De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)
Raspunsuri - Pagina 17
Ilinca_M. spune:
Mai ab-cifrecifre, deja esti prea de tot; nu e oana85 persoana cu care sa fiu cel mai in concordantza in idei pe forum, dar tu deja intreci masura, practici un atac la persoana josnic; chiar asa ti s-a pus pata ca de cateva zeci de pagini nu mai stii altceva, decat ca Oana si-a pus copilu' cel mare sclav pe plantatie?! Eu cred ca poti sa-ti justifici un punct de vedere fara sa tot faci presupozitii rautacioase pe care sa le repeti ca un papagal pe post de "argument".
ab5174 spune:
Ilinca_M , eu ce face Oana il vad ca ABUZ ......si da scriu sute de mesaje pe tema asta ......sint impotriva abuzului fata de un copil.
Inclusiv faptul ca il privaza de dreptul la educatie .
Faptul ca scrie ca merg copiii la deal si tipa vecinul la ei....cind spunea ca nu pleaca nicaieri din fata portii.Ea trebuie sa fie ACOLO sa ii protejeze.
Ilinca_M. spune:
Apoi anti-abuz is si io, dar mie nu mi se pare ca tu lupti impotriva abuzului p'acilea ci strict impotriva Oanei, tii neaparat sa o desfiintezi ca mama si mai mult, ca persoana, facand aceleasi insinuari rautacioase la infinit. Si eu am citit topicul si nu-mi reiese ca Oana il pune pe cel mare sa fie "tutorele" celor mici, ca l-ar exploata, ca i-ar fura copilaria punandu-i pe umeri responsabilitatea ingrijirii celor mici! Ca-i mai zice sa se uite a ei sau sa-i dea raportul despre pitici, da, e riscant- dar asta fiindca nu te poti baza pe un copil de 6 ani cand vine vorba de siguranta altora de 3 ani si 1 an jumate! Cu asta sunt de acord, ca e prea relaxata si l-a luat in brate pe "nu se poate intampla nimic rau", dar zau ca nu reiese ca l-ar fi facut rob pe cel mare!
Il priveaza de dreptul la educatie....oh si vai, cat dramatism, mai pui si semnul tragismului: Il priveaza pe naiba, asa zici de parca ar avea 14 ani si muma-sa nu l-ar fi dat veci la scoala ca sa-l tina la sapa...il da la anul, ce atata boceala. Da, ar fi putut sa-l dea deja, dar ce atata despicat firul in 4, ce atata tragedie...in definitiv si gradinita e tot o institutie care se ocupa cu educatia.
Zau asa, te ascunzi dupa o cauza nobila ca sa-i tot tragi cate una sub centura Oanei, ba inca intr-un stil tare infantil...:(.
eumada spune:
Hi hi..atunci toti copiii de o anume etnie,chiar si cei din familii foarte sarace,practic 25 la suta din copiii Romaniei sunt" abuzati" ca parintii ii pun la munca de mici,sau le lasa fratii mai mici in grija,sau nu-i dau la scoala ca nu au cu ce ii intretine acolo...scoala e scumpa mai in Romania,scumpa rau.Haide sa nu folosim vorbe mari,caci copiii nescolarizati pana la 14 ani in Romania sunt la tot pasul.Da,poate Oana amana datul in colectivitate..ei si?Au timp sa invete...multi dintre cei de o varsta cu mine au fost dati de 8 ani la scoala...si?Tot acelasi curs il are viata...scoala,liceu,facultate....servici,eventual plecat din tara....
Si eu aveam un vecin(profesor universitar) care racnea la toti copiii de pe aici ca se joaca sub geamul lui si il enerveaza....si credeti-ma nu a luat bataie de la parinti,ba chiar cei mici erau indemnati sa-i faca in ciuda..a murit saracu` si nici macar nevasta-sa nu a tinut doliul.....
I-am zis eu vreo doua ca parca aproape de masina mea si nu prea aveam loc de iesit.Dupa ce am vazut ca e degeaba,i-am mutat masina odata,am impins-o cu masina mea.Na.Cand si-a gasit-o la 1 metru mai incolo si fara urme pe ea,a facut criza de fiere....
Aqai spune:
Musai sa fiu de acord cu Ilinca.
Ab, e urat ce faci, ti s-a pus tie pata pe oana ca vezi doamne isi abuzeaza copiii si ii priveaza de dreptul la educatie.
Pai sa ma ierte domnul, dar de cand s-a pus semn egal si excluziune orice altceva intre educatie academica si educatie in general? Nu-i neglijat copilu' fiindca nu l-a pus mama sa faca 1+1 sau sa recite papagaliceste zilele saptamanii. Ba dimpotriva, un copil mediu pus la invatat de mic ca sa nu piarda startul si o mama incrancenata ca trebuie sa-i dea inainte miroase mai rau a neglijare a NEVOILOR REALE ale copilului.
si pls, faptul ca stau 3 copii impreuna in card nu inseamna ca cel mare tre' sa-l hraneasca, protejeze si spele la fund pe cel mic. Da si tu Oana, stai fa bine langa ei ca nimeni nu e ferit de accidente si daca doamne fereste iti cade unul in cap, nu doar cel mic, ci poate chiar ala mare, 5-10 minute fac diferenta inre multe.... si cand o ia ala mare in freza si-si rupe doamne feri un picior, ma indoiesc ca aia mici or fi in stare sa te cheme.
