De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
vad cum parintii se chinuie cu orele sa faca teme cu ei,sa le explice ,cum stau in cl 1 si invata literele ,adica la 7 ani,si in a2-a cum citesc "m -a- m- a "si apoi zic :mama si tot asa pe litere,la 8 ani, si vreti sa-mi spuneti ca un copil de 5,6 ani stie sa scrie si sa citeasca ?

Tu vorbesti serios? La 7 ani se chinuie parintii cu orele sa invete literele si la 8 ani sa citeasca 'mama'?

Eu, la fel ca si majoritatea colegilor de clasa am intrat in clasa 1 la 6 ani. Stiam deja literele si stiam sa-mi scriu numele, adresa si numarul de telefon. La sfarsitul clasei 1 citeam bine.

Parintii mei au lucrat mult si nu au avut timp sa stea dupa fundul meu iar pe vremea aia nu se faceau litere la gradi. Eu in schimb am avut mai mult timp cu copiii mei si fiica-mea cea mare stia sa scrie si sa citeasca, sa adune si sa scada la 6 ani fara sa fi fost la gradi sau la scoala. Nu am facut liniute sau alte chestii plictisitoare cu ea. Banuiesc ca ar fi refuzat sa colaboreze daca ii ceream sa faca randuri de carligute si liniute. Am lasat-o sa scrie cum putea, urat, cu litere mai mari, mai mici, important a fost ca scria corect.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

bird "cum stau cu orele sa faca teme cu ei"(virgula)la cl 1 invata literele(virgula),a 2-a citesc inca pe silabe
deci sunt fraze diferite ,trebuia sa pun punct si virgula ca sa se inteleaga,vina mea...

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

lalaD unde ti-a disparut comentariu ?ca nu am retinut tot ce ai zis acolo

L-am sters deoarece chiar nu are rost.
Este irelevant ce face copilul x sau y.
Nu suntem in vestiarul baietilor ca sa comparam cine are ce mai dezvoltat.

Cumpara daca vrei manualele de gradinita si/sau clasa I si vei vedea ce se face in cadrul acelor ani.
Asta numai daca doresti, bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Oanap85,tu spui ca nu stie ce sunt alea multimi,dar ma gandesc ca totusi stie sa puna alaturi imagini asemanatoare.Le poti numi grupuri,nu multimi...De fapt e acelasi lucru,exprimat mai pe intelesul lui...Ei,nu-i asa ca stie ce sunt multimile?

Mergi la inceput

bine si al meu stie literele,asta este altceva,eu ziceam ca invata in cl 1, si ,in a 2-a inca citesc pe litere,silabe ,unii..
mai exact ce am vazut eu ..ca sa nu se subinteleaga altceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:

bine si al meu stie literele,asta este altceva,eu ziceam ca le invata in cl 1, si ,in a 2-a inca citesc pe litere,silabe ,unii..

Tu incerci sa ne convingi ca in clasa a 2-a in Romania se citeste pe silabe? Si tu in continuare crezi ca e prea solicitant si trebuie sa dai copilul la 7-8 ani ca sa citeasca pe silabe la 8-9 ani? Eu am citit primul meu roman la 9 ani, mi-l amintesc si acum, 'Singur pe lume'. Copiii mei au citit Harry Potter tot pe la 9-10 ani.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:

bine si al meu stie literele,asta este altceva,eu ziceam ca le invata in cl 1, si ,in a 2-a inca citesc pe litere,silabe ,unii..

Tu incerci sa ne convingi ca in clasa a 2-a in Romania se citeste pe silabe? Si tu in continuare crezi ca e prea solicitant si trebuie sa dai copilul la 7-8 ani ca sa citeasca pe silabe la 8-9 ani? Eu am citit primul meu roman la 9 ani, mi-l amintesc si acum, 'Singur pe lume'. Copiii mei au citit Harry Potter tot pe la 9-10 ani.

nu bird nu incerc sa va conving de nimic,eu spun doar ceea ce vad..realitatea
ca sunt copii care la 8 ani ,nu la 9,citesc inca pe silabe(copii care au facut anul asta 8 ani si au trecut in a2-a)
iar faptul cand imi dau eu copilul la scoala nu are legatura..
asa consider eu ca la 7 ani sa mearga la cl 1
si eu stiam sa citesc la 9 ani f bine,fapt pentru care m-am inscris la o biblioteca si luam cate 3 carti de povesti nemuritoare:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Fetelor,hai sa nu se transforme aici in cine are cel mai destept copil.
Si Eva ignora povestile educatoarei ca ea le stie de mica pe de rost si o corecteaza,asa ca doamna citeste exact din carte.Eva isi ia doi trei copii cu ea si se duc la masute unde se joaca cu ceva..dar asta nu inseamna ca daca Eva recunoaste multimi pana la 10(obiecte,degete,bilute) si ca stie povestile pe de rost sau ca stie sa creeze colaje si sa decupeze de la 2 ani nu are nevoie de scoala.Copiii mai stiutori pot merge in grupe clase mai mri cu un an,dar,pe drum,achizitiile care se fac odata cu grupa se pierd.Si apar lacunele.Pe parcurs se vor face grupuri de lucru dupa capacitati,dar blazarea la scoala nu e buna,zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Tin minte ca acum vreo 3 ani cand vara-mea l-a dat la scoala pe cel mare (care tot asa nu prea a fost pe la gradinita) a ramas blocata cand al ei copil era singurul din clasa care nu stia sa citeasca la 7 ani.
Este vb de o scoala din cartierul Titan...sa nu va ganditi la cine stie ce scoala...
Acelasi lucru il credea si ea... nu e cazul sa-si bata capul ca oricum nimeni nu stie sa citeasca la 7 ani
Copilul a avut enorm de mult de recuperat...
Asa ca Brid in Ro e ca peste tot in lume... daca nu te ocupi de copil nu are de unde sa stie sa citeasca. Pt asta ar trebui ca cineva sa se ocupe de el si sa-l invete.

& +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1
iar in romineste nu pricepe nici cum nu intelege.

Eu zic sa incerci totusi romAneste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:

ab,tu lucrezi cu copiii?mai exact ce faci?esti educator ,ingrijitor ?ce anume?

Nu Oana, sint elctrician ......si ce am constatat este ca l-ai 'bagat pe cel mare in priza' sa aiba grija de cei mici ........cu scuza ca te ajuta si pe tine.

Mergi la inceput