Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 4
albinuta83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena_gd Fetelor se poate sa iasa intai incisivii de sus? Elena, mamica fericita si implinita de BebstERIC 8 Iunie 2012 |
uite ce am gasit:
"Etape de crestere a dintilor de lapte
Dentitia temporara sau caduca de lapte este formata din 20 de dinti incipienti, cu 12 mai putin decat dantura matura formata din 32 de dinti. Majoritatea copiilor au dentitia de lapte completa pana in jurul varstei de 2-3 ani, urmand sa o inlocuiasca la 6-7 ani cu cea permanenta.
Aceste repere de varsta reprezinta o medie a indicilor temporali atribuiti cresterii pe etape a dintilor copiilor, in niciun caz o regula. Micile neconcordante nu au cu necesitate o importanta patologica, fiecare organism dezvoltandu-se in propriul ritm.
•6-7 luni: cresc incisivii, primii 2 dinti de sus si primii 2 de jos, in partea centrala a arcadei dentare;
•7-9 luni: cresc inca 2 incisivi de-o parte si de alta a primilor 2 de sus si 2 de jos;
•10-14 luni: cresc primii molari, dintii dubli necesari pentru procesul masticatiei;
•15-18 luni: cresc caninii sau "dintisorii ascutiti";
•2-3 ani: creste al doilea set de molari, in spatele arcadei dentare"
mami implinita de Rares-Iustin
Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.
Anitta_O spune:
Buna dimineata, fluturasi si floricele!
Va ziceam ca motzata m-a lasat sa spal geamuri? De atunci si-a scos parleala, numai intr-un plans si intr-o jale-i, cred ca=i pare rau ca mi-a permis un pic de libertate, daca asta-i libertate pentru ma-sa. Si plange si baga mainile cu totul in gura si baleste la greu, burta o doare, kk a facut doar in a patra zi... Plus de la atata agitat, varsa mai mult decat inainte, sper sa ia vreun pic in greutate. Cred ca sapt viitoare merg la homeopat cu ea, nu-mi place sa vad cum sufera, cand ar putea fi senina.
Eva, n-ai ce admira la mine, eu m-am ap[ucat de geamuri pt ca nu mai suport casa asta asa, imi vine sa fac o mega curatenie, am de schimbat usile si de facut baia, dar n-avem, bani pt asta acum, iar sotul meu nu e chiar unul dintr-ala hotarat si determinat, mai ales ca el e foarte mult pe drumuri si cand vine acasa e prea obosit ca sa observe detaliile astea. Dar eu, stand mereu acasa acum, imi sar in ochi si creier usile din secolul trecut si baia, mostenita de la vechii proprietari, asa cum au lasat-o ei. Plus plansul si vomatul permanent al Iuliei, imi creeaza o stare de maxim disconfort psihic. De aia m-am bagat la geamuri si perdele, macar sa mi se para ca fac ceva bun in casa asta.
Aever, fetelor, inca n-am reusit sa ma uit pe picasa, nu le-am vazut nici macar pe cireselele Almei, is in urma rau cu toate. Si sper, imi diresc, sa am un pic de timp sa va mai pun poze cu motata mea si cu frate-sau. Elena, ma bucur ca reusesti sa dai inapoi ala. Dar pentru manduca nu e devreme? Cum arata manduca, ai vreun link sa vad si eu? Mi se pare ca in sling nu sta calumea de varsa asa, plus ca isi intinde picioarele ceva de speriat, am impresia ca o scap cand se incordeaza cateodata. Ai pus partea spot la carucior? De cand am pus-o n-a varsat nici macar o data in el, de unde in landou tot timpul varsa si doarme mai mult, cred ca ii e mai comod. Noi stam mult pe afara, cel putin 3-4 ore.
Miha, mama mea e educatoare. La gradinita ei, grupa pregatitoare, cum era inainte, e grupa 0. Copiii fac ore la gradinita, cu educatoarea pe care au avut-o in ceilalti ani.
Mamitule, mi-e dor de tine, dar si de Andra, de Ylari, de Diana, de Asparagus
elena_gd spune:
Neatza mamici de pui mici!
Am reusit sa returnez Babybjornu si am luat un scaun de masa de la Peg Perego ca Chicco Polly 2 in 1 nu il mai aveau, dar oricum acesta e mult mai stabil comparativ cu Chicco, are si pe pe mijloc o bara, ca Eric e zvarluga mare si nu vreau accidente, ca atat imi mai trebuie si innebunesc.
