Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (31)
Raspunsuri - Pagina 5
Mami_de2 spune:
Irilac, pont; sabloanele care le-am cumparat arata ca un abtibild...incearca de la librarie sa cumperi coli gen abtibild ca-s subtiri, se lipesc superficial pe perete, colorezi si apoi dezlipesti..cu carton sigur nu iese ce vrei , nici nu incerca.
Denyand.. la 20 de sapt fix am inceput clexanele de 0,2 preventiv, am mers concomitent si cu aspenter(de 2 ori pe sapt) pana la 28 de sapt cand l-am scos definitiv. Acum am ramas doar pe clexane de 0,4, dupa ce am facut analiza factor anti-fxa ca sa determine daca doza de clexane e ok sau trebuie marita cat si analiza ddmerilor..si am marit-o de la 0,2 cat era la inceput la 0,4 care e ideala acum. O data pe luna la control fac analizele de coagulare (ddmeri, anti-fxa, Inr,aptt, etc..) Clexanele l-a introdus medicul preventiv...analizele iesisera ok..ir-uri bune, ddmeri buni(usor crescuti intr-adevar dar nik elevant). Dar intr-adevar cred ca am niste ir-uri f bune acum: 0,37...poate si de la celxane, habar nu am. ps: analizele de coagulare mi-au eisit de la inceut ff bune..nik suspect..abia dupa mutatiile genetice am primit un semn de alarma sa suflu si in iaurt: am 3 mutatii:)).daca iti permiti: cauta-te acolo, e primul loc unde tre' sa cauti de obicei.
Ela, fetele de obicei sunt mai micute, nu iti mai face griji, are o greutate ok la 33 :).. de ce iti cumperi epidurala? noua ne-a zis ca nu tre s ao cumparam, ca exista in spital, sa nu o cumparam ca e gratuita. la giulesti.
Vreausaninga, acelasi sentiment l-am avut si eu cu camsile de alaptat: sunt babesti rau..dar asta e..e sg model de pe piata... 2 imi ajung cred..acasa am de gand sa stau cu fundul gol..adica fara camasa ca sa nu ma irite sanii cica :)) am auzit eu ca e bine:P
Angiuta, parvovirus stiam ca e boala de catei....a facut catelul meu anul trecut vaccin antiparvo parca asa ii zic.... au si oamenii???? e grava in sarcna? habar nu aveam..hmmm
Revin si eu de la morfologia de trimestrul 3. Gata cu morfologiile..le terminai De acum voi mai face doar eco de control si eventual vreun doppler daca mi se face vreo pofta .
Bebe e f bine.. la 31 de sapt UM azi bebe are 2044 de grame si e mai mare cu o saptamana si ceva ecografic (32,1 sapt). Totul in regula, era cu cappul in jos si cica picioarele la ficat (inca nu ma doare nik cand misca mai tare ci e chiar placuta senzatia desi medicul mi-a zis ca e devreme..sa mai astept)):P) Ir-uri f bune (0,37 ambele), placenta ok (grad 2/3), lichid ok, colul ok si inchis masurat abdominal 3,8 cm... nu stiu cum pana mea vazuse acum 2 sapt medicul meu 2 cm..deci acum ma incred doar in Dumnezeu..... Asadar vestile sunt ff frumoase si-s ff fericita! Va atasez si poza de la eco cu fata bebelului meu de care sunt complet indragostita! lulea!
https://picasaweb.google.com/112351627259685377902/EcografiiBebeMeu#5792199560928800962
31+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
onutz83 spune:
V-am lasat nesupravegheate 13 ore si ati scris 3 pagini
Popeasco, m-au cam convins si pe mine argumentele pe care le-ai adus pro nastere naturala
Looana, multumesc pt link Printul tau e o scumpete
Ela, sunt socata, in ce spital ai nascut prima data si ce medic aveai si nu a venit?
Eu m-am lecuit de eminente
Valicutza, asta e o veste bunicica Ce n-am inteles eu- cum adica vor primi stimulentul de insertie si mamicile care opteaza sa stea 2 ani acasa? Adica daca optez pentru 2 ani si ma intorc la un an jumate primesc stimulentul alea 6 luni?
