Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20
Raspunsuri - Pagina 11
Tala spune:
Dara pai o sa incerc de maine cu cereale, l-am pus pe DS sa cumpere si maine ii bag in fructe. Nu cred ca tine de mijlocul e 'transport' al hranei catre guritza pt ca am probat azi si laptele l-a luat plus ca acum o luna era toata un extaz la picaturile de fe luate cu lingurita. Ma gandesc insa serios ca e vina mea pt ca am mancat tare aiurea si in sarcina si in alaptare si poate daca mancam si eu fructe si legume poate lua mai bine in greutate si poate recunoastea unele arome. Cand o vad ca se enerveaza si da in plans imi vine si mie sa plang si nici nu mai sunt in stare sa ma scalambai, azi am cedat si i-am pus si baby einstein (reteta de succes de la David) si a mers cat sa-i strecor o juma de linguitza, atat. Mi-e clar ca nu-i place gustul si cred ca voi incerca si eu destul de brusc si cu carnita si cu ce pot si am voie cat de cat pt ca nici laptele meu nu pare sa mai fie de ajuns la cum suge noaptea.
Chitzo fix tu si Dara sunteti de invinovatit cu alaptarea...NOT!!!! esti tu draguta si vrei sa ma consolezi, dar nu are legatura, eu chiar clacam in locul vostru.
Ronina multumesc, stiu ce spui, dar apoi ma gandesc ca daca nici nu ia in greutate ce fac eu pana la 8-9 luni? si daca imi si slabeste clar o iau razna! sper sa gasesc reteta ideala si sa o conving cumva. Oricum te admir pt rabdarea pe care o ai mereu si putere sa mai si incurajezi (mai ales dupa noaptea pe care ai avut-o). Sper sa va treaca repede si usor.
Tala spune:
JD m-am gandit la asta. Probabil ca Matilda ma miroase de la o posta cum gandesc ca poate nici de data asta nu o sa manance... M-am gandit si la blw si sunt dispusa sa incerc, dar trebuie sa mai citesc despre ce trebuie facut daca se ineaca, sa trec eu peste frica asta a mea (am patit-o cu David si avea 2 ani jumatate si tot a fost o spaima groaznica)
dara76 spune:
Tala, da, poate ii da DS cu lingurita, ca de la tine poate asteapta laptic. Serios vorbesti? Tu crezi ca eu am mancat piure de morcov cu pastarnac si dovlecel in sarcina? Nu rad de tine, glumesc ca sa te inveselesc. Ba nici gura pe fructe nu am pus in sarcina.
Am vazut si eu la mama, ca daca se panica nu ii mai iesea scalambaitul vesel si Miruna simtea, asa ca treceam eu la scalambait. Acum vad ca se lasa mai putin intimidata mama. Dar intr-adevar e de folos sa mai fie o persoana. Si e de folos sa fii si tu odihnita, si Matilda, ceea ce e foarte greu, adica mai ales la tine. Si cand n-a fost chip am pus si baby vuvu la laptop mai departe de ochisori, mai ales ca e laptop mic...si dupa ce s-a linistit de nervi (la inceput se enerva ca nu vine cursiv ca laptele) am lasat doar sa se auda cantecul si dansam in paralel, ca sa nu stea cu ochii in monitor.
--Dar oare cumva cereale in lapte? Sau din alea care contin deja lapte si se fac cu apa? Nu stiu cum e voie la cereale, ca m-am ferit de ele, pun doar 2 lingurite in fructe, din alea fara orez.
Ronina, sper sa-i treaca raceala repede Biancutei.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
Daniela_F_79 spune:
Buna fetelor, am avut o noapte groaznica. Dupa ce mi-a facut febra 39,5 pe la 7 seara, pana la 12 noaptea nu scazuse decat la 39,1 cu tot cu nurofen, dus cu apa mai rece, comprese, sosete ude. Am simtit ca innebunesc, am pazit copilul toata noaptea. Spre dimineata a scazut febra, dar azi la 1 avea iarasi 39. Si azi toata ziua a fost la fel... nurofen / panadol / baite cu apa la 36 de grade / comprese / sosete ude etc...
