Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (31)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Valicutza,ce putin mai ai...Si eu ma emotionez pt.tine,d-apoi tu !Eu n-am mai facut eco morfologica de trim.3,prin urmare nu stiu cam cate kg are acum bebelina...
Azi am fost sa fac vaccinul anti tetanos,cu kg stationez de 3 sapt.Raman la 9 kg luate in plus pana acum,tensiunea cam aceeasi ( 10 cu 6) si mi-a dat sa iau Calciu cu D3 si fier in continuare.
Luni merg sa-mi prelungesc prenatalul pt.luna octombrie.
In rest,suntem bine,ne bucuram de concediu...
Va pup pe toate si sa auzim numai si numai de bine !

Alina 32+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna dimineata

Ina - Asa e. E imortant ca cineva sa te invete cu sa pozitionezi copilul la san. Eu pe Bia la primele alaptari o strageam atat de tare in brate ca abia mai respira. Apoi a venit moasa si mi-a aratat cum sa o tin. Mie imi era frica sa nu o scap din brate.
Iulia - Pe mine m-a ajtat soramea si mi-a explicat de ce nu e bine sa am lapte praf in casa si de ce sa invist cu alptatul. Ea trecand prin doua experiente diferite. Cu primul copil toata lumea ii spunea ca nu are lapte bun si nu se satura copilul, dar si sa insiste sa ii dea fix la 3 ore. Cu al doilea alaptat la cerere fix cat a vrut.
I-am urmat sfaturile si a fost bine. Din pacate Bia s-a intarcat singura la 5 luni si am trecut la LP.

Dannnah - Nu te mai enerva. Ce fac acum e praf in ochi ca sa mai capete cateva voturi la alegri.

Ela - imi pare rau prin ce ai trecut. Eu si cu dr care a venit la nastere tot am avut travaliu lung si obositor. Nu m-a ajutat cu nimic pe motiv ca n-am vrut sa fac cezariana cand a vrut ea. Eu iti tin pumnii sa gasesti un medic care sa te intelegeaga si sa fie prezent cand va veni

Vreausaninga - Multumesc de urari. Cred si eu ca e bine in concediu. Sa-ti fie de bine.
La mine e mai complicat. Poate sa ma relaxez dimineata pana iau copii de la scoala. Apoi am activitate: masa, teme, aplanat conflicte, antrenamente etc. Plus ca vreau sa incep impachetarea pentru mutat.
Si bblina are circulara de cordon, dar medicul mi-a zis ca e posibil sa il dea singura inapoi cand se intoare.

Valicuta - Ce pun mai ai pana la marea intalnite. Eu tin pumnii de pe acum sa stea bb acolo pana la data fixata.

Angiuta - multa sanatate si tie si piticului si sa speram ca nu ati luat virusul.
Si eu sper ca Bia sa nu fi luat de la socramiu varicela. Eu am facut boala dar Bia nu. Sa vedem daca a luat-o, desi in contact direct nu au intrat.

Mami - Super vesti si bb OK. Sarcina usoara incontinuare.

Ela - Stabileste de pe acum cu sotul cum o sa faceti. In acel moment, potu sa chemi un taxi daca sotul nu poate veni. Vorbeste din timp cu o prietena sau vecina sa poti lasa baiatul cat esti la spital.

Nicoleta 27+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Buna dimineata fetelor,
Ce chef de vorba ati avut voi ieri
Mamie, Andie, Valicutza felicitari pentru vestile foarte bune de la eco. Mai aveti putintel si va tineti minunile in brate
Vreausaninga si eu am problema asta cu camasile de alaptat. La Sara am avut unele de care acum nu m-as mai atinge nici picata cu ceara. Din punctul asta de vedere simt o diferenta uriasa intre cele doua sarcini. Acum simt nevoia sa ma imbrac mai sexi, sa pun in valoare burtica, atunci eram mai degraba atrasa de ideea de burtica. Uite aici niste camasi care sunt f. ok dupa mine. Si pretul e cam maricel, dar zic eu ca merita sa ne simtim frumoase
http://www.astratex.ro/neglijeuri-si-camasi-de-noapte/lenjerie-pentru-gravide-si-mamici/lenjerie-pentru-femei/
http://www.chicmama.ro/camasa-de-noapte-sabrina-40.html

Mena, draga mea, nimeni nu poate intelege ce simte o mamica in timp ce isi poarta puiul in pantece. Nici macar o alta mamica, pt ca felul in care traim clipele astea sunt unice. Te rog din suflet, incearca sa nu mai iei in seama toate rautatile, stangaciile, prostiile sau cum vrei tu sa le numesti ale surorii tale. Gandeste-te ca niciun rau care ti se poate intampla tie acum pt tot consumul asta nervos nu va putea fi compensat vreodata de vreun gest frumos al ei, asa ca nu merita.

