Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20
Raspunsuri - Pagina 10
chitosenia spune:
Fetelor... sa fie de la dinte sa fie de la vaccin dar Edu mananca din ce mai prost...fructele legumele si laptele mai mult il arunc ...nu stiu ce sa mai zic.
Dar cand citesc de febra si rujeola ma apuca panica.
Tala te inteleg..si Edu stagneaza de 3 saptamani...dar si mananca prost...e ditamai printu si sincer ma ingrijorez ca la cat de prost mananca si nu inceapa sa slabeasca sau sa se anemieze. Azi la fructe nimic nu a mers nici cantat, nici nimic... nu a deschis gura cum facea..un chin a fost.
Dara daca apuci sa afli ceva serios cu fondul de studii...zi-mi si mie...chiar ma intereseaza subiectul.
Nepoata mea are 6 ani si vorbeste: spaniola, catalana, romana si engleza, dar la 3 ani nu spunea decat silabe asa de confuza era.
Niko de mult vroiam sa te intreb cu vaccinul bcg..nici noi nu am avut noroc cu el..Edu are un semn mare care a supurat 3-4 luni si acum a ramas bombat , proeminent si rosu de marimea unui no-spa. Cate o data ma gandesc daca intarzierea lui nu e si din cauza vaccinului asta. Am incercat sa-mi dau seama din photos unde sunt ganglionii aia umflati sa ma uit si la Edu daca ii are..dar nu am inteles..ajuta-ma cu o explicatie te rog.
Tala spune:
Chitzo offf. in disperare de cauza uite ce am gasit, poate te ajuta cumva: despre diversificare, dar macar Edu a mai deschis guritza. Eu am incercat azi si i-am dat laptic de-al meu in lingura si pana la urma il lua (cand s-a prins ca e lapte), dar cum am amestecat cu piure, cum si-a ferecat buzele. Sunt atat de dezamagita (de mine) incat cred ca sunt in pragul depresiei deja. Acum regret ca nu am inceput mai devreme, am impresia ca am stricat totul si sunt intr-un blocaj asa de mare ca nici nu mai stiu ce sa fac.
Dara...cam asa ceva
nikoniko spune:
Chito, verifica i clavicula si axila stanga si tot lantul ganglionar stang. Revin mai tarziu cu mai multe explicatii si informatii, pt ca s ar putea ca banuiala ta sa fie reala. Acum suntem in urlete ca i a iesit si al doilea dintisor dar promit sa revinazi mai tarziu cu tot ce te poate ajuta. Pup
chitosenia spune:
Tala...daca mai ai loc si eu vin in tabara invinovatirii..tot ma gandesc ce am facut gresit ?????dar ce sa fac fimiu nu apreciaza legumele de nici un fel...mai ma inccurajez singura si spun ca si eu si sotu am fost nemancaciosi si scifositi..poate asa e si Edu ...fructele pana acum o saptamana DA...ma bucur macar ca tolereaza avocado ..am inteles ca este foarte bun pentru dezvoltarea psiho-motorie si ascuns in fructe nu a zis nimic...
Ce zici incerci un pic de avocado.... Matildei ii place sa iti roada degetele? daca da da-i pireu pe deget ..eu asta am ajuns sa fac in ultima vreme in disperare de cauza
Tala spune:
nu prea ma rontzaie pe mine, dar o sa-i mozolesc ei degetelele si jucariile si tot ce pot numai ca sa guste ceva.
Si nuuuu, nu am loc in tabara invinovatirii, nu stii ca eu sunt cea mai dezastruoasa mama? cam asa ma simt acum
dara76 spune:
Tala, poate merge cu cereale ca la Maria sau cu biberon taiat ca la Gaza? Si fiind dupa 6 luni poate un pic de carnita tot ca la Gaza? Eu pana acum am constatat ca mai putin gresim noi cand e faza cu preferintele, tine de fiecare bebe, de papilele lui, eu nu am facut vreun efort deosebit sa manance Miruna, ma rog, in afara de dansat, cantat si scalambait pe baby vuvu sau pe orice cantec imi aduc aminte. De obicei unu-i da cu lingurita si unul canta/danseaza si musai sa zdrangane din ceva, musai pe ritmul a ce canta trebuie sa fie zdranganitul. Si oricum dureaza vreo jumatate de ora.