Pacat ca plafonul pentru 2 ani e de toata jena.
Ina, am citit cu mare interes ce ai scris despre alaptat, f util
Iulia, super tare ca ai gasit promotia asta! Multumim de pont!!!
Vreausaninga, m-ai linistit nitel
Il intreb si eu pe dr meu saptamana viitoare, abia atunci ne vedem, dupa eco de vineri.
Angiuta, sper din tot sufletul sa fie ok si sa nu luati boala aia ciudata...
Mami, felicitari pt vestile bune!
Mie nu-mi deschide link-ul...
Buuuubuuuuuliiiici!!!!!!!
Onutz 31+ cu Lucian
ela_04 spune:
Mami_de 2 si eu am auzit ca fetitele sunt mai micute. Sper sa fie totul bine...
Acum ma tot gandesc la o alta problema ce fac daca ma apuca durerile cand sunt singura acasa? cu baiatul...
Chem un taxi? Ma urc eu in masina (inca pot sa conduc), chem salvarea... pana vine e posibil sa nasc...
Si baiatul... il i-au cu mine?!
Sotul poate sa vina ... dar nu mereu... daca e vreo chestie de la minister trebuie sa stea acolo unde e, uneori cu orele...
Maica-mea nu poate ca s-a angajat... chiar daca ar vrea pana vine ea cu tramvaiul...
Vecinii nu prea ii cunosc si nici nu e ca la bloc sa ciocani la usa... e la curte si trebuie sa strigi dupa ei ca la tara...
Soacra-mea nu e in tara...
I-au copilul dupa mine la maternitate? Are cineva grija de el acolo?
Cum ati procedat cele care ati fost in situatii asemanatoare? La ce variante v-ati gandit?
& +33
angiuta spune:
Buna dimineata!
mami nu e acelasi virus ca la animale, virusul asta nu se transmite de la animal la om. Se mai numeste si "boala obrajilor palmuiti" pentru ca se manifesta dupa febra, dureri de gat si printr-o eruptie cutanata mai intai la nivelul obrajilor.
Se pare ca este o boala destul de raspandita insa eu nu am auzit niciodata de ea. In mod normal nu este grava, nu exista nici tratament dar in sarcina poate creea probleme destul de grave. Asa ca trebuie sa fiu foarte precauta.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 28+
angiuta spune:
ela noua la cursul de pregtire pentru nastere ne-a zis in nici un caz sa nu incercam sa conducem noi pentru ca la a2a nastere lucrurile merg mai repede si e riscul ca in timpul unei contractii sa producem un accident. Cel mai bine chemi un taxi sau salvarea. Aici de ex. nu pot chema salvarea decat in anumite cazuri, daca o chem si nu e considerat ca a fost necesar va trebui sa platesc costurile care se ridica la vreo 500 de euro.
E bine sa ai un plan, nici eu nu am din pacate un plan exact. Poate vorbesti cu o vecina sau o prietena in caz de nevoie sa vina sa stea cu el sau sa il lasi tu la ea in drum spre spital. Eu nu l-as lua cu mine la spital sa nu se sperie, banuiesc oricum ca acolo nu se va ocupa nimeni de el...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 28+
andie_n spune:
Hello fetelor! Ce mai faceti? Eu iar n-am somn, m-a trezit Ema la 7 dimineata asa ca am zis sa va scriu ce am facut ieri la eco. E totul bine, bb s-a intors, n-are circulara, 1886 grame (la 32 sapt si 4 zile dupa UM, 32 sapt si 1 zi ecografic) - si a mea e mica, dar doctorita a zis ca e normal, colul 3.5 cm masurat abdominal, inchis, placenta ok, lichid ok. IR-ul pe uterina dreapta e in continuare putin mare, dar nu ingrijorator (0.49), celelalte-s ok (uterina stanga 0.37, cerebrala medie 0.76 si ombilicala 0.58). Mi-a scos Duphaston-ul din tratament, dar voi face Clexane de 0.6 din sapt 34. Acuma mai tb sa merg peste 2 saptamani la control, si peste vreo 4 (la 36-37 sapt) la ultima eco. E asa draguta Ema. Sa speram ca va fi totul ok in continuare si voi putea naste natural.