Anitta aici sunt Manduci: www.hiphip.ro/collections/marsupii-port-bebe-soft-structred-carrier" target="_blank">http://www.hiphip.ro/collections/marsupii-port-bebe-soft-structred-carrier
Eric face exact ca Iulia ta, de imi vine sa ma dau cu capul de pereti, se screme tare de tot ca sa se partzaie. Eu macar am noroc ca nu varsa in landou, dar il pun la ceva timp dupa ce suge.
Am inceput sa-i dau iar Infacol, o zi e mai bine, una mai rau, probioticul l-am intrerupt iar ca nu facuse kk 3 zile, el face de obicei o zi da una ba.
Ca si tine sunt cu nervii intinsi la maxim si ma amarasc tare de tot cand il vad cum tipa cand se screme in loc sa fie linistit, sa ne jucam, sa poata sa faca si el exercitii fizice sa se dezvolte armonios.
daca ajungi la homeopat te rog sa-mi spui si mie ce te sfatuieste ca eu nu mai stiu ce sa-i mai dau.
fetele ca s-a trezit bocila mic si scump!
gyan spune:
Salutare,
Anitta Imi dau seama ce greu iti e, cind simt citeodata ca nu mai pot ma gindesc la voi cele cu inca un copil;chiar daca e mai maricel e o grija in plus totusi.
Bebeii vostri pling?cit de des? Al meu a inceput sa fie mai plingacios acum cind s a mai marit...Off..si cu refluxul asta,am fost la gastro cu el si,ce sa vezi,i a dublat doza de ranitidina iar in loc sa fie mai bine da afara mai mult lapte ca inainte.Daca nu mi vine sa nu i mai dau nimic si gata ca tot aia vad ca e!!! De-abia astept sa stea in fund sa vad cum va fi.Daca ar sta si el potolit ar fi bine dar trebuie sa se miste,da din miini si picioare tot timpul de parca e la maraton si incearca sa se ridice,nu stiu unde vrea sa plece ca numai semisezind il tin.Iar cind il "cert" de ce nu sta linistit si scoate laptele afara incepe sa rida cu gura pina la urechi
Am si eu o alta problema...Daca in sarcina ma irita cind pers nu prea apropiate imi puneau mina pe burta acum ma enerveaza de-a binelea cind il iau pe bb de minutze si el bineinteles ca in secunda urmatoare e cu ele in gura.Sa le zic sau sa l sterg imediat in fata lor mi e rusine.Voi cum ati proceda in situatia respectiva??
gyan spune:
albinuta,mai zic si eu o data,ne poti da schema de diversificare,pls?sa ne facem o idee cam ce si cum ...
Cuchilici spune:
Iupiiii l-am culcat pe bebe Vladut!
Fetelor nu vreau sa va amarasc in nici un caz sau sa va fac in ciuda, si la noi a fost un miracol si sper sa vi se intample si voua, dar ieri Vladut a dormit 4 ore dupa amiaza legate Dupa care, seara la 9 venea nasica (care e dr pediatru) sa facem vaccinurile asa ca l-am tinut pe bebe 30 min nemancat desi ii era foame pe la 8.30 astfel incat sa nu vomite Rotarixul (si el vomita destul de mult si des). La 9 fix, ora lui de somn, a adormit saracutul nemancat ca nasica a intarziat cu vaccinul. Ei si cand a venit sa-l faca pe la 9.30 seara, bebe s-a trezit dar asa ametit de somn cum era, era tot un zambet si a baut Rotarixul, iar apoi am facut si Infarix, eu cantandu-i si mangaindu-l, iar Vladut n-a zis nici pas. Era zambaret si nu a plans absolut deloc. Nu mi-a venit sa cred. Eram pregatita pt ce-i mai rau dupa ce circ a facut la botez.. I-am dat sa pape si a adormit linistit. La ora 5 dimineata s-a trezit sa pape iar, nu a facut febra deloc, iar apoi somn pana la 8 cand a trebuit sa ne trezim si sa plecam cu treaba. Sa-l tina Dumnezeu asa ca bunicii sunt plecati la Constanta si am ramas doar eu cu el zilele astea
Va doresc tuturor vaccinari usoare cum nu credeam ca e posibil
Corina, mami de Vlad Alexandru (26.05.2012)
onutza83 spune:
Buna
Gyan eu le zic fara nici o retinere!!1 e copilul meu..ma doare undeva daca o sa inceapa sa ma discute prin alte parti..e copilul meu si daca vreau sa il cresc intr-un glob de cristal asa fac...oricum eu am replica ptr ei..daca fereasca dumnezeu se intampla ceva cu el nu au ei nopti nedormite sau in cel mai rau caz stau prin spitale!!!