Am noroc de o pediatra de nota 10, sa-i dea Dumnezeu sanatate. Am fost non stop in legatura cu ea, m-a sunat saraca si la 12 noaptea si la 4 dimineata si azi de 10 ori.
Se pare ca a racit, a luat raceala de la mine (cel mai probabil). Deocamdata nu are niciun fel de alte simptome decat febra si o stare generala mai proasta, e maraita si nu are chef de joaca, de nimic.
De mancat a mancat binisor, cam 40 de gramde de fructe si totatatea legume, in rest lapte (uneori ma si mir de unde mai am lapte cu atata stres si oboseala pe cap). Nu are muci, nimic.
La voi cand au ract bebeii cum au evotuat lucrurile? Habar nu am la ce sa ma astept... e prima raceala...
J.D. spune:
Tala, Finn s.a tot inecat pana pe la 18 luni cred. norocul a fost ca de fiecare data vomita.
Ai incercat sa/l pui pe David sa.i dea cu lingurita? poate merge asa. sau sa/l pui la masa langa ea cand e acasa si sa/l vada ca mananca. Eu am de gand sa/l rog pe Finn sa.i dea cate ceva lui Euan daca va refuza. Deja l/am pus pe Euan cu noi la masa in scaunul lui.
kovacsc spune:
Daniela eu nu te pot ajuta cu sfaturi din proprie experienta pt ca pana acum, Karina nu a facut niciodata febra, insa te pot ajuta cu unele informatii pe care le-am gasit utile. Am copiat fragmentul mai jos.
Aici este si un link: http://www.cristelageorgescu.ro/forum/?mingleforumaction=viewtopic&t=74#postid-335
"Febra. Am mai scris despre febra. Pe scurt si foarte simplist: febra este buna, este un semn ca organismul lupta! Aceasta crestere a temperaturii rezulta din energia degajata in lupta dintre anticorpi si “dusmanii” patrunsi in organism (virusi, bacterii, etc). Asupra febrei nu se intervine in forta, cel putin pana la 39 de grade. E ca si cand un general impresionat de sacrificiul armatei sale, ordona acesteia sa ia o pauza exact in toiul luptei. La fel si noi, cand intervenim in forta cu antitermice, le dam de fapt armatelor de anticorpi comanda “Pe loc repaus!”, pentru ca in locul lor vor lupta antivirale sau antibiotice. Si ei raman soldati neantrenati, nepregatiti sa isi recunoasca dusmanul la urmatorul atac.
Pe timpul febrei, esentiala este hidratarea. Dr. Doru Laza spune ca “in boala, eliminarea este mai importanta decat aportul”. Organismul trebuie sa se concentreze pe lupta, pe eliminarea toxinelor, nu pe digestie. In exemplul nostru cu generalul, imaginati-va ce ar insemna ca in totiul bataliei, acesta sa le imparta soldatilor de mancare, ar mai putea fi ei eficienti cu stomacul plin? La febra peste 38 de grade, nu se dau alimente solide, ci doar lichide (supa de zarzavat, ceai de plante caldut).
Daniela_F_79 spune:
Multumesc kovacsc! Cam asta e si parerea pediatrei mele, ca febra are rolul ei si nu trebuie sa intervenim in forta, dar nici sa nu o lasam sa sara de 39...
Tala spune:
Dara, JD, i-a dat si Ds si David si soacra chiar, il pun pe David sa guste si sa se prefaca [,] ca e f gustos. Eram asa de sigura ca va manca pt ca poftea la noi inca de la 3-4 luni. Iar cu panicatul asa e Dara, eu pur si simplu inghet (si e mai bine asa pt ca dupa starea asta urmeaza plansul si nu cred ca e ok sa ma vada asa)
Maine voi incerca si cu legume bine fierte puse in safe feeder.
Daniela racelile se manifesta diferit si in functie de virus si in functie de copil. David a avut pe la 18 luni o viroza care s-a manifestat doar cu febra, mare ca la voi. A durat o saptamana aproape si am tinut-o in dusuri si nurofen/panadol din 4 in 4 ore. otet pe sosete, impachetari in prosoape ude. Aveam si desitinul aproape (sotul a facut convulsii in copilarie si nu stiam la ce sa ma astept). Nu ti-am povestit ca sa te sperii, ci sa stii ca se poate intampla si asa. E bine ca te poti baza pe pediatra. E bine ca alaptezi si incearca sa ii dai cat poti tu de des.
dia_tm spune:
Gabriela, eu as mai cantari copilul de vreo 2-3 ori inainte de a trage vreo concluzie... poate luna trecuta era cu burtica plina si acum cu ea goala?