Revenind
Nevoia de performanta academica e o nevoie a societatii, nu a copilului! copilu' ala care merge la 6, 7, 8 ani la scoala va fi la fel de bun si de destept si poate si ceva mai rapid decat restul si nu va pierde absolut nimic, ba va si recupera. Insa va avea un an in plus si o experienta de copilarit aproape de familie si de mediul in care se simte ocrotit si asta e mult pentru dezvoltarea viitorului adult stabil, doamne chiar nu e posibil sa fim toti genii.
Presiunea asta stupida pe realizari precoce nu o sa transforme nici un copil in geniu sau in varf, ci doar in inca o picatura in oceanul de mediocritate ridicata, ce-i drept, la o treapta mai sus. Si aici nu ma refer la copiii varfuri/ genii reali, aia or sa straluceasca oriunde si la orice varsta in mod natural, indiferent de varsta la care termina liceul.
Asa ca va rog, doamnelor, un pic de toleranta. Un copil poate fi bullied si la 6 ani de unul de 5 si la 8 ani de unul de 6 si invers iara nu varsta este cea care va elimina discrepanta asta, ci exact recunoasterea starii emotionale a copilului. Subiectul asta s-a transformat intr-o cursa de cai, al meu e mai pur-sange decat altul si daca vai mie se uita unul mai mare la el o sa-i cada din coama si nu mai castiga cursa si castiga ala mare ca-i mai mare....
Nici nu stiu cum sa-mi mai exprim revolta fata de atat lipsa de toleranta si orbire fata de bunastarea generala a unui copil. Sufletul lui e poate mai important la varsta fiindca aici nu te intorci ca la tabla inmultirii, nu stiu sa fac 10X45 deci poate e necesar sa iau conceptul de la 2x2. Sunt sute de studii pe tema asta, nu trebuie sa va spun eu. SI nici nu trebuie sa va spun unde se asigura nevoia lui de afectivitate mai bine, acasa sau la scoala.
da' de astea uitam cateodata. ne intereseaza doar sa plece la 18 ani pe muchie sa scapam si noi odata naibii de crescut copii. ca asa e modelul.
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Nu Oana, sint elctrician ......si ce am constatat este ca l-ai 'bagat pe cel mare in priza' sa aiba grija de cei mici ........cu scuza ca te ajuta si pe tine. |
ab nu vreau sa par rautacioasa dar nu mi te pot imagina lucrand cu copiii, la felul tau de-a te exprima aici pe forum si parerile tale cu privire la mine ...si mie imi este usor sa spun ca daca as fi mama unui copil care ai tu grija te-as reclama ptr felul tau de-a fi,rautacios ..dar "te cunosc" doar virtual, asa ca banuiesc ca in realitate esti draguta daca iti place sa lucrezi cu copiii
bine nu tuturor le place,unii o fac de nevoie si fac totul ca o obligatie (ca fosta educatoare care o avea David si lovea copiii):(
mereu cand te intreb ceva ocolesti sa-mi raspunzi,cu privire la copii,acum la job, esti ironica..deci nu inteleg de unde vine frustrarea asta a ta
eu stiu ca pe tine mai mult te deranjeaza comentariile mele cand iti raspund tie,decat faptul ca imi dau eu copilul la sc la 7 ani sau faptul ca tu crezi ca e dadaca
repet ,din nou,un copil de 6 ani nu poate fi dadaca,nu te poti baza sa aiba grija de un alt copil
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Aqai da' de astea uitam cateodata. ne intereseaza doar sa plece la 18 ani pe muchie sa scapam si noi odata naibii de crescut copii. ca asa e modelul. _ |
Eu nu stiu cum de ai ajuns tu la concluzia asta(mie mi se pare rautacioasa,da' o fi doar parerea mea),eu cred ca sunt putzine mame care isi doresc lucrul asta!
Garantat ,eu sunt una dintre ele,mie mi se rupe sufletul cind ma gindesc ca ...va veni momentul ala!
Al meu nu cred ca va pleca de linga noi la 18 ani(nu va termina scoala in primul rind pina atunci),va mai dura pina se va "coace"si va dori sa-si ia zborul!Asa e el,inca necopt pentru multe,chiar si pentru plecatul de acasa!
Bineintzeles ca daca va dori sa plece la 18 ani,n-am sa-l impiedic,nu as avea cum,insa as suferi ca un ciine!Partea mea logica spune ca e firesc,e normal,inima mea de mama...greu va accepta asta!
Dar tu pe ce te bazezi cind spui "ne intereseaza doar sa plece la 18 ani?"
Dana
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Mai stie cineva de la ce venea PTP? In afara de Pierderea timpului pretios **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Era PTAP: Pregatirea Tineretului Pentru Apararea Patriei. Io am tras cu pusca .
Tilia spune:
De fapt, conteaza varsta.
Citeam un articol care zicea ca cei mai destepti sunt copiii nascuti primavara - dar asta se masura prin notele de la teste, explicatia fiind ca cei nascuti primavara erau cei mai mari din clasa.
PS - Oama are mentalitatea de la tara, sacrificiul unui copil in favoarea celorlalti. Da, si mie mi se pare ca il pune pe cel mare pe ultimul lor.
mihaela_s spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
era de fapt PTAP. Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Acum am ajuns la postul asta . Mianna, se vede ca suntem de-un leat.