Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (31)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

ela aici testul de stres se face din sapt. 32 la fiecare 2 saptamani iar daca depasesti termenul la fiecare 2 zile.
Incearca sa nu-ti faci prea multe ganduri, o sa treci peste asta (nastere) cand va fi momentul...mie mi se parea la V. ca, cu cat ma apropiam de moment disparea si frica. Eram nerabdatoare sa scap de burtoi si sa-l tin in sfarsit in brate.

Cu epidurala e boierie...nu mai simti durerea - doar la expulzie, dar exista riscul sa nu mai simti asa bine si sa nu mai reusesti sa impingi. Asa am patit si eu, plus ca V.era mare (3830g ) la 41 sapt si 3 zile si au trebuit sa-l traga cu vacuum dar pana la urma a fost perfect sanatos.
Am constatat ca bebeii germani au capurile mari, mai ales baieteii, noroc ca al meu e 100% roman si a avut capul de marimea unei fetite germane .
Eu nu eram hotarata pentru epidurala, aveam hartiile completate dar nu eram sigura ca vreau. Dupa 3 ore jum. de travaliu am simtit ca nu mai pot asa ca am cerut epidurala. E bind sa ai trusa pregatita si vezi si tu in functie de cum suporti durerea daca o faci sau nu.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Fetelor, azi e zi de sarbatoare!
Dupa masa va fi votul final, se pare ca se ramane la varianta 1 an cu 85% sau 2 ani cu maxin 1200 ron, dar vestea buna e ca vor sa acorde un stimulent si in cazul in care te intorci mai devreme de 2 ani. Era bine daca se revenea de tot, adica 2 ani cu 85%.....ei, vrem si noi prea mult :)

mamica de Mara - 3 ani si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Salutare burtici!

am absentat o vreme, ocupata cu serviciul, cumparat de mobila si alte chestii administrative.

Mena ma bucur cate ca iti e mai bine, menajeaza-te cat poti si o sa vezi de nu ajungi peste termen de o sa iti tinem galerie sa nasti mai repede Scuze ca ma bag cu bocancii, dar ce povestesti de sora ta mi se pare de domeniul SF, asa putina consideratie si respect sa arate in casa voastra... presupun ca sora tare nu are copii si nu intelege ca acum prioritatea ta este minunea din burtica.

Felicitari tuturor, am citit de multe achizitii pt prunci, sa le poarte sanatosi si voiosi! Eu nu prea mai am nimic de luat ca am pastrat de la Robin, doar la hainute roz m-am infipt serios

Bioana am citit discutia cu nasterea naturala. eu nu sunt obiectiva deloc ca sunt 100% pt nasterea naturala, in afara, desigur, a cazurilor ce necesita din motive medicale. Am avut o nastere buna (desi in total am stat 12 ore in sala de nastere), am facut catre sfarsit epidurala, dar si cele 5 ore ce am stat cu contractii si fara epidurala nu mi s-au parut f grele. Dureri aveam ca la ciclu, doar un pic mai mari (cele ce au cicluri dureroase stiu despre ce vorbesc) si veneau si plecau. inca cand ma lasa durerea nu mai simteam nimic, imi venea sa ma ridic sa plec acasa . La contractiile mai mari aveam deja epidurala facuta iar expulsia a durat 35 de min (al meu a avut capul mare) dar nu a fost dureroasa pe cuvant ci mai degraba un efort mare fizic, dupa ce am nascut ma simteam parca alergasem maratonul. Sotul a asistat la nastere si m-a ajutat saracul cum a putut dar nu l-am lasat sa se uite chiar din fata (asta e alt pitic de-al meu dar el s-a conformat), n-am apucat sa taie cordonul pt ca avea circulara insa i-a lasat doctorul o bucata mai lunga pe care apoi a scurtat-o el.

