Buburuze de mart-apr2013(6)!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kopilash spune:

Si pemine m-a trimis moasa la morfofetala tot asa dupa 20 de saptamani doar. Eu am vrut sa ma duc mai devreme ca sunt nerabdatoare sa vad bebe dar nu ma lasa nici moasa si nici clinica de ecografie.

Mai astept...am zis eu de la inceput ca sistemul de aici imi testeaza rabdarea: cred ca ma pregateste pt bebe....sa stau bine cu nervii cand apare



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Nu le-am vazut inca, vineri le vad, dar mi-a zis medicul ca sunt bine. Doar pe Biochimie sunt mai aproape de Cut-Off, pe eco si la modul general sunt toate ok. Mi-a zis ceva de un risc de 1 la 3400... dar nu sunt sigura ca am auzit/retinut corect.
PAPP-A nu are legatura cu sindroamele propriu zis. Are legatura cu oprirea in evolutie a sarcinii, preeclampsie, retard de crestere intrauterina si risc mai mare de nastere inainte de termen sau nasterea unui fat mort, nu cu sindromul Down.
Am gasit pe net pe un site al unui spital din Australia un studiu relevant in acest sens.

PAPP-A is a large glycoprotein produced by the placenta thought to have several functions, including prevention of recognition of the fetus by the maternal immune system, matrix mineralization and angiogenesis. A low PAPP-A is therefore descriptive of poor early placentation resulting in complications such as foetal growth restriction, fetal demise, preterm birth and pre-eclampsia in the third trimester. PAPP-A has a low positive predictive value as few patients with a low PAPP-A actually have an adverse outcome.
-1 to 4% risk of pregnancy loss before 20 weeks
-increased risk of intrauterine growth restriction, positive predictive value 14%-24%
-increased risk of preterm delivery before 34 weeks

Pe de alta parte in acest studiu problemele de translucenta nucala sunt descrise astfel:

Raised nuchal translucency between 11 and 14 weeks of gestation is a strong marker for adverse pregnancy outcome, and in the chromosomally normal fetus is associated with miscarriage, intrauterine death, and numerous other structural (especially cardiac) defects. Fetuses with NT measurement 95th centile (>3.5mm) are at increased risk, with this risk rising exponentially as the measurement increases.
The majority of structural anomalies are amenable to ultrasound detection, and as such detailed anatomical ultrasound examination and echocardiography is recommended, should the nuchal translucency be elevated. The majority of babies who achieve a normal scan will have an uneventful outcome with no increased risk for developmental delay or other defects when compared to the general population.
All fetuses with NT measurement >3.5mm or >95th centile should be referred for tertiary level detailed anatomy scan by an experienced operator to assess presence or absence of any fetal anomaly, including echocardiography. This should be done at approximately 19 weeks gestation. CVS/amniocentesis as appropriate.

Tudoralexa, am citit ca Dublu Test la sarcinile gemelare este cam nesigur, rezultatele sunt frecvent eronate deci eu zic ca ecografiile sunt baza si daca le poti face/repeta la un specialist (imi vine in minte acum Herghelegiu de la Sanador) ar fi perfect. Si daca ai indicatie de amniocenteza, sa o faci, sa stii sigur ce si cum. Ai incredere ca va fi bine, mai ales ca translucenta nu e peste 3,5 deci e foarte posibil sa nu fie nici o problema de fapt. Mie mi-a zis mai multa lume sa citesc acatistul Sfintilor Mihail si Gavril si Paraclisul Maicii Domnului. Cand sunt agitata si ingrijorata ma mai ajuta sa ma linistesc.


13+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cos_minutza spune:

Neatza!!!

Casandralin,din cate stiu eu se face in fiecare trimestru doar ca la aia din trim. 2 se vede cel mai bine,nu exclud faptul ca stiu gresit
Tudoralexa,Tusferi sunt sigura ca totul va fi bine
Mara vezi ca pt durerea de gat e foarte bun cartoful.Dai prin rzatoare vreo 2 cartofi pui putin otet peste si le pui intr-o carpa,eu deja a dupa o seara nu mai aveam nimic.

La noi ploua

O zi frumoasa!!!!

