Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 5
BelissimaEva spune:
Anitta, Elena, multumim frumos pentru comlimente!
Anitta, v-am vazut si noi pozele si pot sa iti zic acum ca M este al lui mami si I a lui tati.. laita este puiuta mica cu tati .. o dulceeeeeee si o delicata minunata
Elena, ce bine ca ai reusit sa schimbi marsupiul
Intradevar, Manduca nu are materialul ala tzapanos tocmai pentru ca trebuie sa lase coloana sa se muleze din cauza picioarelor prea departate... pozitia trebuie sa fie de broscuta. Materialul este canepa cu bumbac organic
Scaunul de masina este 0-18 luni si l-am pus in el de la 2 luni dar vreau sa iti spun ca il iubesteeeee. Cum il instalez si ii pun centurile adoarme . Scaunul are o perna reductoare si un buton care sa stranga scaunul pe masura bebelului si se lasa mult pe spate pt ca bebe sa nu stea cu barbia in piept. Inca nu l-am mutat cu fata la directia de mers.. poza a fost facuta de proba , sa vedem cum sta si cum se simte dar se pare ca mai trebuie sa asteptam cateva lunite pana la operatiunea asta
Fetelor, cum scapam si noi de cojitele de pe fontanela? Nu ii pot da cu nici o solutie, nu il pot freca si au inceput sa arate urat . Ba mai mult , ieri o tipa doctorita ( la urgente) din bloc , a inceput sa imi tina teoria chibritului cand ne-a vazut in fata blocului ca de ce inca are cojite acolo , ca fetita vecinilor de 2 luni nu are nimik
Si apropos, de ce zicea Onutza,il luase la "puricat", il intorcea pe toate partile si mai avea putin si il verifica si in fund pana m-am infipt in ea si i-am zis sa il lase in pace fiecare copil este diferit in felul lui.. nu trebuie sa semene el cu nimeni . I-am sters manutele cu servetele umede,l-am pus in carut, l-am invelit si ne-am dat de-o parte pana s-a simtit madama si a plecat
Am limbarnita azi
La multe lunite bebe Cristian de Joanna !!!
Anitta_O spune:
Da, Eva, Iulia seamana leit cu tatane-sau si baiatul cu mine. Bine, eu de obicei am cu 10 kile in minus, nu ca acum , deci is destul de slabuta, asa, de aia zic ca si M e cam ca mine. Numai genele is de la taica-sau, lungi si intoarse.
Pt cojitele din cap eu am lucrat cam o saptamana. Inainte de baie am dat-o cu ulei pe cap, cam cu o ora inainte. In timp ce o alaptam, ii frecam capul cu uleiul, ca sa intre mai bine in piele. La baie, dadeam cu sapun si frecam cu peria ei de par. Dupa baie o mai dadeam o tura cu ulei. Pe parcursul zilei ii mai luam cu unghiile cojite dintr-alea, daca erau inmuiate de la ulei. Acum nu mai are nimic.
Bulina a dormit azi 3,5 ore, cu 2 reprize mici de supt. Ma declar multumita.
In noaptea asta e luna plina. Buhuhuuuuu!...
Anitta_O spune:
Foarte misto scaunul vostru de masina si-mi place pernuta pentru nou-nascuti ca e molcuta si se da pe langa trupusorul lui. Noi tinem scaunul si in casa, o asez cu noi la masa in bucatarie (i-am scos insertul pt nou-nascuti). Pana pe la un an tre sa-i tinem cu spatele la sensul de mers.
Anitta_O spune:
Acum mi-am dat seama ca tu zici doar de fontanela. Ai putea sa il dai cu ulei si dupa ce se inmoaie sa incerci sa desprinzi coaja cu unghia, usor, cand el e linistit.
BelissimaEva spune:
Anitta, Dorian are cojite DOAR pe fontanela si imi e teama tare sa il frec cu periuta sau sa i le smulg cu unghia pentru ca e zona moale si imi e sa nu stric copilul
Individa zicea sa ii picur lapte in cap dar mie nu imi mai iese lapte nici sa ma bati.. este exact cat sa pape el , la gurita lui
Am sa mai incerc cu ulei , sa il ung bine si sa il las asa cate o ora inainte de baie ( mai am din ala de migdale de cand eram bortomega ).
Tu grasa?? Hai fugi d-aci bre! Arati belea pe bune si am vazut ca te-ai ales si cu freza noua .. ai scurtat parul nu?
