Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 19

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

fete stiu ca s-a mai discutat dar nu mi-am notat atunci...
caut si eu un ortoped bun sa il duc pe Serban. ma streseaza nasi'su ca are copilul picioarele in x si sa il ducem la control ca copilul prietenului prietenei lu' nush cine avea asa picioarele si si-a "distrus" calcaiele, dupa spusele lui. acum i s-a pus pata pe copilul meu si il suna pe barbatu-mio zilnic sa il intrebe daca am ajuns la doctor.

nu intelege ca e normal sa fie asa din cauza de ligamente foarte moi care se vor intari pe la 5 ani. n-are nimic cupilul dar mi-e toata familia in cap ca's mama inconstienta. si daca tot il duc nu vreau sa merg la un doctor de mana 15 de la cabinetul din colt si sa le dea diagnosticul dorit!

merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Bubu, eu il recomand pe dr Secheli Ionut, e la RM in Sun plazza si la Budimex
Chitzo, imi pare rau de situatia prin care treci, mai vino si descarca-te pe aici, ca face bine la psihic.Din cele povestite de tine in timpul sarcinii, te invidiam un pic ca ai un sot asa de grijuliu si iubitor.Cum de ati ajuns in situatia asta?

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Buna fetele,

Multumesc pentru gandurile bune!

Partea financiara nu ma deranjeaza cel mai tare. Nu vom avea confortul de aici dar nici acolo nu e rau. E totul nou si curat si sunt sigura ca ne-am simti bine acolo. A fost casa mea 18 ani. Duminica seara chiar eram entuziasmata aveam un sentiment de intors acasa dupa o vacanta prea lunga.Apoi realitatea m-a lovit. E suficient de greu sa fac rutina lui Edu la 150m de unde stam acum in cealalta parte a orasului e nebunie curata. Edu trebuie sa fie mancat de cel putin 2 ore inainte de gimnastica ca daca nu vomita...si trebuie sa fie aproape de casa dupa il ia somnul si foamea si se pune pe urlat inconsolabil. Si orele de la kineto variaza in fiecare zi... ma simt ca un jongleur...cu mesele lui ... trebuie sa fie mancat , dormit facut caca...sau ora de kineto e ora de urlat si Edu cand plange plange .

Dara ...nu stiu exact ce particularitati... astea sunt cuvintele lui...eu vorbeam de sacrificii si el mi-a spus ca nu poate ca el are niste particularitati( parerea mea ceva egoism si lene). Soacra mea cel mai bun si amabil om din univers l-a crescut exagerat de servit cu tot si vad ca nici la varsta inaintata pe care o are nu a inteles ca trebuie sa puna osul la treaba...ca nu le pot face eu pe toate... ca in ritmul asta ajung la balamuc sau la spital.
Si nu inteleg de ce mai trebuie sa explic cuiva ca am nevoie de ajutor cand ma vede vraiste nemancata, nespalata caci Edu nu sta 2 sec fara mine. Am 2 sau 3 copii? Cu Bu si Edu ma descurc dar nu imi aduc aminte cand l-am luat si pe el pe spatele meu.
Edu pare copilul meu si financiar mai e al: parintilor mei , al soacremei mele, al bunicilor mei si al soramii. Unde o fi tasu in ecuatia asta nu stiu? M-am saturat el sa aiba doar" idei" si eu sa ma descurc de toate bani si aplicare. Cat sa mai imi sponsorizeze ceilalti copilul?????/???

M-am saturat sa aud de la el doar critici... nimic din ce fac nu e bine..ori eu m-am prostit ori nu mai inteleg...Nici unul din sefii mei nu m-a criticat atat cat ma streseaza sotul meu ..am tinut departamente in spate si eram mai linistita...cateodata jur ca vrea ori sa-mi distruga increderea de sine ori sanatatea mentala. Daca as sta sa-mi fac unghiile toata ziua ar fi ceva dar ultima oara am fost la coafor 20 de min sa-mi tund paru ca imi cadea smocuri si atunci cu scandal ca e greu sa amesteci laptele praf pregatit in biberon cu apa deja masurata si calda din termos...iti trebuie multa scoala. Si uite asa imi mananc eu zilnic neuronii.

Gata v-am stresat de ajuns.Multumesc de locul oferit pentru descarcare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Dorinuta, saru'mana

Chito, nu stiu sincer cum le duci pe toate.. te admir din tot sufletul. Multa sanatate si fericire va doresc

Happy, eu ma bucur ca ai deschis subiectul, am ocazia sa mai citesc opinii. Eu dintotdeauna mi-am dorit 2 copii, poate pt ca am o sora si stiu ce inseamna. Noi am fost saraci cand eram mici. Cand m-am angajat prima data aveam o pereche de blugi, una de pantofi si o geanta. Insa am fost foarte fericite.. tata, dar in special mama ne-au dat toata dragostea lor, mult umor si sustinere morala, si uite asa am trecut si peste faza cu banii. Nu am invidiat niciodata o colega si nu mi-am dorit ceva ce stiam ca nu o sa am.
Acu, slava DOmnului, avem ceva banuti si ne permitem sa luam chestii pt Gaza. Insa si eu ma gandesc deseori sa iau acum mai multe si pt cand o mai creste, ca poate atunci n-o sa avem deloc. In fine, bb2 fac clar, chit ca-i cresc cum m-au crescut pe mine ai mei. Fericire sa fie, o paine cu gem tot o sa punem pe masa.