Tala, o saptamana chiar nu e o problema ca a luat in greutate.
Deja avem bebelusi maricei... nu, nu-i ok sa stagneze vreme indelungata, dar daca au perioade in care iau in greutate foarte putin sau stangneaza, nu e neaparat grav (cat timp sunt in limite normale si nu au nici un fel de alte semne ca ar fi vreo problema). In plus acum e perioada in care ii deranjeaza gingiutele...nu-i exclus daca ii dor rau gingiile sa manace mai putin, inainte de a iesi cate un dintisor.
Evident ca te ingrijorezi ca mamica, si da, exista si un risc sa fie vreo problema, dar cred ca sunt si sanse mari sa fie totul ok, sa fie doar ceva trecator si care nu ridica probleme.
Tala, cum sa te invinovatesti ca n-ai inceput mai devreme? uite ca bebe e de parere ca si-acum e prea devreme.
Serios, nu-i cazul sa iti faci atatea griji...e nevoie de rabdare si perseverenta (stii tu asta deja), si nu e intotdeauna usor, dar nu e nimic grav! Sunt convinsa ca o sa gasiti voi o metoda si pentru diversificat. Pana la urma nu exista nici un adult care sa bea doar laptic...mai devreme sau mai tarziu tot va papa si alte lucruri, si acum chiar e inca la varsta la care nu e nici un bai daca papa doar lapte.
Poate acepta cereale daca ii place asa mult lapticul?
Problema e ca daca vrei neaparat cereale care se fac cu apa se reduce drastic gama disponibila...eu am preferat sa cumpar o cutie de lapte praf - singura ocazie in care papa LP e cand ii fac cereale.
Ronina, insanatosire grabnica Biancai!
Daniela, eu la febra din asta as fi insistat sa o vada un dr. Macar sa verifice ca n-0are un rosu in gat de genul amigdalita bacteriana care necista antoibiotice sau alt soi de infectie care necesita tratament, nu doar asteptat sir edus febra.
(poate sunt eu mai panicoasa...cu Adri am avut noroc ca n-a avut niciodata febra peste 39, asa ca eu cand aud de ceva peste 39,5, mai ales la bebe mic, imi suna grav).
Insanatosire grabnica Betty! sper sa ne anunte mamica ta cat de curand ca ai scapat de febra si ca te simti mult mai bine!
Eu o iau razna, deja .
E super fain sa avem aici o bunica si sa stiu ca daca e vreo problema la cresa poate merge oricand dupa Lavi si daca e cazul poate sta cu ea. E super fain sa fie fetele cu cineva care le adora si le rasfata.
...dar... eu cu buni suntem tare diferite, ne impotmolim la detalii si momentan sunt pachet de nervi.
Am luat-o pe Lavi de la cresa pe la 15:00, super ok si zen , am venit acasa, a papat laptic...apoi Adri are ceva desene animate care-i plac mult, si de vreo saptamana cand se gata desenele e ora de fructe si pt lavi si pt Adri. Azi e cald si soare...asa ca buni imediat dupa desene a plecat cu fetele la plimbare. Degeaba urla Lavi ca din gura de sarpe si i-am spus de cateva ori ca in principiu e ora ei de papa ; doar nu era musai sa iese exact atunci, in minutul ala! ii puteam da fructe si puteau iesi dupa. Si mai voia sa iese si fara suzeta, ca "de ce sa ia suzeta? ca piate adoarme" ...si daca nu??? lasi copilul sa urle aiurea cand exista o solutie atat de simpla pentru a o calma???
Simt ca mor cand cineva (oricat de bine intentionat) imi face fata sa planga (mai ales ca ea e tare linistita si rar plange asa tare)...si na, poate gresesc si nu de aia plangea, poate era doar obosita, dar puteam cel putin incerca sa o calmez, nu? ca doar nu se muta parcul in 15 minute...tot acolo ramane.