Sa aveti o zi frumoasa, dragele mele!

Iulia, mami de Sara Andreea si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Buna dimineata burtici!
Pt ca am adormit tarziua, acum sunt cam adormita asa ca trec direct la raspunsuri sa nu uit ceva
Ela eu cred ca as face in felul urmator: daca nici o persoana din familie nu esti sigura ca poate veni sa te ajute atunci si sa fie cu baietelul, atunci vorbeste de pe acum cu o vecina; vezi care ti se pare mai ok si abordeaz-o. Ca la spital chiar nu cred ca va sta cineva dupa el si sa nu fie nici traumatizant sa vada toate cele (eu una nu mi-as supune copilul la asa ceva). Cat despre condus: BIG NO NO!!! Pai cand te-o apuca vreo contractie in mijlocul intersectiei de te si blochezi, ce faci? Nu nu nu! Taxi. Ca salvarea vorba ta, cine stie cand apare. Si anunti imediat rudele unde ai lasat copilul si ca tu esti in drum spre spital si apoi se descurca ele (asta si in functie de ce ai stabilit cu vecina, daca gasesti).
Valicutza super ca stii si tu data nasterii. Eu mai trebuie sa astept pana aflu daca imi ies pasentele Cat despre cat dai la fiecare, nu e regula general-valabila. Asta trebuie sa vorbesti cu medicul tau (cu tupeu ca asta e) sau sa intrebi la persoane care au mai nascut in acelasi spital si cu acelasi medic. Unii iau ei toti banii si ii impart la anestezist si la mana a 2-a (aici in spital e mereu inca un medic gineco la asistat), iar in alte cazuri trebuie sa dai separat la anestezist. Daca dai totul la medic se poate el sa nu mai dea la restul, nu stiu. Eu dau medicului meu si de anestezist nu imi fac probleme ca va fi un prieten de-al nostru asa ca sunt mult mai linistita stiind ca va fi cineva cunoscut si de incredere in sala. Si valoarea taxei iarasi depinde. Unii au tarif fix, altii accepta cat le poti da (asa e si medicul meu, Doamne-ajuta). Deci si asta trebuie sa te interesezi. E destula bataie de cap, dar nu prea ai de ales. Daca nu cunosti pe nimeni care a nascut recent la acelasi doc, eu zic sa iti faci tupeu si sa intrebi. Si, de ex, medicul meu mai are o chichita: nu ia banii decat dupa operatie, daca totul e ok. Ca daca Doamne fereste apar complicatii, el nu vrea sa riste.
Noi suntem in plin proces de curatenie mega-generala ce va trebui terminata pana vineri. Mama si husbandul baga munca grupa mare si eu ma invart pe langa ei cu treburi mai usoare. Mi-a trecut si senzatia aia de neputinta si starea zen incerc acum sa o transmit si celorlalti, care se cam streseaza cu terminatul la timp.

Gina 34 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Buna fetelor!

Am vrut sa va intreb - ce fel de camasa de noapte va luati, de vara? Din cate imi anintesc era o caldura acolo...mureai! Eu sunt relaxata, nu am pregatit inca nimic, nici ptr mine nici ptr bebe ...Ma simt asa de bine, la servici e lejer, mi se pare ca asa va fi forever. Parca nu realizez! Singura problema e ca nu ma pot aplaca - dar nu e grav

Va pup, o zi frumoasa

mamica de Mara - 3 ani si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Buna fetele!

Ieri am facut si noi 29 de saptamaninici nu imi vine sa cred ce repede trece timpul
Am vazut ca ati scris nu gluma,eu ieri m-am simtit mai bine sper ca am scapat de durerea aia pacatoasa dintre coaste si am fost in vizita,apoi cu sotul la o mica plimbare am venit am facut nanita si apoi seara am mai iesit un pic.

Mena ma bucur ca totul este ok,stai in pat cumintica si da-i ignor la sora ta.Dar cand catadicseste sa plece?