De ex. Miruna se stramba tare la fructe la inceput, ca nefiind indulcite, mai mereu ii par acrisoare. Abia la urmatoarele lingurite se obisnuieste. Uneori ridica burtica (se ridica de fund in sus) si o luam in brate, o plimbam, dupa aia la loc si mai incercam.
Oricum fiind dupa 6 luni, ea are alte enzime de digestie acum, poate poti incerca cu cate o lingurita de ceva mai gustos, cum zicea Happy, daca e de acord medicul.
Acu' serios, cu ce sa fi gresit c-ai urmat recomandarile OMS si ale tuturor, alaptare exclusiva pana la 6 luni? Asta e cel mai sanatos pt. bebe.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
chitosenia spune:
Dara are dreptate in ceea ce iti zice Tala cu alaptatul exclusiv ...cum te-a rontait si suzetat Matilda nopti intregi de erai la un pas de colaps de atata oboseala...tot respectul meu lasa prostiile cu cea mai rea mama... ca incep eu cu luna mea jumate de lapte matern..si apoi vine Dara cu povestea ei..si in ritmul asta nu prinzi nici medalie de bronz.
Tocmai am terminat legumele ..un succes fulminant..10 lingurite ... imi ia 1 1/2h pregatirea..si printu ia 10 lingurite si se stranga si face fete de gagh..si la astea
ronina spune:
Buna fetelor!
Tala: te rog eu nu te invinovati ca n-ai gresit cu absolut nimic, vezi si tu ca asa sunt unii bebei, nu e Matilda singura conservatoare. Imagineaza-ti in ce stare sunt eu dupa 6 saptamani de diversificare si inca isi ferecheaza gurita la legume de nu trece nimic Cel mai rau e ca fiind mai mare Bianca am trecut prima prin toate astea si nu stiam daca e normal si posibil asa ceva Acum am mai aflat de alte cazuri similare si prin alte parti, mi-au zis si unii medici ca probabil va dura situatia pana pe la 8 - 9 luni asa ca incerc sa mai rabd atat si astept lumina de la capatul tunelului.
Scuze ca nu raspund si celorlalte fete dar am avut o noapte cumplit de grea, Bianca a racit si ea si ii curg intruna mucisorii, tot la 5 - 15 min s-a trezit azi noapte asa ca eu n-am dormit decat o runda dimineata cand am lasat-o la joaca cu soacra. Acum doarme de aproape 4 ore, asa ceva nu s-a mai intamplat nici cand era nou nascut, cred ca a terminat-o si pe ea noaptea trecuta, imi vine sa plang de mila ei, e cumplit sa ai copilasul bolnav.
kovacsc spune:
Sper ca Betty este mai bine!
Ronina imi pare rau pt noaptea nedormita dar mai ales ca este racita Bianca, lasa ca se face ea bine
O sa incep si noi diversificarea in curand, mai este cineva care nu a inceput inca??? Eu zic ca o sa mearga bine, eu i-am tot dat cu lingurita de cand era micuta, ca vroiam sa bea un pic de apa, ceai, la insistentele altora sau cand sughita si cum nu bea deloc cu biberonul am apelat la lingurita, acum deschide gurita imediat. I-am dat si dulce si acru pana acum la micile gustari. Mie imi este frica de reactii la mancare, sa nu aiba alergii, sa vomite etc...
J.D. spune:
Nici noi nu am inceput diversificarea, Euan nu a implinit nici macar 5 luni. Asteptam macar pana la 5 luni jumate, daca nu 6. o sa merg pe baby led weaning sa vad daca reusesc.
Stiu ca e usor de zis, greu de facut dar nu va mai stresati cu diversificarea. Bebe simte tot. La fel si cu somnul, intorsul, etc. Cunosc cativa copilasi care pana pe la 1 an nu au pus gura pe mai nimic. abia cand au apucat singuri cu mana lor cate ceva, atunci au inceput sa manance.