Cosmi 12+ deocamdata
Multmesc Doamne si ajuta-ne in continuare


"Visurile noastre antreneaza simturile si simturile noastre ne conduc din nou catre visuri"
Amos Bronson Alcott

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara-i spune:

Cosminuta

Emilia inseamna ca astea sunt lucruri care s-ar putea intampla nicidecum ca se va intampla tie , capul sus, bebe va fi bine

de Robert Andrei(18.05.2009) si 15+
Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca( Sf.Augustin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara-i spune:

Casandra cred ca era vb de morfofetala de trim 1 si eu am facut-o ,urmatoarea de trim 2 se face intre 20-22s si cea de trim 3 la 34-36s,eu asa am scris pe fisa data de ginecolog.

Felicitari pentru buburuza baietel

de Robert Andrei(18.05.2009) si 15+
Invata sa-ti scrii durerile pe nisip si bucuriile pe stanca( Sf.Augustin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Stiu, sunt optimista si imi iau si masuri de precautie (imi iau tensiunea mai des), ma hidratez, stau linistita, iau vitamine cu duiumul si merg la eco frecvent cum sunt si indicatiile.

12+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tudoralexa13 spune:

Dragele mele, va multumesc pentru sustinere

Am fost sa recoltez analizele de sange. Joi am rezultatul.
Sper sa reusesc sa fac ecografie in seara asta.

La Herghelegiu am gasit programare pe 15.01.2013.

Stiu ca este ciudat la gemeni, chiam i-am intrebat cum fac ei paritatea la analizele din sange.....toti ridica din umeri.
La ecografie m-a mirat ca la 12 saptamani aveau NT unul 1,4 si celalalt 1,9 iar la 13 saptamani unul are 1,9 si celalalt 3,10....nu inteleg cresterea bruscasi nici cei de specialitate nu inteleg....iar ridica din umeri.
Inseamna ca a fost eroare de ecograf acum sa vedem la care din ele, la 12 sau la 13 saptamani?
Poate nu o sa aflu niciodata care dintre doctori s-a uitat chioras.
As fi preferat mai mult interes si mai multe teste pana sa ma trimiti la amnio, ca apoi sa fac avort sau sa merg in strainatate sa renunt la cel cu probleme.

In fine, o sa ma mai zbat saptamana asta cat mai pot sa fac ceva pana la 14 saptamani si dupa aceea o sa vad ce-mi rezerva viitorul.

Pupilici


13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxulic spune:

Tudoralexa, o sa fie bine, sunt convinsa de asta! Nu este prima data cand aud de DT bulit in caz de sarcina gemelara. Iti tin pumnii pentru joi.
Eu saptamana viitoare merg la DT, am emotii mari dar incerc sa nu le bag in seama. A plecat sotul in delegatie si piticu meu e f bosumfalt si ii e rau de tot dor de tati. A furat perna lui tati din dormitor si a dus-o la el in camera si azi noapte a dormit infasurat intr-un tricou de-a lui tac-su. L-am verificat de cateva ori pe noapte sa nu se spanzure in tricoul ala.

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piscotel2011 spune:

Ruxulic, ce scumpic e piciul:) cati ani are? asa ma astept si io de la a mea sa faca...e topita dupa ta-su:)

Tudoralexa - bine faci ca repeti analiza, totusi io zic sa nu te panichezi...stiu usor de zis greu de facut (vezi me)...si sa astepti rezultatele...dar pana la amnio mai e cale lunga...mey unii doctori nu stiu cum sa te bage in boale...pe mine la prima ecografie cand imi spusese de TN 3.4 si-mi expusese riscurile ma intreba ce cred io...pai ce sa cred, sunt in culmea fericirii, imi venea sa ii spun...sau sa o intreb: matale daca ti-ar fi zis la fel la eco ce ai fi crezut? ca tot era insarcinata...am o ciuda pe ea de nu se poate.

Dana, Mami de Piscotel, Ioana-Alessia (11.01.2011) si13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole_tm spune:

Fetelor, eu vin cu doza de optimism: capul sus, totul va fi bine ! Nu trebuie sa mai punem tot raul inainte. De multe ori analizele pot fi eronate, medicii adormiti etc (am auzit atatea cazuri!) si nu face bine nici la mamica nici la bebe din burtica atata stres...
Doamne-Doamne are grija de burtici :)

Cosmi_nuta, mara-i, cred ca e o viroza ceva, si eu m-am pricopsit cu o durere de gat, incepe sa ma doara capul (asa fac eu la raceala). Am trecut pe propolis si vit C (desi la cata lamaie am mancat in sarcina, m-as mira sa nu am vit C), miere, lapte cald... Daca durerile de gat persista trec si la cartof cu otet.
In mod normal, cu 1-2 fervex ma tratam lejer, din primele zile, acum e un pic mai greu.


11+

Mergi la inceput