Valicutza ai cerut tu cezariana sau pentru ca o sa fie bebe maricel iti face?Pentru ca mie la morfo mi-a zis ca sunt toate sansele ca bebe sa aiba peste 4 kg si dr. mi-a zis ca e grasut.Intreb sa vad la ce ma astept.
Oricum mie nu mi-e frica nici de una nici de alta,eu ma gandesc doar la momentul cand imi voi vedea puiul.Sigur mai tarziu ma vor apuca emotiile deocamdata nu am nici un stres.

Bubu pe unde esti?

Felicitari tuturor fetelor care si-au vazut puiutii la eco

Ela bine ai venit

29+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Fetelor, nu va luati dupa chestia cu "copilul e mare"! Si mie mi-a spus la fel la prima sarcina, ca e mare, ca trebuie sa fac cezariana ptr ca sunt micutza de statura...Total neadevarat! A avut 3250 gr si 50 cm! Ecograful ofera o imagine fidela, dar nu exacta, sunt imagini create de unde sonore. Plus ca mai conteaza si pozitia in care sta copilul atunci cand e masurat. Nu imi imaginez ca exista copii uriasi care sa nu poata fi nascuti natural de catre mamele lor, e impotriva legilor naturii!

Eu la morfofetala de trim II am fost la doi medici diferiti, la interval de cateva zile. Vreau sa va spun ca primul mi-a spus ca are femurul mic, la al doilea era de dimensiune normala. Depinde de cum e calibrat ecograful.

M-am uitat pe net la un video cu o cezariana si nu as face benevol ptr nimic in lume! Se taie vreo 5-6 tesuturi pana se ajunge la copil...brrrrr...E totusi o taietura de mare profunzime, recuperarea precis ca e grea. Eu vreau sa va incurajez sa nasteti natural. Exista epidurala, nu va mai doare nimic dupa ce o faceti! Mie una mi-era frica de epiziotomie - nu doare absolut deloc! Cand e facuta taietura esti inca sub efectul epiduralei deci nu simtim nimic. Si nici dupa aceea nu am simtit absout nimic, ma asteptam sa ma doara cumplit cand merg la toaleta. Deloc!
Va pup

mamica de Mara - 3 ani si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Neata fetele,

sunt la munca dar fara chef, m-am odhinit tare prost azi-noapte.

Mena am priceput cum sta treaba cu sora ta, da-i ignore cat poti si nu le mai pune la suflet, e clar ca nu se mai schimba daca asa e invatata ca totul se invarte in jurul ei. Cat mai sta la tine ca nu am retinut?

Ela acceasi problema o am si eu, fa un plan dinainte cum zic fetele, vorbeste cu 2-3 persoane care sa fie la curent (in caz ca una nu poate sa fie si back-up). Sunt sigura ca ai prietene/vecine la care poti apela si ma gandesc ca in situatii din astea lumea e gata sa te ajute. Si chemi un taxi direct, nu pleca cu masina.

Angi asa si aici salvarea nu vine pt gravide la termen... prima nastere m-a apucat luni dimineata pe ploaie, trafic oribil, am facut o ora jumate pana la spital (e la vreo 30 de km).

Camasa de noapte mi-am comandat una scurta ca asa imi cere pt sala de nastere, apoi in rezerva stau cu pantaloni de pijama si cu o bluza de alaptat, nu suport camasile de noapte, mi se ridica pana la brau si apoi mi-e tot frig

Sunt tot mai greoaie si sufar cu durerile de bazin, mai vin la munca pana pe 1 noiembrie, mi se pare o vesnicie.
va tuc si sa avem numai vesti bune!

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 33+ s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Dana subscriu total la ce ai scris! si mie imi era frica de epiziotomie, nu am avut decat o mica jena primele 2 zile dar luam calmante. mi-a fost apoi frica sa merg la treaba mare ca ma doare ca nu stiu ce, nu am simtit nimic. cum am mai zis, mai tare m-am chinuit cu alaptatul in prima saptamana si cu hemoroizii decat cu nasterea.

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 33+ s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Eu cu Valicutza suntem la acelasi medic de aceea am intrebat-o de decizia dr. de a-i programa cezariana.Eu zic ca nasc natural dar daca dr. spun ca nu atunci merg pe mana ei.Nu ma intereseaza cum nasc atat timp cat bobutul meu o sa fie bine daca dr. zice ca pot natural asa o sa fac daca nu, nu o sa am incotro.

29+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput