Alaturi de Valicutza- Minuni de Nov-Dec 2012 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onutz83 Mami, dar dr nu ti-a zis nimic? Onutz 31+ cu Lucian |
doar ca totul e in regula, felicitari ,etc.. d-astea.. nik de detaliile de pe foaie, ca doar nu era sa imi explice totul d-ea fir a par mai ales ca el e ecografistul morfologic, nu e ginecologul meu;)) dar eu acasa am puricat foile alea si asa am vazut termenii astia..acu astet sa intreb medicul meu peste 2 sapt cand ma duc
Bubulina, sa pui poze cu patutul si tot.... Doamne ce imi plac chestiile astea..ale mele sosesc abia peste 2 sapt. abia le astept!!!!!!!!!!!!
Azi ma duc sa fac comanda si de canapea pt camera lui bebe pe care sa dorm eu acolo;
*ieri am luat si perdelele si draperiile: albe din in simple..si draperiile simple din catifea turcoaz (ca deh' e baiatu'mamei :));
abia astept sa fac toata camera, sper sa iasa asa cum imi doresc! de vis!
ps: aseara am visat ca am nascut si tineam in brate un bebelus blond si grasun..si mi se parea ca imi rupe mainile de greu ce e.. atat de greu incat cand urcam scarile ma opream dupa fiecare treapta sa imi trag duhul si mi-era firca sa nu il scap:))
apoi am visat ca il alaptam si ii dadeam biberon ca de la san nu reusea sa suga si nu se satura:))deci ce vise!! =))
31+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
lparpala spune:
Hello!
Scuze ca apar si eu asa, la spartul targului. Trebuie sa fiu cinstita cu voi si sa va spun ca m-au cam speriat discutiile voastre de pe la 10 saptamani. Nu stiu cum s-a intamplat, dar, cand intram si eu sa citesc, erau numai povesti legate de pierdut copii, si altele asemenea. Ajunsesem sa visez numai prostii. Asa ca m-am tinut departe de forum.
Eu acum am 35 de saptamani bebe este ok, si voi naste la Filantropia. Am vazut ca si voi v-ati pus problema tarifelor pentru nastere. Mi-ar fi de ajutor daca ati sti cam ce tarife sunt la Filantropia.
Eu am nascut anul trecut acolo si am dat, in total, aproximativ 1500 lei, nastere naturala, dar eu nu am avut anestezie ca nu au mai apucat sa mi-o faca . Acum nu mai stiu cum au evoluat lucrurile si nici nu prea am de unde sa aflu.
la si
Mami fericita de bebe Diana Emilia (20.03.2011) si 35+ cu
Cine?Cu cine?Ce?
Diana cea grabita
Poze
dannnah spune:
Fetelor, ajutati-ma si pe mine va rog cu o informatie:
Aseara am fost la medicul de familie, care mi-a spus ca (virgula)concediul de sarcina si lauzie se imparte in doua: 63 de zile inainte si 63 de zile dupa nastere!!!! Eu n-am mai auzit de asa ceva. Eu stiam ca se compenseaza intre ele, adica pot sa-l iau tot (sau aproape tot) dupa nastere. As vrea sa-i dau citat din lege, stiti cumva care este? Voua cum vi s-a spus de catre medicul de familie?
Multumesc!
mamica de Mara - 3 ani si 28+
IuliaCospy spune:
Buna dimineata fete cucuiete! Ce mai faceti voi, cum ati petrecut noaptea?
Noi (adica Sara si Tati) am fost cu bicicletele in Herastrau aseara si am cazut lati. Eu am mers in ritm alert pe langa ei si a fost suficient.
De cateva zile ma tot sacaie contractiile. Am cateva pe zi, dar sunt usor dureroase daca nu am cum sa ma relaxez fix atunci. Am vorbit cu dr. si ma duc si eu la control luni sau marti. Sper sa fie ok IR-urile. BB e foarte vioi, si ce ma surpinde e cand se intinde si loveste in 2 locuri odata. E asa dulce, iar tati imi zicea de dimineata ca sunt asa de mandra de burtica mea ca as pune-o si in cap sa fie mai la vedere. Iar Sara ma intreaba cand si cand ce face bb, e bine, nu-i e foame?!
