paza pe coridoare, de fapt nu e nici un adult dispus sa ii ajute. Daca ar fii nu m-as agita. Si fii-mea stie sa mearga la secretariat daca se ratceste, dar la 8:10 inca e incuiata usa. Profesorii de serviciu ii reped daca indraznesc sa se planga ca e intuneric in clasa sau daca au orice alta problema, in plus stau la intrarea in scoala. In harmalaia de la usa nu se mai aude daca vreun prichindel striga dupa ajutor in clase. Una din solutiile propuse de mine chiar asta a fost, ca o femeie de serviciu sa stea pe coridorul catre clasele pregatitoare si sa ii indrume/ajute daca e nevoie.
danaionela spune:
Lillo dar la ce ora incepe la voi scoala ,daca la 8,10 est usa inca incuiata la secretriat?
Cu fularele siretrile si alte minunatii, eu am incercat sa le evit pe cat posibil si sa le inlocuiesc cu altele exact cum au spus fetele de mai sus.
Nu cred ca femeile de servici or sa vrea sa stea cu cei mici petru ca si asa sunt putine la nivel de scoala si ele au alte sarcini. Cel mai bine este sa vorbiti cu toti parintii si sa incercati ca din surse proprii sa asigurati paza tot timpul.. altfel nu vad cum s-ar rezolva problema.
Este greu cu cei mici la scoala in conditiile care sunt in acest moment, mai ales cu cei care nu au implinit 6 ani, dar in acest caz si parintele trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru ca a fost alegerea lui sa-i inscrie sau nu in scoala.
Lav_me spune:
Noi in scoala avem gardian platit din banii parintilor, 30 ron/an/copil. La inceputul anului regula era ca dna inv. sa preia copii dimineata la 7.40-45 si sa/i urce ea (invatam la etj 2 :D), daca se strecura vreun parinte, la cancelarie era "trasa de urechi"..invatatoarea....Intre timp unii parinti au vociferat, cum ca unii copii au teama de scari, ca e greu pana se obisnuiesc si, ca urmare, mai "trisam", dar ca regula de baza se stie dnele inv ii urcasi tot ele ii coboara. Exceptie au facut de la inceput parintii care trebuiau sa ajunga si ei la 8 la serv, ii lasau in cls pe cei mici de la 7.30, nesupravegheati, ce/i drept copii erau obisnuiti de la gradi cu orarul acesta , responsabilitatea si-o asuma tot parintele pt. ca realitatea e : lipsa de personal :D ca sa nu mai zic ca o data pe sapt., vineri, 2 parinti, in ordinea data de catalog va trb sa mergem sa facem curatenie in clasa, iar... lipsa de personal :D.. Mi se pare jenibil, e una din sc f. bn din Gl...dar, una peste alta ma bucur ca Lavinia merge la sc, desi mi-as fi dorit sa se lucreze mai mult la clasa pregatitoare, plus ca simt o lipsa acuta de cxomunicare inte dna si parinti, de cand a inceput sc am avut o sg sedinta in a 2 a sapt :D nu mai zic ca abia i/ am "smuls" id ul de mess, poate reusesc sa dezvolt o rel. virtuala..NIMIC...nu mi a raspuns niciodata, abia la tel am discutat putin si asta din cauza ca am reusit sa castig un videoproiector prin campania de la Real si era necesar sa comunicam...in rest...pare f. pregatita profesional, energica, inspira incredere..mizez si eu pe asta :)
Lillo spune:
Nu e o idee rea sa angajam, din banii parintilor, un agent de paza. Nici nu stiam ca e posibil, ma gandeam ca doar scoala poate face asta. Voi propune si varianta asta.
In rest nu am de ce sa ma plang. Cu invatatoarea comunicam f. bine. A organizat 2 sedinte cu parinitii, e prezenta in fiecare saptamana la consultatii cu parintii, daca e vreo urgenta putem comunica pe mail, telefon sau in cel mai rau caz la pranz cand ne preda copiii.
fluturasha spune:
Desi initial reticenta cu privire la clasa pregatitoare cand a inceput scoala am pornit la drum optimista.
Acum nu mai stiu ce e bine si ce e rau:
- comunicarea elev-invatator este la un nivel scazut (de vina este si programa, dar uneori am senzatia ca se discuta cu ei ca si cu copii de 2-3 ani)
- comunicarea parinte-parinte - la radio "sant" toata lumea are nemultumiri in cadru oficial toti parintii sunt pro-orice spune domnul/doamna - posibil teama de notare subiectiva
- comunicarea elev-invatoator de tipul "seful are intodeauna dreptate".
- cololam, coloram si uitam ... uitam ce am facut la gradinita
- nu exista o evaluare a nivelului clasei si o predare conform nivelului
.... si lista poate continua.
PS. NU generalizez! Sunt scoli, clase, invatatori pentru care ma inclin.