Anitta_O spune:
Elena, ceva de genul asta am si eu, mi l-a dat cumnata mea, ea a zis ca e ergobaby. Ma bucur ca ai facut un schimb avantajos, bravo!
Doamne, cat a mai plans azi!Cred ca o doare rau de tot, ori are un prag al durerii foarte jos, nu imi explic altfel. Desi kk a facut de dimineata, a tinut-o intr-un plans pana acum, cu o mica oprire de vreo 20 de minute de somn. Si eram pe-afara, nici nu stiam ce sa-i fac sa nu rasune in tot cartierul si sa se simta bine. Ajung si eu la capatul puterilor, imi vine sa nu mai ies pe-afara pana nu se potoleste, ca vad ca nimic n-o multumeste. Nu e zi sa nu planga din toti rarunchii si eu sa nu stiu ce sa-i fac, pe bune, ma simt depasita complet-complet.
Eu le zic celor care o pupa pe maini ca si le baga in gura, sa-i pupe picioarele daca vor, ca inca nu a ajuns sa si le bage si pe alea in gura. Cel mai mult ma enerveaza babele de pe strada cu care n-am NICI o treaba, trecatoare oarecare, care se opresc langa carucior si se baga in sufletul ei si se minuneaza ca de o nava spatiala, de parca n-ar mai exista bebelusi pe lumea asta decat al meu. Daca-i mai trag si o flegma peste manute, chiar simt ca vad rosu.
Gyan, da, baiatul e mai mare, nu zic nu, dar uite, am si la el sedinte cu parintii, tre sa-l car pe la Palatul copiilor, pe la locurile de joaca, nu pot sa-l ignor. Mai avem teme de facut, mai o gazeta matematica, un concurs, mai iese cu bicicleta si nu-i usoara deloc, imi rupe spatele cand tre sa i-o urc in scara blocului. Dus numai eu ii fac, de mancat mananca FOARTE greu, dureaza uneori si o ora, asa incat imi pune si el creierii pe bigudiuri.
Ah, sunt intr-o pasa proasta, nu ma recunosc.
A, am uitat sa-ti spun, eu nu-i dau nimic pentru reflux, dr a spus ca atata timp cat ia in greutate, o lasa asa, fara nici o ranitidina sau nexium.
elena_gd spune:
Gyan mi-am amintit ca ai intrebat tu cum dadea Bytzza lapte lui bebe ca sa suga mai mult: il tinea in pozitie semisezanda cu spatele la ea si fata in exterior, ca sa fie ocupat cu vazutul lumii si sa bea laptic linistit.
Cu plansul, Eric al meu cred ca e pe primul loc, la fiecare 1-1,5 ore da o reprezentatie, fie de somn fie il deranjeaza burtica.
Anitta am trecut azi un pic in graba pe la magazin si am studiat o Manduca expusa pe manechin, bebe trebuie sa stea cam cracanat in ea. Deocamdata nu stiu daca sa iau pentru ca Eric nu desface picioarele prea mult si sigur nu i-ar conveni. Ce m-a mirat a fost calitatea cam slabuta a materialului, era ceva asemanator unei tesaturi de in. Din acest punct de vedere babybjornu era lux.
Felicitari Vladut, de s-ar lua si alti bbei dupa el ce bine ar fi!
Eva e absolut delicios bebe Dorian. Am observat ca la masina ati trecut la scaun, ii place in el?
Anitta_O spune:
Am avut ragaz de la imparatie sa ma uit pe picasa la copiii vostri:
Alma, ce bombonici dulci ai tu acolo, dragele de ele! Vrei sa mai pui 2-3 fotografii si mai recente? Au o pielicica asa delicata!
Elly, fata, esti asa de frumoasa si tanara si ai si tu un zambarici ca si tine, finut si delicat! Foarte frumoase fotografiile de la botez!
Aever, Mihaita are trasaturi asa de frumos conturate, definite! Ochii lui gri-verzi ii are mostenire de la tine, asa-i?
Am vazut si pozicile lui Dorian, un finut si-un delicat de mare clasa!
De Tudor imi place de mor cand rade in hohote, zgomotos si stirb. Scump-scump-scump! Abia astept sa-l cunosc!!!
Frumos-foc si Robert al Roxanei_nt si ce tort fain!!!! Mmmmm, ce avea inauntru?
Cryssa, imi place foarte mult de Luca, mai ales cand doarme, abandonat si mototolit in bratele somnului! Foarte dulce si cald!
La pauza de somn urmatoare o sa pun si eu poze cu motzata.