Bubu, ce putin mai ai si tu. Si AMR inca 2 zile de serviciu, apoi relax... Ce dragut!Eu ma straduiesc sa vin pana pe 15 noiembrie la serviciu, sa vedem daca reusesc.
Bubu, Mami, puneti si voi poze cu camerele piticilor.
Ela, zic si eu ca si restul fetelor - incearca sa vorbesti cu cineva care sa poata sta cu puiul mare. Mama, nasa, sau orice poate veni la tine in maxim o ora de cand le anunti, cu taxi sau orice alt ceva. Tu cat timp faci pe drum pana la spital? Oricum, ideea e sa dai alarma imediat ce apar primele semne de travaliu, pt ca odate incepute contractiile nu vei mai putea avea grija de puiul cel mare si nici pt el nu cred ca va fi o amintire care sa nu-l marcheze. asa cum zicea si Bubu, daca nu gasesti alta varianta, da-ne de stire si poate reusim vreuna sa te ajutam cu ceva.
Fetelor, pentru ca tot ne apropiem cu pasi atat de repezi de primirea minunilor noastre, nu vreti voi sa circulam pe mail-ul comun o lista cu nr. de telefon ca sa ne putem anunta intre noi si sa tinem legatura cat timp vom fi in spital fara acces la net?! Daca sunteti de acord, dati de veste si parola de la yahoo, va rog
Sa aveti o zi frumoasa!
Iulia, mami de Sara Andreea si 28+
IuliaCospy spune:
Dannnah ma uit acum in lege. Eu stiu ca scrie musai ca trebuie sa iei minim 42 de zile dupa nastere. In rest il poti imparti cum doresti tu. La Sara si eu l-.am avut integral dupa nastere.
Revin imediat!
IuliaCospy spune:
Deci, Dannah
cf. OUG 158/2005 cu ultimele modificari
Art. 23. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie, pe o perioad#259; de 126 de zile calendaristice, perioad#259; īn care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate.
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcin#259; se acord#259; pe o perioad#259; de 63 de zile īnainte de na#351;tere, iar concediul pentru l#259;uzie pe o perioad#259; de 63 de zile dup#259; na#351;tere.
(2) Concediile pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie se pot compensa īntre ele, īn func#355;ie de recomandarea medicului #351;i de op#355;iunea persoanei beneficiare, īn a#351;a fel īncāt durata minim#259; obligatorie a concediului de l#259;uzie s#259; fie de 42 de zile calendaristice.
Norm#259; de aplicare a prevederilor Ordonan#355;ei de urgen#355;#259; a Guvernului nr... din 27/01/2006
Art. 43. -
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie pe o perioad#259; de 126 de zile calendaristice, perioad#259; īn care beneficiaz#259; de indemniza#355;ie de maternitate. Concediul pentru sarcin#259; se acord#259; pe o perioad#259; de 63 de zile īnainte de na#351;tere, iar concediul pentru l#259;uzie pe o perioad#259; de 63 de zile dup#259; na#351;tere. Concediile pentru sarcin#259; #351;i l#259;uzie se pot compensa īntre ele, īn func#355;ie de recomandarea medicului #351;i de op#355;iunea persoanei beneficiare, īn a#351;a fel īncāt durata minim#259; obligatorie a concediului de l#259;uzie s#259; fie de 42 de zile calendaristice.
Art. 45. -
(1) Certificatele de concediu medical pentru sarcin#259; se elibereaz#259; pentru cel mult 30 de zile calendaristice de c#259;tre medicul de familie sau de c#259;tre medicul de specialitate obstetric#259;-ginecologie, care ia īn eviden#355;#259; #351;i urm#259;re#351;te pe parcursul sarcinii gravida, pān#259; la durata maxim#259; prev#259;zut#259; de lege.
(2) Certificatul de concediu medical pentru l#259;uzie se elibereaz#259; de medicul curant de specialitate obstetric#259;-ginecologie din unitatea sanitar#259; unde a n#259;scut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru l#259;uzie pān#259; la durata maxim#259; prev#259;zut#259; de lege se face de medicul de familie care are īn urm#259;rire l#259;uza.
Bafta la convins medicul!