Cristina, sa nu mi-o iei in nume de rau ca nu compar copii cu animalele, insa citind postul cu bicicleta mi-am amintit ceva din copilarie. Ai mei nu ne-au batut niciodata, insa am avut multi pisici si unul din ei incepuse sa faca la usa. Mama, cand descoperea minunea (si nu cand facea), il batea cu ziarul.. si eu i-am zis intr-o zi 'bravo, mama, Pepsi o sa zica <atunci cand stau pe stanga, primesc bataie>'.. de atunci l-a asteptat pana l-a vazut ca face si numai atunci il alerga cu ziarul.. intr-un final n-a mai facut.

edit - Chito, imi vine sa-l bat pe sotul tau asa cum imi venea cand o auzeam pe Bubu cu al ei DS.. eu i-as sta pe cap ca raia "fa aia, ajuta-ma cu aia, fa-o pe ailalta".. fara sa ma opresc pana cand percuteaza ca nu-s wonder woman.. La inceput cum era? La fel? Daca da, atunci e mom sa se schimbe. Daca nu, e tipmul sa-si aminteasca. Ma rog, eu sunt mai razboinica de fel in cazuri de astea, Dara zice ca merge altfel, insa ideea de baza e ca nu le poti face pe toate. Si chiar daca poti, nu trebuie. Vb ta, ti-e partener, nu fiu. N-as vrea sa te superi, dar se vede treaba ca daca nu te protejezi tu n-o s-o faca nimeni in locul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, te admir ca ai sti sa nu te stresezi de bani si ca ai avut modelul de umor si sustinere care sa te ajute sa faci la fel pt. 2 copii. Eu nu m-as pricepe, as sta mai ingrijorata ca n-am cu ce sa le platesc diverse si cred ca asta s-ar simti. Si DS la fel, si mai si decat mine.

LE: Poate ne mai dai exemple de trecut peste greutatile financiare.

LE2: Dana, pai aia cu "raia" e ce ziceam eu, cu JEEPP, perseverenta, cerut, etc.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

da, Dara, numai ca tu ziceai sa cerem frumos.. eu nu pot sa cer frumos, desi constientizez ca e mai bine, eu pornesc la atac daca vad ca e a n-spea oara cand face ceva gresit..

Nu inteleg ce zici de exemple.. situatii concrete sau modalitate de trecut peste?

Pana sa-mi rapsunzi scriu de amandoua la un loc. In clasa 6a am luat un 5 la franceza (eu am fost un copil medicoru in generala, aveam 10 la mate dar 7-8 la restul). Cand a ajuns tata acasa, mama (care avea boala cu invatatul) a sarit pe el "fi-ta a luat un 5". Reactia lui tata a fost - a venit la mine, si m-a intrebat f serios daca e adevarat ca am luat 5. Eu am zis ca da si atunci el mi-a zis "ai luat 5, poftim 5lei". Eu am ramas blocata, ca stiam ca nu avem bani si mai ales ca nu i-as fi meritat atunci (niciodata nu ne-au dat bani pt note). Nu situ exact ce a vrut taica-miu, cert e ca din 10 la franceza n-am mai iesit tot trimestrul.

edit - acu realizez ca povestea asta e separata de discutia noastra, insa mi-am amintit-o si am scris fara sa ma gandesc ca e off topic :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Hai ca v-am capiat azi.. vroiam sa va intreb voi ce jucarii mai luati pt puradei? gaza s-a cam saturat de ros papitzoii lui si nu stiu ce sa-i iau, ca daca ma uit la jucariile de zic producatorii ca-s pt 6luni ma ia capul.. sunt din lemn, sau dure in orice caz si asta micu' ar incerca sa le linga sau sa si le indese in ureche instant..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Da, cum treceau ai tai peste lipsa banilor in asa fel incat sa nu suferiti ca nu aveti diverse (ma rog, exista niste limite, nu ma refer la a suferi ca nu aveati Ferrari).

De ex. eu confund, probabil, niste chestii. Ai mei nu ma lasau (nu din cauza de bani neaparat) in diverse locuri - in excursii fara prof, la petreceri de toata noaptea, pana am ajuns sa nu mai fiu invitata, daca tot nu veneam. Probabil am asociat ca daca n-as avea bani de tabara de schi sau nu stiu ce, Miruna ar fi mai exclusa din grup. Ma rog, mi-am gasit eu alte grupuri dupa aia...dar ceva se marcase pe-acolo.

In schimb DS a suferit mult ca nu aveau bani. Acuma poate si la el se confunda cu altceva. Nu-l lasau deloc ca hainele lui sau orice, tunsoarea, etc. sa aiba personalitate. Ba chiar erau numai la camasi cu patratele si orice e mai plat asa, incat sa nu iasa in evidenta ca ce zice lumea. El o fi asociat cu vaicarelile continue ale maica-sii ca altii au bani si ei nu, si nu prea i-a mai iesit asta din cap.

Ma rog, ce e mai nasol e ca stiu in majoritate, sa zic 80-90% frati care nu prea s-au inteles la viata lor, si atunci pe baza de exemple individuale nasoale, nu m-as inghesui nici din punctul asta de vedere. Asa s-a nimerit la mine.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Nush daca e buna sau nu, dar ma uitam la asa ceva: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0012XBNXM/ref=ox_sc_sfl_title_8?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE

Si visam la o papusa de-aia Lilirose de care zicea Ronina, da' e scumpa. Ma rog, aia nush dc vrei pt Gaza.

Pe Noriel mai au diverse parca.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Chito, de ce nu cauti un kineto si in zona unde sta familia ta? cu ocazia asta mai vezi si o alta parere privind evolutia si dezvoltarea lui Edu. Ma gandesc ca kineto poate se gandeste si la bani, sa nu va piarda de musterii prea repede si de asta iti da impresia ca e nemultumita de evolutia lui.
La cum ne-ai povestit noua, Edu se recupereaza bine si tu esti multumita de evolutia lui. E doar o sugestie

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput