De la ce varsta fara un adult in preajma?(4)
Raspunsuri - Pagina 15
filofteia spune:
Citat: |
Anul trecut s-a dat evaluare psihosomatica pentru cei care intrau in clasa pregatitoare si aveau nevoie de ea, materialele dupa care comisia a facut evaluarea au fost publice pe net. |
Si daca un copil de 7 ani nu trecea testul asta... nu-l primeau in grupa pregatitoare???
Si LalaD (stii ca eu te iubesc ) totusi nu sunt toti ca ai tai.
Pe de alta parte Oana sa stii ca sunt multi copii care stiu sa citeasca la 6 ani. Si le place sa citeasca.
Un var de-al lui fiimiu citea la 5 ani ca al meu la 9 (nu degeaba spun eu ca atunci trebuia al meu sa invete sa citeasca).Al meu la 8 ani citea inca monosilabic (cum spui tu)... In schimb varsu... la 8 ani citea romane.
Sabina spune:
Eumada, am povestit de gradinita fetitei mele, nu de toate gradinitele.
Oricum, Sofia a fost constant la gradi abia de la 5 ani jumate, pana atunci, mai mult lipsa gaura, ba se imbolnavea, ba s-a nascut Ghe si nu am vrut sa ii aduca boli pana la 6 luni (i-a adus la 6 luni fix ) samd.
Poate nu a fost chiar fair sa o pun pe ea de exemplu, pt ca, asa cum zicea si Lala, Sofia stia fff multe de mica, pur si simplu, in zbor.
dar am avut o incercare cu cel mic la gradi de stat si a trebuit sa abandonam dupa 2 zile, pentru ca , desi s-a dus cu fericire si bucurie, a doua zi deja nu mai vroia sa intre in clasa.
Iar apoi l-am dus imediat la fosta gradinitia a Sofiei, unde n-a avut nicio problema de adaptare.
Nu e o gradinita geniala, dar nu are atmosfera aia grea.
Cred ca totusi omul sfinteste locul, sunt convinsa ca exista gradinite de stat fff bune si cu personal simpatic si relaxat, numai ca noi nu apartinem cu domiciliul de niciuna dintre ele si nici n-am vrut sa fac eforturi suplimentare.
totusi, vestea ca s-ar putea din nou reloca pregatitoarea in gradinite ma cam tulbura, ca eu speram sa scap de costuri la anu :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mianna spune:
citat din mesajul lui XIO Mai stie cineva de la ce venea PTP? In afara de Pierderea timpului pretios |
era de fapt PTAP.
Pregatirea Tineretului pentru Apararea Patriei
eumada spune:
Sabina si Eva stie foarte multe..la evaluarea psihologica pe care i-a facut-o psihologul gradinitei a iesit cu dezvoltare intelectuala 4-5 ani.....dar daca pana acum cateva zile m-am temut ca va sta blazata si stiind atat de multe va intoarce spatele,,,a venit cu achizitii surprinzatoare...doua poezii in engleza in trei zile si niste pasi de dans surprinzatori,ca ea e asezata ca tac`su`...
Da` sunt multe gradinite de stat imbacsite,dar astia de la Eva isi fac un titlu de glorie din a se descurca cu diverse temperamente la copii si cu diverse situatii....mai e de lucru,Eva e razboinica de felul ei9seamana cu ma-sa) si e si leoaica ca si zodie dar au stiut cum s-o ia si hopa...maimuta imi da noi replici de ma da pe spate.Si-a facut deja o gasca de pitici....stau toata ziua ca mosnegii si boscorodesc intre ei....
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Si daca un copil de 7 ani nu trecea testul asta... nu-l primeau in grupa pregatitoare??? Si LalaD (stii ca eu te iubesc ) totusi nu sunt toti ca ai tai. |
Nu, Filofteia am precizat :"si aveau nevoie de ea"
Au fost cazuri stabilite prin lege in care unii copii au avut nevoie de aceasta evaluare, nu toti.
PS: iubirea aia e reciproca si evident ca nu ma astept sa fie toti ca ai mei dar nici sa se spuna ca in clasa a doua citesc "m-a-m-a"
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Sabina totusi, vestea ca s-ar putea din nou reloca pregatitoarea in gradinite ma cam tulbura, ca eu speram sa scap de costuri la anu :D |
Eu tot cred si sper sa fie electorala discutia asta si in decembrie sa anunte cand se fac inscrierile ...la scoala
mianna spune:
citat din mesajul lui oanap85 in primul rand:copilul meu nu are nici o problema,e perfect normal iar despre ceea ce cred eu,cand e pregatit un copil sa invete tabla inmultirii,am spus deja ..(nu,nu cred ca un copil de 7 ani e capabil sa invete,sa inteleaga ,tabla inmultirii.. |
scuze, probabil mi-a scapat, sunt intr-adevar multe pagini si poate nu le-am citit pe toate. vad din nou ca zici cand nu e pregatit. repeti te rog cand il consideri tu pregatit pentru tabla inmultirii?
oanap85 spune:
[/quote]
din tot ce au scris tu ca face copilul tau la 5 ani al meu face la 6 si nu toate
nu stie sa scrie literele decat daca il ajut eu si trebuie sa se uite la ele sa le scrie(adica daca ii spun scrie litera M el trebuies ase uite cum arata M cu toate ca recunoaste literele)
"recunoaste multimi"..uau,al meu nici nu stie ce sunt alea
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
oanap85 spune:
mianna din ce am vazut ca mai spune ti voi vad ca copiii sunt f diferiti,deci depinde de copil,si in functie de varsta la care merge la scoala,eu cred ca ~pe la 9 ani intelege tabla inmultirii
lalaD unde ti-a disparut comentariu ?ca nu am retinut tot ce ai zis acolo
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
bird70 spune:
citat din mesajul lui oanap85 vad cum parintii se chinuie cu orele sa faca teme cu ei,sa le explice ,cum stau in cl 1 si invata literele ,adica la 7 ani,si in a2-a cum citesc "m -a- m- a "si apoi zic :mama si tot asa pe litere,la 8 ani, si vreti sa-mi spuneti ca un copil de 5,6 ani stie sa scrie si sa citeasca ? |
Tu vorbesti serios? La 7 ani se chinuie parintii cu orele sa invete literele si la 8 ani sa citeasca 'mama'?
Eu, la fel ca si majoritatea colegilor de clasa am intrat in clasa 1 la 6 ani. Stiam deja literele si stiam sa-mi scriu numele, adresa si numarul de telefon. La sfarsitul clasei 1 citeam bine.
Parintii mei au lucrat mult si nu au avut timp sa stea dupa fundul meu iar pe vremea aia nu se faceau litere la gradi. Eu in schimb am avut mai mult timp cu copiii mei si fiica-mea cea mare stia sa scrie si sa citeasca, sa adune si sa scada la 6 ani fara sa fi fost la gradi sau la scoala. Nu am facut liniute sau alte chestii plictisitoare cu ea. Banuiesc ca ar fi refuzat sa colaboreze daca ii ceream sa faca randuri de carligute si liniute. Am lasat-o sa scrie cum putea, urat, cu litere mai mari, mai mici, important a fost ca scria corect.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper