Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (31)
Raspunsuri - Pagina 11
onutz83 spune:
'Neata, fete dragi
Incep cu urgentele
Dannnah, sunt 126 de zile de concediu medical care pot fi impartite cum vrem noi daca totul decurge normal sau in functie de evolutia sarcinii (in functie de DPN).
Legea impune doar sa lasam minim 42 de zile de concediu postnatal.
In general se incearca sa se mai lase vreo 2 saptamani in plus, in caz de nastere naturala, pentru situatia in care se poate naste dupa DPN. Exact asta am facut si eu, desi dupa eco de vineri vedem cum e pozitionat si sapt viitoare vorbesc cu medicul meu, dar trebuia sa anunt din timp la serviciu, asa ca am lasat de la mine 2 sapt
Dar fetele care stiu sigur ca nasc prin cezariana nu au nici un motiv sa-si lase mai multe zile de postnatal, pentru ca cezarienele se programeaza cam cu o sapt-doua inainte de DPN. Nu am stat sa calculez care e diferenta de bani pentru ca nu aveam de gand sa ma mai duc nici o zi in plus la serviciu (din motive de stres, statuie etc)
Poti cere textul legii de la dept de contabilitate al firmei unde lucrezi, nu stiu de ce nu sunt in stare sa-l gasesc pe net. Poate te ajuta fetele
Later edit: Acusi vazui ca ti-au raspuns Iulia si Popeasca si ai si extract din lege
Pe cuvantul meu daca inteleg de ce incearca medicii astia de familie sa ne bage pe gat diveste chestii, le e lene sa explice, sau ce? De unde e moda asta cu jumi-juma, ca e o moda, asta mi-a zis si mie contabila, sa nu fac nimic pana nu vorbesc cu medicul de familie, pentru ca "in general" concediile astea asa se dau, jumi-juma. (WTF?)
Noroc ca am o doctorita de familie super ok, slava cerului ca nu a trebuit sa insist cu nimic si in general e foarte ok.
Popeasco, singurul sfat pe care ti-l pot da este sa suni medicul, ii explici despre ce e vorba si ori sa-ti faca loc printre programari, ori sa-ti spuna ce sa faci. Pentru ca nu stii daca-ti prescrie ce alti medici au prescris altor gravidute si e destul de aiurea sa incepi un tratament si sa continui cu altul si sa te mai certe si medicul. Eu n-am avut pana acum, ca ti-as fi spus macar informativ In afara de asta, poate confunzi simptomele.
Iulia, lista exista pe mailul nostru, cel de pe prima pagina pe yahoo, iti trimit acum pm cu parola
Mami, cred totusi ca ecografistul nu ar trebui scutit de intrebari (asa cum cred ei) si nici de dat explicatii, ar fi trebuit sa-ti spuna si fara sa fie intrebat, daramite sa scrie doar in raport si tu sa citesti dupa aceea. Doamne, sunt unii medici la care tre sa te duci cu lista de intrebari- dl dr, are circulara de cordon? - nu. -dar esarfa are? - da, esarfa are.
Si nici f ieftin nu cred ca a fost. In fine. Pe net nu am gasit mare lucru, ce concluzie am tras eu este ca e o circulara de cordon mai larga (cordonul sta... ca o esarfa, asa, in jurul gatului, infasurat o singura data, larg). Sa vedem pisoiul meu cum e, daca aud ceva suspect intreb cu ce se mananca si va povestesc
Bubulici, pazea, ca maine te prind din urma Luna a opta, iata-maaaaaaaaaa!!!!
Onutz 31+ cu Lucian
IuliaCospy spune:
Onutz, saru'mana mult de date. Cred ca am ratat perioada in care ati vorbit voi de listuta. Am acutalizat-o si cu ale mele si am retrimis-o. Multumesc mult inca o data!
Ce a fost dragut cand am salvat lista in calc meu e ca am gasit-o si pe cea de la odiseea Sarei si de aceea am fost nevoita sa mai adaug la denumire nov-dec 2012. Mi s-a facut pielea de gaina la gandul ca mai e atat de putin!
Legat de tratamente, da, sunt de acord cu Onutz ca pana la urma medicul tre sa decida. Ai putea incerca pana atunci niste bai de sezut cu galbenele si bicarbonat care mai calmeaza. Mie atuci mi-a recomandat spalaturi, insa o dra. f buna si mai batrana mi-a zis mai de mult ca asta cu spalaturile nu e f ok pt ca poti impinge infectia mai sus, spre uter, iar acum e tot ce iti lipseste. So la mine spalaturile doar in lauzie ca n-am de ales.