Si eu eram tare mandra ca imi ajunsese parul pana la fund dar cand m-am trezit cu timpul limitat si nici sa ma spal pe cap ca lumea nu mai aveam plus ca pica in disperare am zis sa il mai scurtez.. am lasat vreo 30cm peste umeri doar
BelissimaEva spune:
Anitta, Dorian are cojite DOAR pe fontanela si imi e teama tare sa il frec cu periuta sau sa i le smulg cu unghia pentru ca e zona moale si imi e sa nu stric copilul
Individa zicea sa ii picur lapte in cap dar mie nu imi mai iese lapte nici sa ma bati.. este exact cat sa pape el , la gurita lui
Am sa mai incerc cu ulei , sa il ung bine si sa il las asa cate o ora inainte de baie ( mai am din ala de migdale de cand eram bortomega ).
Tu grasa?? Hai fugi d-aci bre! Arati belea pe bune si am vazut ca te-ai ales si cu freza noua .. ai scurtat parul nu?
Si eu eram tare mandra ca imi ajunsese parul pana la fund dar cand m-am trezit cu timpul limitat si nici sa ma spal pe cap ca lumea nu mai aveam plus ca pica in disperare am zis sa il mai scurtez.. am lasat vreo 30cm peste umeri doar
elena_gd spune:
Eva si eu eram speriata de bombe cu fontanela, imi era si frica sa o ating pana la ultimul control cand m-a pus doctorita sa pun si eu mana ca e si el cu cojite, poi madama chiar apasa si nu e chiar moale, bine acum depinde si de copil, Eric cred ca a asimilat bine calciu ca e sub 1/1 cm si vad ca si unghiile au inceput sa fie tari.
Oricum eu inca nu i-am facut tratamentul cu ulei, dar dupa baitza il dau bine cu peria si cand e mai linistit mai trag cu unghia, dar nu in zona fontanelei... o sa se ia si acolo candva de la periat gentil.
Noapte buna!
Anitta_O spune:
Buna dimineata, poftiti la un croissant cu ciocolata si-o cana de cafea sau lapte cu cacao. Vi le servesc la pat, sa va simtiti rasfatate intr-o dimineasta asa de frumoasa de duminica.
Si eu ulei de migdale am folosit; cu ulei de migdale o ung si dupa baie, dar uneori n-o dau cu nimic, mai ales cand plange, o imbrac neunsa. Vad ca transpira noaptea, n-o sa-i mai pun body pe sub pijama. Ii puneam body cu maneca scurta, diseara o sa-i dau pijamaua direct pe piele. Voi cum imbracati copiii noaptea?
Onutza, ai pus odata un articol mai lung care continea etapele dezvoltarii copilului, vrei sa il mai pui o data sau sa mi-l dai intr-un mp?
Ellyshor spune:
Buna dimineata mamici frumoase!
Noi am cam absentat zilele astea, din motive de agitatie maxima.
Cred ca ne cam dau tarcoale si noua dintisorii pt ca e tare plangacios, agitat si roade tot. Alaltaieri i-am dat o jucarie moale, o buburuza de material, si nu stiu ce si cum a facut dar cand m-am uitat la el avea ceva maro pe la gurita. M-am speriat, i-am luat jucaria, murdara si ea, si m-am uitat rpd in gurita.
Monsieur se scarpinase cu jucaria pana ii daduse sangele la gingiuta de sus, chiar in punctul ala de mijloc. Nu mult, i-a trecut acum....dar mi-a fost clar sa inteleg ca il mananca tare.
Asa ca ieri i-am comandat si eu Camillia de pe net.
Ca tot veni vorba, Elena a tot punctat si ar trebui sa lamurim aspectul asta ca sa inteleaga toate mamicile.
Camillia contine Phytolacca decandra o planta asemanatoare matragunei, folosita insa in cantitati terapeutice.
Este o planta intr-adevar controversata, cu multe efecte terapeutice, dar si multe efecte adeverse, daca este consumata in mod abuziv.
Eu am decis sa ii iau lui Mihnea Camilla pentru ca:
-medicamentul contine planta asta in doza terapeutica, cu dilutie adecvata.
-este facut de Boiron, care imi inspira incredere dupa ce am mai consumat produse naturiste de la ei si m-am simtit ff bine.
-consider ca efectele adverse ale plantei in cantitatea din medicament sunt incomparabil mai mici fata de efectele adverse ale gelurilor din comert pentru dentitie care sunt pline de chimicale(unele contin chiar xilina-anestezic).
-este naturist