Cea mai dulce amintire in afara de momentul cand i-am vazut fatuca pruncului a fost cand m-au dus din sala de nasteri cu patul in rezerva, aveam copilul in brate si cand am trecut prin fata salii unde stateau moasele de garda mi-au strigat in cor "Felicitations!", atunci parca am realizat pe deplin ca sunt mama. In prima noapte in rezerva nu am putut dormi de emotii si auzeam noaptea alte roti scartaind de la paturile altor mamici ce erau duse in rezerva si ma gandeam ce minunata zi pentru fiecare.

Am avut si taietura facuta, primele 2 zile mi-au dat ceva calmante de durere dar nu m-a durut aproape deloc, a doua zi am facut deja un dus si eram pe picioare.

Despre alaptat vreau numai sa subliniez sa nu va lasati batute si sa aplecati urechea la ce zic "specialistii" din jur. Insistati de la maternitate sa va arate moasa cum sa pozitionati copilul corect. Durerile de sfarcuri sunt normale mai ales in primele 2 saptamani, la inceput de obicei apare o durere intensa in primele secunde care apoi scade pe masura ce copilul suge. O durere mare ce persista sau se intensifica pe parcurs nu e normala, aveti grija la eventuale rani. O sa va arate moasa, copilul trebuie sa prinda sanul cu gura cat mai larg deschisa asa incat sa prinda si o buna parte din mamelon. Daca vedeti ca a prins numai sfarcul cu buzele ii bagati usor degetul mic la coltul guritei lui si scoateti afara usurel sfarcul si reincercati. Nu lasati sa prinda si sa stranga doar sfarcul ca sunteti pe calea cea "buna" pt rani. A doua noapte in maternitate am avut furia laptelui, am crezut ca mor de durere, stateam cu sanii dezveliti si udam cearceaful asa lapte imi iesea din fiecare. Am facut un dus cu apa nici rece nici calda si i-am mai masat usor apoi a fost mai ok.

pt eventuale rani nu lasati sanii la aer ca asta cica usuca si mai tare pielea, eu strangeam sanul si imi picuram niste picaturi de lapte pe care le intindeam pe san si mamelon si asa "impachetam" cu tamponul ala de sani si cu sutienul.

Va bat la cap pt ca am multe prietene ce au abandonat alaptatul pt ca li s-a parut greu dar va zic ca fiecare zi e mai buna, dupa 2 sapt maxim deja nu ma mai durea nimic si ce usor si bun pt copil era sa il pun la san, aveam mancarea cu mine oriunde m-as fi dus.
aaaaa si alaptatul mi s-a parut la inceput mai greu ca experienta decat nasterea

hai ca v-am batut la cap destul, o fac cu drag insa, sper sa nu va suparati.
sa auzim numai de bine!


Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 33 s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Bun gasit dragutelor! felicitari tuturor pt vestile bune si pentru achizitii! sa le folositi cu placere si cu spor!

Gina2, tu ziceai ca nu gasesti huggies. uite aici exact promotia care a fost si la targ http://www.primele-cumparaturi.ro/232-promo-new-born-nr-11.html e acelasi magazin

Dana, noi am folosit bubchen, dar nu din primul an ca nu stiam de ele. Din punctul meu de vedere sunt f ok si ne-am inteles bine cu ele. La inceput am avut mustela si ma bate gandul sa iau si acum, ca sa nu fac discriminare intre ei

Mena, ma bucur ca bb e ok. Ai grija de tine si de bb sa stea la caldurica, restul nu mai conteaza.

pe toata lumea

Astazi intram si noi in trim 3. Parca nici nu imi vine sa cred. Bb e foarte activ si are momente cand loveste cu foarte multa putere. Ma cam sacaie contractiile BH, dar sper sa nu imi dea batai prea mari de cap. Trebuie sa sun sa vad cand si unde trebuie sa merg la control.