Gina, felicitari pentru castigarea gentutei. Bine ca ti-a revenit starea Zen .
Mena, sa stii ca noua la curs ne-a spus ca daca e vorba de durere, amandoua modalitatile sunt dureroase (doar ca cezariana doare in perioada de recuperare), dar tu fa cum crezi ca e mai bine pt tine.
Ela, felicitari pentru fetita. Si a mea e mica (mai mica cu 3 zile ecografic decat dupa UM), dar doctorita a zis ca e ok.
Angiuta, ai fost amuzanta cu bb-le tau roman.
Dannnah, bine ca s-a marit din nou procentul de indemnizatie, sper sa va avantajeze pe cat mai multe dintre voi. La mine nu e nici o diferenta din pacate, pentru ca plafonul a ramas acelasi si la 1 an (3400).
Ina, multumim pentru sfaturile despre alaptare (si povestea nasterii).
Iulia, felicitari pentru intrarea in trim III. Multumim si tie pentru sfaturile cu alaptarea.
Ela, imi pare rau de povestea nefericita a primei nasteri, important e ca pana la urma ati fost bine si tu si bb. O sa vezi ca de data asta va fi bine.
vreausaninga, o prietena imi zicea ca ea n-a avut decat o singura camasa de noapte de alaptat, in rest a purtat pijamale normale, dar mai largi si cu nasturi la bluza.
menics, ce bine ca scapi de serviciu in curand si tu.
Angiuta, sanatate, sa ai anticorpi la boala respectiva si oricum sa nu se imbolnaveasca nici Vladut.
Mami_de2, felicitari pentru eco morfologica. E asa dragut sa-l vezi pe bb, nu?
Ela, asta cu ajunsul la spital (si mai ales ce faci cu copilul in cazul tau) e intr-adevar o problema de gandit. Si eu ma gandesc cum sa ajung la spital daca o sa fiu singura acasa cand se intampla (ceea ce e foarte probabil, ca sotul e la munca in timpul zilei).
O zi buna sa aveti si sanatate!
Andreea 32+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6
valicutza spune:
neata fetelor,
in primul rand referitor la indemnizatie am vazut aseara la stiri ca s-a aprobat revenirea la 85 % din net , plafoanele se mentin , la 3400 respectiv 1200 ron , dar se introduce stimulentul de 500 ron si pt mamicile care initial au optat pt 2 ani, deci da , daca te intorci la 1 an si 6 luni, 6 luni se primeste 500 ron / luna.
mie chiar o sa imi prinda bine aceasta lege, am castigat undeva la 300 ron in plus pe luna si fata de salariul meu ies in pierdere doar 40 ron ceea ce e super
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
34+ de si mami de Dienutza 5 ani
valicutza spune:
si acum referitor la bebe..am fost aseara la eco , e bine ,creste,totul e in ordine, are aprox 2800 kg si prin urmare voi naste prin cezariana , dr a zis ca sigur se va face de peste 3700-3800 kg , data cezarianei am fixat-o pe 22 octombrie , asta numai sa stea bebe pana atunci si nu ne da planurile peste cap.
asadar mai vom avea doar un control peste 2 saptamani pana la marea intalnire .
azi noapte nici nu am putut dormi , deja ma iau emotiile
valicutza spune:
fetelor si as vrea sa va intreb..cele care veti naste la stat..cam cu cati banuti va pregatiti ? eu din cate am inteles aseara de la dr mea , pe langa ea , la cezariana o va mai ajuta inca cineva, deci tb sa dau si la mana a doua ..dar cat ?
AMR 25 ZILE !
vreausaninga spune:
Buna dimi,
Mami_de2, Andie si Valicutza felicitari pt vestile bune!
Valicutza oau! AMR 25 de zile! Ce frumooooos!
Va invit la o decaf cu lapte.
32+
"buburuzul"