Din pacate sunt foarte multi care habar nu au ce si cum scrie in lege si ne freaca pe noi cu "nu se poate ca nu scrie"!
epopeasca spune:
Dannah, cu concediul asta eu stiu asa (din toate sursele posibile): postnatalul trebuie sa fie de minim 42 de zile din cele 126, iar prenatal poti si ai si 1 zi , iar restul sa intre tot ta postnatal. Nu te obliga nimeni sa iei nu stiu cat inainte, te duci la lucru pana nasti daca vrei, dar trebuie sa ai macar 42 de zile dupa nastere. Pricipit? Daca nu pricepe cauta pe net si du-i un extras din lege.
Bubule ai aparut si tu Lasa-ne pe noi zilele ce vin, odihneste-te cand vi de la munci, ca apoi pana nasti tot ai timp sa recuperezi cu cititul. Noi am intrebat de tine din grija burtica. Inca 2 zile si gata
Angi si eu am nascut prin cezariana si psihic am fost cam epava, parca mi s-ar fi furat un drept. Dar nu aveam de ales, ca bebelina nu vroia sa iasa altfel si pace, iar placenta imbatranise si licidul era tot mai putin. Medicul a asteptat si a incercat cu provocarea cat a putut, dar in final a trebuit sa alegem cezariana. Si imi venea sa plang de necaz, ca mie cezariana nu mi se parea nastere, o facea altcineva in locul meu. Dar mi-am vazut puiul de om si toate au trecut.
Acum: HEEEEELP cred (sunt 99.9% sigura) ca am facut candidoza . Tin minte ca una din voi ati avut problema asta mai devreme in sarcina. Cum ati scapat? Ce vi-a prescris medicul? O sa vorbesc si eu cu al meu, dar pana ajung eu la el...Stiti si voi cum e cu programarile. Va rog ajutati-ma Am mai avut o singura data inainte de sarcina si uite ca pacatoasa s-a gandit sa-mi apara taman acuma!
Gina 34 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
tnicoleta spune:
Buna fetele
Epopeasca - Si eu am candida. Iesita la laborator si cu antibiograma. Dar dr a zis ca atat timp cat nu ma deranjeaza (urtutimi, mancarimi ei alte astea) nu e necesar sa o tratam. Daca pe tine te supata. Fa analiza de secretie si medicul recomanda tratamentul.
Dannnah - Mie asistenta medicului de familie mi-a zis ca pot intra in prenatal dupa ce am implinit 7 luni si 10 zile.
Ela, unde locuiesti? Poate este una dintre noi prin zona ta si atunci te putem ajuta.
Bubu - Inca doua zile si gata munca. In we te lasam sa te relaxezi si de luni semnezi condica aici.
lparpala - Bine ai revenit. Intre timp am avut si discutii mai frumoase despre sarcina si multe-multe vesti bune. Sper sa ne mai vizitezi.
Angiuta - asa e. Fiecare nastere este diferita. Si sin punct de vedere emotional si medical.
Mami Eu cred ca subconstientul tau stie ca bb e mare si de aia ai visat ca e foarte greu. In rest descriea lui e de vis.
Nicoleta 27+ Corina
epopeasca spune:
Am gasit acum pe net chiar sfatul unui medic de la Elias cum ca Canesten sau Clotrimazol (contin aceleasi substante active) sunt ok in sarcina, neafectand-o in nici un fel. Offf, asta imi mai lipsea acuma.
Astept si sfatul vostru. Medicul meu deocamdata nu e disponibil la telefon (e de garda si probabil voi da greu de el toata ziua) si nu as vrea sa astept o vesnicie cu tratamentul, ca e cam de lunga durata.
Gina 34 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
IuliaCospy spune:
Gina, eu am facut o candidoza urata pe la 13 sapt, pe un fond imunitar f cazut. Atunci dr. mi-a dat klion D si in 2-3 zile a trecut. E un medicament cu spectru mai larg, si pt candidoze, dar si pt alte bucurii, pt mie mi l-a prescris la telefon, deci nu stia exact ce si cum.
In paralele i-am dat si sotului metronidazol - 2 pastile la 12 ore, ca sa fiu sigura ca e ok si nu dam de la unul la altul.
sa treaca mai repede!