Sara insa cred ca incepe sa simta ca se apropie vreo schimbare majora si e din ce in ce mai maraita si dornica de atentie speciala. Azi a facut un ditamai show-ul la gradi, cum n-a facut de 3 ani de cand merge. dupa ce am disparut eu din peisaj bineinteles ca s-a linistit. Sper sa nu fie asa de acum inainte.



Iulia, mami de Sara Andreea si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Looana

onutz83 uite aici este filmarea de ieri
http://www.youtube.com/watch?v=B3mWKq0YwPE&list=FL4SmJdDXZaYmKq89t7_XKbQ&feature=mh_lolz

Looana 33Sapt.





Looana,n-am cuvinte !


Alina 32+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui valicutza

fetele vin cu o veste ,mai e un singur hop si indemnizatia ar putea reveni la normal de la 1 octombrie , zilele astea se decide..deci poate avem noroc

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/indemnizatia-de-crestere-a-copilului-ar-putea-reveni-la-85-din-venitul-net-de-la-1-octombrie-2012.html

diseara si noi mergem la doctor sa vedem cum mai stam, ce mai face bebelinul .revin cu vesti ori diseara ori maine dimineata.

va pup


http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
34+ de si mami de Dienutza 5 ani


Si eu m-am bucurat cand am citit in ziar si a spus si la Realitatea azi.E aproape oficial.Mai trebuie promulgata de presedinte.E,intr-adevar o veste buna !

Alina 32+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Am fost la analize azi... 6 fiole de sange. i-am intrebat daca le mai dau si la alti , urina, test de stres (asta cred ca e nou), secretie si ecograf.
La ec iar mi-a decalat data nasteri 5 nov. si cica e micut bb. are doar 2000 gr la 33 sapt.
Si e fetita sigur! abia astept sa o vad pe micuta noastra...
Am discutat si despre nastere. Nici dr asta nu imi recomanda cezariana cica e destul de greu dupa operatie. Am discutat despre epidurala...
o sa-mi cumpar o trusa... desi imi e o frica!

& +33


Ela,si eu tot pe 5 nov sunt programata la cezariana.O s aam atunci 38 de sapt si 23 zile.Sper din tot sufletul sa stea bebe cumintel in burtica pana atunci.

Alina 32+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Doamne,ce-a iesit....Am vrut sa zic 38 de sapt si 3 zile.

Alina 32+ mami de Delia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Iulia mii si milioane de multumiri pt link!!!

Ina subscriu total la ce ai scris tu despre alaptat! Intr-adevar durerea in cazul ranilor la alaptat dureaza 5-10 secunde maxim, apoi e ok. Si eu tot cu laptic am tratat ranile

Gina 34 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Ina, Gina, da, da subscriu si eu!
M-am chinuit crancen, mai ales la inceput, si multi binevoitori din familie mi-au spus ca ar fi cazul sa renunt, in loc sa ma ajute. Asta pt ca nu am avut lapte suficient si procesul intreg - alaptat la ambii sani, supliment cu seringa ca sa nu se invete, muls cu pompa ca sa stimulez lactatia, sterlizat pompa... dura cam2,5 ore, dupa care o luam de la capat. Cand s-a facut Sara mai mare si a inceput sa traga cu putere, era perfect, cu exceptia faptului ca nu se satura, dar macar golea sanii si stia cum sa apuce incat sa nu imi daca rani. A meritat tot efortul si daca va fi la fel productia, voi face tot asa si acum. Asa ca nu va descurajati! Uneori nu e usor dar merita.
Apropos de asta, fetele care mai au un pui pot sa confirme. Eu am ramas multa vreme - chiar si dupa ce am ramas insarcinata, dar mai putin - intr-o legatura organica cu Sara. Daca ea era bolnava de ceva, ma imbolnaveam si eu fix de acelasi lucru ca sa stiu exact ce simte, in timp ce tati n-avea nimic. Si alaptatul cred ca are o contributie f mare.

Va pup!

Iulia, mami de Sara Andreea si 28+

Mergi la inceput