Iulia, mami de Sara Andreea si 28+
dannnah spune:
Saru'mana pentru raspunsurile prompte! Am stiu ca ma pot baza pe voi. Chiar acum o sa-i scriu un email medicului.
Legat de candidoza - eu am avut. Mi-a spus medicul ca pot lua canesten (3 ovule) sau, si mai bine GYNOZOL. Medicamentul asta e minunat, l-am luat si la prima sarcina. E un antimicotic cu spectru larg, si cel mai important - e singurul pe al carui prospect scrie ca "poate fi administrat in timupl sarcinii si lactatiei"!! Se gaseste mai greu, tot apare si dispare de pe piata, e produs in Egipt. Eu l-am gasit la Farmaciile Dona, dupa ce am cautat produsul la ei pe site sa vad unde-l gasesc. E si super ieftin. Mi-a trecut de la el.
Va pup
mamica de Mara - 3 ani si 28+
epopeasca spune:
Va multumesc pt raspunsuri tuturor!
Am trecut de socul initial si m-am mai linistit. Mi-am facut deja ceai de galbenele natural (nu de-ala la plic) si bicarbonat. Voi mai incerca si la doc, dar azi stiu ca imi va fi foarte greu sa dau de el. Cand e de garda (ca azi) isi programeaza majoritatea interventiilor chirurgicale, ca sa fie in spital pt supravegherea pacientelor (asta e o chestie care imi place); mai nasol e ca e si foarte ocupat, asa ca cel mai probabil maine voi da de el.
Dannah, m-am uitat la prospecte pe net si Canesten e ok dupa primul trimestru (doar atunci e contraindicat), asta avand in vedere ca am slabe sanse sa gasesc celalalt medicament. Acum astept sa vad ce zice si medicul si intre timp folosesc ceaiul la spalaturi.
burticile sa fie bine si sper sa fiu ultima cu vesti rele!
Una din voi (sorry, dar chiar nu mai stiu care; Teo parca) sugera sa facem schimb de numere de telefoane sa ne tinem la curent cu nasterile. Eu una sunt de acord, ca abia astept sa aud asemenea vesti bune de la voi si eu voi fi nerabdatoare sa ma laud cu mica mea minune cand va veni
Gina 34 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
lparpala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tnicoleta lparpala - Bine ai revenit. Intre timp am avut si discutii mai frumoase despre sarcina si multe-multe vesti bune. Sper sa ne mai vizitezi. |
Sunt convinsa ca asa a fost. Voi incerca sa intru mai des.
Legat de concediul de maternitate, eu la prima sarcina nu am avut nici macar o zi de prenatal. Din cate stiu, singurele limitari sunt numarul total de zile (126) si numarul minim de postnatal (42). Eu acum sunt in prenatal de la 1 septembrie (aprox. 7 luni). Revenisem la servici la 1 iunie.
la si
Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 35+ cu
Cine?Cu cine?Ce?
Diana cea grabita
Poze
Bubulina42 spune:
Neatza neatza si de la noi-si un milion de pupici, ca sa ii impartititi care cum vreti, printre bebici, burtici si copilasi!
Repet, va pupaceste si un Nicholas sughitzacios si maica-sa, care ar mai fi dormit asaaaaaa, la greu, da' vine si asta, vinee!
Oh, ca tare bine e cand vin si va gasesc aici!
Aveti grija de voi, sa aveti o zi buna si linistita si sa aud numai vesti bune si foarte bune, ati inteles?
6 grade la noi, acum, brrrr!
Am fugit!
tuturor!
32 + cu Nicholas
angiuta spune:
epopeasca eu am facut in ambele sarcini candidoza. Acum la a2a nici nu mi-am dat seama ca am navand simtome dar a descoperit-o dr. ca la fiecare control imi ia si proba de secretie.
La prima sarcina am luat Canesten, e ok dupa primul trimestru de sarcina. Mie imi aparuse atunci in primul trimestru si a trebuit sa astept.
E mai bine sa consulti medicul ca sa fii sigura ca e candida. Dar candidoza trebuie tratata neaparat daca nasti natural.
E si canestan crema pe care trebuie sa o foloseasca partenerul in cazul in care ati avut in ultima perioada.
Acum am primit Biofanal tot asa ovule si crema dar asta nu cred ca se gaseste in Ro. Dupa ce am Terminal tratamentul am luat si Vagisan pentru refacerea florei bacteriene la prescriptia medicului, pe prospect scrie ca in sarcina se ia doar la indicatiile medicului.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 29+